Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 11-15-05, 07:34 PM   #1
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

註冊日期: Apr 2002
想問有關信用card碌爆card問題?

話說今個月去碌 card時~

一次過一萬蚊~~點知張card只係碌到5千
(當然之前有LOOK card找其他數)
結果尾數要用EPS

不過過左幾日後再碌又可以碌到wo~~

但我記得我的截數日是27號~唔係27號先再重新計過上限架咩??
(即是唔係應該27號後才再可以重新碌?)

我想問信用card有無可能無碌過龍??
(e.g. 上限$1000~但碌過龍碌左$1100)

還是碌到上限就會自動唔俾你碌??

Hitomi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-15-05, 07:36 PM   #2
Rosicky
God of Gamer
我愛攝影

註冊日期: Oct 2002
XBox Live GamertagykcisoR
唔係碌爆左就無得碌架咩(截數前) ?

英雄聯盟: Rosicky
Rosicky 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-15-05, 08:18 PM   #3
紫色螢火蟲
討厭雨天~_~

註冊日期: Aug 2003
>>我想問信用card有無可能無碌過龍??
少少係ok,我試過超過幾廿蚊冇問題.

>>還是碌到上限就會自動唔俾你碌??
其實你可以打去叫佢加比你.
e.g. 妳想買部鋼琴,要$20,000.
但係妳得返$17,000可以碌,
妳可以打去card centre同佢講而家想加到$20,000.
佢會問妳係買咩,妳同佢講你買鋼琴.
妳記錄唔係差嘅佢都會幫妳加.
良好記錄者再加多d都冇問題.
紫色螢火蟲 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-15-05, 08:50 PM   #4
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

引用:
作者: 松本秀人
唔係碌爆左就無得碌架咩(截數前) ?
我就是覺得奇怪所以問..

引用:
作者: 紫色螢火蟲
>>我想問信用card有無可能無碌過龍??
少少係ok,我試過超過幾廿蚊冇問題.

>>還是碌到上限就會自動唔俾你碌??
其實你可以打去叫佢加比你.
e.g. 妳想買部鋼琴,要$20,000.
但係妳得返$17,000可以碌,
妳可以打去card centre同佢講而家想加到$20,000.
佢會問妳係買咩,妳同佢講你買鋼琴.
妳記錄唔係差嘅佢都會幫妳加.
良好記錄者再加多d都冇問題.
我額外隔左幾日再碌8舊水佢又俾我碌我先覺得奇...

即幾日前想碌一萬點知只碌到5千~
過多幾日又俾番我碌(8舊水)

奇.......
我純粹驚碌爆左會有什麼附加費而已
其實沒什麼特別

舊 11-15-05, 09:25 PM   #5
蒲公英
~Freedom~

註冊日期: Oct 2003
點解唔申請多幾張
咁咪可以避免呢個問題囉

舊 11-15-05, 09:29 PM   #6
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

引用:
作者: 蒲公英
點解唔申請多幾張
咁咪可以避免呢個問題囉
因為唔想周身債

舊 11-15-05, 09:36 PM   #7
新月
Game Master

註冊日期: May 2005
PSN  IDSURYC_KO
其實信用卡同一個戶口分別不大
即係如果你係自己去找卡數(o係截數日前),今日找,聽日個credits就會回覆
卡唔會碌爆架
因為你over credits係會過唔到
俗語所講o既爆卡,係指用哂credits,
over limited 係比人計埋利息,over o左credits為之爆卡
即係credits係$12,000,但係balance係-$20,000
為之爆卡
新月 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-15-05, 09:56 PM   #8
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

引用:
作者: surlent
其實信用卡同一個戶口分別不大
即係如果你係自己去找卡數(o係截數日前),今日找,聽日個credits就會回覆
卡唔會碌爆架
因為你over credits係會過唔到
俗語所講o既爆卡,係指用哂credits,
over limited 係比人計埋利息,over o左credits為之爆卡
即係credits係$12,000,但係balance係-$20,000
為之爆卡

係咪即是假如我只有$1000現金用黎找card數

但碌左$2000~

找唔到淨番果$1000--->計利息---->爆card

?????

舊 11-16-05, 01:06 AM   #9
riceking
District God of the Solar System
一人前のダメ人間

註冊日期: Aug 2003
引用:
作者: Hitomi
係咪即是假如我只有$1000現金用黎找card數

但碌左$2000~

找唔到淨番果$1000--->計利息---->爆card

?????
不, 爆卡即是:

假如你有20000簽賬額, 你用晒20000之後無找過數或者找不足, 之後手續貴連利息令個
總結欠超過20000, 為之爆卡.

Roce

舊 11-16-05, 01:22 AM   #10
新月
Game Master

註冊日期: May 2005
PSN  IDSURYC_KO
引用:
作者: riceking
不, 爆卡即是:

假如你有20000簽賬額, 你用晒20000之後無找過數或者找不足, 之後手續貴連利息令個
總結欠超過20000, 為之爆卡.

Roce
你打錯簽名

嗯~
張卡無哂credits 唔叫做爆卡啦
over credits o個D先叫爆卡

另外,除非你上個月有balance未清
唔係o既話,o係最後還款日前清還
都係唔收利息/手續費(除特別例明之外)

理財之道,一個人應該有三張卡
新月 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-16-05, 09:44 AM   #11
wai
Crazy Gamer

引用:
作者: Hitomi
我就是覺得奇怪所以問..

我額外隔左幾日再碌8舊水佢又俾我碌我先覺得奇...

即幾日前想碌一萬點知只碌到5千~
過多幾日又俾番我碌(8舊水)

奇.......
我純粹驚碌爆左會有什麼附加費而已
其實沒什麼特別
早兩個月我就係爆?鰼i卡......
盛惠$130附加費.........
wai 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-16-05, 10:10 AM   #12
Jamie
バンブラ小職人

註冊日期: Apr 2003
XBox Live GamertagJaMieGAF
可以打電話往信用咭服務中心暫時(或永久)加大....
又或者, 分開兩次每次五千也可以的 ^^

男は__で勝負!!
[NICO] 實況 KY 彈幕 外語 自重 [/NICO]
Jamie 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 11:23 PM

手機版 | APP版