Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 體育版 > 國家隊討論區

主題工具 顯示模式
舊 05-12-06, 03:13 PM   #126
杜蕾恩
Insane Gamer

註冊日期: Oct 2002
上次大力神比小報坤左之後, 佢已經係雞肋, 我諗唔到仲有邊間大球會敢用佢, d 大牌球員仲會唔會聽佢支笛 ...

今次佢賭到咁大, 我都好想睇下呢個世界係會有幾多 "奇蹟" ....

杜蕾恩 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-13-06, 01:56 AM   #127
柴崎幸
The One
車仔蕃薯

註冊日期: Jun 2002
引用:
作者: Gundam MK-2
朗肥傷左都仲咁樂觀!?
連DB7都話無左朗尼都無問題。
如果禾確特可以踢到類似奧雲初出道咁樣,真係會令好多人大跌眼鏡!

28/12/2008:華東之旅:杭州、烏鎮、蘇州、無錫、上海。
9/8/2009:首爾之旅:雪嶽山、驪州、南山、新村梨花女子大學、明洞、南大門。
1/8/2010:北海道之旅:札幌、大通、すすきの、富良野、中富良野、上富良野、美馬牛、美瑛、函館、五稜郭。
31/7/2011:歐洲之旅:英國倫敦、意大利羅馬、梵蒂岡、佛羅倫斯、威尼斯、米蘭、瑞士琉森、德國海德堡、法蘭克福、科隆、荷蘭阿姆斯特丹、華倫丹、比利時布魯塞爾、布魯日、法國巴黎。
柴崎幸 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-13-06, 03:15 AM   #128
ly1122
Senior Gamer
吃喝玩樂王

註冊日期: Aug 2005
引用:
作者: 柴崎幸
連DB7都話無左朗尼都無問題。
如果禾確特可以踢到類似奧雲初出道咁樣,真係會令好多人大跌眼鏡!
可能就係貪無乜人見過禾確特佢既實力啦...
不過好似話佢d速度係好快...
我諗起櫻木花道-秘密武器

Walk on, walk on
With hope in your heart
And you'll never walk alone
YOU'LL NEVER WALK ALONE
ly1122 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-13-06, 09:07 AM   #129
Lycnnee
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2005
引用:
作者: ly1122
可能就係貪無乜人見過禾確特佢既實力啦...
不過好似話佢d速度係好快...
我諗起櫻木花道-秘密武器
講到速度快點可以唔提馬田斯

列基美正式宣布退出國家隊..
Lycnnee 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-13-06, 03:30 PM   #130
暴走蟹
God of Gamer

註冊日期: Jan 2004
98年世界盃
果時享利技術平平
得個快字
都可以入三粒

家下禾仔都唔係話無機
暴走蟹 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-13-06, 07:28 PM   #131
艾莉娜
Ultimate Gamer
♪↓加里/陽子↑♬

註冊日期: Aug 2004
XBox Live Gamertagbobogaf
引用:
作者: Lycnnee
講到速度快點可以唔提馬田斯
講速度快點可以唔提加度連/歌羅福

舊 05-14-06, 01:36 AM   #132
某F
我的歌聲裡

要冠有g4就夠啦
不過大前提唔好再放佢係dmf個位....晒得好緊要

舊 05-14-06, 11:54 PM   #133
鳳熾魂
紅蓮の焔神

註冊日期: Dec 2003
3DS Friend Code0018 0703 4979
PSN  IDcastorwmh
XBox Live Gamertagcastorwmh
想知艾力神出左名單未

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
鳳熾魂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-15-06, 02:00 AM   #134
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
引用:
作者: 蛋卷王
想知艾力神出左名單未
大軍名單??如果係一早出o左啦

http://www.gaforum.org/showpost.php?...7&postcount=41
無追post~~~

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-15-06, 02:21 PM   #135
Bleed Saga
Free Lance

註冊日期: Nov 2002
碧咸搞誓師派對隊友唔畀面

15/05/2006 (來源: orisun.com)

碧咸打算同英格蘭國家隊職球員開番次誓師派對,花費七百三十萬港元邀請五百人去佢間大屋玩,先至開始備戰決賽周。點知有一半隊友,包括朗尼、謝拉特、里奧費迪南、蘇甘保,連領隊艾歷臣都好唔畀面講明唔會去,令碧咸的隊長地位大為動搖。

大家各有各忙,唔齊人並唔係一件咩大事,依家肯定到的包括奧雲、艾殊利高爾、加利尼維利及羅賓遜,至於未回覆的就有加歷查、泰利、林柏特同祖高爾。

朗尼慘成出氣袋

但係估唔到,平時同碧咸攬頭攬頸幾位戰友都唔去。朗尼仔以有傷為由唔出席,但其實二人一早有心病,朗尼女友麥露蓮唔妥「碧咸嫂」維多利亞係公開秘密,而朗尼仔舊年在英格蘭不敵北愛爾蘭○比一的一役之後,就同碧咸在更衣室粗口對罵,自此就有心病,今次係二人關係唔好表面化。

當碧咸知道消息後,亦唔認輸,公開話世界盃唔一定要靠朗尼,佢一樣可以帶領英格蘭捧盃,呢句說話一出,難免會令隊友覺得佢太過目中無人,叫人以後點撐佢呢。

至於同佢關係幾好的艾歷臣都請佢食檸檬,艾歷臣就大條道理咁話因為呢次派對只係距離飛去葡萄牙集訓一日,所以並唔適合在呢個時間出席咁大型的派對喎。不過有消息指,艾歷臣因為之前畀人插得太甘,所以希望在離開英格蘭之前盡量低調,第一步當然係同傳媒焦點人物碧咸保持距離。

其他隊友亦用唔同藉口推碧咸,可見呢位「萬人迷」同隊友的關係明顯倒退。事實上,碧咸在國家隊的地位已經日漸下降,候任英格蘭國家隊領隊麥卡倫更暗示,未必會畀碧咸繼續做隊長。既然麥卡倫上任後可能重選隊長,大家地位咁高咁大,就唔使再畀面佢啦。

YOU WILL NEVER WALK ALONE!!!

聖人教甚麼 你就學甚麼
現實教甚麼 你領悟甚麼
有時候 真理跟真實 總是分道揚鑣
Bleed Saga 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-15-06, 02:31 PM   #136
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

註冊日期: Dec 2004
咁多人都唔俾面beckham

beckham太過鋒芒畢露喇...好多球員, 隊友都唔中意...
kin~kin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-15-06, 06:48 PM   #137
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
引用:
作者: kin~kin
咁多人都唔俾面beckham

beckham太過鋒芒畢露喇...好多球員, 隊友都唔中意...
以上消息大部份都屬於估計性質,咁都當真!?a

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-15-06, 06:56 PM   #138
啤梨王子
The One
過氣萬人迷

註冊日期: Mar 2003
PSN  IDPear_Prince
碧咸︰朗尼不要急於康復

朗尼

英格蘭隊長碧咸勸朗尼不要太過急於康復,否則可能會影嚮日後的發展。

碧咸在上屆都曾經在世界杯前受傷,不過時間上比朗尼早一點。

「我當時對於自己能否參加世界杯感到十分樂觀,不過朗尼的受傷時間比我還要遲一個月。」碧咸說。

「他不可以太過急,不可以隨便冒險,他仍有很長的前途。」

「全個國家都希望他可以上陣,不過他還要顧及自己的。」

「朗尼在隊中的時候,無論上陣與否我們都十分歡迎,他沒有上陣時也是十分了不起,這一點隊中所有球員都知道。不過我們也有其他世界級的球員在隊中,很多也是球會裏面的隊長,也曾經贏過不少偉大的比賽。」

「泰利與林柏特贏得了聯賽冠軍, 謝拉特與加歷查也贏過歐冠杯。艾殊利高爾及蘇甘寶在週三都會出戰歐冠杯決賽,他們都曾經贏過英超。當然還有李奧費迪南。」

「加利尼維爾是曼聯的隊長,而奧雲也曾經效力過皇家馬德里,與及成為過利物浦的隊長。」

Waiting around for somebody to change your life for you is a loser's game.
If you want a great friend, you've got to be a great friend; if you want a great partner,you've got to be a great partner.
啤梨王子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-15-06, 06:58 PM   #139
啤梨王子
The One
過氣萬人迷

艾歷臣︰禾確特入選令助教震驚

禾確特

英格蘭領隊艾歷臣承認,他將沒有英超經驗的禾確特挑選入伍的舉動震驚了其他國家隊助教。

上週初禾確特壓倒了迪科爾及戴倫賓特入選了英格蘭廿三人名單中,令全英球迷都感到驚訝。

而艾歷臣於公佈名單前,也有與麥卡倫及森美李爾在電話中進行過會議。

「電話的另一端沒有聲音。森美 (李爾) 及史提夫 (麥卡倫) 都沒有說任何東西,因為他們都未見過禾確特比賽。」艾歷臣說。

「如果你只可以選十四位球員我肯定不會這樣做,但如今可以選二十三人,我為何不可以﹖現在很多人都應該很期待看見他上陣,因為很有新鮮感。」

艾歷臣也承認,選一個未在英超上陣過的球員去參與全球最大型的足球賽事是一個冒險,但同時間,他也不認為這是一項極大的賭注。

「我不是賭徒,我不喜歡賭博。我曾經與意大利及摩納哥進過賭場,我喜歡玩廿一點多過輪盤。而以往年少當軍訓時也在撲克贏過一點錢。」

「我是與朋友玩的,但不太享受賭博。」

而在挑選禾確特入隊之前,他沒有親眼看過禾確特比賽,只是從錄影帶中看過。艾歷臣曾經詢問過阿仙奴領隊雲格的意見,而對方則表示這可能會是英格蘭一件秘密武器。

「我只是看過錄影帶。其他領隊們也未必知道他的實力,因為大家都沒有看過他比賽。」

「他們可能有聽聞過禾確特十分快速,不過你沒有看過他是不會相信的。」

此外,艾歷臣也認為,艾朗連儂和唐靈有機會在一場打和或落後的比賽替球隊帶來一點衝擊,因此把兩人挑選入伍。

Waiting around for somebody to change your life for you is a loser's game.
If you want a great friend, you've got to be a great friend; if you want a great partner,you've got to be a great partner.
舊 05-15-06, 11:05 PM   #140
Guti

註冊日期: Mar 2004
PSN  IDvictorlam18
而家雙特係球會都由防中演變成攻中,係英格蘭點排好?

舊 05-16-06, 01:35 AM   #141
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

註冊日期: Dec 2004
引用:
作者: DevilElvis
以上消息大部份都屬於估計性質,咁都當真!?a
之前都好似傳過幾次lee類事件, 當然可能係假
但空穴來風未必無因
kin~kin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-16-06, 11:50 AM   #142
柴崎幸
The One
車仔蕃薯

成報:球王比利加把口講禾確特

阿仙奴個新仔禾確特入選英格蘭,相信已經有十萬九千七百個人出講過自己意見,依家球壇殿堂級人馬比利亦都出聲喇,不過就唔係話佢入選好定唔好,只係叫其他人唔好畀咁大壓力禾確特,各位「米字國」支持者唔使擔心。記得比利1958年都係好年輕就去為巴西打世界盃,結果佢就有好好表現,但比利就指禾確特情況同佢唔同:「當年我世界盃之前已經有好多比賽經驗,我山度士已經係正選球員,但係禾確特就連一場超聯波都未踢過,而且世界盃之前我亦都已經入選國家隊,亦都有落過場,對阿根廷仲射入一球添!」
------------------------------------------------------
真係俾佢嚇鬼死...

28/12/2008:華東之旅:杭州、烏鎮、蘇州、無錫、上海。
9/8/2009:首爾之旅:雪嶽山、驪州、南山、新村梨花女子大學、明洞、南大門。
1/8/2010:北海道之旅:札幌、大通、すすきの、富良野、中富良野、上富良野、美馬牛、美瑛、函館、五稜郭。
31/7/2011:歐洲之旅:英國倫敦、意大利羅馬、梵蒂岡、佛羅倫斯、威尼斯、米蘭、瑞士琉森、德國海德堡、法蘭克福、科隆、荷蘭阿姆斯特丹、華倫丹、比利時布魯塞爾、布魯日、法國巴黎。
柴崎幸 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-16-06, 01:25 PM   #143
Bleed Saga
Free Lance

註冊日期: Nov 2002
英 格 蘭 隊 長 碧 咸 表 示 無 意 放 棄 英 格 蘭 隊 長 臂 章 ,不 過 對 於 自 己 會 否 出 戰 2010年 世 界 盃 決 賽 週 則 未 能 肯 定 。

現 任 英 格 蘭 領 隊 艾 歷 臣 將 於 世 界 盃 後 離 職 ,由 麥 卡 倫 擔 正 接 替 國 家 隊 領 隊 一 職 ,雖 然國 家 隊 領 隊 將 進 行 更 迭 ,但 碧 咸 已 決 定 繼 續 於 球 場 上 負 起 帶 領 隊 友 的 重 任 。

碧 咸 在 被 問 及 有 關 出 戰 2010年 世 界 盃 的 可 能 性 時 回 應 說 ﹕「 即 使 我 仍 是 領 隊 未 來 4年所 看 重 的 球 員 ,但 我 也 要 視 乎 我 雙 腿 的 感 覺 如 何 才 能 決 定 ;雖 然 我 明 白 到 這 可 能 是 我最 後 一 屆 世 界 盃 ,不 過 這 不 會 改 變 我 的 想 法 。 至 於 擔 任 英 格 蘭 隊 長 是 我 的 莫 大 光 榮,因 此 無 論 前 輩 們 對 此 有 何 評 論 我 都 希 望 能 夠 繼 續 擔 任 隊 長 一 職 。 」

YOU WILL NEVER WALK ALONE!!!

聖人教甚麼 你就學甚麼
現實教甚麼 你領悟甚麼
有時候 真理跟真實 總是分道揚鑣
Bleed Saga 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-16-06, 02:11 PM   #144
DC 97
The One

註冊日期: Jun 2003
Nintendo Switch ID3334-6659-7010
PSN  IDDC97
引用:

阿仙奴個新仔禾確特入選英格蘭,相信已經有十萬九千七百個人出講過自己意見,依家球壇殿堂級人馬比利亦都出聲喇,不過就唔係話佢入選好定唔好,只係叫其他人唔好畀咁大壓力禾確特,各位「米字國」支持者唔使擔心。記得比利1958年都係好年輕就去為巴西打世界盃,結果佢就有好好表現,但比利就指禾確特情況同佢唔同:「當年我世界盃之前已經有好多比賽經驗,我山度士已經係正選球員,但係禾確特就連一場超聯波都未踢過,而且世界盃之前我亦都已經入選國家隊,亦都有落過場,對阿根廷仲射入一球添!」
------------------------------------------------------
真係俾佢嚇鬼死...
佢咁講咪令禾確特仲大壓力
球壇應該要出暗花毒啞比利
經過佢把口都

此篇文章於 05-16-06 02:16 PM 被 DC 97 編輯。
DC 97 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-16-06, 02:13 PM   #145
Rse9

註冊日期: Nov 2004
引用:
禾確特咁樣受到烏鴉口祝福
唔通真係會大放異彩 ?

DUNGEONS & TAKAFUMIS
鷹文は100人いる!ヽ(∀゚ )人(゚∀゚)人( ゚∀)ノ
Rse9 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-16-06, 05:06 PM   #146
斷空我
Crazy Gamer

註冊日期: Feb 2005
引用:
作者: Guti
而家雙特係球會都由防中演變成攻中,係英格蘭點排好?
睇完足總決賽後, 我個人認為:
平時就林伯打攻中, 落後果陣...就梗係謝老四打攻中啦
斷空我 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-16-06, 09:39 PM   #147
啤梨王子
The One
過氣萬人迷

費格遜︰英格蘭不要冒險

朗尼

曼聯領隊費格遜表示,英格蘭不應該冒險讓朗尼上陣,除非他是百分百狀態良好。

而費格遜也承認他是自私,希望朗尼可以在球季展開時有良好狀態。

「參加像世界杯等大型賽事,你不可能有球員只有一半狀態。」費格遜說。

「在過去也發生過類似情況,碧咸在2002年世界杯不是在最佳狀態。」

「我們有為朗尼盡辦法去讓他康復,他也有接受過高氧壓治療,雖然他不享受。」

「現在他可以行動自如,是一個好消息。」

「不過,若果朗尼只得一半狀態甚至有七成半,也不宜讓他比賽。」

「所有人都可能會覺得我是自私,但的確,朗尼對曼聯來說也很重要,我要肯定他在季初時有良好狀態。」

「英格蘭是自私,曼聯也是,大家都只是希望得到最佳的想法。」

舊 05-16-06, 09:41 PM   #148
@羅彼仙奴
Game Master
MARC BOLAN

註冊日期: Dec 2003
英格蘭2006世界杯球衣號碼

﹝1﹞羅賓遜﹝熱刺﹞
﹝2﹞加利尼維爾﹝曼聯﹞
﹝3﹞艾殊利高爾﹝阿仙奴﹞
﹝4﹞謝拉特﹝利物浦﹞
﹝5﹞里奧費迪南﹝曼聯﹞
﹝6﹞泰利﹝車路士﹞
﹝7﹞碧咸﹝皇家馬德里、隊長﹞
﹝8﹞林柏特﹝車路士﹞
﹝9﹞朗尼﹝曼聯﹞
﹝10﹞奧雲﹝紐卡素﹞
﹝11﹞祖高爾﹝車路士﹞
﹝12﹞蘇金保﹝阿仙奴﹞
﹝13﹞占士﹝曼城﹞
﹝14﹞布歷治﹝車路士﹞
﹝15﹞加歷查﹝利物浦﹞
﹝16﹞夏格維斯﹝拜仁慕尼黑﹞
﹝17﹞贊拿斯﹝熱刺﹞
﹝18﹞卡域克﹝熱刺﹞
﹝19﹞連儂﹝熱刺﹞
﹝20﹞唐寧﹝米杜士堡﹞
﹝21﹞高治﹝利物浦﹞
﹝22﹞格連﹝諾域治﹞
﹝23﹞禾確特﹝阿仙奴﹞

http://hkarsenal.china.com/zh_cn/son...alteamsong.mp3

http://www.youtube.com/watch?v=Ylww2dOW7fg
MARC BOLAN的演出是無人可取代的.
華麗遙滾萬歲
@羅彼仙奴 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-17-06, 01:19 AM   #149
wai1014

註冊日期: Apr 2005
英格蘭太多隊長人才...而好明顯B7唔係....
佢斬波打面都無人頂啦....就算出高生....佢頂親都中....柱既...
wai1014 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-17-06, 12:21 PM   #150
t-cup
Moderator
CD-ROM

註冊日期: Dec 2001
3DS Friend Code4511 1485 9506
PSN  IDtcuphk2
XBox Live Gamertagtcuphk
引用:
作者: 某F
要冠有g4就夠啦
不過大前提唔好再放佢係dmf個位....晒得好緊要
經過上屆歐聯同今屆 FA Cup, g4 應該要做英國隊長

輸緊佢都身先事卒逆地反擊戰.. 我諗佢做隊長好有感染力 (請排除我係利記 fans )

t-cup 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

現在的時間是 11:07 AM

手機版 | APP版