Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > 收藏品討論版

主題工具 顯示模式
舊 04-19-19, 10:29 PM   #1926
anyone
The One
↘嫁

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDRitsuZui
睇文好似係消光電鍍?

anyone 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-19-19, 10:31 PM   #1927
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
寫"coating"紅色部分係電鍍吧?
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-19-19, 10:35 PM   #1928
anyone
The One
↘嫁

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDRitsuZui
本キットは、紅い装甲が印象的なサザビーを、“メタリックレッド”と“ディープメタリックレッド”の艶消しメッキ加工で再現。2種の色分けにより、多重構造がより際立った。

紅色應該都係

anyone 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-19-19, 10:51 PM   #1929
野良猫
God of Gamer
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: 怪盜小G 查看文章
無搞錯隻沙沙只係金屬色唔係電鍍呀可
消光金屬色
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-21-19, 02:20 AM   #1930
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
再販D盒都開始改哂藍笨LOGO,D紅笨舊版會唔會升值

舊 04-23-19, 09:34 AM   #1931
Reishin
Ultimate Gamer
Feels good

註冊日期: Feb 2006
3DS Friend Code1118 1586 3100
https://bandai-hobby.net/site/nextphasegunpla/

RG Nu 8月發售
另外仲有Double Fin Funnel set

狗衝普通版定等埋電鍍版好...?

哀しみで強くなれた  歓びは僕等を包む
何度でも願うよ  何処まででも振り返らずに

raize / INORAN
Reishin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-23-19, 09:59 AM   #1932
真!DC
Banned User
奉行我道

8月好快
4500比預期貴
由手機版發出
舊 04-23-19, 10:08 AM   #1933
野良猫
肥倫

引用:
作者: 真!DC 查看文章
8月好快
4500比預期貴
由手機版發出
好快跌
隻叉鴨肶依家200尾就有

遲下應該有雙牛油+甲set吧
舊 04-23-19, 10:23 AM   #1934
真!DC
Banned User
奉行我道

叉鴨肶1個月唔夠已經見賣299
屋企隻叉鴨肶等左nu好耐
由手機版發出
舊 04-23-19, 10:37 AM   #1935
野良猫
肥倫

唔明都預咗出dlc點解唔可以連本體一齊出
至少一齊出都捉到有啲人順手買埋嘅心態吧

噴油的話煩在要分開搞,到時又追唔番啲色
舊 04-23-19, 02:11 PM   #1936
麥C
專業R水吹

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDmaxcmwong
https://p-bandai.jp/hobby/f90project/

A至Z出晒
一次2SET一盒咁出都要13盒........

舊 04-23-19, 02:24 PM   #1937
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

註冊日期: Oct 2002
Nintendo Switch ID050897379389
3DS Friend Code1118 0515 1117
PSN  IDTommyLauHK
引用:
作者: 麥C 查看文章
https://p-bandai.jp/hobby/f90project/

A至Z出晒
一次2SET一盒咁出都要13盒........
我#1915已經講緊

我從使用 Tapatalk 的 G8342 發送

舊 04-23-19, 03:08 PM   #1938
martinnitram
地獄黑仔王

註冊日期: May 2002
引用:
作者: Gundam MK-2 查看文章
我#1915已經講緊

唔係 ensemble 出個時 GOOGLE 過, 真係唔知 F90 咁多 DLC (而又真係有張機設圖)

舊 04-23-19, 03:10 PM   #1939
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

Nintendo Switch ID050897379389
引用:
作者: martinnitram 查看文章
唔係 ensemble 出個時 GOOGLE 過, 真係唔知 F90 咁多 DLC (而又真係有張機設圖)
其實好多當年連設定都無
係而家挖返出黎放大家血

舊 04-23-19, 03:20 PM   #1940
地獄黑仔王

引用:
其實好多當年連設定都無
係而家挖返出黎放大家血

A TO Z 都有得解個下好o野...
https://forum.gamer.com.tw/Co.php?bsn=00109&sn=557326

B 型

舊 04-23-19, 03:30 PM   #1941
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

引用:
作者: martinnitram 查看文章
A TO Z 都有得解個下好o野...
https://forum.gamer.com.tw/Co.php?bsn=00109&sn=557326

B 型

張圖係fanart,唔係官設
睇下算啦
同樣好多裝備根本未有官設
最終咩裝走出黎仍是個謎

舊 04-23-19, 04:18 PM   #1942
鳳熾魂
紅蓮の焔神

註冊日期: Dec 2003
3DS Friend Code0018 0703 4979
PSN  IDcastorwmh
XBox Live Gamertagcastorwmh
引用:
睇下算啦
最終咩裝走出黎仍是個謎

補得完先算啦隻E本身都好似得張立繪都係新補完番

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
鳳熾魂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-23-19, 04:20 PM   #1943
地獄黑仔王

引用:
睇下算啦
最終咩裝走出黎仍是個謎

原來我認真了...

引用:
作者: 鳳熾魂 查看文章
補得完先算啦隻E本身都好似得張立繪都係新補完番
A-Z o的名又係唔係 offical? 見咁到砌到 A-Z 出o黎, 跟住出都無話唔可能...

舊 04-23-19, 04:46 PM   #1944
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
笨:無設定圖仲好,可以任做
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-24-19, 11:58 AM   #1945
地獄黑仔王

引用:
作者: Reishin 查看文章
https://bandai-hobby.net/site/nextphasegunpla/

RG Nu 8月發售
另外仲有Double Fin Funnel set

狗衝普通版定等埋電鍍版好...?
一陣會唔會偏到出量產型 Nu 高達...

舊 04-26-19, 01:51 PM   #1946
BRA武藏
Game Master

註冊日期: Oct 2005
HG巨靈神
噚日出咗
BRA武藏 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-26-19, 06:44 PM   #1947
野良猫
肥倫

有冇人知MG EXS大概咩價位?
舊 04-26-19, 07:35 PM   #1948
麥C
專業R水吹

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDmaxcmwong
引用:
作者: 野良猫 查看文章
有冇人知MG EXS大概咩價位?
深水埗倉好似$768

此篇文章於 04-26-19 08:08 PM 被 麥C 編輯。
麥C 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-26-19, 07:36 PM   #1949
野良猫
肥倫

引用:
作者: 麥C 查看文章
深水場倉好似$768
THX
過幾日去望望
舊 04-28-19, 07:36 PM   #1950
大懶財

註冊日期: Apr 2006
PSN  IDJACKYSIN
新嗰隻s gundsm返左貨未?之前揾唔到

啱聽嘅說話,就係金石良言....相反就當你透明.
(  ̄ー ̄)人(゚д゚;)
大懶財 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Bandai 模型討論區 Vol.25丨ついにMG ガンダムXが発売決定! money 收藏品討論版 1333 10-21-14 11:54 AM
曼聯躉紅魔鬼地帶 VOL.25 [ 請到VOL.26繼續發言! ] 啤梨王子 球會討論區 1001 03-28-07 03:28 AM
Bandai 模型討論區 Vol.9 ~~ kog 收藏品討論版 1024 01-14-06 12:30 AM
[PS2]Bandai咸蛋超人新作Ultraman Nexus預定5月26日發售 神祕人1號 電視遊戲討論版 11 05-10-05 10:08 AM
[PS2]Bandai 戰艦動畫改編新作ジパング預定5月26日發售 神祕人1號 電視遊戲討論版 11 03-26-05 12:38 AM

現在的時間是 08:14 AM

手機版 | APP版