Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 10-21-13, 05:15 PM   #1
信長
God of Gamer
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
買漫畫唔一定去漫畫店買

買漫畫,完全版,輕小說好地方

小弟近年都係買完全版多
去信和買普通漫畫都係平3,完全版平$5-10 (唔太肯定)
都係貴貴地,

之後有FD 話灣仔大眾書局8折, 漫畫類唔多
不過有黑傑克典藏版,正價80,折完都64
之後比多30 做兩年會員,指定日子8折
例如今個月的21,30 ,會員去MEGA BOX 分店8折
所以今日去尋寶

見有3架漫畫
完全版我見有入樽,鋼錬,幽遊,花樣男子,危險調查員,劍心,棋魂,齊書~
(龍珠,星矢就無)

其他書有WALKING DEAD中文版,ONE PIECE,四葉,金田一,Gundam origin (GUNDAM 有第23期,好多地方無)

以我為例,補完番D 幽遊,$55本 => $44
四葉 $35 => $28

1)灣仔大眾非會員都8折,不過唔多漫畫
2)MEGA BOX 大眾21,30 日,會員8折(多漫畫)
3)灣仔三聯有FIMGA,同漫畫(我本棟篤生活第12期週圍都無,果到買到)
三聯漫畫區買書要比漫畫區同事出飛,再去三聯比錢,再去漫畫區拎書,應該唔同部門吧

大家有無去過D 書局多漫畫,分享下

此篇文章於 10-21-13 05:51 PM 被 信長 編輯。
信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-21-13, 05:17 PM   #2
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
你買D咁大路O既梗係可以唔駛去漫畫鋪買....
要買D青年漫同台版書書局點會有...

舊 10-21-13, 05:28 PM   #3
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
我想講,可以的話就幫襯番漫畫店啦已經買少見少

嗰d 紅色書店就唔好幫襯咁多
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-21-13, 05:36 PM   #4
Eking

註冊日期: Feb 2006
引用:
作者: Rance 查看文章
四葉是台版吧.......有香港版 ?

舊 10-21-13, 05:41 PM   #5
信長
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
引用:
作者: Rance 查看文章
得番雲起?
引用:
作者: J+1 查看文章
我想講,可以的話就幫襯番漫畫店啦已經買少見少

嗰d 紅色書店就唔好幫襯咁多
由手機版發出
平,都無法...
試過棟篤生活某期數無,信和間間問
雲起X晒臉:有貨唔通唔擺,等再版
其餘的話無攞開書,問佢幫手訂,又唔肯(明明新一期都有書賣)

此篇文章於 10-21-13 05:49 PM 被 信長 編輯。
信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-21-13, 06:02 PM   #6
Rance
The One
ガハハ

PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
引用:
作者: Eking 查看文章
四葉是台版吧.......有香港版 ?
台灣角川O既香港代理版....

舊 10-21-13, 07:07 PM   #7
sunnypigdog
Ultimate Gamer
滅絕小五郎

註冊日期: Sep 2003
講起買書, 騎劫一下

荃灣區的朋友, 除左新之城一樓之外, 荃灣仲有無地方可以買到漫畫?
另外同問荃灣仲有無租漫畫的地方?

舊 10-21-13, 07:28 PM   #8
葉老頭
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2010
依家買台版書先頭痕....
得雲起先返書
仲要唔係一定有
有就貴成近$10
online既成$20
葉老頭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-21-13, 08:05 PM   #9
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
引用:
作者: 信長 查看文章
得番雲起?

平,都無法...
試過棟篤生活某期數無,信和間間問
雲起X晒臉:有貨唔通唔擺,等再版
其餘的話無攞開書,問佢幫手訂,又唔肯(明明新一期都有書賣)
棟篤生活真係好少地方有
所以我好緊張佢每期有無出,成日都check著書店有無入
本書明明咁好睇,但係咁少人識真係幾可惜

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-21-13, 08:14 PM   #10
Gnosis
Advance Moderator
グノーシス

註冊日期: Dec 2002
自從荃灣雲起收皮後已經去太子animate入貨...

儲埋d書一次過入, 用會員卡9折(月頭8折), 用信用卡找數...平過信和入...

當然好恨睇果d都係出果日去mk買....

舊 10-21-13, 08:22 PM   #11
knight-philip
Ultimate Gamer
カガミ

註冊日期: Oct 2008
不要說我要求高
麻煩樓主如果在哪間書局找得到以下漫畫的話,請介紹一下

妄想戰士
大東京玩具箱
最萌的 ~ 文學名著女主角圖文集

舊 10-21-13, 08:57 PM   #12
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
引用:
作者: knight-philip 查看文章
不要說我要求高
麻煩樓主如果在哪間書局找得到以下漫畫的話,請介紹一下

妄想戰士
大東京玩具箱
最萌的 ~ 文學名著女主角圖文集

大東京玩具箱都唔知幾時先接返個版權……最後個期我直頭去台灣先買得返……要求太高了吧……

舊 10-22-13, 03:02 AM   #13
gingq7

註冊日期: May 2008
其實沙田龍城(?)係有台版漫畫, 不過唔夠雲起多
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-06-13, 10:28 AM   #14
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

引用:
作者: gingq7 查看文章
其實沙田龍城(?)係有台版漫畫, 不過唔夠雲起多
rip吧

http://www.am730.com.hk/column-180047

引用:
漫畫店櫥窗依舊排滿新出的漫畫,分別是櫥窗當眼處貼了一張紅色的紙,紙上用黑色箱頭筆寫著四隻字:結.束.清.貨。

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-06-13, 12:54 PM   #15
tongmak
Insane Gamer

註冊日期: May 2008
連龍城都死埋 RIP

信和唔好有事AR
tongmak 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-06-13, 12:56 PM   #16
mario0606
The One
G101一ノ瀬はじめ

註冊日期: Oct 2006
3DS Friend Code4553 9940 3673
PSN  IDedward_hk2011
連龍城都無埋,以後要買漫畫真係一定要出MK

2000:F91、Strike、紅渣
1000:電池、V仔、黑MK2、IJ(拉克絲)
PSN ID:edward_9105

曼聯迷M群:group659819@msnzone.cn
歡迎曼聯迷進入討論

**舊有成員請轉Skype入新群,ID:mario910502
mario0606 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-06-13, 01:23 PM   #17
仁飛
Crazy Gamer

註冊日期: Apr 2004
XBox Live GamertagAlexnt1hk
為左預防雲起有事,我已經開始轉買日文版......
咁樣仲唔駛擔心台版中途斷左
仁飛 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-06-13, 01:59 PM   #18
大破人間

註冊日期: Sep 2007
3DS Friend Code1564 3069 5250
引用:
作者: 亍 ◣ 查看文章
龍城結束清貨...
等陣去睇下有無野執先

十年前前我都曾經幫襯過龍城既, 不過自從日文雜誌同精品越來越少, 積分優惠又無左就無再去了.

更重要的是店員態度有點差...尤其個阿嬸

引用:
作者: tongmak 查看文章
連龍城都死埋 RIP

信和唔好有事AR
雲起睇落捱唔到好耐.

信和其餘漫畫店根本全是一代匯集旗下, 做獨市
大破人間 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-06-13, 02:04 PM   #19
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
引用:
作者: 大破人間 查看文章
雲起睇落捱唔到好耐.

如果種類多又有港買不到的台版漫獨市也沒所謂,問題偏偏就是
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-06-13, 02:07 PM   #20
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
日版貴
而家年輕人都唔買漫畫了
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-06-13, 02:21 PM   #21
jamsquare

註冊日期: Jul 2002
PSN  IDjamsquare
XBox Live Gamertagjamsquar
龍城結業前都繼續正價
呢份精神值得令人尊重

我才沒偷懶,
只是覺得很麻煩, 不想做而已
jamsquare 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-06-13, 03:05 PM   #22
vov430
黑色疾風丸

註冊日期: Apr 2002
XBox Live Gamertagvov430
去番漫畫鋪買啦,再唔支持下冇晒架喇

我還不想長大, 對!是我不負責任
今天是好日子嗎?
a little better, never perfect
PLAY HARD, WORK HARD, DIE HARD
這就是縲旋的力量嗎?真是不得了的東西啊!
vov430 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-06-13, 03:09 PM   #23
vov430
黑色疾風丸

註冊日期: Apr 2002
XBox Live Gamertagvov430
引用:
作者: 大破人間 查看文章
龍城結束清貨...
等陣去睇下有無野執先

十年前前我都曾經幫襯過龍城既, 不過自從日文雜誌同精品越來越少, 積分優惠又無左就無再去了.

更重要的是店員態度有點差...尤其個阿嬸

雲起睇落捱唔到好耐.

上次一代集團食飯早收,我聽到2個10多歲0既對話
“有冇攪錯,間間都食飯"
我心諗"乜間間呢,米得一間"

我還不想長大, 對!是我不負責任
今天是好日子嗎?
a little better, never perfect
PLAY HARD, WORK HARD, DIE HARD
這就是縲旋的力量嗎?真是不得了的東西啊!
vov430 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-06-13, 03:36 PM   #24
GUSTAV
The One
poor

註冊日期: Oct 2003
XBox Live Gamertag邊有錢 傻的嗎
龍城童年回憶黎 冇左佢我諗我永遠唔會再去好運

雖然我自從轉左買日文漫之後已好少幫襯

それが王者の戦いというものだ
GUSTAV 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-06-13, 03:41 PM   #25
ouki
戸松控

註冊日期: Aug 2010
PSN  IDouki_keith
引用:
作者: GUSTAV 查看文章
龍城童年回憶黎 冇左佢我諗我永遠唔會再去好運

雖然我自從轉左買日文漫之後已好少幫襯
強大的GSIR=.=

不過連龍城都冇埋.....真係完全唔去好運........
ouki 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 05:17 AM

手機版 | APP版