Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Entertainment TREND

主題工具 顯示模式
舊 01-15-15, 07:16 AM   #601
assy
Game Master

註冊日期: Jun 2002
PSN  IDweh2cat
來生
睇完,結局帶返個戲名
無做香港人的話一家人係大陸開開心心
騎士飛左港豬女友
好睇過警界線,之後好似做青春劇

舊 01-15-15, 07:44 AM   #602
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
港女不是已經進化到很溫柔不港女嗎
我反而覺得社運女先港女
明知別人結婚仲去做第三者

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊,3月仇瑪麗
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-15-15, 07:57 AM   #603
BOYBOYBOY
Ultimate Gamer

註冊日期: Jun 2011
引用:
作者: pet3 查看文章
港女不是已經進化到很溫柔不港女嗎
我反而覺得社運女先港女
明知別人結婚仲去做第三者
港女未溝到手先麻煩姐,有左感情好多時都肯付出的~
做得社運就唔會理人點睇
呢PART都幾真實

舊 01-15-15, 03:12 PM   #604
KENSNAKE
╮(╯_╰)╭

註冊日期: Feb 2005
來生要做大陸人#25

anson醒左 每次禱告後事件就會惡化最後唔禱告。
個乜Q高律師之前叫人認罪,轉個頭又話堅持
無頭騎士寧願要理念相近社運女都唔要藍屍港女。
四口要走果段真係幾崔淚。
最後anson發夢果幕諗起鐵達尼.
感覺上有種,如果冇因為去香港,全家人係大陸生活可能就係咁。
KENSNAKE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-15-15, 03:58 PM   #605
martinyau1979
God of Gamer

註冊日期: Nov 2005
PSN  IDmartin1979
果陣辛辛苦苦追到nana , 之後又走去飛咗人......

你將會被誰抱緊 唱什麼歌哄他開心
我想著天空什麼時候會放晴
地球不曾為誰停一停

martinyau1979 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-15-15, 04:32 PM   #606
qhxu
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2008
死火
個最後結局睇唔明
穿越時空定天國相聚?
qhxu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-15-15, 04:57 PM   #607
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
來週不播香港人
#25 大結局

韓劇嚟…+爭取真普選+回到未來,回到最初式結局?!

謎團,坐輪椅點過果條少女洗Bra河返間屋度同埋係黑板高位寫字?

客家村過年mode,應該係拍嚟比大陸過審批用吧?

張總唔見了的?Lana即係變雙失?

此篇文章於 01-15-15 11:54 PM 被 IDGAF 編輯。
IDGAF 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-15-15, 08:13 PM   #608
(=v=)b
    ↓青蛙馬沙↓

XBox Live Gamertagnoel lai
Smile

睇完25~仍然覺得係都係tvb式劇~係多左tvb唔敢拍既野~依樣好欣賞~乜都夠膽講~

任暴雨下 志向未倒下 雨傘是一朵朵的花 不枯也不散
(=v=)b 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-15-15, 10:21 PM   #609
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

Wii U IDlastwill
3DS Friend Code5241 1873 3778
結局幻想時空幾特別, 有天與地feel, 好睇過選戰
仲要出埋真普選, 唔該出埋blu-ray啦
上傳的圖像
檔案類型: jpg 20150116_010514.jpg (63.2 KB, 4 次查看)

大乱闘X
WILL 3780-8206-2363
按此看我的3DS Mii
有老任分紙多出可以pm俾我,謝謝

此篇文章於 01-16-15 03:26 AM 被 W!LL 編輯。
W!LL 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-16-15, 04:29 AM   #610
Shadow 神
混沌與光明的創造者

註冊日期: Nov 2006
PSN  IDShadowNel
終於完左 <<來生>>
雖然唔係完美,入面有 d bug 或錯誤
但整體黎講真係好高水準

一套催淚師奶劇,再加唔少中港茅盾要素落去
但最想讚都係張可頤的演技,真係由頭帶到尾!

只嘆編劇太殘忍,令 anson 要有個失去那麼多的結局 ...

PSN: ShadowNel
wii friend code: 3580 5742 2557 1699
Shadow 神 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-16-15, 08:22 AM   #611
kev00269270
Game Master

註冊日期: Apr 2004
結局比想像中好D
不過仍然離唔開CCTVB思維
除左夠膽加社會話題以外

無頭騎士果Part最神奇
就算政見唔同都唔洗分手掛
lana其實冇錯

結局是BBQ進化版?
kev00269270 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-16-15, 08:26 AM   #612
KENSNAKE
╮(╯_╰)╭

註冊日期: Feb 2005
引用:
作者: W!LL 查看文章
結局幻想時空幾特別, 有天與地feel, 好睇過選戰
仲要出埋真普選, 唔該出埋blu-ray啦

過左幾年仲係要爭取
KENSNAKE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-16-15, 08:39 AM   #613
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

引用:
作者: KENSNAKE 查看文章
過左幾年仲係要爭取
選戰嘅時空到2022都未有真普選
無頭騎士入埋民自黨變埋hehe(誤)

大乱闘X
舊 01-16-15, 08:49 AM   #614
BOYBOYBOY

註冊日期: Jun 2011
引用:
作者: kev00269270 查看文章
結局比想像中好D
除左夠膽加社會話題以外

lana其實冇錯

結局是BBQ進化版?
君不見雨傘?

舊 01-16-15, 09:27 AM   #615
(=v=)b
    ↓青蛙馬沙↓

Smile

引用:
lana其實冇錯
政見唔同先係最大問題~

舊 01-16-15, 10:41 AM   #616
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

最後美行講包容的確有啲超現實, 你話大家都係上面落黎, 盡力幫到大家就ok啦
同埋竟然會有強國論壇火熱討論香港民主話題, 應該一早河蟹左啦

大乱闘X
舊 01-16-15, 11:03 AM   #617
烈海王
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2006
引用:
結局比想像中好D
除左夠膽加社會話題以外

lana其實冇錯

結局是BBQ進化版?
雨傘革命期間,很多人也因政見不同而反目,可見相當寫實。

謝安琪所唱《你們的幸福》與《獨家村》,皆以「情侶間價值觀不同,一個只顧享樂,一個關心社會,根本不宜走在一起」為題,與此劇遙相呼應。
烈海王 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-16-15, 11:36 AM   #618

童話戀曲隻熊係咩嚟...........
係主角有妄想症 , 定有外星生物

地球不曾為誰停一停

martinyau1979 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-16-15, 12:32 PM   #619
tat0gd
Insane Gamer

註冊日期: May 2008
講幾句來生感想

姐妹線真係做得好好, 要比credit, 由茅盾去到和解, 互相理解互相影響, 你會見到2個人隨著集數既前進不斷改變

但其實係得依到好, 其他都好普通.

睇完整套作品, 其實我都唔明劇情同標題有幾大關係, 有關的都是有點強行插入, 好格格不入, 給我感覺有標題黨感覺, 有好多位可能跟hktv定位既target customer有關,

如果講跟作品名稱有關係既劇情, 可能得jacky仔個part有關, 但正如果上邊有人講過, 感覺怪怪的, 如果話jacky仔唔想放棄理想去結婚, 不如話佢更喜歡果個社運女更有說服力. 唔結婚, 分手根本就無需要, 如果同做緊間公司既理念有出入矛盾, 咁轉第二間做便可以了, 結婚可以遲D, 如果lana可以容忍結婚前自己男朋友同第二個女仔kiss, 無理由唔可以容忍自己個男朋友因為咁樣轉工, 推遲結婚

中港文化矛盾, 係姐妹線果到做得幾自然, 但去到jacky 仔果part 感覺有點強硬來, 應該這樣說, 如果張可頤姐妹線係主線, 那身為分線既jacky仔同lana 一直都同主線都係格格不入既感覺

其他男女感情, 其實都係tbb式, 看開頭下一秒便可以知道結局了.

說到樓上話強國無討論香港政治, 有的其實, 方法就係正如登登討論區, 唔去開你好難follow 到佢地up咩, 而且經常要走鬼

此篇文章於 01-16-15 12:35 PM 被 tat0gd 編輯。
tat0gd 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-16-15, 06:34 PM   #620

引用:
作者: tat0gd 查看文章
講幾句來生感想

姐妹線真係做得好好, 要比credit, 由茅盾去到和解, 互相理解互相影響, 你會見到2個人隨著集數既前進不斷改變

但其實係得依到好, 其他都好普通.

睇完整套作品, 其實我都唔明劇情同標題有幾大關係, 有關的都是有點強行插入, 好格格不入, 給我感覺有標題黨感覺, 有好多位可能跟hktv定位既target customer有關,

如果講跟作品名稱有關係既劇情, 可能得jacky仔個part有關, 但正如果上邊有人講過, 感覺怪怪的, 如果話jacky仔唔想放棄理想去結婚, 不如話佢更喜歡果個社運女更有說服力. 唔結婚, 分手根本就無需要, 如果同做緊間公司既理念有出入矛盾, 咁轉第二間做便可以了, 結婚可以遲D, 如果lana可以容忍結婚前自己男朋友同第二個女仔kiss, 無理由唔可以容忍自己個男朋友因為咁樣轉工, 推遲結婚

中港文化矛盾, 係姐妹線果到做得幾自然, 但去到jacky 仔果part 感覺有點強硬來, 應該這樣說, 如果張可頤姐妹線係主線, 那身為分線既jacky仔同lana 一直都同主線都係格格不入既感覺

其他男女感情, 其實都係tbb式, 看開頭下一秒便可以知道結局了.

說到樓上話強國無討論香港政治, 有的其實, 方法就係正如登登討論區, 唔去開你好難follow 到佢地up咩, 而且經常要走鬼
我都有看到國內論壇有討論, 而且都是鬧香港人

地球不曾為誰停一停

舊 01-16-15, 07:58 PM   #621
(=v=)b
    ↓青蛙馬沙↓

Smile

童話戀曲~第1集又係好暴走~劇情跑住去~快到呢~

幾時會做"導火新聞線"呀~?除左選戰~最期待依套~

舊 01-16-15, 08:31 PM   #622
assy
Game Master

註冊日期: Jun 2002
PSN  IDweh2cat
引用:
lana其實冇錯
本身唔係港豬好難同港豬過人世嘛
錯在觀點唔同

新果套唔係幾岩睇
之後播黑玟瑰>新聞線

舊 01-16-15, 08:45 PM   #623
IDGAF
The One

童話戀曲201314 #1

睇個開場,同埋個播放器提供的簡介,個故事應該係倒敘返一年前的事,
咁隻熊係緣分天使之類的東東?

套劇感覺似RTHK暑假播果種青春劇。

此篇文章於 01-16-15 08:52 PM 被 IDGAF 編輯。
IDGAF 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-17-15, 12:39 AM   #624
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

第一集覺得唔錯, 有啲似日劇
話關楚耀你啪左野果下笑左

大乱闘X
舊 01-17-15, 05:38 PM   #625
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

龔慈恩暫時套套劇有佢份?
張松枝其實仲有冇劇出?

大乱闘X

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
TVB 新 APP- GOTV 對付 HKTV? neo2046 手機平板遊戲討論版 5 01-16-14 12:10 PM

現在的時間是 03:59 AM

手機版 | APP版