Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 10-02-10, 12:42 AM   #151
kakajit
Game Master

註冊日期: Aug 2008
引用:
作者: 豪傑公子 查看文章
用紂王做主角夠反傳統,正~~
不過始終有歷史束縛,就算過程唔一樣,睇怕紂王都冇好下場...
希望唔好又係和仔一貫路數 ,
可以比O下佢個仔做主角啦 ,
次次D後代明明推左出黎但始終唔可以擔正 , 武神鳳凰如是 , 殺道又係...
明明鋪好晒路比人感覺個細路大個左會有作為
kakajit 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-03-10, 12:58 PM   #152
kakajit
Game Master

今期春秋戰雄呀項龍仲要講埋"兵貴神速"
舊 10-03-10, 01:06 PM   #153
POKA
Banned

引用:
作者: kakajit 查看文章
今期春秋戰雄呀項龍仲要講埋"兵貴神速"
自暴其短,文化有限
POKA 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-03-10, 01:53 PM   #154
kakajit
Game Master

引用:
作者: POKA 查看文章
自暴其短,文化有限
佢話"兵書話兵貴神速" , 真係好想知邊本兵書
其實佢只係直接講個意思出黎 , 唔好話角色引用某D知識咪無人抽稱到佢囉

不過黃生個人問題 , 佢係好怕D人覺得公仔佬無文化 ,
所以佢要求下屬得閒要引O下成語/經典之類O既野O係漫畫入面
結果搞到而家亂咁引

玉記創作部都好似有一SET成語辭典O係度的
舊 10-09-10, 06:19 PM   #155
★星人44★
Moderator
_(:3 」 ∠)_

註冊日期: Jan 2002
仇千鶴D蛋散死都有書名
棍妖sosad

舊 10-09-10, 06:24 PM   #156
Rotagen
Game Master

註冊日期: Jul 2008
引用:
作者: kakajit 查看文章
佢話"兵書話兵貴神速" , 真係好想知邊本兵書
其實佢只係直接講個意思出黎 , 唔好話角色引用某D知識咪無人抽稱到佢囉

不過黃生個人問題 , 佢係好怕D人覺得公仔佬無文化 ,
所以佢要求下屬得閒要引O下成語/經典之類O既野O係漫畫入面
結果搞到而家亂咁引

玉記創作部都好似有一SET成語辭典O係度的

三國志.魏書.郭嘉傳
穿越800年左右

此篇文章於 10-09-10 06:26 PM 被 Rotagen 編輯。
Rotagen 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-09-10, 06:36 PM   #157
sunnypigdog
Ultimate Gamer
滅絕小五郎

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: ★星人40★ 查看文章
仇千鶴D蛋散死都有書名
棍妖sosad
黑龍淚目,報仇無望(雖然石武夫未死)
石武夫都淚目,無得覆桌,
棍妖都淚目,因為老妖未死都有期叫「老妖之死」

舊 10-09-10, 09:09 PM   #158
小白熊
冬眠中

註冊日期: May 2005
XBox Live GamertagJumbo Bear Bear
引用:
作者: sunnypigdog 查看文章
棍妖無書名.... 陰公囉
小白熊 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-09-10, 09:12 PM   #159
豪傑公子
God of Gamer

註冊日期: Jan 2005
引用:
既然係咁...你又知仇千鶴一定會死?

舊 10-10-10, 03:07 PM   #160
sunnypigdog
滅絕小五郎

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: 豪傑公子 查看文章
既然係咁...你又知仇千鶴一定會死?
因為佢唔係蛇貓門ge人
你睇黑仔傑死左三期都係無左隻手就知

舊 10-10-10, 04:46 PM   #161
dust11

註冊日期: Aug 2010
引用:
因為佢唔係蛇貓門ge人
你睇黑仔傑死左三期都係無左隻手就知
黑仔傑真係唔死都冇用
連馬小靈都有九霄五章
dust11 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-19-10, 10:23 PM   #162
希羅
Game Master

註冊日期: Apr 2002
今期溫俠好多大頁,但係都唔洗咁過份,雖然氣勢畫面係好,小白用挽留玫閞七,玩緊緊龍珠CUT IN出波咁,仲有12期,唔知點收尾,余編劇你點收科......
希羅 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-19-10, 10:37 PM   #163
yeah yeah

註冊日期: Dec 2002
引用:
作者: 希羅 查看文章
今期溫俠好多大頁,但係都唔洗咁過份,雖然氣勢畫面係好,小白用挽留玫閞七,玩緊緊龍珠CUT IN出波咁,仲有12期,唔知點收尾,余編劇你點收科......
我而家係因關7而買E本野..

神魔:12476797

NTR.......
yeah yeah 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-19-10, 10:53 PM   #164
希羅
Game Master

註冊日期: Apr 2002
引用:
作者: yeah yeah 查看文章
我而家係因關7而買E本野..
之前忘情入群龍個時,吹到有好多重要人物會出場,就算唔跟小說,唔好作到咁空泛
希羅 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-20-10, 05:39 AM   #165
gingq7

註冊日期: May 2008
引用:
作者: 希羅 查看文章
對比起果2件"神龍"極速落雨收柴, 我反而覺得今期算係近期最似樣的了
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-20-10, 10:18 AM   #166
Bandit-Anji
Crazy Gamer

註冊日期: Apr 2004
XBox Live GamertagZangfeva
引用:
作者: gingq7 查看文章
對比起果2件"神龍"極速落雨收柴, 我反而覺得今期算係近期最似樣的了
o個故事真係睇到我喊
見讀者鐘意關七就成日出關七, 出關七傳算啦
今期無啦啦整個偽細佬... 有d 多餘,個個都知佢冷血啦
力量失衡,飛哥勁到一個打幾個boss 級角色\/
路人石究竟o係度搞乜?又一野暴升lv KO 飛哥?
好好地既一本書變左畫集真係

幣, 認真我就輸了...

Bandit-Anji 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-21-10, 04:31 PM   #167
豪傑公子

註冊日期: Jan 2005
今期封神紀個另類4格真係堅好笑~~

舊 10-21-10, 04:33 PM   #168
GUSTAV
The One
poor

註冊日期: Oct 2003
XBox Live Gamertag邊有錢 傻的嗎
本性公仔呢排連性都冇埋 日日係到四大神明 真係唔知想點

それが王者の戦いというものだ
GUSTAV 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-26-10, 10:04 AM   #169
T.K.
Advance Moderator
很黃很暴力

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsrwtk
溫俠4期後收皮確定\/

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
並將入數紙寫上貨物名稱後,pm給本人
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
T.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-26-10, 10:05 AM   #170
POKA
Banned

引用:
作者: GUSTAV 查看文章
本性公仔呢排連性都冇埋 日日係到四大神明 真係唔知想點
英雄救美,老婆個樣思晒春
POKA 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-26-10, 10:07 AM   #171
T.K.
Advance Moderator
很黃很暴力

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsrwtk
你地當個書名流架?

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
並將入數紙寫上貨物名稱後,pm給本人
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
T.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-26-10, 10:10 AM   #172
GUSTAV
The One
poor

註冊日期: Oct 2003
XBox Live Gamertag邊有錢 傻的嗎
引用:
作者: T.K. 查看文章
你地當個書名流架?
堅流wow