Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 體育版

主題工具 顯示模式
舊 06-26-02, 01:58 AM   #101
烈火戰車
Account Locked
FullThrotle

註冊日期: Jan 2002
引用:
Originally posted by 伍等兵dan :
南韓低輸啦~
德國好明顯響呢埸波成埸壓住南韓

亞洲光榮?笑死左......
我榮佢條毛啊...再有報紙話南韓係亞洲之光.我即撕碎份報紙...哼...
南韓隊..仆X啦去........

P.S:我未試過咁憎一隊球隊......
烈火戰車 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-26-02, 03:29 AM   #102
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

PSN  IDhigurash66442088
引用:
Originally posted by koyasu :

唔係下,只是看誰贏就說哪個打得好嗎?!不知道為什麼總是認為贏就打得好?...
意大利好咩?四個防守中場呢條算係乜q中場線
迪比亞路0岩0岩洗甩敗家仔個名就俾人換走左,韋利仲要學埋死火倫招超必兩碼飛機添
西班牙禁住攻就打得好?無左魯爾就好似唔識射波咁,搞足一輪先可以攻到門,只係中後防守做得好d,先可以搶到中場禁住南韓黎打咋
球pk夠輸得衰,疾步之餘仲要無力無角度,咁都唔夠死?
德國呢場,5個字講哂,海軍鬥水兵

sugihara 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-26-02, 06:18 AM   #103
eddie_hk
Senior Gamer

註冊日期: May 2002
德軍個快速攻擊幾好, 一次就見功.
點都好過英軍, 上半場一次反擊整一粒, 但下半場就唔掂, 拿到波重要交來交去, 差到巴西球員都返晒去, 下下諗住靠Beckham 角球攻勢, 邊度得?
結果就早機返英國..

今日南韓下半場好似燥左D, 多左好多小動作 (拉衫,推人果D)..
德軍今日都有一D 驚險位, 不過班DF 技術高一點, 保得住.

德軍龍門好似幾猛料...
eddie_hk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-26-02, 06:55 AM   #104
t-cup
Moderator
CD-ROM

註冊日期: Dec 2001
3DS Friend Code4511 1485 9506
PSN  IDtcuphk2
XBox Live Gamertagtcuphk
eddie_hk :

場波真係好悶呀~~

德國 班波要守有一套o架~ 基本上可能佢地o的球員一早有防守意識~~

至於 南韓, 我只會話佢地身材唔夠 德國 球員咁科, 所以有多o的無謂小動作, 但其實兩方面都有小動作o架啦, 只係大定小o者

Kahn 梗係勁! 雖然報紙話最佳龍門係 李雲在, 我就話唔係啦 (雖然可能佢計o的科學性數字)! 如果我選, 一定 Kahn, 除了佢把關技術一流之外, 佢o既提場, 俾 DF 班信心相對地強過 南韓 (上半場 果球救球真係絕妙)

t-cup 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-26-02, 09:37 AM   #105
koyasu
地獄領隊侯利亞

引用:
Originally posted by sugihara :

意大利好咩?四個防守中場呢條算係乜q中場線
迪比亞路0岩0岩洗甩敗家仔個名就俾人換走左,韋利仲要學埋死火倫招超必兩碼飛機添
西班牙禁住攻就打得好?無左魯爾就好似唔識射波咁,搞足一輪先可以攻到門,只係中後防守做得好d,先可以搶到中場禁住南韓黎打咋
球pk夠輸得衰,疾步之餘仲要無力無角度,咁都唔夠死?
德國呢場,5個字講哂,海軍鬥水兵
人家擺明守,不放4個防守中場放什麼,英格蘭其實2邊中場是閘,加heskey3個防守中場啦,守到又話好野,一場半場守唔到就話唔好?!唔好講野好像碧根鮑華喎;換del piero有錯,你又知他會入波?不如說為什麼不召巴治奧啦;vieri那腳沒話說,其他攻門都有威脅喎
西班牙搞左一輪才有攻門?!你有沒有睇場波呀,由頭到尾都有威脅攻門,僅僅高出斜出而己,一個扭你幾個,根本阻唔到;相反德國整場都少威脅,只是入了個符碌波!
koyasu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-26-02, 10:14 AM   #106
itcwai
Ultimate Gamer
潛艇基地九十九號

今場德國簡尼仍然冇犯錯,真係好堅...令我諗起足小西德個梅拿.

期待本屆最強鋒線vs最強GK.
Playasia - Buy Games & Codes for PS4, PS3, Xbox 360, Xbox One, Wii U and PC / Mac.
itcwai 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-26-02, 01:28 PM   #107
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

PSN  IDhigurash66442088
引用:

人家擺明守,不放4個防守中場放什麼,英格蘭其實2邊中場是閘,加heskey3個防守中場啦,守到又話好野,一場半場守唔到就話唔好?!唔好講野好像碧根鮑華喎;換del piero有錯,你又知他會入波?不如說為什麼不召巴治奧啦;vieri那腳沒話說,其他攻門都有威脅喎
西班牙搞左一輪才有攻門?!你有沒有睇場波呀,由頭到尾都有威脅攻門,僅僅高出斜出而己,一個扭你幾個,根本阻唔到;相反德國整場都少威脅,只是入了個符碌波!
你都識講意大利係擺明守,呢隊波0既防守能力被譽為世界頂級,仲要明守你,都俾隊你都話佢廢0既南韓搞掂兩粒,咁都叫好?
西班牙都係0個句,無左魯爾,搞到摩連迪斯都好似唔識入波咁,中場又無組織力,靠一個扭幾個,係因為南韓班df廢
德國我都話廢架啦,0個個入波以波歷克0既水準,第一腳唔入已經應該拉佢去打靶啦

sugihara 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-26-02, 01:33 PM   #108
|0|
God of Gamer
太陽神

引用:

守得黎都要反擊具威脅先得架
唔係既話人地全部壓晒上黎都得啦

禾拉排乜鬼騎哩4-4-2陣
又用紐維爾打正選中鋒
想攻得有威脅都難啦
|0| 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-26-02, 01:36 PM   #109
|0|
太陽神

引用:
Originally posted by sugihara :

你都識講意大利係擺明守,呢隊波0既防守能力被譽為世界頂級,仲要明守你,都俾隊你都話佢廢0既南韓搞掂兩粒,咁都叫好?
西班牙都係0個句,無左魯爾,搞到摩連迪斯都好似唔識入波咁,中場又無組織力,靠一個扭幾個,係因為南韓班df廢
德國我都話廢架啦,0個個入波以波歷克0既水準,第一腳唔入已經應該拉佢去打靶啦
波歷克未去得返最佳狀態
成日都唔知射左去邊
3入球4助攻都係咁話
舊 06-26-02, 01:37 PM   #110
|0|
太陽神

引用:
Originally posted by 茶杯老人 :
eddie_hk :

場波真係好悶呀~~

德國 班波要守有一套o架~ 基本上可能佢地o的球員一早有防守意識~~

至於 南韓, 我只會話佢地身材唔夠 德國 球員咁科, 所以有多o的無謂小動作, 但其實兩方面都有小動作o架啦, 只係大定小o者

Kahn 梗係勁! 雖然報紙話最佳龍門係 李雲在, 我就話唔係啦 (雖然可能佢計o的科學性數字)! 如果我選, 一定 Kahn, 除了佢把關技術一流之外, 佢o既提場, 俾 DF 班信心相對地強過 南韓 (上半場 果球救球真係絕妙)
乜德國有防守意識架咩
又唔拉布
又唔用角球旗戰術
睇見都火滾
舊 06-26-02, 01:52 PM   #111
|0|
太陽神

引用:
Originally posted by eddie_hk :
德軍個快速攻擊幾好, 一次就見功.
點都好過英軍, 上半場一次反擊整一粒, 但下半場就唔掂, 拿到波重要交來交去, 差到巴西球員都返晒去, 下下諗住靠Beckham 角球攻勢, 邊度得?
結果就早機返英國..

今日南韓下半場好似燥左D, 多左好多小動作 (拉衫,推人果D)..
德軍今日都有一D 驚險位, 不過班DF 技術高一點, 保得住.

德軍龍門好似幾猛料...
德國之前浪費左唔少機會啦
舊 06-26-02, 01:54 PM   #112
|0|
太陽神

引用:
Originally posted by 泰坦斯兵 :
仲有啊,今屈WORLDCUP俾亞洲球隊搞....搞到日本同南韓做左種子球隊,,,,,,令到英格蘭,阿根廷,瑞典呢D隊要迫埋晒一起打分組,..,麻差煩..阻住晒D位...正一阻住地球轉,,,行開D啦.南韓隊...不知所謂...仲要扮晒勁...食咩人參啊,,,,,食蕉啦去.........
主辦國不嬲都係種籽黎架啦
就算扣返個種籽位
都係會俾墨西哥既
舊 06-26-02, 01:55 PM   #113
|0|
太陽神

引用:
總之唔理南韓係勁都好,唔勁都好.....
個人黎講,我覺得南韓阻頭阻勢,,,搞到今屈世界杯的劇碼弱左好多,我寧願看意大利對德國,西班牙對德國呢D勁隊打,都唔想見到南韓打,總之,我希望世界杯,以後都唔好再俾亞洲國家搞啊.....好煩啊....聽到南韓隊個名巳經怒火中燒...
對意大利果場之前,我都仲好棒南韓隊,,但自從西班牙果場開始,我越黎越憎南韓隊,.巳留下了陰影.....南韓隊,唔該下屈唔好再阻頭阻勢啊...好興啊...
自己贏唔到唔怪得人
舊 06-26-02, 02:03 PM   #114
|0|
太陽神

引用:

唔係下,只是看誰贏就說哪個打得好嗎?!不知道為什麼總是認為贏就打得好?...(今屆裂屍不就是垃圾?!)

葡踢得不好,意大利西班牙就不是了
意大利明守,後面即使沒有那兩條,都算幾穩,maldini根本就不是中堅;如果因為一兩個失誤就說打得不好,那德國今天就真是很廢了,製造了幾個機會給南韓,雖然沒有威脅,但其他隊的話一早就輸
輸左比威爾斯囉
輸左比阿根廷囉
又如何

臨場發揮係另一回事
Playasia - Buy Games & Codes for PS4, PS3, Xbox 360, Xbox One, Wii U and PC / Mac.
舊 06-26-02, 02:05 PM   #115
|0|
太陽神

引用:
如果說南韓打得好贏,日本更打得好啦今屆,根本一看日本,個人技術組織各方面都好過南韓.南韓那兩場基本上沒威脅埋門,對葡萄牙11對9才能有威脅,只入一球,3個單刀不入根本就離譜,德國那場也是沒什麼機會,只有比賽開始時的那腳好,我看到出面又在讚南韓,如果不是今場德國和上場一樣廢,我看沒人讚南韓踢得好
所以我都話咪再出紐維爾打正選中鋒
有佢都幾難製造到機會
舊 06-26-02, 02:10 PM   #116
|0|
太陽神

引用:
宮本茂 :

唔係話輸唔輸, 如果冇問題, 點解要臨時要換球證, 換個歐洲球證呢?!
其實我都講過, 今屆 德國 冇咩叻, 最叻係場場都係咁打~~~ 穩打穩紮.. 少錯誤~~ 當然球迷梗覺得佢地打得好悶

但今日 德國 真係打得好差, 除o左 Kahn
又唔會係一早定左邊個做球證
何來換球證呀
舊 06-26-02, 02:11 PM   #117
|0|
太陽神

引用:
Originally posted by 老野一個 :
總之德國就屎到死
失波又多,唔係南韓打握唔好一早輸左
南韓打握不嬲都唔好架啦
舊 06-26-02, 02:13 PM   #118
|0|
太陽神

引用:
德國咁廢都入到決賽,唉...
不過唔講球證問題,你地覺得意葡西輸俾南韓0個場,佢地打得好咩?:loco:
咪係
6場只失一球兼場場有波入
又冇靠互射十二碼晉級
不知幾廢呀
舊 06-26-02, 02:15 PM   #119
|0|
太陽神

引用:
只算刺激, 不夠精彩

今場球證算係咁囉
阿叻 成日講廢話, 話咩 南韓 對住 歐洲 頂級球隊都頂得住! 其實 西班牙 好應該一早踢 南韓 下車的哩 而且佢又唔記得, 德國 已經係褪色的勁旅吧了
直頭褪色到贏埋波添啦
舊 06-26-02, 02:17 PM   #120
|0|
太陽神

引用:
Originally posted by 宮本茂 :
係德國屈唔到機..左右出波博頂入..
德國今場表現只是一般咋...

希望南韓把握到機會啦..^-^
佢真係有心屈機
真係有不斷左右出波既
就唔駛贏得咁險啦

冇端端又想走去玩中路突破
搞到兩頭唔到岸
舊 06-26-02, 02:30 PM   #121
|0|
太陽神

引用:
Originally posted by ironmask :

呢位兄台, 人地好好地就話「裝容」, 略為犯規多d 就話「真面目」
講到德國好似人人都老奸巨猾咁
但係又拎唔都咩證據出黎, 唔通其他隊一定好光明正大, 一d 陰濕都冇?
定係你睇德國隊比賽果陣先特別好眼力呢?

德國對喀麥隆果場係有問題,加埋個痴左線亂俾o既球證, 兩隊都有火,
你又講到係德國球員錯哂, 另外你最憎果套死守戰術, 除左對愛爾蘭果場以外
根本都套唔落德國隊上
德國識死守架咩
又唔拉布
又唔拖時間

根本攻唔到
俾人攻返轉頭
舊 06-26-02, 02:47 PM   #122
koyasu
地獄領隊侯利亞

引用:

第一球沒話好說,不過第二球好像說打少一個人喎,球證沒問題根本就不會輸啦
西班牙唔識入波?現在入唔到波就話唔識入o者,又係波後砲
koyasu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-26-02, 02:50 PM   #123
宮本茂
Game Master
宮本博士

引用:
我榮佢條毛啊...-skip-
泰兄乜咁好火呀!
唔洗又講粗口又要撕報紙咁激呀..
最多睇少兩套韓片,見少兩次全知賢!咪得0羅!

此篇文章於 06-26-02 02:52 PM 被 摰格祈 編輯。
宮本茂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-26-02, 02:51 PM   #124
連連
↓進入第二個人生↓

註冊日期: Mar 2002
其實南韓打得好好呀~~
比之前見過o既南韓隊強左好多好多~~
至於球証有問題都唔關南韓事架~~
都係果句~~
都係食力之一~~~

舊 06-26-02, 02:59 PM   #125
宮本茂
Game Master
宮本博士

連連:
這裏有好多人都認定左南韓係做馬..
真係唔明,點解自己捧個隊輸左就會話人地另一隊做馬!
最好笑的係有冇證據..
球證判錯=做馬 (我係今屆世界盃先學識一條咁的纙輯!)
一句講晒如果真係做馬國際足協唔出聲..你地當國際足協死架咩..

此篇文章於 06-26-02 03:03 PM 被 摰格祈 編輯。
宮本茂 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
土耳其 對 英格蘭 馬馬 體育版 64 10-13-03 02:09 AM
如果 巴西 鸁了 土耳其, 比利 會... t-cup 體育版 7 06-26-02 10:20 PM
南韓 勝利了 StevenLeong 體育版 79 06-24-02 10:04 PM
土耳其 sugihara 體育版 4 06-23-02 10:15 AM

現在的時間是 03:13 PM

手機版 | APP版