Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 18  ... 最後
電視遊戲討論版>Monster Hunter RISE | PC版2022年1月13日發售
neo2046 10:09 AM 01-05-21

iu fu pig 10:19 PM 12-30-20
老實講,宣傳片喺咁出,反而開始有陣伏味傳緊出黎⋯⋯

希望最尾緊急怪有啲驚喜
由手機版發出
STRIFE 10:39 PM 12-30-20
作者: iu fu pig:

希望最尾緊急怪有啲驚喜
由手機版發出
總會有幾隻隱藏怪宣傳係唔會公佈既, 呢方面唔擔心
MH都唔會伏得去邊
不過我都係觀望中, 最主要呢14種武器真心已經好悶, 佢點加招都對我個人冇乜吸引力
[X-MEN] 11:17 PM 12-30-20
作者: iu fu pig:

希望最尾緊急怪有啲驚喜
由手機版發出
邊方面有伏味?

我自己愈睇愈期待,爆機任嘅古龍其實大部份都正,唔洗太擔心
iu fu pig 09:34 AM 12-31-20
作者: [X-MEN]:
邊方面有伏味?

我自己愈睇愈期待,爆機任嘅古龍其實大部份都正,唔洗太擔心
新怪未夠驚喜,而且每代MH都會有新驚喜
暫時未見到有,伏味嘅原因喺game play好重覆咁

不過我都好期待,手提機玩MH感覺上喺爽快好多嘅
由手機版發出
野良猫 10:54 PM 12-30-20
睇佢繼續不斷更新調平衡搞到啲武器一時勁一時弱
qwe 10:21 AM 12-31-20
首先不如整走返個數字先
[X-MEN] 02:36 PM 12-31-20
作者: qwe:
首先不如整走返個數字先
數字,噴血都可以揀on/off
HAKAIDER 06:12 PM 01-03-21
應真的説.............除了用翔蟲代替飛翔爪同一堆狩技外

現時RISE 未見有太大突破

玩就一定玩, 但只計RISE 個内容一定磨唔到兩年時間

[X-MEN] 04:07 PM 01-04-21
作者: HAKAIDER:
應真的説.............除了用翔蟲代替飛翔爪同一堆狩技外

現時RISE 未見有太大突破

玩就一定玩, 但只計RISE 個内容一定磨唔到兩年時間

莫講話隻game未出,連PV都未出晒,公佈咗嘅龍大部份都係低至中級,堆高級龍又未講,
裝備/護石/騎乘系統全部未介紹,而家諗可以玩到幾耐其實冇意思

再者就算最多內容嘅MHXX齋講內容都唔會兩年都玩唔晒,更何況好大機會唔洗兩年已經出咗Rise嘅G版
qwe 05:03 PM 01-04-21
莫講話隻game未出,連PV都未出晒,公佈咗嘅龍大部份都係低至中級,堆高級龍又未講,
裝備/護石/騎乘系統全部未介紹,而家諗可以玩到幾耐其實冇意思

再者就算最多內容嘅MHXX齋講內容都唔會兩年都玩唔晒,更何況好大機會唔洗兩年已經出咗Rise嘅G版
為左係PS5出MH, 應該1年後出G,G一年半後出PS5?
野良猫 06:20 PM 01-03-21
個硬直動作真係好硬直
野良猫 05:36 PM 01-04-21
5都未出就出6?
[X-MEN] 05:52 PM 01-04-21
作者: 野良猫:
5都未出就出6?
W=5,製作人講過個名唔會再用數字,因為唔想未玩過MH嘅人覺得要玩咗頭4集先可以玩第5集,
同埋唔會再有正傳外傳之分
holsety 07:03 PM 01-04-21
W=5,製作人講過個名唔會再用數字,因為唔想未玩過MH嘅人覺得要玩咗頭4集先可以玩第5集,
要玩左前作先。。capcom對player都幾大誤解
野良猫 08:51 PM 01-04-21
嘥氣
根本只係响石川先生手上擔重任嘅W唔能夠衰一定要大賣先使用嘅小把戲
正常一個玩家初想玩MH都會問下人需唔需要玩番之前集數

再者未推出前啲宣傳做咁勁,你一個發佈會講一下啲人已經知W嘅定位
點會因為驚玩家走去玩番之前集數而唔用數字

FF夠係集集故事唔連住,SE唔去驚下

謎之音:「好多怪之前都有喎,唔連住咩?」
holsety 07:04 PM 01-04-21
BTW demo幾時出?
鈴蘭 10:56 AM 01-05-21
照MHX既經驗
應該係MHR都未會算好難玩
等一年後既MHRG就會難打到你哭
STRIFE 11:36 AM 01-05-21
作者: 鈴蘭:
照MHX既經驗
MHXX制作組好似係Z/F果組人?
即係唔同R/W既制作組, 好難可以去番X/XX咁神既武器動作系統
iu fu pig 12:46 PM 01-05-21
作者: STRIFE:
MHXX制作組好似係Z/F果組人?
即係唔同R/W既制作組, 好難可以去番X/XX咁神既武器動作系統
XX系列上感覺喺最成熟,玩開果斑最開心嘅一集
老實講W都好玩,不過就唔同感覺嘅

R感覺上似W咁想試新系統,咁所以預期內容唔會太豐富,好玩嘅出加強版都會買嘅
由手機版發出
滅龍士 06:57 PM 01-05-21
作者: 鈴蘭:
照MHX既經驗
使鬼等MHRG,先再出貝西摩斯DLC用黃道隕石揼到班獵人懷疑人生就係Crapcom死性
[X-MEN] 04:05 PM 01-05-21
到時會公佈新PV,Demo配信時間

neo2046 11:35 PM 01-07-21
https://www.monsterhunter.com/rise/hk/topics/demo/
作者: :
發佈可體驗一人遊玩和多人遊玩的體驗版
「MONSTER HUNTER RISE DEMO」
從基礎到實踐,共有4個任務登場!

發佈日期 HKT:2021年1月8日(五)~ 2月1日(一)16:00
平台 Nintendo Switch™

※本體驗版是Nintendo Switch《Monster Hunter Rise》的免費體驗版。
※如要連接Nintendo eShop,需要登錄Nintendo Account。
※下載體驗版時,Nintendo Switch主機或microSD卡需要約1.6GB的可用空間。
※最多支援4名已下載體驗版的玩家一同以網絡通訊或鄰近主機通訊遊玩。
※如要透過網絡通訊進行多人遊玩,需要加入「Nintendo Switch Online」(付費)。
※鐮鼬龍王討伐任務和泡狐龍討伐任務設有任務出發次數限制,合共僅有30次。
如已耗盡所有任務出發次數,將無法遊玩包含基礎訓練任務和操龍訓練任務在內的共4種任務。
https://store.nintendo.com.hk/7008000000058120210106
「Nintendo Switch Online 7日免費體驗券」
在香港Nintendo Store免費發布至2月1日(一)!
neo2046 11:57 AM 01-08-21
How to Play the Rise Demo Forever - No 30 Play Limit
https://youtu.be/bjGwj8Smaw0?t=45
neo2046 10:08 AM 01-06-21
Monster Hunter 一月特備節目 (中文)
https://youtu.be/dyGOBfYlEeY
節目內會公開預定於2021年3月26日(五)發售的《Monster Hunter Rise》的新宣傳影片,以及已預告
第一 ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 18  ... 最後

返回主題版面