Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手提遊戲機討論版

主題工具 顯示模式
舊 01-26-14, 06:40 PM   #26
Navism
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2008
3DS Friend Code0860 3619 1923
引用:
作者: N0T51B 查看文章
唔好俾我烏鴉口up中
下個禮拜nintendo direct話MH5 wiiU獨佔全速開發中
無可能, 嘔隻MH 4HD可能都要任記貼錢.

話明MH5當然叫 MHV 啦!

不過以一隻4百萬既大作, 加快速度到1年1隻就開始過份.
Navism 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-26-14, 06:41 PM   #27
wsx360
Game Master

註冊日期: May 2005
引用:
作者: N0T51B 查看文章
唔好俾我烏鴉口up中
下個禮拜nintendo direct話MH5 wiiU獨佔全速開發中
MH救唔到家用機架喎

引用:
作者: Navism 查看文章
無可能, 嘔隻MH 4HD可能都要任記貼錢.

話明MH5當然叫 MHV 啦!

不過以一隻4百萬既大作, 加快速度到1年1隻就開始過份.
1年1隻好耐啦

mhp2 - 2007年2月22日
mhp2G - 2008年3月27日
mh3 - 2009年8月1日
mhp3 - 2010年12月1日
mh3G - 2011年12月10日

此篇文章於 01-26-14 06:46 PM 被 wsx360 編輯。
wsx360 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-26-14, 06:47 PM   #28
【麥斯】
☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆

註冊日期: Jan 2002
真心覺得MH越玩越悶,
隻MH4連三位數時間都未去到...
想要有真係全新既MH既感覺,
起碼D攻擊動作換晒佢先, 渣住舊武器都有渙然一新既感覺...
【麥斯】 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-26-14, 06:53 PM   #29
Navism
Crazy Gamer

引用:
作者: DevilElvis 查看文章
有風唔駛駛盡嘅,遲早他朝君體也相同~~
朋友誤會錯了, 我其他post都講過我為MHF 都買左7部 xbox360.....
我仍然相信佢地必定出PSV, 除非真係買斷比任記.
今年出4G, 2015同2016無可能重響3DS出新作....新機無可能2015/16
因為對我來講MH 響 3DS已經無可能有進步空間.

轉新機先刺激買氣.
我係果類邊度有game買邊部既人
舊 01-26-14, 07:04 PM   #30
Navism
Crazy Gamer

引用:
作者: wsx360 查看文章
MH救唔到家用機架喎

1年1隻好耐啦

mhp2 - 2007年2月22日
mhp2G - 2008年3月27日
mh3 - 2009年8月1日
mhp3 - 2010年12月1日
mh3G - 2011年12月10日
我認為年半一隻大改先有可以長玩!!!

引用:
作者: 【麥斯】 查看文章
真心覺得MH越玩越悶,
起碼D攻擊動作換晒佢先, 渣住舊武器都有渙然一新既感覺...
其他玩咁耐悶係d龍都有問題, 動作要大改,
hunter 動作已經響 MHF 不停變, 只有龍動作十年如一日.
新龍永遠係過去既remix, 或者加大攻擊範圍.

另外打怪打料應該改, 破壞部位出野已經悶.

不過轉攻勢模式又無可能, 例如無可能變deep down 咁有定鏡又出魔法!!
舊 01-26-14, 07:15 PM   #31
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
MH>MHG 的速度來說 今次係咪最快....

CAPCOM開始驚-.-?

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-26-14, 07:22 PM   #32
heeropo
Crazy Gamer
感情……無法理解

註冊日期: Feb 2007
引用:
作者: GN00508771 查看文章
MH>MHG 的速度來說 今次係咪最快....

CAPCOM開始驚-.-?
上面有人POST咗,加強版一年後出其實差唔多
MH4全世界出貨連DL版400萬都來緊就算驚都唔係MH4問題

我只懂得用“戰鬥”來表現我所學到的事物,我也想說話、也想唱歌、也想留下回憶……
   我也想創造“未來”的我……可是,只有人類有能力這麼做……
heeropo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-26-14, 07:45 PM   #33
tung999
Game Master

註冊日期: Nov 2008
Wii U IDknuckles0102
3DS Friend Code1891 1127 3592
PSN  IDtung0001jp
XBox Live Gamertagtung0001
由初代已經係咁
1>g只係10個月
p2>p2g耐d 1年多1個月
G版基本只係右料加G級唔係大改
初初都做到咁快 而家都成10年 熟晒手啦wwww

tung999 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-26-14, 07:54 PM   #34
b303
Junior Member

註冊日期: Nov 2011
坦白講除左個探索系統同埋主線唔多任務左隻MH4 都唔差
希望佢4G 可以做得好D

舊 01-26-14, 08:02 PM   #35
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

註冊日期: Sep 2002
Wii U IDlastwill
3DS Friend Code5241 1873 3778
希望公會任咩怪都有份,影朱朱100LV PLS~~~

大乱闘X
WILL 3780-8206-2363
按此看我的3DS Mii
有老任分紙多出可以pm俾我,謝謝
W!LL 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-26-14, 08:04 PM   #36
冬樹
Crazy Gamer
潛水中

註冊日期: Jan 2004
PSN  IDloungemode
希望隻4G做得好d,遊玩總時間每況愈下

當年mhp1可以玩到1千個鐘

妖怪Buster白犬隊 歡迎link機
3DS FC 5472-8593-7630
冬樹 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-26-14, 08:28 PM   #37
BRA武藏
Game Master

註冊日期: Oct 2005
老實講,PSP/3DS/PSV三部都有
當日亦特登為3TRI同3HD買左WII同WIIU

但單講手提機,PSP的2ND/2G/3RD都煲左勁耐
但去到3DS呢2隻,真係玩少左好多時間

太想要大MON都同部機好揸D (唔好同我講買3DSLL)
太想出在PSV啦 (ONLINE果隻的唔算數)

隻眼老花呀、唔想雙肩雙手縮埋一舊按掣呀,幾時先出隻正統作在PSV呀
BRA武藏 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-26-14, 08:29 PM   #38
HAKAIDER
God of Gamer
neet 人生~~~

註冊日期: Jun 2002
XBox Live GamertagHAKAIDER 99
引用:
作者: 【麥斯】 查看文章
真心覺得MH越玩越悶,
引用:
我認為年半一隻大改先有可以長玩!!!

其他玩咁耐悶係d龍都有問題, 動作要大改,
hunter 動作已經響 MHF 不停變, 只有龍動作十年如一日.
新龍永遠係過去既remix, 或者加大攻擊範圍.

另外打怪打料應該改, 破壞部位出野已經悶.

不過轉攻勢模式又無可能, 例如無可能變deep down 咁有定鏡又出魔法!!
成個系列由開發程式開始砍掉重練就差唔多

CAPCOM 到依家都仲係用PSO 開發程式去寫MH 系列, 根本已經過左時

人地SEGA 由PSU > PSO2 都已經砍掉重練渙然一新啦

今次MH4G 我就真係放棄算............

/O/
    (
  <\
 ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄
貴介公子 一刀兩斷

此篇文章於 01-26-14 08:31 PM 被 HAKAIDER 編輯。
HAKAIDER 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 01-26-14, 08:47 PM   #39
tung999
Game Master

引用:
作者: HAKAIDER 查看文章
成個系列由開發程式開始砍掉重練就差唔多

CAPCOM 到依家都仲係用PSO 開發程式去寫MH 系列, 根本已經過左時

人地SEGA 由PSU > PSO2 都已經砍掉重練渙然一新啦

今次MH4G 我就真係放棄算............
mh2>3明明有成隻打掉重做 所有細節位都進化左都被無視了

舊 01-26-14, 08:53 PM   #40
TCS_disable
我有車車~

註冊日期: Jul 2005
唔意外
先整好 2/3 , 放上市場賣,然後整埋果 1/3 連埋之前果 2/3 變成同一份再係第二年賣

咁未賺錢賺雙份

反正呢個年頭嘅Game 係以呢個模式製作同發售

不過G-Zone果邊先正,已經企左一大堆 MHP 廚係度酸

買部機真係會要佢地命...
TCS_disable 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-26-14, 08:56 PM   #41
シェンムー
Moderator
ドリームキャスト

註冊日期: Jul 2006
Wii U IDbb.729
Nintendo Switch IDSW-3362-5797-5988
3DS Friend Code3909 7471 5185
PSN  IDhideki_asaki
XBox Live Gamertaglapplay
這麼多年
都唔肯出一隻HD全新作 , 對CAPCOM 芒亨方面真的心淡

利申: 3tri , 3G 都有買有玩 , 只是遊玩時間唔多, 在3DS 我真的玩得幾辛苦
係之前有關MH 的POST 都有講
如果佢 HD新作去PS360 我一定十分支持

舊 01-26-14, 08:58 PM   #42
TCS_disable
我有車車~

註冊日期: Jul 2005
引用:
作者: 山內 一典 查看文章
這麼多年
都唔肯出一隻HD全新作 , 對CAPCOM 芒亨方面真的心淡
連開新Thread整一隻新作都話無資源,咁你話 Capcom 剩返幾多野可以做?
TCS_disable 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-26-14, 09:06 PM   #43
tung999
Game Master

引用:
作者: TCS_disable 查看文章
連開新Thread整一隻新作都話無資源,咁你話 Capcom 剩返幾多野可以做?
HD果邊佢地咪試左隻DD PS4又有另一隻DD
CAPCOM好窮架 留番MH條路比佢地挖番D油水啦

舊 01-26-14, 09:12 PM   #44
柚原このみ

註冊日期: Oct 2002
鬧C記仲係3DS出,不如叫SONY努力整大塊餅佢先啦

柚原このみ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-26-14, 10:21 PM   #45
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
3ds唯一不滿係好多時都係疾
只有solo打鬥雞場先係應有既順暢度
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-26-14, 10:40 PM   #46
shooter
Game Master

註冊日期: Jan 2005
引用:
作者: Suda 查看文章
應該會加返嗰堆淨係有得換料嘅舊怪
咁咪會有海戰

換料怪:
青熊獣
水獣
土砂竜
潜口竜
鎌蟹
爆鎚竜
迅竜
尾槌竜
溶岩竜
角竜
老山龍
炎妃龍
砂竜
盾蟹
灯魚竜
赤甲獣
氷牙竜
雪獅子
海竜
炎戈竜
霞龍
浮岳龍
崩竜
砦蟹
大海龍
煌黒龍
shooter 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-26-14, 10:53 PM   #47
Navism
Crazy Gamer

可能補返水戰當4G
舊 01-26-14, 11:05 PM   #48
MO

註冊日期: Aug 2005
引用:
hope 3DS HD edition
HDS
其實3DSLL都成年幾兩年黎緊, 差唔多要出新版機(不是後繼機)
MO 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-26-14, 11:45 PM   #49
捲毛老爺

註冊日期: Nov 2007
3DS Friend Code4983 5603 1689
引用:
作者: TCS_disable 查看文章
唔意外
先整好 2/3 , 放上市場賣,然後整埋果 1/3 連埋之前果 2/3 變成同一份再係第二年賣

咁未賺錢賺雙份

反正呢個年頭嘅Game 係以呢個模式製作同發售

不過G-Zone果邊先正,已經企左一大堆 MHP 廚係度酸

買部機真係會要佢地命...
買機唔係重點 個班人既重點係 玩唔到版唔高興
捲毛老爺 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-26-14, 11:47 PM   #50
enishi

註冊日期: Apr 2005
Wii U IDtsuiwil
3DS Friend Code1461 6149 1247
PSN  IDtsuiwil_jp
美版 - Monster Hunter 4 Ultimate (3DS) - Early 2015

enishi 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Winning Eleven 2014 | Pro Evolution Soccer 2014 | Fox Engine ( ゚ω゚)? 電視遊戲討論版 97 07-07-14 11:51 PM
[多機種] Winning Eleven 2014 | PSP, 3DS | 2013年秋予定 seed2005 手提遊戲機討論版 10 09-02-13 04:50 PM
[貼圖][cosplay]07年秋祭 day1+day2相 Matthew.Y Cosplay同人MIX討論區 2 10-08-07 11:34 AM
[動畫] [轉貼] 07年秋 新番簡介 不死身的出木杉 日本動漫畫討論版 69 10-04-07 10:24 PM
今年秋祭係幾時??? 黑咪 破壞大王 Cosplay同人MIX討論區 4 09-02-06 07:27 PM

現在的時間是 02:05 PM

手機版 | APP版