Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 3 43 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 63 103 153  ... 最後
手提遊戲機討論版>PS Vita 綜合情報討論區│全新「PCH-2000」型號 HK$1680│「Vita TV」HK$798
DevilElvis 02:12 PM 07-07-12
作者: Akira 明:
想問美版save card可唔可以用落行機?thx!
可以,不過無保養only
GN00508771 02:23 PM 07-07-12
下一回game天國
7月7號...係池袋
DevilElvis 02:41 PM 07-07-12
作者: GN00508771:
下一回game天國
7月7號...係池袋
地獄降臨
joelai2005 02:44 PM 07-07-12
作者: DevilElvis:
地獄降臨
咪姐係今日LoL
GN00508771 02:55 PM 07-07-12
應該唔係新野...
只係係池袋開設兩日既PSV 遊戲體驗會罷了...

真正的地獄仲未降臨
J+1 04:39 PM 07-07-12
快d 落地獄啦,之後出咪苦demo
由手機版發出
( ゚ω゚)? 01:37 PM 07-09-12
PC remote play www

http://www.digitalspy.co.uk/gaming/n...tch-video.html

Left 4 Dead has been shown running on PS Vita thanks to a homebrew developer's creative use of PlayStation Mobile.

YouTube user digitalarts001 brought the zombie title to the handheld complete with motion controls via the Sony mobile service and a remote desktop application.

Playing Left 4 Dead on PS Vita using PlayStation Suite with Motion Input

The video's creator appears to have developed a homebrew app using PlayStation Mobile that connects to a remote version of Windows to run the game over a network virtually free of lag.

Other games shown running on the Vita using the same method include Super Mario Bros. 3, Final Fantasy 10 and Metal Gear Solid.

Formerly known as PlayStation Suite, PlayStation Mobile allows third-parties to develop applications for PlayStation-certified mobile devices, such as the PS Vita, the Xperia S smartphone and the Tablet S.

Left 4 Dead was released for PC and Xbox 360 back in 2008.
assy 06:06 PM 07-09-12
呢排有無人望過下日點卡賣幾錢
前幾日見到萬羊9.9算, 要買張dl 數碼暴龍
mrk 02:25 PM 07-10-12
作者: assy:
呢排有無人望過下日點卡賣幾錢
前幾日見到萬羊9.9算, 要買張dl 數碼暴龍
今日放假,夜o的會出去灣仔、旺角、SSP,
到時幫你睇下啦!!!
mrk 04:32 AM 07-11-12
作者: mrk:
今日放假,夜o的會出去灣仔、旺角、SSP,
到時幫你睇下啦!!!
最後係旺角好景熟客仔價$970入手左1萬日元啦!
mrk 02:21 PM 07-10-12
有冇人兄知DL版PS1 Game for PSV到幾時DL得同PLAY得???
同埋之前買左DL版PS1 Game嘅人兄,sony方面打算點支援番???免費???掟加錢升級先放得落PSV玩呢???
JAM 09:50 AM 07-13-12
想問一下我psv係用日psn,連隻game都係日版
但獎杯度顯示出黎係英文,有冇方法變哂做日文?
pet3 09:54 AM 07-13-12
作者: JAM:
想問一下我psv係用日psn,連隻game都係日版
但獎盃度顯示出黎係英文,有冇方法變哂做日文?
你系統唔係日文
無計
柚原このみ 02:24 PM 07-10-12
想知幾時更新可以玩返ps game+1
mrk 04:35 AM 07-11-12
作者: 柚原このみ:
Me too啦!
我估最遲日本TGS時應該公佈日期呱!
草薙さん 09:27 AM 07-11-12
作者: mrk:
有冇人兄知DL版PS1 Game for PSV到幾時DL得同PLAY得???
同埋之前買左DL版PS1 Game嘅人兄,sony方面打算點支援番???免費???掟加錢升級先放得落PSV玩呢???
作者: 柚原このみ:
今夏のシステムソフトウェアver.1.80より順次初代PlayStation®向けタイトルに対応する予定です。

8-9月啦...
martinyau1979 10:59 AM 07-11-12
作者: 草薙さん:
今夏のシステムソフトウェアver.1.80より順次初代PlayStation®向けタイトルに対応する予定です。

8-9月啦...
係未所有係store 入面既ps one game 都可以支援??
RS 200 11:46 AM 07-11-12
部PSV其實係唔係本末倒置?
出PSP GAME用PSV DL黎玩, 出PS1 GAME用PSV黎玩......自身PSV冇GAME出....

不如PSV改名叫PS系模擬器啦....
TCS_disable 12:58 PM 07-11-12
作者: RS 200:
出PSP GAME用PSV DL黎玩, 出PS1 GAME用PSV黎玩......自身PSV冇GAME出....
PSP 同 NDS 時期初 未一樣

先出左一年, d廠又追唔上, N記又吸追唔上果班,間接逼佢地繼續落後
RS 200 01:34 PM 07-11-12
作者: TCS_disable:
PSP 同 NDS 時期初 未一樣

先出左一年, d廠又追唔上, N記又吸追唔上果班,間接逼佢地繼續落後
psp/nsd初期邊有好似而家咁上store dl上個gen o既game黎玩....
TCS_disable 01:47 PM 07-11-12
psp/nsd初期邊有好似而家咁上store dl上個gen o既game黎玩....
PSP 無, 但NDS 玩到 GBA
但係 PSP 本身無上個 Gen 問題唔大

用咁嘅情況套到而家嘅話...

3DS 有得 DL 舊Game ... 但 GB 到 GBC 年代物多...但唔夠貼切
應該咁講... 要講 Backward compatible 部野本身就有位入 DS d Rom
但事實, 任記 e-Shop 係可以做到 PS Store 咁樣, 但又無咁做

而 PSV 同 PSP 比就完全改左結構, 連 UMD 都無左, 點玩 硬嘅 Backward compatible 先?

更本兩部機個 Backward compatible 個 Solution 都唔同

任記更本唔使賣舊野,堆廠依舊以 PS2 技術就可以係果個餅入面生存
但Sony情況就嚴峻得多,識人係HAL讀,佢d 日本人Fd 都話, 讀完去整 iPhone APPs 就算

所以... Microsoft 入左 Console之後,已經搞到所有野亂晒大龍...
RS 200 02:00 PM 07-11-12
作者: TCS_disable:
PSP 無, 但NDS 玩到 GBA
但係 PSP 本身無上個 Gen 問題唔大

用咁嘅情況套到而家嘅話...

3DS 有得 DL 舊Game ... 但 GB 到 GBC 年代物多...但唔夠貼切
應該咁講... 要講 Backward compatible 部野本身就有位入 DS d Rom
但事實, 任記 e-Shop 係可以做到 PS Store 咁樣, 但又無咁做

而 PSV 同 PSP 比就完全改左結構, 連 UMD 都無左, 點玩 硬嘅 Backward compatible 先?

更本兩部機個 Backward compatible 個 Solution 都唔同

任記更本唔使賣舊野,堆廠依舊以 PS2 技術就可以係果個餅入面生存
但Sony情況就嚴峻得多,識人係HAL讀,佢d 日本人Fd 都話, 讀完去整 iPhone APPs 就算

所以... Microsoft 入左 Console之後,已經搞到所以野亂晒大龍...
我想講o既問題唔係話佢玩唔玩得返psp game....而係而家部psv好似為左玩psp game而出咁....
本身for psv o既game係冇咁滯....
mrk 10:00 AM 07-13-12

不如PSV改名叫PS系模擬器啦....
應該中間加番個PS系<專用實體>模擬器
Orphan 02:06 PM 07-12-12
灣仔見到全新霸王鬼帝$235
心動添
GN00508771 03:53 AM 07-13-12
冇問題 已解決
第一 ... 3 43 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 63 103 153  ... 最後

返回主題版面