Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 11-24-19, 08:25 PM   #76
HM
God of Gamer

註冊日期: May 2007
玩緊五周目
上個月出左大型更新
玩紅花線的話死神騎士會入隊
但除左同主角同メルセデス有支援外
基本上只係一件路人...

另外死神騎士同男主角可以去到支援S
即係有BL結局

此篇文章於 11-24-19 08:31 PM 被 HM 編輯。
HM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-19-20, 03:52 PM   #77
X&Y
Game Master

註冊日期: Jul 2005
Nintendo Switch ID5965-4236-9786
PSN  IDakitoxy
XBox Live GamertagXanYZ
臨出灰狼前玩埋一次黃線 (紅線未必有時間開)
雖然故事都係亂咁黎, 但個感覺比藍線正常好多
起碼知道邊D係黑幕, 同埋d石同武器既來源.
打藍線完全唔知黑幕係咩同剩係見佢地最尾閃人又唔洗打佢地
除左最後報仇完畢同王子變返賢君就咩都無

跟住再玩埋灰狼, 關數俾想像中少
不過好玩過主線, 可能限制晒係唔係都係個11個角色
同好多野都限死左無得升, 同埋每關都好多敵人
加埋敵方d 破槍/破劍/破斧+, 起碼差唔多每步都要計下先郁同成日要用計策封人移動
玩主線二周目時由頭到尾都係硬爆上去就可以
X&Y 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-20-20, 02:33 AM   #78
HM
God of Gamer

註冊日期: May 2007
引用:
作者: X&Y 查看文章
臨出灰狼前玩埋一次黃線 (紅線未必有時間開)
雖然故事都係亂咁黎, 但個感覺比藍線正常好多
起碼知道邊D係黑幕, 同埋d石同武器既來源.
打藍線完全唔知黑幕係咩同剩係見佢地最尾閃人又唔洗打佢地
除左最後報仇完畢同王子變返賢君就咩都無

跟住再玩埋灰狼, 關數俾想像中少
不過好玩過主線, 可能限制晒係唔係都係個11個角色
同好多野都限死左無得升, 同埋每關都好多敵人
加埋敵方d 破槍/破劍/破斧+, 起碼差唔多每步都要計下先郁同成日要用計策封人移動
玩主線二周目時由頭到尾都係硬爆上去就可以
紅線(帝國)暫時應該都係最下位
更新之後都係死神騎士入隊
但佢入唔入隊係唔影響主線劇情
應該寫既都係無寫

紅線(教會)應該就類似TE定位
但呢條線又唔會打黑幕

灰線出場既角色見佢本身有諗過平衡度
主角+3個本身係上位角既級長+3個唔太勁既同學+4件灰狼
仲要限制你轉職同僱用騎士團
逼你限米煮限飯去打

不過灰線雖然本身關卡少
但4件灰狼+灰線地圖打完灰線會係主線解放
仲有灰狼5年後造型,再加上新開放既支援劇情
反而係睇你仲有無心磨落去
HM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-20-20, 03:58 AM   #79
Orage
Game Master
ディバゲ,ありがとう

註冊日期: Nov 2002
PSN  IDIris02320
而家仲好努力咁打晒所有求婚圖出黎……

但估唔到打完煤闇之後既獎勵……終於有個唔受距離反擊既技能出黎……

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[NS] ファイアーエムブレム 風花雪月 | Fire Emblem: Three Houses | enishi 電視遊戲討論版 213 01-20-20 12:03 AM
> >> > > 全新未開 XBOX 360 ACTIVISION 行貨 DESTINY < < < < < 已減價$$$180 超合Game魂 買賣專區 5 02-16-15 12:53 AM
[廣告 - CW] [CW32 U9] Sio2 新刊 <<No.6 FANBOOK「たからモノ」>> 與既刊<<慶次日記 バサラ村~!>>等 poyumoz Cosplay同人MIX討論區 0 08-08-11 10:57 PM
@@~~出左啦,最靚呢D GAME~~<<Dungeon Siege II>><< 末日危城2>>!!@@ Squalllg PC電腦遊戲討論版 45 09-10-05 04:52 PM
<< 急問>> <<< 7210點樣用電腦入歌?? >>> Minga 影音館 0 01-30-03 04:43 AM

現在的時間是 07:06 PM

手機版 | APP版