Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 體育版 > 國家隊討論區

主題工具 顯示模式
舊 06-28-06, 11:17 PM   #251
柴崎幸
The One
車仔蕃薯

註冊日期: Jun 2002
引用:
作者: FOKKIT
意大利球十二碼(WE版+激情旁述)
mms://wms1.bn.163.com/sports/06/worldcup/video/127.wmv
引用網友post上黎的片先...
個人又真係好心機,用WE都整多差唔多,仲要配埋音...

28/12/2008:華東之旅:杭州、烏鎮、蘇州、無錫、上海。
9/8/2009:首爾之旅:雪嶽山、驪州、南山、新村梨花女子大學、明洞、南大門。
1/8/2010:北海道之旅:札幌、大通、すすきの、富良野、中富良野、上富良野、美馬牛、美瑛、函館、五稜郭。
31/7/2011:歐洲之旅:英國倫敦、意大利羅馬、梵蒂岡、佛羅倫斯、威尼斯、米蘭、瑞士琉森、德國海德堡、法蘭克福、科隆、荷蘭阿姆斯特丹、華倫丹、比利時布魯塞爾、布魯日、法國巴黎。
柴崎幸 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-28-06, 11:17 PM   #252
東條希
Game Master
青春色の波紋疾走

註冊日期: May 2005
引用:
作者: clie

(Mr. 東條英俊您個簽名會令我諗起某人既狂號)
我根本就係抄黃健翔,佢實在太正

四十九年一睡夢,
一期栄華一盃酒。

TSUMUGI RHYME 薄桜鬼中毒中 今期1番好きな曲 希deきしめ
大好きって言うなら、大大好きって返すよ
忘れ物もうないよね? ずっと永遠に一緒だよ
東條希 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-29-06, 01:08 AM   #253
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDhigurash66442088
換東尼係無問題架
不過因為之前入左伊亞昆達
先至令到對意大利入波0既期望大減之嘛
而佢亦都用表現黎證明左呢一點

我就想係正選東尼+基拿
大恩後備出,覺得上面兩個好似唔多夠氣打全場...

sugihara 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-29-06, 07:04 PM   #254
clie
God of Gamer

註冊日期: Dec 2001
引用:
作者: 東條英俊
唔係話有句咩"澳洲滾蛋"架咩

佢把聲正常mode同亢奮mode好唔一樣
clie 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-01-06, 11:11 AM   #255
clie

雖然好眼訓
但不枉睇到呢場全攻型既比賽

森保達好鬼勁,一個入球、一個左路助攻、一次護空門
但竟然唔係今場最佳球員
雖然我都鍾意加度素
唯一可以解釋既係野人全場攔截,令到烏克蘭中前場組織唔順,導致進攻質素低

成場意大利一個牌冇
正如小弟之前講意粉打攻勢先會罰少d牌

另外,我始終認為納比只要對歐洲球隊就唔會打防守
當然尋晚擺4-4-1-1而唔係4-3-1-2望落好似唔算最進攻
但全場壓迫既打法,每次進攻都好有威脅

東尼8強先黎開齋,仲一次過入兩球
同82年o個屆真係出奇地相似
希望今屆真係可以再次捧盃而歸
舊 07-01-06, 12:39 PM   #256
clie

「意大利一家網站,從中國的網站下載,把黃健翔在八分之一決賽中,托迪主罰點球前後的呼喊制作成了手機彩鈴,免費讓意大利球迷下載。在安莎社、《米蘭體育報》、《羅馬體育報》、意大利國家電視台等多家意大利媒體的報導後,黃健翔已經成為不少意大利球迷的偶像 。」

如果大陸冇誇大,黃健翔真係O係呢場波後全世界既意迷都識得佢
舊 07-01-06, 01:12 PM   #257
祖羅.祖班納
어떡해 어떡해

註冊日期: Apr 2003
琴晚個陣幾好,中場攻可攻退可守,唔似之前幾場唔夠人攻,派路都冇咁辛苦,托迪又可以多d上腳,各展所長
東尼入波果d時間平時比伊亞昆達換走左啦,真係好彩

WHY ALWAYS ME?
祖羅.祖班納 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-01-06, 01:15 PM   #258
柴崎幸
The One
車仔蕃薯

引用:
作者: 祖羅.祖班納
琴晚個陣幾好,中場攻可攻退可守,唔似之前幾場唔夠人攻,派路都冇咁辛苦,托迪又可以多d上腳,各展所長
東尼入波果d時間平時比伊亞昆達換走左啦,真係好彩
不過直覺上意大利下一場又唔會踢成咁架啦。

28/12/2008:華東之旅:杭州、烏鎮、蘇州、無錫、上海。
9/8/2009:首爾之旅:雪嶽山、驪州、南山、新村梨花女子大學、明洞、南大門。
1/8/2010:北海道之旅:札幌、大通、すすきの、富良野、中富良野、上富良野、美馬牛、美瑛、函館、五稜郭。
31/7/2011:歐洲之旅:英國倫敦、意大利羅馬、梵蒂岡、佛羅倫斯、威尼斯、米蘭、瑞士琉森、德國海德堡、法蘭克福、科隆、荷蘭阿姆斯特丹、華倫丹、比利時布魯塞爾、布魯日、法國巴黎。
舊 07-01-06, 01:16 PM   #259
Coquelicot
Moderator
ニセコイ

PSN  IDWhaleBarca
XBox Live GamertagWhaleBarca
引用:
作者: 柴崎幸
下場仲要對主辦國
縮後冇著數

FCBarcelona~!! MÉS QUE UN CLUB! 討論區Vol.8

自二次世界大戰結束至今五十多年中,全球真正沒有戰爭的日子,只有五十三日。即全球平均每年中只有二十多小時是和平的。

People only ask for other's responsibility, but no respect.
Coquelicot 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-01-06, 01:17 PM   #260
祖羅.祖班納
어떡해 어떡해

引用:
作者: 柴崎幸
明恰人新丁
但係要入意大利真係好難...除左球老烏一球未失過
希望納比唔好犯比格文犯過既錯

舊 07-01-06, 01:18 PM   #261
祖羅.祖班納
어떡해 어떡해

引用:
作者: Coquelicot
下場仲要對主辦國
縮後冇著數
今屆德國唔入佢3球殺佢唔死

舊 07-01-06, 01:22 PM   #262
Coquelicot
Moderator
ニセコイ

PSN  IDWhaleBarca
XBox Live GamertagWhaleBarca
引用:
今屆德國唔入佢3球殺佢唔死
諗住阿根廷對德國會係對攻大戰, 但實質都係踢得好謹慎, 始終係淘汰賽
我覺得期望意大利去同德國對攻應該會更難

FCBarcelona~!! MÉS QUE UN CLUB! 討論區Vol.8

自二次世界大戰結束至今五十多年中,全球真正沒有戰爭的日子,只有五十三日。即全球平均每年中只有二十多小時是和平的。

People only ask for other's responsibility, but no respect.
Coquelicot 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-01-06, 01:48 PM   #263
clie

上之o係費倫天拿對德國o個場友誼賽意大利贏4:1
成場都禁住對面黎攻
直覺納比會參考o個場波排陣
同埋從尋晚對阿根廷場波,德國不擅處理地面組織既球隊
意大利偏偏係全用地面推進
呢場我認為納比唔會俾德國控制比賽節奏

另外德國好似唔知幾多年冇贏過歐洲強隊
要射破意大利真係唔容易
除非又玩十二碼啦
但納比好明顯係一定唔同你打加時

過去兩屆都係保守戰術下輸俾主辦國
所以我相信呢場意大利會主攻,東道主主守
正如納比所講,要俾人見識下意大利式進攻
(絕對好睇過高Q大棍 )
舊 07-01-06, 02:56 PM   #264
東條希
Game Master
青春色の波紋疾走

註冊日期: May 2005
尋晚甘莫蘭尼斯都踢得唔錯,盤,傳,防守都做足
意大利做唔到快速反擊既時候,佢上腳既效果都唔錯,右路進攻差唔多集中響佢身上.
其實有球佢響禁區俾人侵犯,不球証無吹.以佢既表現,應該可以打足全場,
可惜納比決定打龜,無計
下場希望佢可以踢到友賽贏德國既表現

四十九年一睡夢,
一期栄華一盃酒。

TSUMUGI RHYME 薄桜鬼中毒中 今期1番好きな曲 希deきしめ
大好きって言うなら、大大好きって返すよ
忘れ物もうないよね? ずっと永遠に一緒だよ
東條希 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-01-06, 09:34 PM   #265
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

註冊日期: Jan 2003
引用:
德國當友賽咁踢就是了...

流胃兄x民賤聯.無恥黨x禮義廉......
250311.3975.12363
Busconcamp 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-01-06, 11:55 PM   #266
clie

引用:
作者: Busconcamp
德國當友賽咁踢就是了...
應該話意大利好似友賽咁踢得咁放就ok喇
舊 07-02-06, 09:35 AM   #267
柴崎幸
The One
車仔蕃薯

舒夫真高祝福意大利

【本報綜合報道】決賽周最後一支黑馬烏克蘭在八強大戰中以0:3不敵意大利,緣盡今屆世界盃,「核彈頭」舒夫真高雖然難掩失望之情,卻表示在這個旅程中無悔無憾。

烏克蘭的世界盃之旅在對意大利的八強大戰中隨着球證的鳴笛聲畫上句號,隊長舒夫真高雖然為球隊大敗0:3而感到失落,但最後在一片歡呼聲中與前AC米蘭隊友派路搭着肩膀離場,場面相當感人,這名鋒將賽後表示在世界盃旅程中有一份良好的體會,戰至八強出局亦無憾。他說:「我沒想到我們能夠闖到這麼遠,在過去數周,我們靠着努力和謙虛完成了一些漂亮的比賽。我未曾想過會在今屆世界盃與意大利交手,不論結果如何,意大利永遠留在我心中。」

新球季轉投車路士

下季轉到英超豪門車路士的舒夫真高為意甲球隊AC米蘭效力七年,可說是將自己的黃金時期全數獻上,他表示與前AC米蘭隊友將永遠是好朋友,更為意大利在世界盃旅程打氣,他說:「我和加度素、派路、尼斯達、恩沙基等永遠都是好友,我祝福意大利在世界盃中取得最好成績。」

舊 07-02-06, 06:11 PM   #268
Sheva
Insane Gamer

註冊日期: Apr 2004
引用:
尋晚甘莫蘭尼斯都踢得唔錯,盤,傳,防守都做足
意大利做唔到快速反擊既時候,佢上腳既效果都唔錯,右路進攻差唔多集中響佢身上.
其實有球佢響禁區俾人侵犯,不球証無吹.以佢既表現,應該可以打足全場,
可惜納比決定打龜,無計
森仔+甘仔應該可以屈到德國左路
攻守都無懈可擊
Sheva 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-02-06, 09:12 PM   #269
Hayato
Insane Gamer

註冊日期: Feb 2005
引用:
作者: Sheva
森仔+甘仔應該可以屈到德國左路
攻守都無懈可擊
甘莫既活躍可以為隊友製造唔少空位
打4321好過出兩個無乜態既前鋒
Hayato 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-02-06, 11:28 PM   #270
clie

引用:
作者: Hayato
打4321好過出兩個無乜態既前鋒
我始終覺得4-3-1-2係最而家意大利最強既陣
不過我估對德國都係會以搶中場為主
大戰之時打單箭頭都無可厚非
大恩要繼續打後備
舊 07-02-06, 11:29 PM   #271
小嘉
The One

我係意大利fan都唔睇好可以嬴到德國
小嘉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-03-06, 11:28 AM   #272
Fungfelix
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2004
XBox Live Gamertagfelix110
希望 nesta 聽晚傷癒喇~
不過最驚加度素拎牌冇 final 打

舊 07-03-06, 03:13 PM   #273
祖羅.祖班納
어떡해 어떡해

如果尼斯達出唔到,大家想見殺人王定巴沙利出殺人王可以比保方預習撲12碼1-2次

舊 07-03-06, 04:08 PM   #274
Samuel
我想...

XBox Live Gamertagsamuel0929
引用:
如果尼斯達出唔到,大家想見殺人王定巴沙利出殺人王可以比保方預習撲12碼1-2次
始終matrix都有比較多大賽經驗
呢場波都係平常心去睇 不過當然想意大利可以入到決賽
Samuel 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-03-06, 05:43 PM   #275
clie

身為意迷都係想多d熟識球員落場
出殺人王點都有看點過巴辛尼既
係驚在唔之佢會唔會影響埋隔黎大簡既信心o者

至於呢場就算加度素再黃缺席最後一戰都唔驚
到時迪羅斯禁賽期滿,令意陣更進攻型