Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手提遊戲機討論版

主題工具 顯示模式
舊 11-06-08, 09:23 PM   #251
Game Master
YOONA!!!!

註冊日期: Oct 2003
3DS Friend Code0533 5273 8311
PSN  IDQuantic Dream
XBox Live GamertagREGEDIT
引用:
作者: 112914 查看文章
進入程式,會有四個選項,選第一個進入區域畫面,有a-j,再選擇區域上的號碼
都選好以後,會進入一個空曠地方,你會看代表自己的火柴人,使用L3移動遊標到空白地方按O
會問你把火柴人移動到那裡還是在那位置上開ROOM

開了ROOM,你可以改名和介紹,會有四個火柴人和PSP,如果你的PSP GAME有進行連線,PSP圖案會亮燈

日文苦手只明白這些,但沒有人玩所以不知道是否可以正常連線

彈咗呢句嘢出嚟

PS3®は、有線でブロードバンドネットワークに接続してご利用ください。無線LAN接続ではご利用いただけません。

可PM
2009 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-06-08, 09:34 PM   #252
Insane Gamer

註冊日期: Sep 2006
引用:
作者: NEO轟格殊Ω式 查看文章
彈咗呢句嘢出嚟

PS3®は、有線でブロードバンドネットワークに接続してご利用ください。無線LAN接続ではご利用いただけません。
這個程式[現在]只能在接上LAN線的情況下使用,無線不能用
112914 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-06-08, 09:36 PM   #253
Game Master
YOONA!!!!

註冊日期: Oct 2003
3DS Friend Code0533 5273 8311
PSN  IDQuantic Dream
XBox Live GamertagREGEDIT
引用:
作者: 112914 查看文章
這個程式[現在]只能在接上LAN線的情況下使用,無線不能用
....唔係啩...邊有lan線呀

可PM
2009 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-06-08, 09:57 PM   #254
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
有無人想試下個官方X-LINK係點用?

有AD Hoc mode的GAME,
我有行版鉄拳DR、GUNDAM SEED VS、塊魂、ACE COMBAT X
日版STREET FIGHTER ZERO、RR等GAME。
我只有MHP2,無買2G。

唔知駛唔駛用PSP-3000先可以用語音通訊?
定係用PS3+藍芽耳機已經OK?

舊 11-06-08, 09:58 PM   #255
IDGAF
The One

唔知點解我用MHP2(不是2G)係PS3開房,
別人一入嚟JOIN部PSP即時自動關機…

舊 11-06-08, 10:04 PM   #256
ゆり
God of Gamer

註冊日期: Nov 2004
引用:
作者: 機場美少年 查看文章
唔知點解我用MHP2(不是2G)係PS3開房,
別人一入嚟JOIN部PSP即時自動關機…
○動作確認リスト
 ・MHP2G
 ・ガンユニ
 ・ファンタシースターp
 ・マクロスA
 ・ガンダムseed 連合vsZAFT
 ・DQFFinいただきストリート
 ・煉獄2
 ・ドラゴンボールZ真武道会2
 ・エースコンバットX
 ・ストZERO3
 ・リッジ2
 ・パワポタ3
 ・鉄拳DR
 ・無双OROCHI
 ・遊戯王TF2

×動作不可リスト
 ・カプコンクラシックス

都冇2 得2g
大約網路野撞吧
or唔支援

舊 11-06-08, 10:05 PM   #257
ycyleo
Game Master

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDycyleo07
XBox Live Gamertagycyleo
頭先玩左三鋪seed,除左有時有幾毫秒既lag機之外
其餘時間同機對機一樣,好滿意

直播網(有同我打EXVS隨時入鏡,請注意):
http://zh-tw.twitch.tv/ycyleo
ycyleo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-06-08, 10:32 PM   #258
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2005
Wii U IDInman-hk
3DS Friend Code7271 0303 4540
PSN  IDInmanchu
XBox Live GamertagInmanchu2004
我響ps store下載左 Biohazard 2 ,
點解 folder SLPS01222 冇野響裡面, 又另外多個DLTMP文件夾 ??
隻game 開唔到

( 我用 3000機)

註: 我有認證部機 , 之前響HK PSN 已打載兩款ps one 遊戲
通常都係 eboot 同另一 file

今次BH 2 唔知係咪涉及disc 1 & 2 , 所以出一個DLTMP folder
但唔見有eboot 檔.............
1515 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-06-08, 11:05 PM   #259
IDGAF
The One

引用:
作者: ycyleo 查看文章
頭先玩左三鋪seed,除左有時有幾毫秒既lag機之外
其餘時間同機對機一樣,好滿意
想問下點SEARCH到人係玩ガンダムseed 連合vsZAFT?
我有呢隻GAME的行版想試下ONLINE玩。

舊 11-06-08, 11:11 PM   #260
assy
Game Master

註冊日期: Jun 2002
PSN  IDweh2cat
引用:
作者: 1515 查看文章
我響ps store下載左 Biohazard 2 ,
點解 folder SLPS01222 冇野響裡面, 又另外多個DLTMP文件夾 ??
隻game 開唔到

( 我用 3000機)

註: 我有認證部機 , 之前響HK PSN 已打載兩款ps one 遊戲
通常都係 eboot 同另一 file

今次BH 2 唔知係咪涉及disc 1 & 2 , 所以出一個DLTMP folder
但唔見有eboot 檔.............
你dl左幾耐? 之前我用psp dl多次攪左好耐
(dl 完再 install 之類差唔多 30mins-1hr)

有 eboot 檔 7xxmb 同 document 但無 DLTMP
我係 2000機
assy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-06-08, 11:21 PM   #261
Crazy Gamer

XBox Live GamertagInmanchu2004
引用:
作者: assy 查看文章
你dl左幾耐? 之前我用psp dl多次攪左好耐
(dl 完再 install 之類差唔多 30mins-1hr)

有 eboot 檔 7xxmb 同 document 但無 DLTMP
我係 2000機
已經download 3次喇 ( 限5次 !? ),
都係咁......... 每次用左2個幾鐘

而家試緊用PS 3 下載, 睇下玩唔玩到

我諗呢個同2000 機冇分別掛......... 之前下載KOF 99 / 餓狼都係出eboot

點解今次唔係 !?
舊 11-06-08, 11:31 PM   #262
assy
Game Master

註冊日期: Jun 2002
PSN  IDweh2cat
引用:
作者: 1515 查看文章
已經download 3次喇 ( 限5次 !? ),
都係咁......... 每次用左2個幾鐘

而家試緊用PS 3 下載, 睇下玩唔玩到

我諗呢個同2000 機冇分別掛......... 之前下載KOF 99 / 餓狼都係出eboot

點解今次唔係 !?
咁張ms有無食左7xxmb?
佢之前有話限5次,我已經4-5次,而家唔知仲有無限

應該無分別
我係出5.01時再dl 過都有eboot 檔
assy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-07-08, 12:08 AM   #263
Crazy Gamer

引用:
作者: assy 查看文章
咁張ms有無食左7xxmb?
佢之前有話限5次,我已經4-5次,而家唔知仲有無限

應該無分別
我係出5.01時再dl 過都有eboot 檔
down 完之後, 出左兩個folder
一個叫 DLTMP , 裡面有 DL.PKG 檔案 (746 MB)
另一個係 SLPS01222 folder , 裡面竟然冇任何野!!

之前DL 幾隻game , 都只會有 SLPSXXX 文件夾 , 裡面有 eboot .pbp 同 keys

聽日試多次 ............ 唉........搞咁鬼複雜

p.s. PS 3 下載冇問題, 玩到...........
若我想玩家用版, 一早有PS 同 GC 版啦, 而家想響街玩之嘛
舊 11-07-08, 01:10 AM   #264
neo2046
Advance Moderator
(<ゝω・)綺羅星~

註冊日期: Dec 2001
PSP 連線服務「adhoc 派對 for PlayStation Portable」封測本日展開
http://gnn.gamer.com.tw/5/33325.html

neo2046 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-07-08, 10:43 AM   #265
taichu2
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2005
引用:
作者: NEO轟格殊Ω式 查看文章
....唔係啩...邊有lan線呀
x2
ps3响房 , 都係用wifi連線

未有得試玩 mhp2g
taichu2 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-07-08, 06:38 PM   #266
ycyleo
Game Master

引用:
想問下點SEARCH到人係玩ガンダムseed 連合vsZAFT?
我都求其去一個lobby
再睇佢地開果d房簡介,睇佢地係咪玩緊seed
簡單d講就係睇運
再唔係就自己開房,其實都好快有人入黎

舊 11-07-08, 07:42 PM   #267
ben wai
Game Master
ゆがみねぇな

註冊日期: Feb 2004
PSN  IDDOP169WI
XBox Live GamertagDOP169WI
PSP 是否一開始便支援mpeg4?
另外,通常把mp4當成unsupport data 表示甚麼

舊 11-07-08, 08:51 PM   #268
martinyau1979

註冊日期: Nov 2005
PSN  IDmartin1979
引用:
我都有, 今日買咗lan cable 啦, 同你試如何

你將會被誰抱緊 唱什麼歌哄他開心
我想著天空什麼時候會放晴
地球不曾為誰停一停

martinyau1979 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-07-08, 08:54 PM   #269
ycyleo
Game Master

引用:
作者: martinyau1979 查看文章
我都有, 今日買咗lan cable 啦, 同你試如何
想玩就add我la,玩緊

舊 11-07-08, 09:20 PM   #270
cheer2237
Junior Member

註冊日期: Nov 2006
Wii U IDcheer2237
PSN  IDcheer2237
有無人有興趣打seed,想試試online玩
cheer2237 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-07-08, 09:21 PM   #271
ゆり

註冊日期: Nov 2004
有冇人知道3000幾時先有第二批機

舊 11-09-08, 01:00 AM   #272
暗.黑.騎.士
Senior Gamer

註冊日期: Apr 2005
求救
小弟部 psp 突然 load 唔到碟, 又過左保養...
拎去番 SONY 整會唔會好貴 ? THX
暗.黑.騎.士 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-09-08, 01:11 AM   #273
Terrier
西尾維新飯

註冊日期: Aug 2002
引用:
作者: ~freedom~ 查看文章
有冇人知道3000幾時先有第二批機
想知+1

另外想知...
今年聖誕遊戲展會唔會又出psp3000特別色版 ? 有冇人收到風?
因為上年有紅色2000...(雖然之後通街有得賣)

舊 11-09-08, 07:10 PM   #274
martinyau1979

註冊日期: Nov 2005
PSN  IDmartin1979
Gundam Seed Room b1 lobby 15, please join me, i create vs room for you

你將會被誰抱緊 唱什麼歌哄他開心
我想著天空什麼時候會放晴
地球不曾為誰停一停

martinyau1979 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-09-08, 07:17 PM   #275
ycyleo
Game Master

引用:
作者: martinyau1979 查看文章
Gundam Seed Room b1 lobby 15, please join me, i create vs room for you
剛剛想找你,你就off la........

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Pixar: 25 Years of Animation Exhibition 彼思動畫 25年全球巡迴展(首站香港~!) IDGAF 電影版 36 04-29-11 02:43 AM
[PSP] 仮面ライダー クライマックスヒーローズ オーズ psp:2010年11月25日に発売 exiazero 手提遊戲機討論版 15 12-12-10 05:35 PM
[PSP]腦力 Trainer Portable 2, 2006年5月25日發售 neo2046 手提遊戲機討論版 7 04-11-06 07:50 PM
[PSP]Twelve戰國封神傳圖片及影片,8月25日發售 神祕人1號 手提遊戲機討論版 120 09-05-05 04:14 PM
[PSP]信長の野望・天翔記, 8月25日發售預定 neo2046 手提遊戲機討論版 23 06-28-05 03:52 AM

現在的時間是 04:19 PM

手機版 | APP版