Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 01-28-11, 01:16 PM   #76
knight
Senior Gamer

註冊日期: Jun 2002
係票房買到C行近中間
knight 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-28-11, 06:44 PM   #77
anglewave

註冊日期: Mar 2007
買ed...

可以用死鬥來形容買飛的緊張情況...

anglewave 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-29-11, 12:35 AM   #78
suger_ohkawa
Crazy Gamer
閱讀愛好者

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: anglewave 查看文章
買ed...

可以用死鬥來形容買飛的緊張情況...
那你買到靚位末呀老兄

舊 01-30-11, 12:48 AM   #79
anglewave

引用:
作者: suger_ohkawa 查看文章
那你買到靚位末呀老兄
最後終於買到~

anglewave 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-31-11, 05:21 PM   #80
流龍馬

註冊日期: Apr 2007
到ELISA有片睇了

流龍馬 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-01-11, 04:06 PM   #81
MPDK
逆流士

請各位踴躍投票

引用:
「ELISA x 飛蘭 Hong Kong Live ~Effulgence~」曲目投票開始
2011年02月01日

由今天2月1日開始到2月6日為止,「ELISA x 飛蘭 Hong Kong Live ~Effulgence~」的曲目接受大家的投票。如果想在2月20日舉行的演唱會上聽到自己喜愛的歌曲,那就請馬上按下面的連結踴躍投票了。

「ELISA x 飛蘭 Hong Kong Live ~Effulgence~」曲目投票

我們收集了大家的意見後會把結果通知日方,讓日方最終決定這次演唱會的曲目。是次投票主要是為了更加清楚大家的喜好,發揮讓日方參考的作用,投票的內容和結果跟實際曲目或有出入,敬請留意。

MPDK 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-01-11, 04:45 PM   #82
石原夏織
Ultimate Gamer

註冊日期: Nov 2003
3DS Friend Code4597 0320 8939
PSN  IDHO2_0219
引用:
作者: MPDK 查看文章
請各位踴躍投票
己投票合歌都係mf同喰霊op
石原夏織 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-01-11, 10:56 PM   #83
流龍馬

合唱果度, 我就填左"ゆずれない願い"同"ライオン"
舊 02-02-11, 12:36 AM   #84
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002
引用:
作者: 畫伯 查看文章
己投票合歌都係mf同喰霊op
Paradise Lost唔岩佢地唱
好微妙

Edo 你提議下佢地合唱悠久の翼啦

點解飛蘭冇Reconquista架
conspire又冇
Distance point又冇
月華の螺旋又冇
最重要既Live in Despair都冇
真係

飛蘭呢排自己出既新歌唔多掂
底下個D簡唔落手

ELISA

euphoric field (TV「ef - a tale of memories.」OP)
ebullient future (TV「ef - a tale of melodies.」OP)
HIKARI (TV「隠の王」ED)
Real Force (TV「とある科学の超電磁砲」ED)
Wonder Wind (TV「ハヤテのごとく!!」OP)
ENDLESS ANTHOLOGY
鵬翼のプロフェシア
聖櫃のプロフェシア
God only knows (TV「神のみぞ知るセカイ」 OP)
集積回路の夢旅人*ELISA歌唱ver.

飛蘭

Dark Side of the Light (TV『喰霊-零-』第1話插曲)
I sing by my soul
mind as Judgment (TV『CANAAN』OP)
AROUSING SOUL (TV『CANAAN』Image song)
MY REAL (TV『CANAAN』Image song)
Errand (TV『聖痕のクェイサー』前期OP)
SERIOUS-AGE (劇場版『ブレイク ブレイド』ED)
戦場に咲いた一輪の花 (PS3『白騎士物語®-光と闇の覚醒』OP)
鎮魂の旅へ (TV『喰霊-零-』Image song)
if (TV『喰霊-零-』Image song)

舊 02-02-11, 12:55 AM   #85
ComeLOLoh
God of Gamer

PSN  IDChun-li
Dear My Friends-まだ見ぬ未来へ
呢隻一定要唱啦…
ELISA講左好多個謝謝 ^_^

舊 02-02-11, 12:59 AM   #86
石原夏織

引用:
作者: money 查看文章
好微妙
悠久の翼都好喎
我本身一首都簡唔落手最後飛蘭都係求其
舊 02-06-11, 12:51 AM   #87
NishizonoShinji

註冊日期: Sep 2009
中期結果超大路

引用:
曲目投票中期結果公佈
2011年02月05日

「ELISA x 飛蘭 Hong Kong Live ~Effulgence~」的曲目投票已經接近尾聲,謝謝各位已經投票的歌迷。現在待我們先公佈到目前為止的投票結果,尚未投票的歌迷,請把握機會投下您的一票去支持您喜歡的歌曲啦,曲目投票明天就截止了。

NishizonoShinji 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-06-11, 01:52 AM   #88
天子
weIBetAriTTeR
StElla

註冊日期: Sep 2002
呢個唔係大家最想見到SET LIST 咩~W

10支以上可議價~

新產品:UOD 每支30

比UO 光~耐久力俾UO 長 設計更方便夾手~
天子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-06-11, 02:45 AM   #89
brunhild
Crazy Gamer
選擇恐懼症

註冊日期: Sep 2007
個list同ed tip歌有咩分別
brunhild 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-06-11, 09:00 PM   #90
leungky1

註冊日期: Jul 2009
很大程度是動畫人氣主導吧
雖然MH比食靈高有點…
leungky1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-06-11, 09:07 PM   #91
小樹
Insane Gamer

註冊日期: Sep 2005
XBox Live GamertagLeo8896
引用:
好微妙

Edo 你提議下佢地合唱悠久の翼啦

點解飛蘭冇Reconquista架
conspire又冇
Distance point又冇
月華の螺旋又冇
最重要既Live in Despair都冇
真係

飛蘭呢排自己出既新歌唔多掂
底下個D簡唔落手
依d係投票結果啫,到時未必會一定跟足

不過你講起我先記返起飛蘭依幾首好聽既點解無,唔怪得之睇住個表好似好多歌都唔太記得咁

因為我聽時,覺得好聽個d先會睇返歌名(我是決定會去這個live之後才溫飛蘭的歌的)
小樹 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-10-11, 01:40 PM   #92
流龍馬

最終投票結果出爐,
我填o既"ライオン"有份, yeah~~

舊 02-10-11, 01:51 PM   #93
石原夏織

結果超合理
舊 02-10-11, 02:03 PM   #94
money
◆.西野司命.◆

冇ENDLESS ANTHOLOGY

舊 02-10-11, 02:11 PM   #95
brunhild
Crazy Gamer
選擇恐懼症

ElISA我反而想聽Alright!ハートキャッチプリキュア

而且哲學問題,EB關佢地兩個咩事?佢地有唱過咩

此篇文章於 02-10-11 02:15 PM 被 brunhild 編輯。
舊 02-10-11, 02:15 PM   #96
money
◆.西野司命.◆

EB一定唱唔到架啦
預左

不過合唱唔會得一首咁少啩

飛蘭 I sing by my soul 又冇

舊 02-10-11, 02:18 PM   #97
brunhild
Crazy Gamer
選擇恐懼症

引用:
EB一定唱唔到架啦
預左

不過合唱唔會得一首咁少啩

飛蘭 I sing by my soul 又冇
連月華の螺旋都冇
舊 02-10-11, 02:27 PM   #98
money
◆.西野司命.◆

引用:
作者: brunhild 查看文章
連月華の螺旋都冇
望佢個List有一兩首唔同啦

合唱如果真係有兩首
ライオン就一定有

另外一首就可能未必跟個投票
可能再合唱ゆずれない願い

舊 02-10-11, 02:42 PM   #99
Jonney
God of Gamer
フゥーハハハハ

註冊日期: Jan 2003
3DS Friend Code3007 9047 8125
PSN  IDwills368
XBox Live Gamertagwills368
泡沫の小鳥達
All I can do is singing for you
とべ青い鳥

B面曲果然全滅

英知を持つ者こそ、最も愚かであること。歴史からも読み取れる。
海に生ける魚は、陸の世界を知らない。彼らが英知を持てば、それもまた滅び逝く。
人間が光の速さを超えるのは、魚たちが陸で生活を始めるよりも滑稽。
これは抗える者たちに対する、神からの最後通告とも言えよう。
Jonney 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-10-11, 03:33 PM   #100
小樹
Insane Gamer

註冊日期: Sep 2005
XBox Live GamertagLeo8896
飛蘭setlist重編希望
小樹 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[動畫] 「瀬戸の花嫁」連載再開 武藤遊戲 日本動漫畫討論版 405 04-22-10 07:17 PM
葉鍵最萌戰再開~! leotam3 H-GAMEの部屋 2 12-19-05 09:16 AM
修羅之刻再開 陸奧 貴志 日本動漫畫討論版 27 09-05-05 06:00 PM
L'Arc~en~Ciel 活動再開 炎尾燃 Neo Music UNIVERSE 4 07-10-03 03:29 AM
IPHOTO死左!幾時再開呀? 最強幻象 手機資訊/電腦軟硬討論 2 03-17-03 12:18 AM

現在的時間是 03:13 PM

手機版 | APP版