Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 08-09-09, 11:49 AM   #76
ty1106
Game Master
おれいも

註冊日期: Mar 2009
引用:
作者: HTW 查看文章
我.
仲有呢度TTT thread o既板友.

犬夜叉沒說過要同時播,報導都係話同週o者.
請爬文.
就係睇埋報導我先會咁估
如果唔係佢自己要就番0的檔期 佢可以好似花冠咁做同時放送
唔駛改同週放送

連我講咩都唔明就真係唔好亂駁故
ty1106 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-09-09, 12:44 PM   #77
HTW
Game Master
(;´Д`)ハァハァ

註冊日期: Dec 2002
引用:
作者: ty1106 查看文章
就係睇埋報導我先會咁估
如果唔係佢自己要就番0的檔期 佢可以好似花冠咁做同時放送
唔駛改同週放送

連我講咩都唔明就真係唔好亂駁故
唔使咁嘮叨o既.
台灣/東南亞(Animax)播鋼鍊FA都係同週啦.
就係好似當初我諗咁樣:畀幾日走盞予製作部門.

犬都同日同時?冇提過呀.

_\      \  Q:為何擦邊的色情物會叫作"糟糕物"呢?
 \  /   \| SAKURA is not a M⊙NS†ER.
 |   〞  〝 | A:因為「やばい」.
 | \\  ﹏   |_
 |  \\    | |我的bloghttp://hk.myblog.yahoo.com/htw-animax
HTW 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-11-09, 04:59 PM   #78
jaycom
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2006
鋼鍊 要同週播應該係關日本播放時間問題
日本太早播﹗先會改做用週

舊 09-04-09, 01:25 PM   #79
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002

舊 09-14-09, 01:06 AM   #80
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

註冊日期: Mar 2004
animax 10月10日播

我乃賤格人人知 中意加腳和鞭屍
我好淆底............世上最可怕的就是無聊人和白痴仔

我は無敵なり、我が屈技にかなうものなし、我が一撃は無敵なり
mikemike 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-14-09, 05:58 PM   #81
HTW
Game Master
(;´Д`)ハァハァ

引用:
作者: mikemike 查看文章
animax 10月10日播
嗯.
係星期六19:30(及19:00播上週,我估.).

呢勻真係風水輪流轉.
日本當地以前就晚飯時間首播,今次係深夜;
而Animax Asia就係要用晚飯時間來做首播time slot.

_\      \  Q:為何擦邊的色情物會叫作"糟糕物"呢?
 \  /   \| SAKURA is not a M⊙NS†ER.
 |  \\    | |我的bloghttp://hk.myblog.yahoo.com/htw-animax
舊 09-14-09, 06:02 PM   #82
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
星期六哩個時間好少o係屋企,
不過應該都會o係幾個時段重播

真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-14-09, 07:12 PM   #83
ty1106
Game Master
おれいも

2544/2559 = 香港時間2444/2459 (比花冠仲要夜多將近半個鐘...)
首播的話的確會追得辛苦一0的...

睇animax-asia個時間的話 似係2000播喎...
(花冠0035播)
舊 09-15-09, 12:07 AM   #84
HTW
Game Master
(;´Д`)ハァハァ

引用:
2544/2559 = 香港時間2444/2459 (比花冠仲要夜多將近半個鐘...)
首播的話的確會追得辛苦一0的...

睇animax-asia個時間的話 似係2000播喎...
(花冠0035播)
真係實現到同時播的話,個時間真係好尷尬.

關於用1900(&1930)timeslot,我都係睇某i的時間表得悉的.

舊 09-15-09, 10:37 AM   #85
ty1106
Game Master
おれいも

引用:
真係實現到同時播的話,個時間真係好尷尬.

關於用1900(&1930)timeslot,我都係睇某i的時間表得悉的.
我個2000timeslot係源自animax-asia官網
看板廣告第一個就犬夜叉完結篇
舊 09-15-09, 10:58 AM   #86
jaycom
Crazy Gamer

ANIMAX 好野…如果相對返10月3日個日,整整遲咗一個星期先播
咁仲叫同週播?
個個星期六7-8 點都唔係屋企﹗
咁即係無得睇

係呢…animax-asia 係用咩地區時間?
係唔係新加坡?

舊 09-15-09, 11:07 AM   #87
真!DC
Banned User
奉行我道

引用:
作者: jaycom 查看文章
ANIMAX 好野…如果相對返10月3日個日,整整遲咗一個星期先播
咁仲叫同週播?
咁即係無得睇

係唔係新加坡?
放心la, 一定係咁重播
一個星期已經好快

舊 09-15-09, 01:18 PM   #88
jaycom
Crazy Gamer

引用:
作者: 真!DC 查看文章
一個星期已經好快
我覺得做唔到同步就無意義
網絡世界太強了

舊 09-15-09, 03:34 PM   #89
YHW
God of Gamer
「乖~ 姐姐呵番~」

註冊日期: Sep 2003
PSN  IDAnimeTheme
引用:
網絡世界太強了
要下下追住"網絡世界"黎打跟本上係不設實際. 人地套套都可以同步, 你得一套半套, 點鬥?

其實遅一個星期我相信大部份人都可以接受, 不至於要非去不可.

[Windows桌面小工具] - 會唱歌跳舞的桌面!? 初音ミク、涼宮春日、秋山澪、泉此方等為你親身示範~!
YHW 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-15-09, 08:53 PM   #90
ty1106
Game Master
おれいも

引用:
咁仲叫同週播?
咁即係無得睇

係唔係新加坡?
以前好似有講過animax亞洲總部設0係新加坡
(唔知有無錯)

引用:
一個星期已經好快
其實只係遲 6日1x個小時 0者
(香港時間2444/2459放送最新一集)
加上仲有重播呢樣animax超鍾意0既手法
唔怕錯過無得再睇
(花冠都凌晨首播、晚上重播、週末再重播...)
舊 09-15-09, 09:21 PM   #91
真!DC
Banned User
奉行我道

引用:
網絡世界太強了
咁如果可以時間唔差太遠, 我會選擇正常途徑去睇
而家有同步, 同周, 同月,
比以前下下一兩年已經係超快
之前death note, 頭d, blood+, ttt, 鋼鍊;
播放時間越來越接近日本
時代真係變緊

舊 09-15-09, 10:58 PM   #92
ty1106
Game Master
おれいも

引用:
咁如果可以時間唔差太遠, 我會選擇正常途徑去睇
而家有同步, 同周, 同月,
比以前下下一兩年已經係超快
之前death note, 頭d, blood+, ttt, 鋼鍊;
播放時間越來越接近日本
時代真係變緊
或者呢個都算係日本對付字幕組0既手法之一啦...

等0的人可以用正途睇 跟住又早0的發行DVD(不論本土/海外)
跟住再推週邊商品 真真正正大撈一票...

頭D已經慢喇...
Death Note相對快番唔少 (Animax計)
TTT, 鋼鍊更係新創(原定鋼鍊都係同步(?) 只係無線配埋音先遲咁多出街)
舊 09-15-09, 11:58 PM   #93
HTW
Game Master
(;´Д`)ハァハァ

引用:
以前好似有講過animax亞洲總部設0係新加坡
(唔知有無錯)

其實只係遲 6日1x個小時 0者
(香港時間2444/2459放送最新一集)
加上仲有重播呢樣animax超鍾意0既手法
唔怕錯過無得再睇
(花冠都凌晨首播、晚上重播、週末再重播...)
對.
就是以新加坡時間6:00起編時間表.

多重播時間唔係負面o既事(冇人監住你要睇晒咁多段),少作品播先至係.

舊 09-16-09, 09:22 PM   #94
ty1106
Game Master
おれいも

引用:
對.
就是以新加坡時間6:00起編時間表.

多重播時間唔係負面o既事(冇人監住你要睇晒咁多段),少作品播先至係.
如果跟新加坡就 20:00 (香港同新加坡 零時差)

講真 獨沽一味0既預左作品/節目唔會太多
太多0既話 播映費條數太禾味 0的人就未必肯俾多0的...
同埋而家咁都無壞0丫 平日重播一次、週末重播一次
咁就唔駛過份擔心走漏無得追番
(好似翡x台/本x台播動畫咁 走漏就要上網補完... 又唔保證有DVD/VCD出)
舊 09-19-09, 10:44 PM   #95
ty1106
Game Master
おれいも

AnimaxHK 正式公佈
犬夜叉-完結篇-
2009年10月10日 19:30 首播

(Animax Asia 2009年10月10日 20:00 首播)
舊 09-20-09, 01:00 PM   #96
jaycom
Crazy Gamer

星期六 19:30 = =""
即係無得睇首播
應該會係當日重播吧﹗不過…唔好24:05 我要睇J2

舊 09-20-09, 02:33 PM   #97
lokcz
Junior Member

註冊日期: Feb 2009
引用:
星期六 19:30 = =""
即係無得睇首播
應該會係當日重播吧﹗不過…唔好24:05 我要睇J2
當晚重播時間:23:30~~~你睇到bor..
lokcz 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-04-09, 02:08 PM   #98
ty1106
Game Master
おれいも

想錯過都難呀!(一星期播九次)

本星期六 1930 / 2330
本星期日 1000 / 1830
下星期一 0130 / 2230 (←原花冠之淚時段)
下星期二 0100 / 1230 (←原花冠之淚時段)
下星期六 1900

第一話‧白童子領便當‧完。
舊 10-04-09, 11:31 PM   #99
kwsyeung
Insane Gamer

註冊日期: Jan 2005
講真,其實第一季廢話頗多(雖則有不少都幾好睇的)
staff們提高速度我幾贊成的
希望可以繼續keep落去。

求關注...(汗)
twitter / facebook
kwsyeung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-05-09, 12:19 AM   #100
蚊蚊
Game Master
http://i79

註冊日期: Apr 2005
kei...?!?!!琴晚做左第1集啦?!?!
今日完全唔記得左睇!!!!!!!!!!!!!

原創同人漫畫HYALINE OF WORLD!!歡迎參觀耶!!
POKEMON 白
KALO
0475 3208 1209 歡迎尼ADD我~
蚊蚊 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

現在的時間是 05:46 AM

手機版 | APP版