Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Entertainment TREND

主題工具 顯示模式
舊 11-30-14, 12:12 PM   #276
鷹柳
Insane Gamer

註冊日期: Jul 2005
PANDORA
應該係一GROUP
某人走前放帶救人 回來後放帶屈人
一個電腦專家 太明顯有D失望
一個跑腿

係唔明兩兄弟 一個唔識咁一個記得好清楚 呢度好亂
鷹柳 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-30-14, 12:29 PM   #277
ahleung
The One
Bannnned

註冊日期: Jun 2002

ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-30-14, 04:02 PM   #278
空調
Insane Gamer

註冊日期: Jun 2004
引用:
作者: 拉辛斯基 查看文章
挑戰 韓松洞睇黎太黑 拍唔到咩好靚既景 有D晒料我覺得
同感, 去到個洞室好暗
睇唔到個距離感
空調 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-30-14, 10:10 PM   #279
ALEX CHOW
God of Gamer
AUDI SPORT

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDALEX_201225
引用:
作者: 空調 查看文章
同感, 去到個洞室好暗
睇唔到個距離感
世界最大,一定暗
(首主題曲好聽)

飄第2集

站(2024/04/27)!!!!!
第71屆澳門格蘭披治大賽車!!!!!
少女時代,
Jessica, TWICE, 宇宙少女, 請夏!!!
F1 2024討論區
ALEX CHOW 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-30-14, 11:12 PM   #280
拉辛斯基
Game Master
Evertonian

註冊日期: Apr 2006
PSN  IDradzinskiJP
引用:
作者: ahleung 查看文章

張癸龍去左龍和
拉辛斯基 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-30-14, 11:32 PM   #281
ahleung
The One
Bannnned

引用:
作者: 拉辛斯基 查看文章
張癸龍去左龍和
會唔會攪到選戰無得播架

而家政府/差佬乜都做得出, 話唔定捉完張癸龍跟住話罪犯演出既戲唔應該播, 又搵班人好似去攪蛇果咁去堵塞HKTV大門?
舊 12-01-14, 01:00 AM   #282
KTN
Banned 0.95 Century Moderator
~♡

註冊日期: Mar 2002
咁有啲野最貴唔代表好
同埋NB個原意係出入用途,mon係咪一定靚好難講

引用:
作者: Dangerous-boy 查看文章
電腦用緊Fujitsu最貴那款notebook,我估個mon唔會太差啩?
谷光左仲惡睇過導演版
不過算啦,呢套觀眾群又唔係師奶
眼殘問題,都要比多啲時間啲人適應
有眼疾要醫都唔係一朝一夕既事

引用:
作者: 0001 查看文章
因為拍果時就唔係預左『俾師奶台SETTING』的效果

舊 12-01-14, 01:51 AM   #283
yuhchan5
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2008
PSN  IDmartinchan1986
XBox Live GamertagMrMidatumn
引用:
會唔會攪到選戰無得播架

而家政府/差佬乜都做得出, 話唔定捉完張癸龍跟住話罪犯演出既戲唔應該播, 又搵班人好似去攪蛇果咁去堵塞HKTV大門?
咁謝生古生咪全部都唔播得
yuhchan5 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-01-14, 08:28 AM   #284
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: Kinny Riddle 查看文章
咩普通版同導演版??

我係靠電腦睇,所以呢個係咪得電視用戶先有呢個選項?

選戰3

宋漫山做乜一時抹走佢喺陸偉陶車上面嘅指模,之後又再返嚟車陸返屋企?

我仲以為佢打算喺架車做手腳,整到好似陸偉陶醉酒駕駛而死,抹走指模就係製造不在場證據。

同埋,沒人想討論嚇樓上嘅警界線Pandora嘅嘢嗎?
選戰3

唔係醉酒駕駛死
係想玩車中一氧化碳殺人(自殺)法

另外如果記者不是白目沒影印
男主角點收科 ?
雖然可以一開始是假資料,但出街後一樣會影響名聲

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊,3月仇瑪麗
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-01-14, 09:47 AM   #285
KTN
~♡

@
其實只有一份COPY設定已經夠腦殘
由男主>記者>女主,都假定呢份係唯一紀綠
你可以話編劇仲係未脫離到個種CCTVB式單向思維
但當然劇情同手法上已經有進步

引用:
作者: pet3 查看文章
選戰3

唔係醉酒駕駛死
係想玩車中一氧化碳殺人(自殺)法

另外如果記者不是白目沒影印
男主角點收科 ?
雖然可以一開始是假資料,但出街後一樣會影響名聲

舊 12-01-14, 01:31 PM   #286
Dangerous-boy
D-boy

註冊日期: May 2011
警界線09
咁快就自爆哂,仲會否再有新幕後黑手?
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-01-14, 02:13 PM   #287
DC 97
The One

註冊日期: Jun 2003
Nintendo Switch ID3334-6659-7010
PSN  IDDC97
引用:
警界線09
咁快就自爆哂,仲會否再有新幕後黑手?
仲要出埋內鬼
會唔會完左呢段再有新故事發生

DC 97 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-01-14, 03:50 PM   #288
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
選戰第3集,
開頭無研究有乜分別睇咗導演版,
上佢官方FB先知普通第3集係較光咗的版本…
真的有需要較光個畫面嗎?
其實我一直都係用HDMI線駁返出TV睇呢套選戰,真係唔覺有問題,無話黑到睇唔到喎…

劇情方面,點解張癸龍好似一直向葉晴灌輸一個訊息,
就係做咗特首乜都得…
可以查到老公死亡的真相、幫到碼頭工人等…

但現實係做特首唔係有更多的制肘咩?甚至成為傀儡。

=============================

警界線第5-9集,
出現「認親」情節太老土了吧…仲要出現兩次…

唔明阿"噴血姐"點解要咁痛恨"大婆",
如果佢同齋啡sir講的故事係真,佢自己只不過係小三,
有咩理由嬲個唔知情唔關事的"大婆",仲要係對方已經幫自己死埋隻死貓…

唔知係咪個劇本有改動或剪接上的問題了,好似上文唔接下理咁…

另外,鑑於香港目前的形勢,
其實都唔係太想睇太多關於警黑合作,互相包庇,屈人坐冤獄,自己私了行新秩序的情節…

舊 12-01-14, 05:38 PM   #289
Dangerous-boy
D-boy

註冊日期: May 2011
引用:
作者: DC 97 查看文章
仲要出埋內鬼
會唔會完左呢段再有新故事發生
可能對付完潘多拉後,又去對付返張軍和一飛

鷹sir被說得後,即刻順眼好多!
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-01-14, 06:09 PM   #290
DC 97
The One

註冊日期: Jun 2003
Nintendo Switch ID3334-6659-7010
PSN  IDDC97
引用:
可能對付完潘多拉後,又去對付返張軍和一飛

鷹sir被說得後,即刻順眼好多!
鷹sir好煩
飛sir同軍哥好佢好多

DC 97 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-01-14, 10:04 PM   #291
gingq7

註冊日期: May 2008
引用:
作者: LEGOCAPTOR 查看文章
劇情方面,點解張癸龍好似一直向葉晴灌輸一個訊息,
就係做咗特首乜都得…
可以查到老公死亡的真相、幫到碼頭工人等…

但現實係做特首唔係有更多的制肘咩?甚至成為傀儡。
其實就算係劇中,某人未做倒特首都已經成為傀儡,所以好明顯葉晴一開始已被張癸龍老點
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-02-14, 10:44 AM   #292
Funny
Ultimate Gamer
超平和バスターズ

註冊日期: Dec 2002
硬係覺得miss fong係黑底
火sir死佢就返黎,炒車前佢就落車,之前鷹sir失憶又話佢攪到佢小產,又同黃sir有路咁,仲有double attack我覺得佢都識,殺黃sir既其實係佢
Funny 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-02-14, 12:22 PM   #293
KTN
~♡

鷹sir好中二

舊 12-02-14, 12:30 PM   #294
ahleung
The One
Bannnned

http://www.skypost.hk/newsDetail/hea...BE%86%E7%9A%84

引用:
路是要逼出來的
02/12/2014
WhatsApp群組中有朋友問到《選戰》的插曲《I'll Be There》,說這首歌曲很動聽,問是誰的作品。其實,歌曲是由藝人陳詩慧作曲、填詞和主唱,她從事音樂創作多年,也為我們多套劇集配樂。很高興這首歌備受注目,在短短一日之間已榮登iTunes Store排行榜第一位。我常說,路是要逼出來的,人往往在被迫的情況下才會找到新出路。
看到《選戰》的反應熱烈,我們亦計劃如日本電視台一樣,設計劇集精品或DVD出售。由於互聯網的廣告收益絕對不足以支撑劇集的製作成本,所以,我們便考慮售賣劇集有關的商品賺取收入。
其實,只要找到足夠金錢餬口,我相信很多人亦希望繼續發展他們的夢想。若一位唱作人的歌曲,能夠放到網上供人付錢下載,賺取足夠收入,相信她亦必定非常樂意繼續盡力創作。這首歌的成功,證明了路有很多,若互聯網的廣告收入並不足夠,也必定有其他的出路。
舊 12-02-14, 12:53 PM   #295
拉辛斯基
Game Master
Evertonian

警界線 開始TVB化 果然選戰係第三(?)期製作 開始睇到分野
舊 12-02-14, 01:45 PM   #296
martinyau1979

註冊日期: Nov 2005
PSN  IDmartin1979
tony 表面係pandora , 但硬係覺得唔似咁簡單, 背後應該仲有個pandora

你將會被誰抱緊 唱什麼歌哄他開心
我想著天空什麼時候會放晴
地球不曾為誰停一停

martinyau1979 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-02-14, 01:57 PM   #297
拉辛斯基
Game Master
Evertonian

引用:
作者: martinyau1979 查看文章
tony 表面係pandora , 但硬係覺得唔似咁簡單, 背後應該仲有個pandora
pandora 應該係一team人 有hacker , bomber , planner etc.
舊 12-02-14, 09:54 PM   #298
Game Master
狙擊王

註冊日期: Jul 2004
如果我講....pandora真樣未出現...你地會唔會噴血???
(我指如果....)

0001 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-02-14, 10:27 PM   #299
Game Master
狙擊王

註冊日期: Jul 2004
引用:

官方

https://www.youtube.com/watch?v=AsHKOH03mxw

0001 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-02-14, 11:02 PM   #300
kimtch

註冊日期: Mar 2008
PSN  IDkimtch
引用:
作者: 0001 查看文章
如果我講....pandora真樣未出現...你地會唔會噴血???
(我指如果....)
有幾奇. 松枝好明顯都係受指使架啦

仲有單炸車未解釋呢
kimtch 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
TVB 新 APP- GOTV 對付 HKTV? neo2046 手機平板遊戲討論版 5 01-16-14 12:10 PM

現在的時間是 06:22 PM

手機版 | APP版