Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 15  ... 最後
Neo Music UNIVERSE>樂器討論區(P.1有一個統計)
貓仔1031 07:42 PM 09-21-03
作者: :
Originally posted by 其卵 :
唔好去通利買呀=.=.............
點解咁講哩?
Rosicky 09:01 PM 09-21-03
Originally posted by 浦島景太郎 :
買左枝warwick bass
$2300
識貨喎
lunn 10:22 PM 09-23-03
我都係彈bass架~~
URA 12:35 AM 09-24-03
苦練冷雨夜Solo中

我未學過Bass的...
不過學過結他,暫時都仲應負到
Rosicky 03:38 PM 09-24-03
苦練冷雨夜Solo中

冷雨夜bass solo有幾個版本
有難有易,到底係邊種?
URA 05:39 PM 09-24-03
Originally posted by 高佬 :

冷雨夜bass solo有幾個版本
有難有易,到底係邊種?
96Live版...
Rosicky 06:08 PM 09-24-03
96Live版...
仲以為91年添
URA 09:38 PM 09-26-03

仲以為91年添
原來係91...
臭丸 10:51 PM 09-26-03
我識 打鼓 同埋 小提琴 (四級)
~蝦米~ 10:41 PM 10-01-03
想知道一套鼓大約要幾多$$??
URA 11:33 PM 10-01-03
Originally posted by ~蝦米~ :
何謂一套鼓?
一套鼓可以有好多裝備,可以好少裝備
貓仔1031 12:12 AM 10-04-03
Originally posted by ~蝦米~ :
基本o既大約$4000都有一套
死神.夕 12:18 AM 10-04-03
買左枝warwick bass
$2300
用緊乜 PICKUP 的!?
你而家用緊邊隻 AMP ?
想參考下...
Rosicky 12:54 AM 10-05-03
p.1做左一個小統計
如有錯漏,請出post
其卵 01:06 AM 10-05-03
原來warwick咁平嫁咋@@
我band房果支5線warwick
好似要1200$ x 12
usayarE 02:29 AM 10-05-03
學管弦樂的人:
管弦樂?
你知道這是什麼嗎?

管絃樂即係管樂+弦樂 , i.e. 大約 = orchestra

how to learn orchestra?
Rosicky 10:11 AM 10-05-03
Originally posted by onon :

管弦樂?
你知道這是什麼嗎?

管絃樂即係管樂+弦樂 , i.e. 大約 = orchestra

咁你想我點?
URA 09:44 PM 10-05-03
Originally posted by 死神.夕 :

用緊乜 PICKUP 的!?
你而家用緊邊隻 AMP ?
想參考下...
Amp : YAMAHA F20B
$630
電車 10:08 PM 10-05-03
我又加入!

我學二胡同鋼琴.
勇小朋友 09:37 PM 10-06-03
我又入
學琴同雙簧管加英國管(都係同一個family)
勇小朋友 09:39 PM 10-06-03
Originally posted by onon :

管弦樂?
你知道這是什麼嗎?

not exactly啦
我想高佬的意思只是想將wind同string既人group埋一齊je
勇小朋友 09:40 PM 10-06-03
Originally posted by 『庭』 :
想問下有冇咩正既流行曲琴譜提供?

嗯... 鋼琴譜~
有一個網
唔記得係
http://chanrupert.uhome.net
定係
http://rupertchan.uhome.net
KIM 09:44 PM 10-06-03
人聲都是樂器呀!

我是學結他,聲樂 & 指揮的!
算不算!
其卵 09:48 PM 10-06-03
........
re番個page 1...其實我仲識
keyborad,bass,打鼓,結他(lead&rythem)...
夾band基本果幾樣求其無番一個
我都可以頂佢....
其卵 09:52 PM 10-06-03
苦練冷雨夜Solo中

我國語版..91版..cd版既Bass solo
都熟到可以調轉彈咁制..
彈bass如果跟足譜彈,一定比人串傻仔~
個solo跟足既話,會成段solo都好空咁
所以你既band友要有點點基本既即興知識..
最簡單就係個鼓....打beat之如,仲要幫個bass solo加多d effect
如果唔係GP3 d/l番黎個bass solo譜
夾出黎既效果真係悶得好緊要...
勾線+bass solo + beat
所以彈rythem同keyborad如果唔識即興一齊入
隨時悶死哂所有人~

你應該以大部份bass手既目標一樣
以學識SLAP為最高級
基本野就由拍子做起

仲有就係.....有一支靚bass唔代表彈得會好d
一定要有基本學起
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 15  ... 最後

返回主題版面