Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 10-13-20, 10:06 AM   #1326
Heaven
Game Master

註冊日期: May 2013

呢個路線點8號 不過有得放重嘈咩
Heaven 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-13-20, 10:35 AM   #1327
鐵之侍
God of Gamer

註冊日期: Apr 2005
有假放話之佢,雖然放完假要忙很多

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-13-20, 10:41 AM   #1328
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
中共思維粉飾太平照計吹到ifc冧左都唔會8號停工停課架?
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-13-20, 01:12 PM   #1329
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
果然貴人出門XXX

PS..呢刻仲未有風@屯門..

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 10-13-20, 02:40 PM   #1330
Tano
嫑憅

註冊日期: Jun 2004
14:30東九終於再有少少風同雨

エースは3つに分けられる

強さを求める奴、
プライドに生きる奴、
戦況を読める奴、

この3つだ
Tano 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-13-20, 02:58 PM   #1331
martinnitram
Ultimate Gamer
地獄黑仔王

註冊日期: May 2002
頂到成日唔洗返又無風無雨, 貨已收了 (雖然明天又係做到隻狗咁)

舊 10-13-20, 06:08 PM   #1332
clanyuen1
Crazy Gamer

註冊日期: Feb 2002
XBox Live Gamertagclan3
點解打風唔停埋火車地鐵呢?
8球之下就應該留返係屋企,個個都要落街玩,出意外又要打999浪費資源,
其實我8號波返工途中出意外都係食自己,根本係搵命搏,
剛剛先有一個打風走去搬家私 困住自己

放心!高空工作,1人工作,10號風球出事你都有份,但公司唔保,
住戶是神,不得反抗...
clanyuen1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-13-20, 06:13 PM   #1333
ALEX CHOW
AUDI SPORT

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDALEX_201225
鴨脷洲呢邊尋晚已經好大風到而家

站(2024/03/30)!!!!!
第71屆澳門格蘭披治大賽車!!!!!
少女時代,
Jessica, TWICE, 宇宙少女, 請夏!!!
F1 2024討論區
ALEX CHOW 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-13-20, 06:33 PM   #1334
Heaven
Game Master

引用:
作者: clanyuen1 查看文章
點解打風唔停埋火車地鐵呢?
8球之下就應該留返係屋企,個個都要落街玩,出意外又要打999浪費資源,
其實我8號波返工途中出意外都係食自己,根本係搵命搏,
剛剛先有一個打風走去搬家私 困住自己
打風唔係全港停市點可以停晒D交通
舊 10-13-20, 07:20 PM   #1335
clanyuen1
Crazy Gamer

引用:
作者: Heaven 查看文章
打風唔係全港停市點可以停晒D交通
你唔停火車地鐵,
老闆咪認為大家都有車即係可以返工,
根本打緊風就應該停市,市民留係安全地方,唔係你掛個8號波做乜。
你而家迫人返工咪仲危險。

放心!高空工作,1人工作,10號風球出事你都有份,但公司唔保,
舊 10-13-20, 07:30 PM   #1336
Heaven
Game Master

引用:
作者: clanyuen1 查看文章
你唔停火車地鐵,
老闆咪認為大家都有車即係可以返工,
根本打緊風就應該停市,市民留係安全地方,唔係你掛個8號波做乜。
你而家迫人返工咪仲危險。
8號波應該宵禁 到時你又話無自由啦
舊 10-13-20, 07:48 PM   #1337
clanyuen1
Crazy Gamer

引用:
8號波應該宵禁 到時你又話無自由啦
可惜我呢份工就算宵禁都可能迫你返工,

舊 06-28-21, 08:45 AM   #1338
Heaven
Game Master

竟然黑雨,幾耐無試過返工前有黑雨。。
由手機版發出
舊 06-28-21, 09:32 AM   #1339
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
出左門口上左車先掛
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-28-21, 10:20 AM   #1340
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: J+1 查看文章
出左門口上左車先掛
由手機版發出
味去食個早餐慢慢坐下先
我番到office先黑
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-28-21, 10:40 AM   #1341
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
竟然黑雨,幾耐無試過返工前有黑雨。。
由手機版發出

佢果個時間 我一早番左啦 (7點

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-13-21, 10:26 AM   #1342
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
驚左.已經講定掛到4點

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 10-13-21, 11:20 AM   #1343
Heaven
Game Master

比人鬧先識做野 不過唔覺得呢個風似8號
舊 10-13-21, 12:06 PM   #1344
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
引用:
比人鬧先識做野 不過唔覺得呢個風似8號
我那兒不時很大風

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-13-21, 08:56 PM   #1345
clanyuen1
Crazy Gamer

連續2次打風都係我返工,今次公司專車接送你去返工,冇得避,
樓下實在太多閑人,間間麥當勞大快活酒樓都爆,我2日6餐外賣都見到好多人,仲旺過假期。
究竟8號風球嘅作用係乜?
做飲食業就真係慘,無論咩天氣都要返工。
好似有人仲話去食自助餐WTF?

舊 10-13-21, 08:57 PM   #1346
clanyuen1
Crazy Gamer

引用:
作者: 鐵之侍 查看文章
我那兒不時很大風
很大風,我由吐露港一路去上水,真係好怕架電單車會飛出去

舊 02-21-22, 10:52 AM   #1347
Heaven
Game Master

【寒冷天氣】屯門沙田和觀塘錄最低6度 展望未來2至3日 持續寒冷
https://topick.hket.com/article/3183957

仲諗住今年唔會凍竟然去到二月尾先嚟凍,仲落左3日雨
由手機版發出
舊 05-13-22, 09:53 AM   #1348
Heaven
Game Master

琴日前日落足兩日雨唔停課 今日無咩雨反而停

【停課】天文台發出紅雨警報 教育局宣布全港上午校及全日制學校停課
https://topick.hket.com/article/3251...81%9C%E8%AA%B2
舊 05-13-22, 10:08 AM   #1349
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

註冊日期: Oct 2002
Nintendo Switch ID050897379389
3DS Friend Code1118 0515 1117
PSN  IDTommyLauHK
引用:
琴日前日落足兩日雨唔停課 今日無咩雨反而停

【停課】天文台發出紅雨警報 教育局宣布全港上午校及全日制學校停課

https://topick.hket.com/article/3251...81%9C%E8%AA%B2
其實係尋晚半夜落晒去九龍同對面海
所以我哋新界人會覺得無咩雨

我從使用 Tapatalk 的 XQ-AT52 發送

舊 05-13-22, 10:09 AM   #1350
Squall-Lucifer
懶人一個

註冊日期: Oct 2008
引用:
作者: Gundam MK-2 查看文章
其實係尋晚半夜落晒去九龍同對面海
所以我哋新界人會覺得無咩雨

我從使用 Tapatalk 的 XQ-AT52 發送
唔怪得今朝我這邊無咩雨

16冬、17冬、17春、17秋、18冬、19冬、19春、19夏、19秋、20桃之節句、20夏、20秋冬、21春、21夏、21秋、22冬、22春、22夏秋、23春、23夏、24春:21甲提督
18年3月、11月、12月、19年3月、4月、6月、11月、12月、20年5月、7月、11月、12月、21年5月、6月、11月、12月、22年3月、6月、11月、12月、23年5月、6月戰果提督,新艦尚缺:N/A
Squall-Lucifer 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
環球氣候討論 VOL4.2013 ZlWS ~清談館~ 738 07-17-14 11:41 AM
環球氣候討論 2012.VOL3(今期頭條:天秤轉東了) 艾老伯 ~清談館~ 1009 07-11-13 01:34 PM
環球氣候討論 2012.VOL2(今期頭條:尼格襲港 ) 艾老伯 ~清談館~ 1025 07-23-12 10:05 AM
(CW22廣告)HEAVEN VOL5 YAN SQUARE Cosplay同人MIX討論區 10 08-21-06 09:13 AM

現在的時間是 10:07 AM

手機版 | APP版