Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 體育版

主題工具 顯示模式
舊 07-07-14, 09:16 PM   #26
陸奧 貴志
The One
橋本かわいいよ橋本

註冊日期: Apr 2002
3DS Friend Code4811 8001 2935
PSN  IDTKamui
XBox Live GamertagTMutsu
依家d rings可以到就退休時抱大腿攞架嘛,so要錢多架喇

☆野郎は誰だ 誰だ 誰だ 彼はジョンイル(正日) ジョンイルだ ジョンイルだ
トラブルメーカーの名を受けて 恥を捨てて たたかう野郎
ジョンイルアローは 毒舌 ジョンイルイヤーは 空耳
ジョンイルウィングは とんずら使い ジョンイルビームは 口砲
キムチの力身につけた 偽善の野郎 ジョンイルだ ジョンイルだ
陸奧 貴志 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-07-14, 10:20 PM   #27
Penny仔
God of Gamer

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDair_penny2002
LBJ 傳緊回家
橫掂都係.......不如Boozer 順便啦
Penny仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-07-14, 11:33 PM   #28
Greenhead
Insane Gamer

註冊日期: Jan 2002
經紀人煽左唔少火,傳媒舖天蓋地傳緊 Cavs 的動作....LBJ 回老家的可能性都唔細。 (佢咁厚面皮,回老家應該都無乜所謂)

Riley 有無 Contingency Plan 呢?
Greenhead 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-08-14, 12:29 AM   #29
Shadow 神
混沌與光明的創造者

註冊日期: Nov 2006
PSN  IDShadowNel
LBJ 回家都幾有趣
另外傳會帶埋 bosh 過去添
wiggins 真係慘 ...

Melo 應該好快會有決定吧?? knicks/lakers??

佢兩位大帝唔快 d 決定完全係阻住其他人 ...

嘩又傳 76ers 同 knicks 傾緊 trade shumpert
仲會包埋 A 米!如果係 knicks 會有多 25M cap 簽星
76ers 做垃圾回收?又傳要 jlin 依家連 A 米都要?

PSN: ShadowNel
wii friend code: 3580 5742 2557 1699

此篇文章於 07-08-14 01:36 AM 被 Shadow 神 編輯。
Shadow 神 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-08-14, 06:56 AM   #30
JMi

註冊日期: Feb 2011
HEAT簽左MCROBERTS 似乎真係諗住BOSH會出走咁
仲平簽埋GRANGER

但簽呢兩件留唔住LBJ掛
JMi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-08-14, 07:38 AM   #31
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
granger 2年420萬

舊 07-08-14, 09:12 AM   #32
Penny仔

補強動作留LBJ

另外frye 4yr 32m 簽magic
咁貴點留呀發神經.....
舊 07-08-14, 10:39 AM   #33
HenryAbyss
Crazy Gamer

註冊日期: Apr 2010
granger肯簽咁平係因為焱3兄弟都會留低?
如果個個走哂佢乜白痴仔?

舊 07-08-14, 11:01 AM   #34
DC 97
The One

註冊日期: Jun 2003
Nintendo Switch ID3334-6659-7010
PSN  IDDC97
McRoberts 4年2300萬咁貴簽返黎

DC 97 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-08-14, 01:47 PM   #35
kawai
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: Shadow 神 查看文章
LBJ 回家都幾有趣
另外傳會帶埋 bosh 過去添
wiggins 真係慘 ...

Melo 應該好快會有決定吧?? knicks/lakers??

佢兩位大帝唔快 d 決定完全係阻住其他人 ...

嘩又傳 76ers 同 knicks 傾緊 trade shumpert
仲會包埋 A 米!如果係 knicks 會有多 25M cap 簽星
76ers 做垃圾回收?又傳要 jlin 依家連 A 米都要?
請注意用詞, 你可以話一個球員現在的表現/能力, 唔值佢的合同, 但一定唔可以話係垃圾。我唔想有駡戰

引用:
作者: Penny仔 查看文章
補強動作留LBJ

另外frye 4yr 32m 簽magic
咁貴點留呀發神經.....
無咗Frye, 我驚Dragic下季無今季打得咁好.....Suns要搵翻一個靈活有3分的內線....
kawai 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-08-14, 04:18 PM   #36
Penny仔

放鬆d 啦, 講波係咁架啦
amare果張合約, 其實去到最後一年架喇
其實玩得過既,反正76ers又釣唔到魚
舊 07-08-14, 04:31 PM   #37
JMi

其實我而家只係好想見到BOSH出走
咁就好明顯係因為LBJ要自己MAX其他人減人工而搞到佢唔順氣走 XD
講真3條友肯一齊減我諗係會成事留到 而家真係睇邊個跳船先咁
舊 07-08-14, 04:32 PM   #38
Penny仔

引用:
作者: JMi 查看文章
其實我而家只係好想見到BOSH出走
咁就好明顯係因為LBJ要自己MAX其他人減人工而搞到佢唔順氣走 XD
講真3條友肯一齊減我諗係會成事留到 而家真係睇邊個跳船先咁
去火箭咪又係做3弟
他沒救了
舊 07-08-14, 04:36 PM   #39
JMi

引用:
去火箭咪又係做3弟
他沒救了
收足錢做老三同倒貼錢做契弟 係兩回事啦 XD

而家玩愛回家呢招咁出走都唔算好樣衰
舊 07-08-14, 04:47 PM   #40
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

註冊日期: Dec 2004
我覺得火箭用max簽三弟風險真係好大...
三弟已經30歲, 根據過往經驗, 好多星級球員同其他人聯手做幾年副手之後, 會打唔返要佢做主力0既水準, 我對佢係咪可以去返20ppg 有保留, 特別係火箭會幾需要佢0既得分能力, 籃板就有Howard0係度都冇乜所謂...

此篇文章於 07-08-14 05:25 PM 被 kin~kin 編輯。
kin~kin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-08-14, 04:48 PM   #41
Greenhead
Insane Gamer

註冊日期: Jan 2002
引用:
放鬆d 啦, 講波係咁架啦
amare果張合約, 其實去到最後一年架喇
其實玩得過既,反正76ers又釣唔到魚
由 76ers pick Noel 同 Embiid,應該有一個好周詳的三至五年計劃吧?從 off season 開始反而覺得有點亂黎。

76ers 要 Amare 真係動機唔明,反正唔係衝 Playoff,俾多啲空間班新仔成長好過啦。當簽 Amare 做 Veteran Player,佢又唔係防守型,同 Noel / Embiid 唔夾喎?

要 Lin 好合理既,做第六人佢一流啦。

反而 76ers 係唔係要諗下 3,4 號位呢?
Greenhead 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-08-14, 04:51 PM   #42
Penny仔

引用:
作者: Greenhead 查看文章
由 76ers pick Noel 同 Embiid,應該有一個好周詳的三至五年計劃吧?從 off season 開始反而覺得有點亂黎。

76ers 要 Amare 真係動機唔明,反正唔係衝 Playoff,俾多啲空間班新仔成長好過啦。當簽 Amare 做 Veteran Player,佢又唔係防守型,同 Noel / Embiid 唔夾喎?

要 Lin 好合理既,做第六人佢一流啦。

反而 76ers 係唔係要諗下 3,4 號位呢?
因為salary cap 有最低消費, 筆錢都係要用咁不如短炒一季

而且目標應該係shumpert啦
舊 07-08-14, 11:25 PM   #43
kawai

引用:
因為salary cap 有最低消費, 筆錢都係要用咁不如短炒一季

而且目標應該係shumpert啦
我諗應該係吹水新聞啦, NY都無晒1st round pick可以用, 76人無理由會去做依個trade....而且用咩人去trade, 點樣去匹配?

另外, 又要Lin又要Shumper, 儲咁多後衛要黎做咩?

P.S. 由最初被NY全埸高呼做MVP, 到依家比人傳要被trade......雖然都估到有可能會比KFC trade走, 但都好唏噓.....
舊 07-08-14, 11:41 PM   #44
kawai

忍唔住要都發吓煩惱騷

Melo為咗早半季去NY同可以先簽後換攞頂薪, 搞到果時NY無咗半隊主力, 依家隊波人腳唔好又話為咗冠軍可以降薪、又話要考慮轉隊, 根本就係自己攞黎

睇死佢唔會去公牛, 最後以接近頂薪象徵式減少少簽NY或Lakers. 想要冠軍喎?

此篇文章於 07-08-14 11:44 PM 被 kawai 編輯。
舊 07-09-14, 02:30 PM   #45
HenryAbyss
Crazy Gamer

註冊日期: Apr 2010
The Charlotte Hornets and Utah Jazz restricted free agent Gordon Hayward have agreed to a four-year offer sheet at the projected maximum of $63 million that Hayward is expected to sign Thursday at 12:01 a.m., according to sources close to the process.

真係陰公,jazz諗縮數唔成,睇來都係要含淚跟進
老實講我都明白唔會想俾佢max既

舊 07-09-14, 02:43 PM   #46
HEAD_HUNTER
Ultimate Gamer
月圓下之銀狼

註冊日期: Nov 2004
引用:
作者: kawai 查看文章
忍唔住要都發吓煩惱騷

Melo為咗早半季去NY同可以先簽後換攞頂薪, 搞到果時NY無咗半隊主力, 依家隊波人腳唔好又話為咗冠軍可以降薪、又話要考慮轉隊, 根本就係自己攞黎

睇死佢唔會去公牛, 最後以接近頂薪象徵式減少少簽NY或Lakers. 想要冠軍喎?
其實又唔可以怪哂Melo,當時NY都係太猴急搶人先至促成呢單「美事」。

引用:
作者: kin~kin 查看文章
我覺得火箭用max簽三弟風險真係好大...
三弟已經30歲, 根據過往經驗, 好多星級球員同其他人聯手做幾年副手之後, 會打唔返要佢做主力0既水準, 我對佢係咪可以去返20ppg 有保留, 特別係火箭會幾需要佢0既得分能力, 籃板就有Howard0係度都冇乜所謂...
Howard打左咁耐啲Low post都仲係成個機械人甘,
「如果」Bosh可以重拾番Raptors時代既低位進攻火力其實都值max既~~~而且30歲算係黃金年,賭得過 (比起Howard,點樣叫Harden放番個波出嚟先係大問題)

我的雜談小屋
dream304.mysinablog.com

此篇文章於 07-09-14 02:50 PM 被 HEAD_HUNTER 編輯。
HEAD_HUNTER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-09-14, 03:13 PM   #47
Penny仔

引用:
作者: HEAD_HUNTER 查看文章
「如果」Bosh可以重拾番Raptors時代既低位進攻火力其實都值max既~~~而且30歲算係黃金年,賭得過 (比起Howard,點樣叫Harden放番個波出嚟先係大問題)
我覺得簽佢返黎都係射3分同中距離咋...
咁老實三弟咁打肯定會幾耐用既
舊 07-09-14, 03:36 PM   #48
J.kidd
Game Master

註冊日期: Aug 2002
XBox Live Gamertagtoby5
引用:
作者: HEAD_HUNTER 查看文章
其實又唔可以怪哂Melo,當時NY都係太猴急搶人先至促成呢單「美事」。

關MELO 咩事
DEN 當年驚 TOTAL LOSS 四圍搵人 TRADE 咋
J.kidd 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-09-14, 04:05 PM   #49
Penny仔

引用:
作者: J.kidd 查看文章
關MELO 咩事
DEN 當年驚 TOTAL LOSS 四圍搵人 TRADE 咋
當年應該係melo 鎖定去NYK的,
因為Melo唔點頭trade左都冇用,情況同而家既love一樣

當時nyk的確打得唔錯的,melo加盟令球隊推倒重來
不過呢d 係NYK 自己操作問題啦
舊 07-09-14, 04:27 PM   #50
HEAD_HUNTER
Ultimate Gamer
月圓下之銀狼

註冊日期: Nov 2004
引用:
作者: J.kidd 查看文章
關MELO 咩事
DEN驚雙失搵人Trade正常丫~~~但DEN搵人tade啫,又唔係佢逼NY落搭,
所以我先話Melo關部份事,頭搖又尾擺未打完已經放風走人,
撞岩NY又怕完季Melo自由身唔夠其他人搶又猴急先會用咁大代價去trade

引用:
當時nyk的確打得唔錯的,melo加盟令球隊推倒重來
不過呢d 係NYK 自己操作問題啦
當年一口氣trade哂Wilson Chandler, Raymond Felton, Danilo Gallinari, Timofey Mozgov,
4個有3個都係主戰力,
代價高得過份添啦

我的雜談小屋
dream304.mysinablog.com

此篇文章於 07-09-14 04:32 PM 被 HEAD_HUNTER 編輯。
HEAD_HUNTER 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
NBA 討論區 VOL. 36 - CLOSED 阿聰 體育版 1000 07-04-14 01:36 PM
NBA 討論區 VOL. 35 - CLOSED 阿聰 體育版 1000 02-08-14 01:09 AM
NBA 討論區 VOL. 34 - CLOSED 阿聰 體育版 1000 06-14-13 08:04 PM
NBA 討論區 VOL. 33 - 開波了 阿聰 體育版 998 01-04-13 10:04 PM
NBA 討論區 VOL. 31 - CLOSED 阿聰 體育版 1020 02-16-12 10:15 PM

現在的時間是 10:54 PM

手機版 | APP版