Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 體育版

主題工具 顯示模式
舊 06-19-02, 12:36 AM   #1
koyasu
Account Locked
地獄領隊侯利亞

註冊日期: Jan 2002
說實話

我很憎d人因為民族主義而支持自己國家隊,還要在那邊痛哭流涕
平時睇波又唔見他們,一有世界盃,呢d人就起哄,扮哂專家!
koyasu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-19-02, 12:38 AM   #2
烈火戰車
FullThrotle

因為今年世界盃在有線,,,以前可以在家看
烈火戰車 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-19-02, 12:40 AM   #3
。一。
Insane Gamer
@\./@

我更加憎o個o的因為民族主義而一味講廢話o既所謂講波佬
。一。 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-19-02, 12:42 AM   #4
搖搖
Eternal Flame™
永遠的毛毛王子↓

註冊日期: Apr 2002
PSN  IDARMY_Momo
比人炒4 egg都叫光榮...虧佢地講得出口....

舊 06-19-02, 03:17 AM   #5
RX-93
new type

註冊日期: Jun 2002
因為d契契成日拎黎同沙地比嘛(沙地食左8蛋)

舊 06-19-02, 07:09 AM   #6
StevenLeong
God of Gamer

Re: 說實話

引用:
Originally posted by koyasu :
平時睇波又唔見他們,一有世界盃,呢d人就起哄,扮哂專家!
讚成

個班正擦鞋王
StevenLeong 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-19-02, 08:04 AM   #7
koyasu
地獄領隊侯利亞

我發覺又有d人羸波就話羸波那隊打得好,輸波那隊就話打得唔好,食蕉啦!
舊 06-19-02, 10:15 AM   #8
老野一個
Ultimate Gamer

註冊日期: Dec 2001
中國明明係打得差仲要讚

引用:
Originally posted by 泰坦斯兵 :
因為今年世界盃在有線,,,以前可以在家看
關呢個topic咩事?

保方
老野一個 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-19-02, 11:08 AM   #9
張飛後代
Ultimate Gamer
V-MAX

引用:
Originally posted by RX-93 :
因為d契契成日拎黎同沙地比嘛(沙地食左8蛋)
我話係同荷蘭比就真

舊 06-19-02, 12:04 PM   #10
某F
我的歌聲裡

平時睇波又唔見他們,一有世界盃,呢d人就起哄,扮哂專家!<=呢句同意

因為民族主義而支持自己國家隊<=呢個係正常表現,所以唔同意

舊 06-19-02, 01:49 PM   #11
搖搖
Eternal Flame™
永遠的毛毛王子↓

PSN  IDARMY_Momo
引用:
Originally posted by 某F :
因為民族主義而支持自己國家隊<=呢個係正常表現,所以唔同意
咁我咪好唔正常....!?

舊 06-19-02, 03:25 PM   #12
koyasu
地獄領隊侯利亞

係好多人都好唔正常:loco:
舊 06-19-02, 05:58 PM   #13
JASUGUN
Crazy Gamer
精神病患者

Re: 說實話

引用:
Originally posted by koyasu :
呢個絕對係正常現象,唔係世界盃邊會有咁好氣氛??
我本身其實都對民族主義呢樣野有d抗拒,
但係世界杯就唔同講法...
JASUGUN 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-19-02, 06:17 PM   #14
楊威利
Game Master
革命預備軍總司令官

Re: Re: 說實話

引用:
Originally posted by JASUGUN :

呢個絕對係正常現象,唔係世界盃邊會有咁好氣氛??
我本身其實都對民族主義呢樣野有d抗拒,
但係世界杯就唔同講法...
冇錯,但冇民族主義場波就冇甘好睇

"國家的滅亡是理所當然的事。就和死亡一定會來訪一樣,這是世間自然的道理。"
"帝國的人民,在過去這將近二十個世代的歲月中,已經習慣了被統治、被支配。所謂的政治對他們來說,就是被迫去做些事情、或者靠別人為他們去做些什麼事。所以他們才會支持這個比過去還要好上許多的羅言克拉姆支配體制,絕對是理所當然的。但是當羅言克拉姆王朝,在歲月的風化作用中,開始走上自然崩壞的下坡路段時,就是民主共和制開始變得有意義的時候了吧 !"
民主主義萬歲!!!!!!!!!!!!!!
楊威利 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-20-02, 07:11 AM   #15
t-cup
Moderator
CD-ROM

註冊日期: Dec 2001
3DS Friend Code4511 1485 9506
PSN  IDtcuphk2
XBox Live Gamertagtcuphk
我覺得有民族情懷, 係咁o架喎

中國 對 巴西, 雖然明知輸硬, 但心想都希望 中國 有力一戰~~ 等於 賀歲杯, 我都支持~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 港聯, 柴台中國

anyway, 哩o的大型比賽, 全部人都睇, 識波唔識波都好, 當然一份情, 都希望自己所屬o既國家鸁出比賽的

t-cup 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-23-02, 02:41 PM   #16
koyasu
地獄領隊侯利亞

PUSH!
舊 06-23-02, 03:17 PM   #17
炎尾燃
Game Master
HONO MOYUR

中國俾人三場波數九粒?齯H都話踢得好,到中國出局就捧日本,日本出埋局就捧南韓,呢?齯H好正。
炎尾燃 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-23-02, 03:18 PM   #18
子貓物語hihi
~潛艇基地茶水部~
電眼.東尼

人地鐘意咩球隊都有自由.唔怪得人
子貓物語hihi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-23-02, 06:31 PM   #19
楊威利
Game Master
革命預備軍總司令官

我好憎d人冇民族意識

"國家的滅亡是理所當然的事。就和死亡一定會來訪一樣,這是世間自然的道理。"
"帝國的人民,在過去這將近二十個世代的歲月中,已經習慣了被統治、被支配。所謂的政治對他們來說,就是被迫去做些事情、或者靠別人為他們去做些什麼事。所以他們才會支持這個比過去還要好上許多的羅言克拉姆支配體制,絕對是理所當然的。但是當羅言克拉姆王朝,在歲月的風化作用中,開始走上自然崩壞的下坡路段時,就是民主共和制開始變得有意義的時候了吧 !"
民主主義萬歲!!!!!!!!!!!!!!
楊威利 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-23-02, 09:22 PM   #20
。一。
@\./@

有民族意識唔代表要睜大眼講大話,做旁述時一路講廢話黎抬高自己國家喎
。一。 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-24-02, 12:30 AM   #21
魚伕
Moderator

做旁述應該公正,唔應該偏幫
魚伕 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-24-02, 03:39 AM   #22
某F
我的歌聲裡