Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 02-10-04, 12:56 AM   #1
cckwong
Insane Gamer

註冊日期: Dec 2001
Dragon Ball Z 2 , Bio Outbreak , 魔戒3 load碟有問題...慘...

Dragon Ball Z 2玩story mode時,係地圖畫面走埋去敵人個時,
即係開戰轉畫面之前,hold係度成10幾20秒先轉畫面...

Bio Outbreak load地圖時又係,每次成10幾20秒...

魔戒3睇movie時,睇睇下突然lag一lag咁跟住就冇得睇...
同一段片有時可以睇耐少少,有時一睇就冇...

部機load其他game又冇咩事喎好似,好似係近日部機load碟無啦啦大聲左好多先係咁...而家幾乎load咩碟都"格""格"聲...好恐怖...
cckwong 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-10-04, 09:08 AM   #2
小子比利
Senior Gamer

註冊日期: Feb 2003
我只可以講到俾你聽DBZ2係要LOAD耐0的,呢個係正常既,如果你每次都用相同人物打(指雙方),咁就唔洗等咁耐。其他GAME就唔知喇。
小子比利 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-10-04, 09:54 AM   #3

註冊日期: Jan 2002
你係咪改過機??若你改過機的話這是正常的

舊 02-10-04, 10:08 AM   #4
HIM
God of Gamer

PSN  IDhim927
我學得係你部ps2個頭有問題

HIM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-10-04, 10:17 AM   #5
佐藤成樹
God of Gamer

註冊日期: Jul 2002
XBox Live Gamertagfujimura
Re: Dragon Ball Z 2 , Bio Outbreak , 魔戒3 load碟有問題...慘...

引用:
Originally posted by cckwong :
Dragon Ball Z 2玩story mode時,係地圖畫面走埋去敵人個時,
即係開戰轉畫面之前,hold係度成10幾20秒先轉畫面...

Bio Outbreak load地圖時又係,每次成10幾20秒...

魔戒3睇movie時,睇睇下突然lag一lag咁跟住就冇得睇...
同一段片有時可以睇耐少少,有時一睇就冇...

部機load其他game又冇咩事喎好似,好似係近日部機load碟無啦啦大聲左好多先係咁...而家幾乎load咩碟都"格""格"聲...好恐怖...
BHOB係要LOAD架,不過如果你有HD就快返小小...
你試下同部機清潔下先啦,再試下得唔得...
佐藤成樹 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-10-04, 11:21 AM   #6
witchblade
Game Master
=.=a 情迷大姐姐

註冊日期: Aug 2003
番版 ???

capcom 無口齒!!!
支持三上過檔 任天堂
witchblade 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-10-04, 12:20 PM   #7
Ricky-S
Game Master
F.I.R.飛兒樂團

註冊日期: Sep 2003
Dragon Ball Z 2 loading 玩轉龜仙人..so唔覺耐

Bio Outbreak load地圖時又係,每次成10幾20秒...無hdd係正常

風見車仁:今天的我,沒有所謂的極限
赤木軍馬:無人可以超越係我前面
Ricky-S 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-10-04, 02:54 PM   #8
小子比利
Senior Gamer

註冊日期: Feb 2003
引用:
Originally posted by Ricky-S :
Dragon Ball Z 2 loading 玩轉龜仙人..so唔覺耐
佢應該係話未轉畫面到轉龜仙人之前loading既時間
小子比利 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-11-04, 01:33 AM   #9
cckwong

引用:
Originally posted by 小子比利 :

佢應該係話未轉畫面到轉龜仙人之前loading既時間
係囉~即係o係地圖度行埋去敵人之後轉畫面之前個時都hold住成10幾秒...

部機啦啦勁多怪聲...
我玩正版...

此篇文章於 02-11-04 01:48 AM 被 cckwong 編輯。
舊 02-11-04, 08:16 AM   #10

引用:
Originally posted by cckwong :

係囉~即係o係地圖度行埋去敵人之後轉畫面之前個時都hold住成10幾秒...

部機啦啦勁多怪聲...
我玩正版...
部機有冇改過先??又有冇勁煲we??
有玩得多cd-rom碟是會令光頭疲勞,引至玩唔番dvd碟,咁情形就要換頭啦~!

舊 02-11-04, 06:19 PM   #11
cckwong

冇呀~
好少打機架~

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
手機鈴聲交流區 Kenji少 手機平板遊戲討論版 193 10-08-07 03:05 PM

現在的時間是 09:53 AM

手機版 | APP版