Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 49 99 139 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 159  ... 最後
攻略及心得交流區>Monster Hunter: World 攻略集會區
遊雲gspirit 04:14 AM 10-01-19
作者: Kello820:
早上已白金
呢次出金率比以前高好多,刷金手段亦比以前多好幾種
做左好多同獎杯無關既野都仲比上次專心打白金早白幾日
可以開始好好享受遊戲
過左MR200﹐爭大細金,見到自己d新怪加埋得10個金唔夠,所以我都係等救濟任算 ...
赤兵尉SETH 11:12 AM 10-01-19
作者: Kello820:
早上已白金
呢次出金率比以前高好多,刷金手段亦比以前多好幾種
做左好多同獎杯無關既野都仲比上次專心打白金早白幾日
可以開始好好享受遊戲
請問除左刷調查目測之外仲有咩好方法, 我仲差10隻倒...
浮眠龍同飛毒龍刷到灰, 調查任又難出
Kello820 01:10 PM 10-01-19
作者: 遊雲gspirit:
過左MR200﹐爭大細金,見到自己d新怪加埋得10個金唔夠,所以我都係等救濟任算 ...
救濟唔知要等到幾時,亦唔保證一定有,至少睇活動時間表10.18前都唔覺眼有
上年本篇發售後3星期就開第一個森林救濟,之後個個星期都有,同埋仲有usj之類的聯動活動送金,呢次全部冇
睇下GAPCOM係唔係想搞事,我唔建議純等,都係打住等啦

作者: 赤兵尉SETH:
請問除左刷調查目測之外仲有咩好方法, 我仲差10隻倒...
浮眠龍同飛毒龍刷到灰, 調查任又難出
10隻唔多,好快搞掂,加油
方法有但亦唔係保證一定出金,只係多一個可能性
主要我仲有班frd有用呢個方法但又未白金,先公開可能會影響線上玩家習慣間接影響到佢地
我PM你
小昭Teddy 02:47 AM 10-05-19

LR猫 09:38 AM 10-05-19
作者: 小昭Teddy:

GAGCOM明白EYE BALL定位
darkvolver 10:57 AM 10-05-19
re2 太好賺,不知幾時出re2 dlc...

另外,剛才打麒麟的時候發現經調查打怪,血量比起自由任務高不小。

雷狼龍終於可以在調查任務中打得到......所以聚魔的怪可以由其他地方打到...
darkvolver 06:25 PM 10-06-19
想問一下........聚魔lv為什麼會有升降?
赤兵尉SETH 12:22 PM 10-07-19
終於白金埋
有d好彩既15隻內就齊大細金, 唔好彩起碼80隻以上
最難刷冠係普通黑狼鳥, 刷新四次銀冠先有大金
最後係準備大量調查任backup save式狂刷

個人係睇後腳小腿高度判別, 高個人半個身就多數大金, 相反就細金
FREDDY@o@ 09:19 PM 10-07-19
蟲棍有邊幾支好用?
由手機版發出
anyone 10:17 AM 10-08-19
作者: darkvolver:
想問一下........聚魔lv為什麼會有升降?
幾個地區lv加埋有上限
貼心的垃圾設計
darkvolver 05:03 PM 10-08-19
自從開始用麒麟3件裝後,發現件裝好Q好用......唔想轉裝。特別中了毒等等異常情況,真係幫到很多手。

另外,我做了測試3星精靈加護,都不夠7星防禦好用,精靈加護的機率太飄。

現在打怪都可以做番以前時間....不錯。太刀開頭玩係可以,但中期要換武器玩到後期,才可以再用番。
赤兵尉SETH 08:02 PM 10-08-19
作者: FREDDY@o@:
蟲棍有邊幾支好用?
由手機版發出
都係滅盡啦
要達人藝可以用溟龍個支強化會心

點解蟲棍無金火同黑狼鳥派生...
作者: anyone:
幾個地區lv加埋有上限
貼心的垃圾設計
之後好似仲會追加火山同雪地, 到時唔知點分配
小昭Teddy 05:44 AM 10-09-19
作者: darkvolver:
自從開始用麒麟3件裝後,發現件裝好Q好用......唔想轉裝。特別中了毒等等異常情況,真係幫到很多手。

另外,我做了測試3星精靈加護,都不夠7星防禦好用,精靈加護的機率太飄。

現在打怪都可以做番以前時間....不錯。太刀開頭玩係可以,但中期要換武器玩到後期,才可以再用番。
金火正向你招手
darkvolver 08:17 AM 10-09-19
作者: 小昭Teddy:
金火正向你招手
漫漫長路啦......我平時都係開出來打1/2隻古龍收皮睡覺......

現在MR55...聚魔avg lv3..
FREDDY@o@ 10:51 AM 10-09-19
都係滅盡啦
要達人藝可以用溟龍個支強化會心

點解蟲棍無金火同黑狼鳥派生...

之後好似仲會追加火山同雪地, 到時唔知點分配
屬性棍都係無滅盡同無屬咁好?
darkvolver 11:09 AM 10-09-19
想補充一下太刀.....當沒有3大名刀的時候

金鐵刀真係好用...自帶2珠,加個匠3可以去到紫刀....

經過本人測試,在沒有達人藝的前題下,可以維持白斬到隻怪轉區.....又夠神,另外再可以加個無擊珠,補下攻擊....好難不用佢....
===========================================================================

另外,想問雷狼龍要捉的時候是不是要用地洞?愈玩愈後的時候發現,攻擊力有cap的情況下,保命及防禦更重要................
佐藤成樹 12:33 PM 10-09-19
請問麻眠控係咪金火裝最好,定係有其他選擇? thx~
小昭Teddy 02:03 PM 10-09-19
作者: 佐藤成樹:
請問麻眠控係咪金火裝最好,定係有其他選擇? thx~
真會心擊異常真心好用,套裝又夠硬,同埋佢本身易配到好技能
darkvolver 02:52 PM 10-09-19
今集雷屬性,其實有沒有用?我見麒麟隻手雷傷加3..自己d珠又夠力,想試下。
赤兵尉SETH 07:29 PM 10-09-19
屬性棍都係無滅盡同無屬咁好?
滅盡都係貪佢白斬長同高攻, 溟龍高會心同有獵蟲力+氣強化
依家屬性係大力過無擊, 所以無話邊幾支特別好用

蟲棍招空中R2算大力, 所以連之前TA唔跳個班都會用呢招
FREDDY@o@ 10:12 PM 10-09-19
滅盡都係貪佢白斬長同高攻, 溟龍高會心同有獵蟲力+氣強化
依家屬性係大力過無擊, 所以無話邊幾支特別好用

蟲棍招空中R2算大力, 所以連之前TA唔跳個班都會用呢招
咁屬會同插屬珠個效益大唔大?
由手機版發出
赤兵尉SETH 02:22 AM 10-10-19
咁屬會同插屬珠個效益大唔大?
由手機版發出
屬會+屬珠係勁, 但唔適合虫棍
一般推薦達人藝+攻珠或屬珠

暫時最強火力砌法, 但高手向

darkvolver 09:03 AM 10-10-19
想講講琴日打雷狼龍及冰咒龍的經過。

先講小小自己的裝﹕會心7, 防禦7, 加護1 , 體力2,武器係無擊鐵太刀,裝備麒麟3件(頭身腰)。

==============================================

雷狼龍琴日同佢打,佢的空檔期其實都幾多,用以上的裝食佢充雷翻身都係扣一支水再小d血量。
雷狼龍本身血量是不是比其他怪小?我打左20分鐘佢便死左.....當然中途有斬龍扣佢2次1k血。

冰咒龍琴日同佢打,打左35分鐘ko.....第一次同佢打用大劍好惡打...
現在打番感覺係幾廢的古龍,麒麟難佢不小..因為麒麟本身d招硬直算小...駁combo幾會很多...前衝後踢再放雷,行錯位....就byebye
FREDDY@o@ 10:49 AM 10-10-19
屬會+屬珠係勁, 但唔適合虫棍
一般推薦達人藝+攻珠或屬珠

暫時最強火力砌法, 但高手向
謝謝, 放棄屬珠了
零式 12:28 PM 10-10-19
金獅子武器好高攻...不錯
標籤:Monster Hunter: World 攻略, 魔物獵人 世界
第一 ... 49 99 139 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 159  ... 最後

返回主題版面