Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > 電影版

主題工具 顯示模式
舊 04-12-08, 07:39 PM   #301
半熟蕃茄
Game Master
有朋自遠方來非姦即盜

註冊日期: Oct 2004
今日又入手新野綠份精華遊 $35
另外見到日版情癲大聖好似$28
同埋多羅羅box平左....而家$138
半熟蕃茄 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-12-08, 08:30 PM   #302
柴崎幸
The One
車仔蕃薯

註冊日期: Jun 2002
引用:
作者: frankieccc 查看文章
同埋多羅羅box平左....而家$138
我淨係見到好多共通版,但boxset就見都未見過,請問邊間有?
另外,終於o係188以$68買到東京鐵塔,好開心,因為前幾日去旺角搵唔到。
引用:
作者: 事丫娃些 查看文章
風味絕佳 - 可惜對澤尻已經完全冇性趣…
雖然我都對佢無興趣,但想買套《Closed Note》黎睇,因為有竹內結子。
不過限定版賣得好貴,要成$480。

28/12/2008:華東之旅:杭州、烏鎮、蘇州、無錫、上海。
9/8/2009:首爾之旅:雪嶽山、驪州、南山、新村梨花女子大學、明洞、南大門。
1/8/2010:北海道之旅:札幌、大通、すすきの、富良野、中富良野、上富良野、美馬牛、美瑛、函館、五稜郭。
31/7/2011:歐洲之旅:英國倫敦、意大利羅馬、梵蒂岡、佛羅倫斯、威尼斯、米蘭、瑞士琉森、德國海德堡、法蘭克福、科隆、荷蘭阿姆斯特丹、華倫丹、比利時布魯塞爾、布魯日、法國巴黎。

此篇文章於 04-12-08 08:33 PM 被 柴崎幸 編輯。
柴崎幸 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-12-08, 08:38 PM   #303
半熟蕃茄
Game Master
有朋自遠方來非姦即盜

引用:
作者: 柴崎幸 查看文章
我淨係見到好多共通版,但boxset就見都未見過,請問邊間有?
另外,終於o係188以$68買到東京鐵塔,好開心,因為前幾日去旺角搵唔到。

雖然我都對佢無興趣,但想買套《Closed Note》黎睇,因為有竹內結子。
係信和地下黑店隔離
其實而家信和仲有東京鐵塔
舊 04-13-08, 11:29 AM   #304
Alata
Insane Gamer
紅髮少年

註冊日期: Oct 2006
引用:
作者: bear007 查看文章
一堆字幕, 包括死亡筆記上下集, 試下得唔得@@

http://www.yourfilehost.com/media.ph...d_subtitle.rar
我想問點樣先可以張個字幕擺去套movie入面

Alata 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-13-08, 11:37 AM   #305
mihimaru GT
Ultimate Gamer

註冊日期: Sep 2006
PSN  IDSEAMO
引用:
係信和地下黑店隔離
其實而家信和仲有東京鐵塔
我都見到...超多
有間係放晒起最頂個架上面

多謝上天賜我一幅咁樣衰既面孔,我會好好利用佢影響市容
mihimaru GT 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-14-08, 03:40 AM   #306
HFK
Banned

註冊日期: Dec 2007
http://hk.f2.page.auctions.yahoo.com...28?u=izzue_man
條友賺成幾倍,乜咁多傻仔既
HFK 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-14-08, 04:54 PM   #307
事丫娃些
God of Gamer
京アニに祈りを

註冊日期: Apr 2004
引用:
可能遲一排$15任揀
事丫娃些 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-15-08, 12:25 AM   #308
柴崎幸
The One
車仔蕃薯

終於見到有多羅羅特別版賣,最平見到$120。
我覺得遲DD仲有機會跌價,《大奧》都好似係咁上下。

28/12/2008:華東之旅:杭州、烏鎮、蘇州、無錫、上海。
9/8/2009:首爾之旅:雪嶽山、驪州、南山、新村梨花女子大學、明洞、南大門。
1/8/2010:北海道之旅:札幌、大通、すすきの、富良野、中富良野、上富良野、美馬牛、美瑛、函館、五稜郭。
31/7/2011:歐洲之旅:英國倫敦、意大利羅馬、梵蒂岡、佛羅倫斯、威尼斯、米蘭、瑞士琉森、德國海德堡、法蘭克福、科隆、荷蘭阿姆斯特丹、華倫丹、比利時布魯塞爾、布魯日、法國巴黎。
舊 04-15-08, 01:17 AM   #309
幻影V-Slasher
神速の...

註冊日期: Sep 2007
引用:
作者: HFK 查看文章
http://hk.f2.page.auctions.yahoo.com...28?u=izzue_man
條友賺成幾倍,乜咁多傻仔既
真係有人買喎

幻影V-Slasher 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-15-08, 11:59 AM   #310
Astaroth
Moderator
上善若水

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDAstaroth_Tsz
無上gaf之過...

學海無涯,回頭是岸
Astaroth 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-17-08, 06:52 PM   #311
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

註冊日期: Sep 2002
Wii U IDlastwill
3DS Friend Code5241 1873 3778
東京鐵塔見到有$48

大乱闘X
WILL 3780-8206-2363
按此看我的3DS Mii
有老任分紙多出可以pm俾我,謝謝
W!LL 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-18-08, 10:09 AM   #312
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
好多之前比較貴的片, 有平價版到左. dare devil 同jarhead之類都係廿皮有找. The Fly I, II都係廿零蚊左右

仲有一d日版港產片, 好似五福星, 黃飛鴻等, 仲有唔知咩版本的霍元甲.
wing 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 04-19-08, 07:00 PM   #313
IDGAF
The One

今日用部全區DVD機係TV睇咗套KING KONG好正~!
3小時又緊張、又恐怖、又感人。
由於係動作為主,D英文對白都好易明,
$18雙碟+書仔絕對超值,
電視台又未播過值得買嚟睇。

3DVD版其實有咩分別?

重有無其他平價的日版動作片/非劇情片推介?
日版DVD d畫質真係正d喎,點解呢?

引用:
作者: koala 查看文章
去找返你個dvd rom型號,update fireware做rpc-1,就會永久變成全區碼
不像用軟件次次改咁煩...
http://forum.rpc1.org/dl_all.php
如果唔拆開部PC睇個DVD-ROM機身資料,
重有咩辦法知個DVD-ROM係咩型號?

引用:
作者: arcadia 查看文章
建議大家可以用AnyDVD呢個software
入碟前開左哩個software就得,自動同你轉區碼
不會減你個dvd drive既轉區碼次數
宜家最新係咩版本?有無LINK?

舊 04-19-08, 07:27 PM   #314
arcadia
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2002
引用:
作者: 機場美少年 查看文章

宜家最新係咩版本?有無LINK?
去yahoo search la
好易搵
arcadia 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-19-08, 07:32 PM   #315
wing
格鬥低手

3碟版多左13分鐘, 內容包括佢地遇到水怪
feature亦唔同, 包括1933年版的比較, 同埋1996版(最終拍唔成)的內幕.
仲有poster下, 同另一本唔同的書仔.
舊 04-19-08, 07:33 PM   #316
wing
格鬥低手

引用:

3DVD版其實有咩分別?

重有無其他平價的日版動作片/非劇情片推介?

die hard系列
predator 系列
aliens 1,2
i-robot
back to the future 系列
舊 04-19-08, 10:14 PM   #317
IDGAF
The One

引用:
去yahoo search la
好易搵
就因為太多唔知邊隻啱用…

引用:
作者: wing 查看文章
3碟版多左13分鐘, 內容包括佢地遇到水怪
feature亦唔同, 包括1933年版的比較, 同埋1996版(最終拍唔成)的內幕.
仲有poster下, 同另一本唔同的書仔.

咁都係$18的2DVD+書仔版的KING KONG底玩D。

引用:
作者: wing 查看文章
die hard系列
predator 系列
aliens 1,2
i-robot
back to the future 系列
可惜,大部分己買了港版。

舊 04-19-08, 10:19 PM   #318
arcadia
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2002
引用:
就因為太多唔知邊隻啱用…
http://www.slysoft.com/en/anydvd.html
arcadia 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-19-08, 10:42 PM   #319
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

Wii U IDlastwill
3DS Friend Code5241 1873 3778
叛碟追擊1,2
最衰3太新未有 齊唔到set 唔想買港版 (貴)

動作有xmen1,2 & mummy系列
但相信已經睇左好多次, 不用買吧

大乱闘X
WILL 3780-8206-2363
按此看我的3DS Mii
有老任分紙多出可以pm俾我,謝謝

此篇文章於 04-19-08 10:44 PM 被 W!LL 編輯。
W!LL 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-19-08, 11:07 PM   #320
IDGAF
The One

引用:
搵咗個破解版~!!!

不過,唔知係咪部PC太舊,個DVD頭老化了,讀唔到隻FF VII AC DVD…
其他又OK。
好彩另一個DVD-ROM又睇到FF VII AC隻DVD。

之後,就係想問下點加中文字幕了~!
我好耐之前裝咗VobSub唔知宜家會唔會out咗。

最想要DEATH NOTE的字幕,因為真係睇唔明。

引用:
作者: W!LL 查看文章
叛碟追擊1,2
最衰3太新未有 齊唔到set 唔想買港版 (貴)

動作有xmen1,2 & mummy系列
但相信已經睇左好多次, 不用買吧

叛碟追擊1,2未睇過,mummy系列又啱我,咩價錢?
X-MEN電影版本人覺得拍得唔好睇。

舊 04-19-08, 11:58 PM   #321
柴崎幸
The One
車仔蕃薯

今日下午見到有大量《多羅羅》特別版返貨,料價錢會稍為下調。
另今曰先知道原來《The Holiday》係有中文字幕既,最後都買左。

舊 04-20-08, 12:11 AM   #322
IDGAF
The One

引用:
作者: bear007 查看文章
今日買左$15@@, 係shooter搵到字幕, 爽死
可以pm我日版Death Note, Death Note the last name DVD用的中文字幕link比我嗎?
thx~!!!

舊 04-20-08, 12:19 AM   #323
traveller
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2004
引用:
....另今曰先知道原來《The Holiday》係有中文字幕既,最後都買左。
有中文字幕?? 好woo~~
請問其實仲有無其他碟係有中文字幕呢?

舊 04-20-08, 12:35 AM   #324
半熟蕃茄
Game Master
有朋自遠方來非姦即盜

引用:
今日下午見到有大量《多羅羅》特別版返貨,料價錢會稍為下調。
另今曰先知道原來《The Holiday》係有中文字幕既,最後都買左。
The Holiday真係要買...平港版成倍
最衰東京鐵塔無中文.......所以而家$48仲係唔捨得(我未睇過呢套戲)
舊 04-20-08, 01:26 AM   #325
幻影V-Slasher
神速の...

註冊日期: Sep 2007
引用:
The Holiday真係要買...平港版成倍
最衰東京鐵塔無中文.......所以而家$48仲係唔捨得(我未睇過呢套戲)
The Holiday係講...?

幻影V-Slasher 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 05:50 PM

手機版 | APP版