Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Entertainment TREND

主題工具 顯示模式
舊 11-12-22, 08:33 PM   #1001
肉羊哩咖
God of Gamer
griffin611

註冊日期: May 2008
(轉載)現已上架
https://www.gaforum.org/showpost.php...73&postcount=8

肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-17-22, 03:46 AM   #1002
肉羊哩咖
griffin611

SW Andor S1E11: 繼續緊接上一話嘅發展,繼續無乜嘢發生,各條線似乎為咗一個人物,逐漸走埋一齊。有趣嘅係有場意料之外嘅宇宙戰,啲留意細節嘅情度,真係更上一層。下一話季度結局,會如之前啲予告講,有大鑊爆。

舊 11-20-22, 12:15 AM   #1003
肉羊哩咖
griffin611

成家都係鍾意 Enchanted 套戲,N 年之後出嘅續集 Disenchanted 星期五上咗架,幾乎由原班人馬再演,繼續玩咗少滴住嚟片啲老梗,笑位都有,係少咗啲都都好笑。母女呢兩個女主角同個反派都做得好。

但係除咗兩首歌比較出,其他啲歌都留唔到印象。套片相對啲好慳片,格局好細,亦無乜想像力。故仔中間有少少拖,個「男主角」條線變得好無謂,Amy Adams 同個反派埋牙少之餘,埋尾又唔夠緊張。

如果係上一話嘅 fans,呢個續集咁一般就幾失望吓。

舊 11-21-22, 02:52 PM   #1004
肉羊哩咖
griffin611

滴住嚟大地震! CEO Bob Chapek 即時被炒!上一任 Bob Igor 回朝暫時睇到有新人選之止。

舊 11-21-22, 02:56 PM   #1005
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
成家都係鍾意 Enchanted 套戲,N 年之後出嘅續集 Disenchanted 星期五上咗架,幾乎由原班人馬再演,繼續玩咗少滴住嚟片啲老梗,笑位都有,係少咗啲都都好笑。母女呢兩個女主角同個反派都做得好。

但係除咗兩首歌比較出,其他啲歌都留唔到印象。套片相對啲好慳片,格局好細,亦無乜想像力。故仔中間有少少拖,個「男主角」條線變得好無謂,Amy Adams 同個反派埋牙少之餘,埋尾又唔夠緊張。

如果係上一話嘅 fans,呢個續集咁一般就幾失望吓。
上集我好欣賞, 今集.........仲睇唔睇好..........

舊 11-21-22, 04:33 PM   #1006
肉羊哩咖
griffin611

見仁見智,每個人口味都唔同⋯⋯

舊 11-21-22, 04:52 PM   #1007
wing
格鬥低手

引用:
見仁見智,每個人口味都唔同⋯⋯
Amy Adams上集好靚, 不過始終年紀唔細........ 條trailer睇落ok, 遲D睇下先。

舊 11-21-22, 08:51 PM   #1008
肉羊哩咖
griffin611

睇女嘅話,要有心理準備,呢套有好多「身材正面」嘅例子。

舊 11-21-22, 11:09 PM   #1009
Dangerous-boy
D-boy

註冊日期: May 2011
食之無味,棄之可惜嘅the walking dead終於都大結局了!我也得到解脫了!
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-23-22, 09:27 PM   #1010
肉羊哩咖
griffin611

Andor S1E12: 可以話用咗成個季度,去到呢度打個結,當然有預期中嘅大龍鳳發生,啲主要角式都留咗下一季,噉當然係好,但係覺得完得太生硬,有三條線就咁斬斷咗咁要等下一季先有下文,場大龍鳳有好多餘波可以講多少少。

全季感想隨後。

舊 11-24-22, 04:23 PM   #1011
wing
格鬥低手

引用:
作者: Dangerous-boy 查看文章
食之無味,棄之可惜嘅the walking dead終於都大結局了!我也得到解脫了!
點完法? open end?

舊 11-25-22, 12:27 AM   #1012
Dangerous-boy
D-boy

註冊日期: May 2011
引用:
作者: wing 查看文章
點完法? open end?
1變3,開3套新劇
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-25-22, 11:12 AM   #1013
wing
格鬥低手

引用:
作者: Dangerous-boy 查看文章
1變3,開3套新劇
仲有冇人會入坑?

我連click入去睇都費事

舊 11-25-22, 05:52 PM   #1014
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
銀河保衛隊 聖誕特別篇已上

絕對是今年我最滿意的Mcu作品

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-25-22, 06:22 PM   #1015
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: 鐵之侍 查看文章
銀河保衛隊 聖誕特別篇已上

絕對是今年我最滿意的Mcu作品
仲正過蛛蛛俠?!(笑)真係勁好笑,尤其啲予告冇嘅細節,有歌,有動作,又有溫馨感人位,Drak 同 Mantis 担重飛好掂,留意 credit 後仲有棵「聖誕樹」~

搞到對 GotG 3 好有期待。

此篇文章於 11-25-22 06:24 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 11-25-22, 09:17 PM   #1016
C.Ryo
Game Master

註冊日期: Dec 2007
Wii U IDCRYO.HK
Nintendo Switch ID4426 5495 5212
PSN  IDCRyoHK
XBox Live GamertagCRYO HK
GotG 性誕special 正, 為完結編黎個輕鬆頭盤,期待GotG3,不過Gunn講咗似乎會係個Sad ending

C.Ryo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-27-22, 07:03 PM   #1017
肉羊哩咖
griffin611

Power Does Not Panic -- 真係有權力嘅,就唔會騰雞

Star Wars Andor S1 共 12 話

故仔講 Rogue One 男主角 Andor,由一個古惑仔,專偷帝國軍零件倒賣開始,點慢慢變成反抗一份子。故仔唔係一般爽快冒險故事,反而係啲幾陰沉成熟向嘅手法。除咗 Mom Mothma 條線之外,寫嘅大部份都係一般市民,生活嚮帝國慢慢收緊統治嘅時代,中間圍繞住一個由 Stellan Skarsgård (Thor, Dune, Chernobyl) 演嘅神秘人 Luthen Rael,佢四圍同各反抗勢力接觸,統籌/操縱反抗帝國行動。帝國嗰邊,寫嘅主要係 ISB (Imperial Security Bureau) 呢個類似 KGB 嘅機構,入面有位野心嘅主管要抽出叛軍主腦。呢度唔係之前星戰片咁廢,唔單止陰險殘忍(尤其有度迫供),亦唔會任人打而打唔中啲對家。

真實感好強,講好多現實政治之餘,又唔會左膠。由於用大量實景拍攝,好有現場感,有好多寫首都嘅場面,好有特色 -- 製作話根據三十年代德國為參考。演員就極之出式,演 Andor、Luthen 同 Mom Mothma,以至 Andy Serkis 演 Kino Loy 嘅唔洗講,好多配角啲小動作,眼神同語氣都精彩。對白正常仲有好多極精彩嘅獨白同演說,人物寫得有深度有性格有目的。

缺點係好慢熱,睇三話左右先完一個段落,有事發生,鍾意每話都完一小節嘅,會好唔慣。

舊 11-29-22, 03:54 PM   #1018
王小虎

註冊日期: Apr 2002
解答咗一個四十幾年的問題,成日話empire邪惡,但一直唔講佢點邪惡。
王小虎 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-29-22, 04:18 PM   #1019
wing
格鬥低手

引用:
仲正過蛛蛛俠?!(笑)真係勁好笑,尤其啲予告冇嘅細節,有歌,有動作,又有溫馨感人位,Drak 同 Mantis 担重飛好掂,留意 credit 後仲有棵「聖誕樹」~

搞到對 GotG 3 好有期待。
可能我唔多熟呢個kevin 乜乜, 真係唔覺得特別好睇。

舊 11-29-22, 04:54 PM   #1020
肉羊哩咖
griffin611

Kevin Bacon 嘛,算幾有名,早年嘅 Footloose 本人無睇過,比較有印象係 X-Men First Class 入面做 Sebastian Shaw,近年佢替英國電訊商 EE 代言,搞到有英國解說片,話有度以為佢會上身賣廣告⋯⋯

講返套片,笑片唔係人人都啱,本人講過之前嗰兩套 GotG 真係唔識笑,反而呢套夾啱「頻道」,唔洗用腦又好笑(點知另一邊阿大舅爺仲好笑),收貨。

好煩推介多次,Andor 真係好啱一次過煲,搵個下晝,每次三話,係好慢,但好有戲味。

此篇文章於 11-29-22 05:00 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 11-29-22, 06:38 PM   #1021
420secured
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2020
引用:
可能我唔多熟呢個kevin 乜乜, 真係唔覺得特別好睇。
其實都唔需要識ge, 記得佢係GoTG 1開始 Starlord口中的英雄就得,係special入面都無特別reference, 你當佢係劉華都得
420secured 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-02-22, 09:56 PM   #1022
王小虎

Willow幾好笑,喜劇版中古劇,劇情幾快唔拖,前導演Ron Howard有份監製。
舊 12-02-22, 11:32 PM   #1023
wing
格鬥低手

引用:
作者: 王小虎 查看文章
Willow幾好笑,喜劇版中古劇,劇情幾快唔拖,前導演Ron Howard有份監製。
等出哂先睇。

以前套電影都未睇過。

舊 12-03-22, 02:23 AM   #1024
王小虎

引用:
等出哂先睇。

以前套電影都未睇過。
最好睇咗電影先,故事有直接關係,雖然特技同而家冇得比,不過Ron Howard的電影一向唔差。
舊 12-08-22, 03:28 AM   #1025
肉羊哩咖
griffin611

Star Wars: Bad Batch S2, 一月四號上

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] Disney Infinity 3.0 八仙果 電視遊戲討論版 148 08-10-16 11:55 AM
[多機種] Disney Universe neo 電視遊戲討論版 7 11-19-11 06:31 AM
[Wii] Disney Sing It 神祕人1號 電視遊戲討論版 0 07-21-08 09:45 AM
[多機種] [Wii,PS2]Disney Princess(用Wii Remote化身Disney公主) 神祕人1號 電視遊戲討論版 4 09-18-07 11:27 PM
Disney Magic syncmaster Neo Music UNIVERSE 2 01-11-05 12:09 PM

現在的時間是 08:15 AM

手機版 | APP版