Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機資訊/電腦軟硬討論

主題工具 顯示模式
舊 11-19-02, 03:52 PM   #1
希羅
Game Master

註冊日期: Apr 2002
其實令部腦快既原因係咩??

其實令部腦快既原因係咩??講玩online game

此篇文章於 11-19-02 03:55 PM 被 撣蝢 編輯。
希羅 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-19-02, 03:57 PM   #2
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

註冊日期: Sep 2002
Wii U ID↓招任意滿技297
3DS Friend Code195 689 341
PSN  IDctmk2
XBox Live Gamertagctmk2
主要係睇下你連線速度

舊 11-19-02, 04:25 PM   #3
希羅
Game Master

有d game好慢,個畫面唔"唱信"但係網吧好快???點解

另外我想砌過部機,$4000-$5000,有咩可以買到???
舊 11-19-02, 04:28 PM   #4
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

引用:
Originally posted by 希羅 :

另外我想砌過部機,$4000-$5000,有咩可以買到???
哦哦, 如果咁樣就係你部電腦唔夠快囉.

成部砌定係upgrade你而家果部?

舊 11-19-02, 04:29 PM   #5
Freddy
God of Gamer
博麗神社信徒

註冊日期: Dec 2001
最主要係你部腦夠勁玩個隻online game
cpu同display要meet到隻game要求
仲有做Host或者係server要好先得

一個十分喜歡 東方 系列的Fans
棋局幻無常,智者樂其中
任天堂大亂鬥 FC: Freddy/FRED/2105-8095-6543

少女祈禱中....
Freddy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-19-02, 04:35 PM   #6
希羅
Game Master

成部砌過

咁關唔關pentium同個ghz事???
舊 11-19-02, 04:53 PM   #7
機動盜賊首領-電

註冊日期: May 2002
PSN  IDgutscharm
引用:

早兩個月砌左部amd 1.5g.
三千五十蚊咋.
64 displaycard
80g hhd
256mb ram
.不過唔連cd-rom同芒
.所以你可以砌部好好多架啦

機動盜賊首領-電 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-19-02, 06:04 PM   #8
希羅
Game Master

但係我係電腦白痴,我驚比昆水,有咩野要注意???
舊 11-19-02, 06:05 PM   #9
希羅
Game Master

引用:
Originally posted by 機動盜賊首領-電 :

早兩個月砌左部amd 1.5g.
三千五十蚊咋.
64 displaycard
80g hhd
256mb ram
.不過唔連cd-rom同芒
.所以你可以砌部好好多架啦

係唔係pentium 4???
舊 11-19-02, 07:13 PM   #10

Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2002
我有粒1000mhz既cpu 一張Geforce2mx 32mb
我想打3d game快d,但只夠錢錢轉是但一樣野,轉cpu定轉display card好?
   目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-19-02, 08:18 PM   #11

Crazy Gamer

咁買card既話有d咩野要注意,同埋Geforce4ti 64mb 掂唔掂?
舊 11-19-02, 08:34 PM   #12
大雄
卡啦騷

註冊日期: Jul 2002
XBox Live Gamertagkalaso
引用:
Originally posted by    :
咁買card既話有d咩野要注意,同埋Geforce4ti 64mb 掂唔掂?
GF4 TI 當然掂
GF4 MX 就唔掂
大雄 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-19-02, 08:42 PM   #13
貓貓II
Game Master

呢期T-Bred(新裝程)1800+好紅,好多人話超到2G(唔係2000+,真係兩G)
DISPLAY 買D似人用既牌子,MSI之類,唔好買咩奶星,虐待眼睛。

此篇文章於 11-19-02 08:44 PM 被 鞎鞎II 編輯。
貓貓II 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-19-02, 08:43 PM   #14
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

不如大家考慮下買龍芯黎試下, 不過邊度有得賣???

舊 11-19-02, 08:48 PM   #15
Freddy
博麗神社信徒

引用:
Originally posted by 小昭Teddy :
不如大家考慮下買龍芯黎試下, 不過邊度有得賣???
你未買囉
買左就等如我部廢腦ge性能.....包保滿意.......

一個十分喜歡 東方 系列的Fans
棋局幻無常,智者樂其中
任天堂大亂鬥 FC: Freddy/FRED/2105-8095-6543

少女祈禱中....
Freddy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-19-02, 08:51 PM   #16
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

引用:
Originally posted by Freddy :

你未買囉
買左就等如我部廢腦ge性能.....包保滿意.......
不過....有乜底板Support龍芯???

舊 11-19-02, 08:51 PM   #17

Crazy Gamer

geforce4 ti 既話又會有咩野好牌子? 我見旺電都係來來去去果幾種? 唔該介紹介紹
64mb 同 128mb 邊種抵d?
同埋我有個例子,我玩GTA3既時候較到1280*1024會慢,如果我轉左DISPLAY會唔會有改善?
舊 11-19-02, 08:58 PM   #18
貓貓II
Game Master

龍芯好似唔行WINDOWS。
舊 11-19-02, 09:00 PM   #19
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

引用:
Originally posted by 貓貓II :
龍芯好似唔行WINDOWS。
唔係喎, 冇記錯佢兼容X86架喎

舊 11-19-02, 09:14 PM   #20
希羅
Game Master

出面砌機點計法???
舊 11-19-02, 09:20 PM   #21
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

引用:
出面砌機點計法???
料錢+200蚊人工(好似有d收100, 間間唔同)最好都係買料自己砌

舊 11-19-02, 11:43 PM   #22
integrator
潛艇基地八十七™

註冊日期: Mar 2002
XBox Live GamertagCloudScy
引用:
Originally posted by    :
geforce4 ti 既話又會有咩野好牌子? 我見旺電都係來來去去果幾種? 唔該介紹介紹
64mb 同 128mb 邊種抵d?
同埋我有個例子,我玩GTA3既時候較到1280*1024會慢,如果我轉左DISPLAY會唔會有改善?
64mb比128mb快, 而且好少可用到128mb
轉左DISPLAY一定有改善
integrator 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-19-02, 11:45 PM   #23
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

引用:
Originally posted by 無聊人雲長 :

64mb比128mb快, 而且好少可用到128mb
轉左DISPLAY一定有改善
64比128快.....

舊 11-19-02, 11:54 PM   #24
貓貓II
Game Master

引用:
Originally posted by 小昭Teddy :

64比128快.....
奇聞。
舊 11-20-02, 12:09 AM   #25
integrator
潛艇基地八十七™

註冊日期: Mar 2002
XBox Live GamertagCloudScy
向低resolution下的確係...
因為好少會真正用到128mb, 而64mb ram的speed比128mb 快
if you are just using a 15" LCD at 1024 * 768 resolution, there is no point to buy 128MB video card at all.

如果用很高resolution的話,128mb先會發揮到
integrator 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

現在的時間是 10:33 PM

手機版 | APP版