Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 影音館

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 08-16-06, 02:53 PM   #26
Metal Gear NT
Moderator
核搭載二足步行戰車

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDjasonpoon
引用:
作者: 光之審裁者
我加入左ipod行列
昨天買了部60gb ipod video~
但我唔係好識點過相...
有無高人可以指教一下?
http://docs.info.apple.com/article.html?artnum=300265
PC用家如果唔係用
Adobe Photoshop Album 1.0
Adobe Photoshop Elements 3.0
都可以逐個folder sync相

都係o個句...靠iTunes
connect iPod落部腦之後
iTunes-->Preferences-->iPod-->Photo
你就可以見到選項sync指定folder o既相落iPod

iLounge圖文並茂教學

此篇文章於 08-16-06 02:57 PM 被 Metal Gear NT 編輯。
Metal Gear NT 目前離線  
舊 08-16-06, 03:43 PM   #27
光之審裁者
God of Gamer
最終兵器仙人

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: Metal Gear NT
http://docs.info.apple.com/article.html?artnum=300265
PC用家如果唔係用
Adobe Photoshop Album 1.0
Adobe Photoshop Elements 3.0
都可以逐個folder sync相

都係o個句...靠iTunes
connect iPod落部腦之後
iTunes-->Preferences-->iPod-->Photo
你就可以見到選項sync指定folder o既相落iPod

iLounge圖文並茂教學
我係用sync指定folder o既相落iPod
但唔知點解我開的新folder的名稱~的字體會特別細....
如我開左個folder叫"蘋果"..這個folder的名稱的字體是細得有點過份

裁判了世界的罪惡
者指人世的調停者

四年的單戀,己隨時間消逝,沒有了感覺,當時每夜輾轉反側,每日承受住千刀萬剮之痛,驀然回首,己成了過去,己成了回憶,那些日子是如何過的?己經記不起了
四十九年一睡夢 一期榮華一杯酒
光之審裁者 目前離線  
舊 08-16-06, 04:01 PM   #28
Moderator
核搭載二足步行戰車

引用:
作者: 光之審裁者
我係用sync指定folder o既相落iPod
但唔知點解我開的新folder的名稱~的字體會特別細....
如我開左個folder叫"蘋果"..這個folder的名稱的字體是細得有點過份
淨係中文有問題?其他語言呢?
歌名顯示有冇問題?
舊 08-16-06, 04:39 PM   #29
光之審裁者
最終兵器仙人

註冊日期: Jan 2003
引用:
淨係中文有問題?其他語言呢?
歌名顯示有冇問題?
中文...其他無試過...

但好奇怪......我唔知搞過什麼~佢又變翻大......

但我每開新資料夾只要有改過名都會變細@@

裁判了世界的罪惡
者指人世的調停者

四年的單戀,己隨時間消逝,沒有了感覺,當時每夜輾轉反側,每日承受住千刀萬剮之痛,驀然回首,己成了過去,己成了回憶,那些日子是如何過的?己經記不起了
四十九年一睡夢 一期榮華一杯酒
光之審裁者 目前離線  
舊 08-22-06, 01:15 AM   #30

Game Master
なんですて

註冊日期: Nov 2002
我比較想知邊度有得買外排叉電器......
成日唔記得熄機[放電]....

マリオカートWii フレンドコード:はるか / 5327-1033-9997
大乱闘スマッシュブラザーズX フレンドコード:はるか /3222-5697-6518
 目前離線  
舊 08-22-06, 01:35 AM   #31
大情大性武大帝
世嘉電子娛樂集團總裁

註冊日期: Nov 2003
引用:
作者: 
我比較想知邊度有得買外排叉電器......
成日唔記得熄機[放電]....
自動熄個喎…

舊 08-24-06, 11:42 AM   #32
chauwilson
Junior Member

註冊日期: Feb 2003
請問香港邊度仲有全新既第三代ipod 賣?
謝謝
chauwilson 目前離線  
舊 08-28-06, 09:22 PM   #33
marbleso
Senior Gamer

註冊日期: Dec 2003
問...
我部nano壞左....
保養過左可以去邊到整?
marbleso 目前離線  
舊 08-28-06, 09:49 PM   #34
OMGodfrey//蕉
Game Master
*We need.*

註冊日期: Sep 2003
XBox Live GamertagOMGodfrey
引用:
作者: marbleso
問...
我部nano壞左....
保養過左可以去邊到整?
可以延長的~

Communiations and Services Experts Limited (CASE)
Room 2012, RBS Tower, Times Square, Causeway Bay, Hong Kong
Business hours: 10:00 am to 8:00 pm Monday to Saturday (except Public Holidays)

NOW PLAYING : [ LEFT 4 DEAD ] [ LOST PLANET:COLONIES ] [ SPLOSION MAN ]
WAITING : [ LOST PLANET 2 ][ LEFT 4 DEAD 2 ]
OMGodfrey//蕉 目前離線  
舊 08-30-06, 11:00 PM   #35
ビスケット
Moderator
にゅうタイプ

註冊日期: Sep 2004
而家出面nano仲係咪跟Official Price賣的?
a
ビスケット 目前離線  
舊 08-31-06, 05:35 PM   #36
Strider
初段

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDAStrider
XBox Live GamertagStriderAdrian
引用:
作者: 奸詐餅
而家出面nano仲係咪跟Official Price賣的?
a
小餅
我記得慢誠既2g好似平過官方價$50

舊 09-01-06, 11:32 PM   #37
Chris皇

註冊日期: Oct 2003
PSN  IDPanzerRaptor
XBox Live GamertagRaptorReaper
未來半年會否有ipod的新機種出?

現在買Nano會否太遲?
Chris皇 目前離線  
舊 09-02-06, 12:26 AM   #38
Moderator
核搭載二足步行戰車

引用:
作者: Chris皇
未來半年會否有ipod的新機種出?

現在買Nano會否太遲?
一定有
iPod已經係上年十月
nano更加係上年九月

計劃中o既真iPod video會係年尾
nano就應該會係十月左右有update

p.s.美國時間九月十二日會有特別發佈會,關唔關iPod事就唔知啦
舊 09-02-06, 12:29 AM   #39
Chris皇

註冊日期: Oct 2003
PSN  IDPanzerRaptor
XBox Live GamertagRaptorReaper
引用:
一定有
iPod已經係上年十月
nano更加係上年九月

p.s.美國時間九月十二日會有特別發佈會,關唔關iPod事就唔知啦
原來如此....
Nano的聲如何?音質ok嗎?
Chris皇 目前離線  
舊 09-02-06, 02:43 AM   #40
YeeeSSS
Crazy Gamer
瀬戸内海

註冊日期: Dec 2001
我覺得同iPod photo 一樣。
(我淨係用過呢2部)
YeeeSSS 目前離線  
舊 09-02-06, 02:49 AM   #41
大情大性武大帝
世嘉電子娛樂集團總裁

引用:
作者: Chris皇
原來如此....
Nano的聲如何?音質ok嗎?
音質唔算最高級,但分析力高,比MD更強!
但如果你鍾意新力果D音樂係唔係都變左做重低音呢?可能你會覺得D音樂好薄!

舊 09-02-06, 02:50 AM   #42
YeeeSSS
Crazy Gamer
瀬戸内海

註冊日期: Dec 2001
引用:
我用的還是第四代...
不過iPod比nano音質好就好多人都講過
睇下閣下對"o係街聽音樂"o既要求係點啦
因為周圍雜音都好影響你分唔分別到聲音質素
你拿任何一部同shuffle 比就會覺得自己果部好好架啦!
YeeeSSS 目前離線  
舊 09-02-06, 02:58 AM   #43
大情大性武大帝
世嘉電子娛樂集團總裁

引用:
作者: 瀨戶內海
你拿任何一部同shuffle 比就會覺得自己果部好好架啦!
喂,shuffle唔差架!我就係shuffle!!!!

舊 09-02-06, 03:01 AM   #44
大情大性武大帝
世嘉電子娛樂集團總裁

引用:
一定有
iPod已經係上年十月
nano更加係上年九月

iPod video根本未搞掂個模凝轉轉轉控制器(即在畫面上出現個轉轉轉)…如果一早得就在蘋果30年果日公布喇…
不過我想要8G版加鋼製nano多D!!!!

舊 09-02-06, 07:44 AM   #45
Rabbidas
Administrator
頹圈頹鏡

註冊日期: Jul 2002
3DS Friend Code0000 0000 0000
PSN  IDRabbidas
XBox Live GamertagYui GAF
引用:
作者: A HoManTin Work
音質唔算最高級,但分析力高,比MD更強!
但如果你鍾意新力果D音樂係唔係都變左做重低音呢?可能你會覺得D音樂好薄!
好懷疑你有冇聽過MD

咪玩啦..你唔係搵個 ipod earplug 比ma?

Rabbidas 目前離線  
舊 09-02-06, 03:48 PM   #46
王龍
Game Master
天気

註冊日期: Jun 2005
PSN  IDRED_Kaito
我想問我入左歌詞 係ipod度點顯示?

這一刻 最重要的事
是屬於你 最小的事

山窮水盡疑無路 柳暗花明又一村
王龍 目前離線  
舊 09-02-06, 04:10 PM   #47
Moderator
核搭載二足步行戰車

引用:
作者: 王龍
我想問我入左歌詞 係ipod度點顯示?
http://docs.info.apple.com/article.html?artnum=302244
playing中按center select掣...按幾下就有
舊 09-02-06, 10:49 PM   #48
Zaku
The One

iTunes backup 歌問題.....

部腦有 d 事...... 想 format 過~
iTunes 放左好多歌, 想 format 過部腦後, 可以倒番晒 d 歌入去, 唔想再逐首由 CD 再轉

咁想請問:
1) 係咪就咁嚮 ....My Music/iTunes/iTunes Music 入面既所有歌直接燒落 CD/DVD 就得, format 完部腦後, 再放番 re-install 左 iTunes 既相同位置就得??

定係用 iTunes 入面既 backup 方法??

兩個方法有冇分別??

2) 有部份既歌我自己落左評分等等資料 (方便 set playlist), 用上面兩個方法既 backup 會唔會記錄埋我評分等既資料?? 好等我倒番上黎唔使再 set 過??

3) 自己 set 左唔少 playlist, 有冇得 backup 埋 playlist 既資料??

Zaku 目前離線  
舊 09-02-06, 11:32 PM   #49
Moderator
核搭載二足步行戰車

引用:
作者: Zaku
1) 係咪就咁嚮 ....My Music/iTunes/iTunes Music 入面既所有歌直接燒落 CD/DVD 就得, format 完部腦後, 再放番 re-install 左 iTunes 既相同位置就得??

2) 有部份既歌我自己落左評分等等資料 (方便 set playlist), 用上面兩個方法既 backup 會唔會記錄埋我評分等既資料?? 好等我倒番上黎唔使再 set 過??

3) 自己 set 左唔少 playlist, 有冇得 backup 埋 playlist 既資料??
1)你用iTunes入面o既燒碟功能會好o的,佢會跟playlist幫你燒
2&3)backup/restore playlist方法
recreate music library方法
play count/last played唔可以保留
舊 09-02-06, 11:54 PM   #50
Zaku
The One

引用:
1)你用iTunes入面o既燒碟功能會好o的,佢會跟playlist幫你燒
2&3)backup/restore playlist方法
recreate music library方法
play count/last played唔可以保留
thx!!!

但 recreate music library 唔係好明~
有乜野用??
Zaku 目前離線  
關閉主題

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
NEW:新一代遊戲iPod正在醞釀中?蘋果可能正在暗中招募遊戲設計人員 神祕人1號 影音館 27 09-25-06 05:14 PM
[NEWS] ブライトン、iPod充電対応の音声ケーブルに黒モデル KTN 影音館 0 07-15-06 10:54 AM
[NEWS] TARGUS、iPod盗難防止ケーブル2モデルなど KTN 影音館 0 07-12-06 08:06 AM
[NEWS] ONKYO、iPod用ドック付属のオーディオシステム KTN 影音館 1 06-24-06 08:28 AM
[NEWS] DENON、iPodと連携可能なオーディオシステム KTN 影音館 0 06-22-06 10:41 AM

現在的時間是 10:16 AM

手機版 | APP版