Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 03-22-20, 10:25 PM   #101
jyeung1
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2005
引用:
作者: jerry 查看文章
請問初期玩要點先至有剷同斧頭?
第二天先有(真實時間)
jyeung1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-22-20, 11:18 PM   #102
jerry
Game Master

註冊日期: Nov 2003
引用:
作者: rinxlun 查看文章
依兩樣都係基本野,唔應該卡架喎
係咪你未去買DIY程式呀
斧頭:石加樹枝
鏟:樹枝
只得虫網同魚干
jerry 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-22-20, 11:29 PM   #103
teealpha
Ultimate Gamer

註冊日期: Dec 2011
3DS Friend Code0989 1805 2498
PSN  IDteealpha852
斧頭好似第一日俾生物過狸克兩三次就會send俾你,俾五次之後就會收到電話話博士第二朝會過黎叫你幫佢set定個帳,第二日博士黎到就會感謝你幫忙set個鏟DIY俾你

玩動森覺得部機走電好快

想問: 係咪有得起橋同點起
teealpha 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-23-20, 12:29 AM   #104
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: teealpha 查看文章
斧頭好似第一日俾生物過狸克兩三次就會send俾你,俾五次之後就會收到電話話博士第二朝會過黎叫你幫佢set定個帳,第二日博士黎到就會感謝你幫忙set個鏟DIY俾你

玩動森覺得部機走電好快

想問: 係咪有得起橋同點起
要推故事,之後會要你幫新住客起屋同整傢俱
果時會比3個營要你揀位置,同時會比埋起橋既方程式你起埋條橋
lunn 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-23-20, 12:31 AM   #105
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

https://ac-pocketcamp.com/ja-JP/site/horizons

Nintendo Ac同App版連擕後會有Event可以比你"買"

有玩App版既可以睇睇
當然亦可以開新AC去拎Code啦

頭先響Whatsapp Grp果面Post出黎
好似好多人都唔識搞,真係好多平日唔打機既人都有玩今次依隻動森.....
舊 03-23-20, 12:33 AM   #106
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

引用:
只得虫網同魚干
咁你要再推一推佢D任務
佢會帶住你點樣拎D道具,應該唔會有咩特別卡既地方既
舊 03-23-20, 07:45 AM   #107
Terry Sham
Crazy Gamer
Lazy Gamer

Wii U IDshumfukuen
Nintendo Switch ID413115694034
3DS Friend Code0920 2570 3686
PSN  IDshumfukuen
大本營服務處裏面個膠箱有咩用?放唔到嘢入去⋯⋯

此篇文章於 03-23-20 09:22 AM 被 Terry Sham 編輯。
Terry Sham 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-23-20, 07:57 AM   #108
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

引用:
作者: Terry Sham 查看文章
大本營裏面個膠箱有咩用?放唔到嘢入去⋯⋯
左手面果個??
我睇完說明就算,無拎黎用過呀
好似係可以暫存一D野入去
但有限時間,過左時限就會刪除咁

今朝開機睇,博物館已經起好左
廣場亦都有人黎開檔賣野
之後應該都係不停釣魚搵錢,還夠數又再借
舊 03-23-20, 09:39 AM   #109
Terry Sham
Crazy Gamer
Lazy Gamer

Wii U IDshumfukuen
Nintendo Switch ID413115694034
3DS Friend Code0920 2570 3686
PSN  IDshumfukuen
引用:
左手面果個??
我一開始喺裏面攞咗個紙箱出嚟,之後就唔可以放返啲嘢入去⋯⋯

舊 03-23-20, 11:40 AM   #110
tikchun
Junior Member

註冊日期: May 2013
引用:
作者: Terry Sham 查看文章
我一開始喺裏面攞咗個紙箱出嚟,之後就唔可以放返啲嘢入去⋯⋯
派對模式用
喺派對模式,得隊長攞嘅道具係可以自己用 ,其他隊員攞到嘅道具全部都會係依個箱度出現。 之後可以開返自己個save攞返。
tikchun 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-23-20, 11:48 AM   #111
阿聰
God of Gamer

註冊日期: Sep 2002
Nintendo Switch ID1803-0934-0218
3DS Friend Code2148 9542 0542
引用:
左手面果個??

今朝開機睇,博物館已經起好左
廣場亦都有人黎開檔賣野
之後應該都係不停釣魚搵錢,還夠數又再借
可以係每個星期日早上買蘿蔔﹙等於股票﹚,
星期一至六上午及下午各有一個價格,價高就賣走佢賺錢。
通常大家見到自己條村蘿蔔價高,就開俾人地入去賣賺大錢。

村名:任天島島
人名:Andrew
3DS FC: 2148-9542-0542
NS FC: 1803-0934-0218
阿聰 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-23-20, 01:22 PM   #112
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

引用:
作者: 阿聰 查看文章
可以係每個星期日早上買蘿蔔﹙等於股票﹚,
星期一至六上午及下午各有一個價格,價高就賣走佢賺錢。
通常大家見到自己條村蘿蔔價高,就開俾人地入去賣賺大錢。
依個我無玩過
咁真係要留D錢響星期日入返幾手先得喎
舊 03-23-20, 02:16 PM   #113
阿聰

Nintendo Switch ID1803-0934-0218
引用:
依個我無玩過
咁真係要留D錢響星期日入返幾手先得喎
我尋日用$90入貨,買咗$13萬左右,依家擺到屋裡面成地都係。
所以有錢都唔好咁快還晒LOAN住,留返啲流動資金星期日買蘿蔔,
夠錢還LOAN就一炮還晒,剩底十幾廿萬繼續買蘿蔔錢揾錢。

但要注意,蘿蔔只可以KEEP到一個星期,
最遲星期六晚要賣走晒,否則連本都輸埋。

此篇文章於 03-23-20 02:22 PM 被 阿聰 編輯。
舊 03-23-20, 04:07 PM   #114
シスグノ
Insane Gamer

註冊日期: Oct 2011
Wii U IDJulian_Lau
引用:
依兩樣都係基本野,唔應該卡架喎
係咪你未去買DIY程式呀
斧頭:石加樹枝
鏟:樹枝
我都遇到拎唔到斧及鏟嘅問題。

上網查過,原來如果你部機開咗兩個或以上user,如果第一個島民未拎到斧同鏟,第二個user無論進度幾快,都唔會交到生物俾狸克從而拎到斧及鏟嘅製作方法。

我正正係第二個user,而第一個user係我個仔,為有用亞仔account幫佢拎咗斧同鏟,咁第二個account自然可以買到DIY製作方法。
由手機版發出
シスグノ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-23-20, 06:58 PM   #115
neo2046
Advance Moderator
(<ゝω・)綺羅星~

註冊日期: Dec 2001
台灣真係好識得玩
https://www.facebook.com/mof.gov.tw/

引用:

neo2046 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-23-20, 07:08 PM   #116
jerry
Game Master

引用:
作者: シスグノ 查看文章
我都遇到拎唔到斧及鏟嘅問題。

上網查過,原來如果你部機開咗兩個或以上user,如果第一個島民未拎到斧同鏟,第二個user無論進度幾快,都唔會交到生物俾狸克從而拎到斧及鏟嘅製作方法。

我正正係第二個user,而第一個user係我個仔,為有用亞仔account幫佢拎咗斧同鏟,咁第二個account自然可以買到DIY製作方法。
由手機版發出
唔怪之得啦!我係第四個user/accont玩,但第一個開game既又無咁多時間玩,我用埋三千定五千個里數换左堆高級既斧頭同剷,但係由於我仲未有低級既斧頭同剷所以都仲係未整到呀!咁今晚返去搞搞佢先!
jerry 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-23-20, 07:17 PM   #117
leungky1
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2009
引用:
作者: neo2046 查看文章
台灣真係好識得玩
https://www.facebook.com/mof.gov.tw/
時勢攪到平時唔玩社交遊戲嘅人都無端端熱情起嚟
由手機版發出
leungky1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-23-20, 07:20 PM   #118
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

引用:
我尋日用$90入貨,買咗$13萬左右,依家擺到屋裡面成地都係。
所以有錢都唔好咁快還晒LOAN住,留返啲流動資金星期日買蘿蔔,
夠錢還LOAN就一炮還晒,剩底十幾廿萬繼續買蘿蔔錢揾錢。

但要注意,蘿蔔只可以KEEP到一個星期,
最遲星期六晚要賣走晒,否則連本都輸埋。
依家最想係快D再擴大間屋多一次先
同埋D DIY既程式都要拎多D
有D野要複合製法,卡住左
舊 03-23-20, 07:28 PM   #119
阿聰

引用:
依家最想係快D再擴大間屋多一次先
同埋D DIY既程式都要拎多D
有D野要複合製法,卡住左
咁你還咗198000先,跟住就要求擴建﹙佢唔會趕你還﹚,拖數,
跟住釣魚、買蘿蔔賺多啲錢、儲石同其他材料等等,就可以做你想要嘅嘢。

舊 03-23-20, 07:45 PM   #120
シスグノ
Insane Gamer

註冊日期: Oct 2011
Wii U IDJulian_Lau
引用:
唔怪之得啦!我係第四個user/accont玩,但第一個開game既又無咁多時間玩,我用埋三千定五千個里數换左堆高級既斧頭同剷,但係由於我仲未有低級既斧頭同剷所以都仲係未整到呀!咁今晚返去搞搞佢先!
同你一樣。

買咗高級嘅斧及鏟製作法,但無簡陋版本斧及鏟根本造唔到。後尾拎番user1出嚟即刻解決到。
由手機版發出
シスグノ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-24-20, 09:28 AM   #121
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

引用:
作者: シスグノ 查看文章
同你一樣。

買咗高級嘅斧及鏟製作法,但無簡陋版本斧及鏟根本造唔到。後尾拎番user1出嚟即刻解決到。
由手機版發出
我反而想知有無得直接買D高級工具,依家玩落之後,覺得再過多一排,錢真係會無咁緊要
反而係D素材會麻煩D,特別係鐵礦石,所以如果有得用錢買,我情願用錢去買,最多釣多幾條魚
舊 03-24-20, 10:00 AM   #122
阿聰

麻煩大家呢幾晚留意一下蘿蔔價錢,我要賣蘿蔔。

舊 03-24-20, 12:35 PM   #123
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

引用:
麻煩大家呢幾晚留意一下蘿蔔價錢,我要賣蘿蔔。
我岩岩睇過
我果面依家個價係$156
舊 03-24-20, 12:56 PM   #124
阿聰

引用:
我岩岩睇過
我果面依家個價係$156
唔錯,睇埋另外啲人報價先。
我條村下午價格得返$67,潛晒水……

此篇文章於 03-24-20 01:15 PM 被 阿聰 編輯。
舊 03-24-20, 02:10 PM   #125
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

引用:
唔錯,睇埋另外啲人報價先。
我條村下午價格得返$67,潛晒水……
其實D DIY程式係點樣先可以拎得多D架??
見到其他人起到好多野,好似D噴水池同流水麵咁

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[出讓]3DS美版遊戲 Animal Crossing, Luigi, etc tom 買賣專區 1 07-08-13 11:25 AM
[3DS] 動物之森 / Animal Crossing | 美版6月9日發售 W!LL 手提遊戲機討論版 560 04-09-13 01:05 AM
[Wii] Animal Crossing: City Folk (街へいこうよ どうぶつの森) 神祕人1號 電視遊戲討論版 461 11-27-08 12:28 PM
[NDS]動物之森 (Animal Crossing Wild World) [美版日版不可互動] neo2046 手提遊戲機討論版 642 07-27-06 04:29 PM
[DS]ANIMAL CROSSING!!!! + Multiplayer!! GimGim 手提遊戲機討論版 14 05-12-04 09:53 PM

現在的時間是 04:20 PM

手機版 | APP版