Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 05-11-09, 12:22 PM   #201
westpat
God of Gamer
Jayjey

註冊日期: May 2007
PSN  IDwestmead
岩岩打爆左raystorm

d/l左隻einhander返黎玩
點解ps1既game可以整到咁靚既...?

舊 05-11-09, 12:27 PM   #202
nitsana
Insane Gamer

註冊日期: Oct 2008
引用:
作者: hydefai 查看文章
我借左俾同事玩
X MODE 是不是要爆一次機先有???

其實我都想問 "黑" 同 "白" MODE 有乜分別?
1 ROUND GAME 同 2 ROUND GAME??? (1, 2 周目?)
X mode 要 play time 超過6小時 or 成就700g 先有

白係原版, 黑係加強版, 感覺黑係出多 d hyper items, 容易打 d

1 round 同 2 round 都係 1周目開始, 揀 2 round 可以打埋 2 周目

若有錯漏, 請各 ching 補充

舊 05-11-09, 12:32 PM   #203
nitsana

引用:
作者: vins 查看文章
廿九幾年前果種扭扭制? XDD
無錯, 就係呢種

http://ds.ign.com/dor/objects/965078...061452208.html

舊 05-11-09, 12:37 PM   #204
hydefai

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDhydefai
XBox Live Gamertaghydefai
引用:
作者: nitsana 查看文章
X mode 要 play time 超過6小時 or 成就700g 先有

白係原版, 黑係加強版, 感覺黑係出多 d hyper items, 容易打 d

1 round 同 2 round 都係 1周目開始, 揀 2 round 可以打埋 2 周目

若有錯漏, 請各 ching 補充
6 個鍾!!!!!
我依家先玩到有第 8 個 credit!!!!
hydefai 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-11-09, 12:39 PM   #205
vins
Senior Gamer

註冊日期: Oct 2007
引用:
嘩正... 原始風味呀... XD

vins 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-11-09, 12:42 PM   #206
nitsana

引用:
6 個鍾!!!!!
我依家先玩到有第 8 個 credit!!!!
玩玩下好快6個鐘 , 唔強求1000g 成就拿到830g 可以收工
都係用7個幾鐘之嘛

你有8 個 credit 都已經差唔多4個鐘啦
打多 1 個鐘已經有 free play 啦, 半個鐘多一個 credit

此篇文章於 05-11-09 01:06 PM 被 nitsana 編輯。
nitsana 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-11-09, 04:38 PM   #207
hydefai

引用:
玩玩下好快6個鐘 , 唔強求1000g 成就拿到830g 可以收工
都係用7個幾鐘之嘛

你有8 個 credit 都已經差唔多4個鐘啦
打多 1 個鐘已經有 free play 啦, 半個鐘多一個 credit
唉!
有d 想問同事拎返隻 game 添.
玩左彩京o個d 飛機game...我覺得隻 Striker 1945 III 畫面真係好靚...
但係好難玩..難過 CAVE o個d...
d 子彈不是彈幕...粒粒堅...真係拳拳到肉....又快...好難避....
真係要狂 bomb.....
舊 05-11-09, 05:03 PM   #208
nitsana

引用:
唉!
有d 想問同事拎返隻 game 添.
玩左彩京o個d 飛機game...我覺得隻 Striker 1945 III 畫面真係好靚...
但係好難玩..難過 CAVE o個d...
d 子彈不是彈幕...粒粒堅...真係拳拳到肉....又快...好難避....
真係要狂 bomb.....
Cave d 彈幕雖然多, 但係佢 d 彈唔快, 仲可以慢慢避
但彩京o個 d 真係要記位, d 彈又快, 企錯不死位就死得
彩京o係2001年出完 "Zero Gunner 2" 之後無再出stg, 好可惜

此篇文章於 05-11-09 05:14 PM 被 nitsana 編輯。
nitsana 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-11-09, 05:32 PM   #209
hydefai

但我不慣佢冇 laser...個儲 lv 的勁彈..我多數儲到 lv2 就死左....
:<
都唔知 lv 3 是點的!!!
舊 05-11-09, 05:47 PM   #210
Rez
Crazy Gamer
Banana

註冊日期: Sep 2002
引用:
但我不慣佢冇 laser...個儲 lv 的勁彈..我多數儲到 lv2 就死左....
都唔知 lv 3 是點的!!!
OT一下
之前你叫我買既game最後一隻都買唔到
一係唔啱價一係就無貨
我自己都只係買到death smile同旋光之輪舞
Rez 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-11-09, 05:54 PM   #211
hydefai

呢度講 STG 野就唔 OT 架啦..
是嘛???

Deathsmiles 見不見到限定版???
其他 GAME 幾錢呀?
舊 05-11-09, 08:48 PM   #212
蚊蚊
Game Master
http://i79

註冊日期: Apr 2005
引用:
作者: westpat 查看文章
岩岩打爆左raystorm

d/l左隻einhander返黎玩
點解ps1既game可以整到咁靚既...?
隻einhander真係好正XD以當時既電腦水準~
而且成日玩耶XD示旖過玩唔會GAME OVER果隻.....一般太難了=口=.....玩EASY好了//.
http://www.youtube.com/watch?v=0sQzb...eature=related
E個有無睇過?真係好神呀!!!!!!!原來條尾都可以殺BOSS@@!!

原創同人漫畫HYALINE OF WORLD!!歡迎參觀耶!!
POKEMON 白
KALO
0475 3208 1209 歡迎尼ADD我~

此篇文章於 05-11-09 08:59 PM 被 蚊蚊 編輯。
蚊蚊 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-11-09, 08:51 PM   #213
terry1010

註冊日期: Oct 2002
OT一問, 旋光之輪舞(不要白金版),在那裡可有得買?
terry1010 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-11-09, 11:35 PM   #214
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
http://www.gaforum.org/showpost.php?...8&postcount=17

見有水旦...唔知有冇行....又或者等佢出盒旦版都得.....

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-12-09, 09:20 AM   #215
hydefai

終於玩埋 NDS 隻決意-絆地獄...

隻光翼真心唔識打...只有出 bomb.....
好幾好玩喔...一味打大佬咁.
舊 05-21-09, 12:26 PM   #216
hydefai

http://www.play-asia.com/paOS-13-71-...h-70-38mm.html

200蚊唔洗喎!!!
但唔知行機是不是玩不到呢....
舊 05-21-09, 12:28 PM   #217
ahleung
The One
Bannnned

註冊日期: Jun 2002
引用:
http://www.play-asia.com/paOS-13-71-...h-70-38mm.html

200蚊唔洗喎!!!
但唔知行機是不是玩不到呢....
我之前都留意到.

不過行機玩唔到, play-asia個網頁有寫.
ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-21-09, 12:36 PM   #218
hydefai

引用:
作者: ahleung 查看文章
我之前都留意到.

不過行機玩唔到, play-asia個網頁有寫.
好彩上來問一問...
差點激動地落了 order...
thx....
舊 01-22-16, 12:38 AM   #219
yaya

註冊日期: Jan 2005
事源:
http://www.gaforum.org/showthread.php?t=243842&page=2

大家覺得用IAP(In-App Purchase)嘅形式

即係基本上同當年打街機相似 --- 變相「入銀仔」去玩

可行性有幾高呢?
yaya 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-22-16, 06:08 PM   #220
八仙果
God of Gamer
youtube 頻道

註冊日期: Mar 2002
Wii U IDeightsin88
Nintendo Switch ID3414-6520-7624
3DS Friend Code1762 2635 0638
PSN  IDeightsin88
XBox Live Gamertageightsin88
wink

引用:
作者: yaya 查看文章
事源:
http://www.gaforum.org/showthread.php?t=243842&page=2

大家覺得用IAP(In-App Purchase)嘅形式

即係基本上同當年打街機相似 --- 變相「入銀仔」去玩

可行性有幾高呢?
印象中已有 app 做緊,
不過賺錢與否就不得而知。

我作為玩家,就寧願買斷佢。
我對課金遊戲沒什麼好感。

[ 歡迎讚好 八仙果遊戲頻道,只要跟 TV games 有關的,都想跟大家分享,多多指教 ]
fb:https://www.facebook.com/myTVgames/
Youtube:https://www.youtube.com/channel/UCoF...bwIuJXg/videos

PSN ID 收集區:[這裡]
| Switch ID 收集區:[這裡] | Xbox One ID 收集區:[這裡]
八仙果 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-29-16, 12:23 AM   #221
yaya

引用:
作者: 八仙果 查看文章
印象中已有 app 做緊,
不過賺錢與否就不得而知。

我作為玩家,就寧願買斷佢。
我對課金遊戲沒什麼好感。
我都係

呢個可能係hardcore gamer同casual gamer嘅分別

另外, 睇返 莎木Ⅲ 同 Star Citizen 嘅經驗, 其實Kickstarter會唔會係當年一d STG名作Designer/Director (例如 斑鳩 嘅 井内洋 & 中川敦友) 出新作嘅一個可能渠道呢?
舊 01-29-16, 08:41 AM   #222
強化人間ですの~★
鋼の救世主ですの!
↘ルルティエ

Nintendo Switch ID8445-2408-9599
3DS Friend Code4768 8206 2595
PSN  IDTrombeElzam
XBox Live Gamertagtrombeningen
引用:
作者: yaya 查看文章
我都係

呢個可能係hardcore gamer同casual gamer嘅分別

另外, 睇返 莎木Ⅲ 同 Star Citizen 嘅經驗, 其實Kickstarter會唔會係當年一d STG名作Designer/Director (例如 斑鳩 嘅 井内洋 & 中川敦友) 出新作嘅一個可能渠道呢?
http://www.gaforum.org/showthread.php?t=238233
井內係M2已經有野整緊

Apple Mobile Device Support 加入同伴了!
Apple Software Update 加入同伴了!
MobileMe 加入同伴了!
Apple Application Support 加入同伴了!
Apple Software Update 召喚了 Safari!
Apple Software Update  召喚了 iPhone軟體!
C85 count
強化人間ですの~★ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-01-16, 01:24 AM   #223
yaya

引用:
作者: 強化人間ですの~★ 查看文章

(之前miss咗 )

咁即係代表遲d會有「三部曲」嘅限定典藏版
舊 04-29-16, 03:01 PM   #224
強化人間ですの~★
鋼の救世主ですの!
↘ルルティエ

Nintendo Switch ID8445-2408-9599
3DS Friend Code4768 8206 2595
PSN  IDTrombeElzam
XBox Live Gamertagtrombeningen
http://www.4gamer.net/games/341/G034198/20160429003/
PS4版「弾銃フィーバロン」とSteam版「怒首領蜂 大復活」が発表。

Apple Mobile Device Support 加入同伴了!
Apple Software Update 加入同伴了!
MobileMe 加入同伴了!
Apple Application Support 加入同伴了!
Apple Software Update 召喚了 Safari!
Apple Software Update  召喚了 iPhone軟體!
C85 count
強化人間ですの~★ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-29-16, 06:34 PM   #225
game300
game300

註冊日期: Jan 2009
引用:
作者: 強化人間ですの~★ 查看文章
http://www.4gamer.net/games/341/G034198/20160429003/
PS4版「弾銃フィーバロン」とSteam版「怒首領蜂 大復活」が発表。
PS4版「弾銃正正正正正正正正
game300 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 10:51 PM

手機版 | APP版