Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 體育版 > 國家隊討論區

主題工具 顯示模式
舊 12-10-05, 10:15 PM   #101
KCT
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2004
A 1-德國 2-波蘭
B 1-英格蘭 2-瑞典
C 1-荷蘭 2-科特迪瓦
D 1-葡萄牙 2-墨西哥
E 1-捷克 2-加納
F 1-巴西 2-日本
G 1-法國 2-南韓
H 1-西班牙 2-烏克蘭

8強我估
瑞典 vs 荷蘭
捷克 vs 烏克蘭
英格蘭 vs 葡萄牙
巴西 vs 南韓

4強我估
荷蘭 vs 捷克
英格蘭 vs 巴西

決賽
荷蘭 vs 巴西

冠軍: 巴西
亞軍: 荷蘭
季軍: 英格蘭

KCT 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-10-05, 10:20 PM   #102
clie
God of Gamer

註冊日期: Dec 2001
引用:
作者: syncmaster
我地隊意大利係要唔多太被睇好先發威架

次次奪冠都係敢樣!
講起又好似係喎
馬甸尼年代d世界杯歐國杯外界都將意大利視為頂頭大熱
點知老查將意大利變成一隊弱旅
clie 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-10-05, 10:24 PM   #103
Coquelicot
Moderator
ニセコイ

PSN  IDWhaleBarca
XBox Live GamertagWhaleBarca
引用:
作者: clie
講起又好似係喎
馬甸尼年代d世界杯歐國杯外界都將意大利視為頂頭大熱
點知老查將意大利變成一隊弱旅
又唔可以話係弱旅咁誇張
不過令到意大利變左冇勁旅風範兼缺乏穩定性

FCBarcelona~!! MÉS QUE UN CLUB! 討論區Vol.8

自二次世界大戰結束至今五十多年中,全球真正沒有戰爭的日子,只有五十三日。即全球平均每年中只有二十多小時是和平的。

People only ask for other's responsibility, but no respect.
Coquelicot 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-10-05, 10:40 PM   #104
samug
Game Master
迷失方向X_X

註冊日期: Feb 2002
阿根廷果阻波濤洶湧 希望阿根廷順利出線最好攞埋果杯走

舊 12-11-05, 12:01 AM   #105
Bleed Saga
Ultimate Gamer
Free Lance

註冊日期: Nov 2002
日本...
足球小將果隊咩
應該同澳洲同克羅地亞五五波咋

YOU WILL NEVER WALK ALONE!!!

聖人教甚麼 你就學甚麼
現實教甚麼 你領悟甚麼
有時候 真理跟真實 總是分道揚鑣
Bleed Saga 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-11-05, 12:08 AM   #106
kaka
Senior Gamer

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: Bleed Saga
日本...
足球小將果隊咩
日本隊出線真係不太樂觀
捧亞洲隊捧南韓好過..
南韓出線幾會點都大啲,話哂都應該係亞洲最強球隊

舊 12-11-05, 12:11 AM   #107
Bleed Saga
Free Lance

註冊日期: Nov 2002
引用:
作者: kaka
日本隊出線真係不太樂觀
捧亞洲隊捧南韓好過..
南韓出線幾會點都大啲,話哂都應該係亞洲最強球隊
從外圍賽睇應該伊朗勁d
南韓冇左地獄主場一定差好多

YOU WILL NEVER WALK ALONE!!!

聖人教甚麼 你就學甚麼
現實教甚麼 你領悟甚麼
有時候 真理跟真實 總是分道揚鑣
Bleed Saga 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-11-05, 12:25 AM   #108
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: 雙星
點解荷蘭可以黑到咁 隊隊都咁惡踢阿根廷,塞黑又象牙海岸
睇睇下發覺c組好多車仔球員
要改口喇...
象牙海岸要改叫科特迪瓦...

今日聽收音機...
主持都係咁叫象牙海岸...

流胃兄x民賤聯.無恥黨x禮義廉......
250311.3975.12363
Busconcamp 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-11-05, 12:30 AM   #109
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

A 德國 + 厄瓜多爾
B 瑞典 + 英國
C 阿根廷 + 荷蘭
D 葡萄牙 + 墨西哥
E 意大利 + 加納
F 巴西 + 澳洲
G 法國 + 瑞士
H 西班牙 + 突尼西亞
16強出線,前者首名...

舊 12-11-05, 12:54 AM   #110
kaka
Senior Gamer

註冊日期: Mar 2004
引用:
從外圍賽睇應該伊朗勁d
南韓冇左地獄主場一定差好多
我只係覺得南韓係為亞洲增光既希望
雖然我都知機會微啲
但係我都覺得仲有三至四成機會可以晋級

舊 12-11-05, 01:10 AM   #111
暴走蟹

註冊日期: Jan 2004
引用:
作者: Busconcamp
A 德國 + 厄瓜多爾
B 瑞典 + 英國
C 阿根廷 + 荷蘭
D 葡萄牙 + 墨西哥
E 意大利 + 加納
F 巴西 + 澳洲
G 法國 + 瑞士
H 西班牙 + 突尼西亞
16強出線,前者首名...
因乜事咁睇好....厄瓜多爾、突尼西亞
暴走蟹 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-11-05, 01:18 AM   #112
clie

[QUOTE=kaka]我只係覺得南韓係為亞洲增光既希望
雖然我都知機會微?
但係我都覺得仲有三至四成機會可以搵騾/QUOTE]
就算係為亞洲爭光我都係望係由日本去爭
唔需要d黑哨隊做d咁光榮既事
clie 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-11-05, 02:21 AM   #113
Coquelicot
Moderator
ニセコイ

邊隊亞洲隊增光都冇乜所謂, 最好幾隊都有機會分組賽晉級
咁2010年亞洲區又有機會加多隊
南韓係02世界盃對意大利同西班牙球證判決上真係好有問題
不過之後既國際賽南韓都冇再出現大問題
黑哨隊又未免太劇薄

FCBarcelona~!! MÉS QUE UN CLUB! 討論區Vol.8

自二次世界大戰結束至今五十多年中,全球真正沒有戰爭的日子,只有五十三日。即全球平均每年中只有二十多小時是和平的。

People only ask for other's responsibility, but no respect.
舊 12-11-05, 03:19 AM   #114
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

引用:
作者: 暴走蟹
因乜事咁睇好....厄瓜多爾、突尼西亞
巧簡單...總要搵D組別爆下冷...
因為唔睇巧哥斯達尼加,波蘭,烏克蘭,沙地阿拉伯...囉...
另外...
感覺上意大利都唔係咁穩...

舊 12-11-05, 03:22 AM   #115
Coquelicot
Moderator
ニセコイ

引用:
作者: Busconcamp
巧簡單...總要搵D組別爆下冷...
因為唔睇巧哥斯達尼加,波蘭,烏克蘭,沙地阿拉伯...囉...
另外...
感覺上意大利都唔係咁穩...
你完全唔睇好亞洲球隊喎

舊 12-11-05, 03:31 AM   #116
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

引用:
作者: Coquelicot
你完全唔睇好亞洲球隊喎
咁係係編組上較吃虧丫嘛...
要偶免強揀既...
伊朗壓過墨西哥喇(事關唔多鐘意墨西哥)...

舊 12-11-05, 08:31 AM   #117
書仔
Game Master
路人一名

註冊日期: Apr 2005
今年沙地會不會給人大炒,那一隊會做三零部隊呢!

書仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-11-05, 10:47 AM   #118
泰利
Moderator
GAF 足球隊3號

註冊日期: Feb 2002
3DS Friend Code2680 9513 3230
PSN  IDterry1803

世界盃專用足球.
泰利 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-11-05, 10:57 AM   #119
艾莉娜
♪↓加里/陽子↑♬

註冊日期: Aug 2004
XBox Live Gamertagbobogaf
引用:
作者: samug
阿根廷果阻波濤洶湧 希望阿根廷順利出線最好攞埋果杯走
覺得呢個有d難度,如果好似上季世界杯咁,阿根廷第一場比賽的壓迫力真的好難有球隊可以匹敵,但之後就無以為繼,所以係就出局
以咁樣來睇,佢第一場對手科特迪瓦只有等死,之後的...睇佢造化啦,希望阿根廷加油呀

呢組我覺得出線會係荷蘭同塞黑,可能有人會覺得爆冷,但塞黑跟本就唔係弱隊,佢世界排名低都係因為政治因素

舊 12-11-05, 12:05 PM   #120
啤梨王子
The One
過氣萬人迷

註冊日期: Mar 2003
PSN  IDPear_Prince
引用:
日本...
足球小將果隊咩
我覺得係反而6:4波
雖然講真我都想日本出線

不過日本真係麻麻地...

Waiting around for somebody to change your life for you is a loser's game.
If you want a great friend, you've got to be a great friend; if you want a great partner,you've got to be a great partner.
啤梨王子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-11-05, 03:17 PM   #121
石光

註冊日期: Sep 2003
PSN  IDzellight
XBox Live Gamertagzellight
有無人有英文版睇?
石光 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-11-05, 03:24 PM   #122
Coquelicot
Moderator
ニセコイ

引用:
作者: 啤梨王子
我覺得係反而6:4波
雖然講真我都想日本出線

不過日本真係麻麻地...
對克羅地亞應該係6:4波
但對澳洲我覺得日本比較優勢
澳洲係洲際國家盃連突尼西亞都贏唔到
講腳法, F組三隊都好過佢, 不過希迪克無疑係令人對澳洲增強信心既因素

舊 12-11-05, 03:31 PM   #123
Coquelicot
Moderator
ニセコイ

引用:
作者: 石光
有無人有英文版睇?
http://fifaworldcup.yahoo.com/06/en/w/fd/index.html#
呢個o岩唔o岩?

舊 12-11-05, 04:03 PM   #124
某F
我的歌聲裡

註冊日期: Jun 2002
引用:
作者: 祖羅.祖班納
c組我又唔係覺得好死亡...荷蘭阿根廷近年都穩定左好多,應該可以一齊出線,d組就慘d啦,點出線都要對硬野
唔好講笑啦...
塞黑小組只失1球...你當佢流ga

相反荷蘭同阿根廷...

而且每屆都會例爆一隊非洲球隊出黎

我就覺得死亡到爆啦
分分鐘荷蘭同阿根廷出局都唔奇

舊 12-12-05, 12:11 PM   #125
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

註冊日期: Oct 2002
Nintendo Switch ID050897379389
3DS Friend Code1118 0515 1117
PSN  IDTommyLauHK
引用:
作者: Coquelicot
對克羅地亞應該係6:4波
但對澳洲我覺得日本比較優勢
澳洲係洲際國家盃連突尼西亞都贏唔到
講腳法, F組三隊都好過佢, 不過希迪克無疑係令人對澳洲增強信心既因素
其實我覺得克,日澳三隊不相百仲
克軍我唔熟
澳洲隱憂係太耐無打世杯,d人唔知會唔會臨場失準
日本...優勢係有幾個大賽型球員(例如稻本,川口等),不過前鋒真係...
視乎巴西到時表現/態度(!?),有可能呢組都相當「死亡」...
直覺呢組都可能到最後一刻先知道邊隊出線...

四隊最唔like巴西,不如巴西出埋局把啦

論壇跳轉

現在的時間是 06:55 AM

手機版 | APP版