Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

查看投票結果: 請投票入左邊個SEVER
Atomos 1 0.75%
Bahamut 30 22.39%
Chocobo 0 0%
Garuda 1 0.75%
Ifrit 2 1.49%
Mandragora 0 0%
Ramuh 0 0%
Tiamat 1 0.75%
Titan 28 20.90%
Tonberry 4 2.99%
Alexander 1 0.75%
Anima 0 0%
Carbuncle 1 0.75%
Fenrir 1 0.75%
Hades 0 0%
Aegis 57 42.54%
Durandal 0 0%
Gungnir 1 0.75%
Masamune 1 0.75%
Ridill 0 0%
Ultima 2 1.49%
Typhon 2 1.49%
Ixion 2 1.49%
Kujata 3 2.24%
Valefor 1 0.75%
多重選擇投票。 投票者: 134. 您不可以參加此投票
不顯示圖片
第一 ... 11 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 31  ... 最後
攻略及心得交流區>FINAL FANTASY XIV -ONLINE-
GN00508771 08:52 PM 09-10-13
有冇公會收留我同小+~~
ayato 10:13 PM 09-10-13
ps3版唔知禁錯咩行得好慢,,,點解番?
小嘉 10:23 PM 09-10-13
FINAL FANTASY 1017
okabe 10:36 PM 09-10-13
作者: 小嘉:
FINAL FANTASY 1017
加下都好少見1017了
最多都係排下隊, 5分鐘內可以登入
可能你個服比較塞車
小嘉 10:44 PM 09-10-13
作者: okabe:
加下都好少見1017了
最多都係排下隊, 5分鐘內可以登入
可能你個服比較塞車
唔係

我懷疑SE社SET

睇你咩CODE

日CODE會易入日SERVER
歐,美會難入日SERVER

反則之

5分鐘?

5個鐘我都入唔到呀

我D日版既FD又係一入就入到
okabe 10:55 PM 09-10-13
作者: 小嘉:
唔係

我懷疑SE社SET

睇你咩CODE

日CODE會易入日SERVER
歐,美會難入日SERVER

反則之

5分鐘?

5個鐘我都入唔到呀

我D日版既FD又係一入就入到
咁要問下其他版友,尼到大部份都以美歐A/C為主
用日A/C應該唔多
你有幾多個日版既FD?
小嘉 10:57 PM 09-10-13
咁要問下其他版友,尼到大部份都以美歐A/C為主
用日A/C應該唔多
你有幾多個日版既FD?
4個
黑澤夜 11:04 PM 09-10-13
我想問下 點樣加入big company ?我夠左 level , 應該去邊 ? ( 我想加入不滅隊 )
okabe 11:15 PM 09-10-13
作者: 黑澤夜:
我想問下 點樣加入big company ?我夠左 level , 應該去邊 ? ( 我想加入不滅隊 )
grand company?
黑澤夜 11:29 PM 09-10-13
grand company?
係呀
okabe 11:33 PM 09-10-13
作者: 黑澤夜:
係呀
陸行鳥關連

Q: 點先有得騎陸行鳥?
A: 加入 grand company 後用 2000 軍票換. 於舊 FF14 中已有雀的請找遺失物管理員.

Q: 咁點加入 grand company?
A: LV20 的 main quest "我が行く道は……" (ifrit 討伐後)

頭POST....
跟住主線就會加入到
http://www.i7gg.com/bbs/thread-1902197-1-1.html
黑澤夜 11:48 PM 09-10-13
陸行鳥關連

Q: 點先有得騎陸行鳥?
A: 加入 grand company 後用 2000 軍票換. 於舊 FF14 中已有雀的請找遺失物管理員.

Q: 咁點加入 grand company?
A: LV20 的 main quest "我が行く道は……" (ifrit 討伐後)

頭POST....
跟住主線就會加入到
http://www.i7gg.com/bbs/thread-1902197-1-1.html
係 wor !
冇留意............
其實 3個國家既 grand company 有咩分別 ?
布甸 08:48 AM 09-11-13
救命~~~

之前買 game 時買埋個特典 code 但未入,
今日諗住入左佢,點知佢 cover 左本身個 code,
依家話我個 id 同 pw 唔o岩... T-T
係咪可以係 se 個 site 度加返特典個 code 架?
代官 09:27 AM 09-11-13
不滅隊/

軍票係味是但打fate就派
手帳果堆無寫邊到打r晒頭
NexTony 09:58 AM 09-11-13
作者: Noble6:
我見到好多人d頭髮有两種吾同顏色同後脛有纹身
係咪有得染髮同纹身ga?
整人果時可以揀highlight, 暫時未有美容院,不過pax講過會加
作者: 代官:
不滅隊/

軍票係味是但打fate就派
手帳果堆無寫邊到打r晒頭
打fate係最有效
手帳指住隻怪名應該有寫地點
如果知道英文名\識打日文 xivdb.com search有地點圈
ayato 09:48 AM 09-11-13
尋日打LV32 個FB 限時內過唔到
今晚右要打過..
隻毒龍其實唔係好難打,不過巴隻PET成日搶左坦D仇恨,拉唔出毒圈= =
斯羅 12:40 PM 09-11-13
其實我想知PC版打FATE個時,
D怪會吾會POP左等幾秒先出現,
之後出現得個時, 可能已經俾人打左半行血?

我想知係PS3版機能問題定network問題...
~ViVi~ 04:27 PM 09-11-13
作者: 斯羅:
其實我想知PC版打FATE個時,
D怪會吾會POP左等幾秒先出現,
之後出現得個時, 可能已經俾人打左半行血?

我想知係PS3版機能問題定network問題...
我而家去雪地直情到完場都見唔到,但自己會中招扣血
Ps3 ver
Eking 05:42 PM 09-11-13
PC 超過40人同地點放skill/magic 就會~
~ViVi~ 07:21 PM 09-11-13
連續兩晩18:50直入game
今晚19:15就已經1017....
ist 08:19 AM 09-12-13
認真問,其實隻game玩d咩?
我以經召喚,學者50級,又吾打算全job50,0甘我之後有咩好做
係未都係打下裝備?

其他online game都吾係0甘,升一隻99級要一兩年,係馬有個目標長玩
holsety 09:27 AM 09-12-13
作者: ist:
我以經召喚,學者50級,又吾打算全job50,0甘我之後有咩好做
係未都係打下裝備?

其他online game都吾係0甘,升一隻99級要一兩年,係馬有個目標長玩
玩下生產採集職業,幾好玩的 ,鍾意生產咩就set個目標
起碼唔洗頹追fate...
aquarius 09:36 AM 09-12-13
作者: ist:
係未都係打下裝備?

其實MMO打咗咁耐 (只接觸過11和DQ..)
除了主任外都不外是和LS談天交流心得或組隊打NM打裝備
如果只攻主任主戰job的確可以很快消磨咗隻game
或者可以換過環境試吓玩生產job

另外正因為14有很多地方都容易了..
大部份時間都可以solo, Fate又可以亂入的情況下
和人交流的需求下降而變得不像MMO
這個情況即使在日本的FC也沒甚麼人會熱衷交談呢
hydefai 09:55 AM 09-12-13
作者: aquarius:
其實MMO打咗咁耐 (只接觸過11和DQ..)
除了主任外都不外是和LS談天交流心得或組隊打NM打裝備
如果只攻主任主戰job的確可以很快消磨咗隻game
或者可以換過環境試吓玩生產job

另外正因為14有很多地方都容易了..
大部份時間都可以solo, Fate又可以亂入的情況下
和人交流的需求下降而變得不像MMO
這個情況即使在日本的FC也沒甚麼人會熱衷交談呢
的確佢單機MODE 是幾易的.
D 單人Instance 又有得死左幾次就開限界突破.
不過呢個都係吉田P 講明的target.
可以causal play 唔洗好似FFXI 果時咁等PARTY 等成日... 要爆哂肝咁玩...
佢都係想d 人可以得閒開下來升下level 咁.

但係你話佢係唔係真係唔洗同人交流呢?
我可以講到LV 50 之後先係真的開始.
你試下唔睇熟片先去打仲可以唔開MIC 同人傾點打的話.
我話你勁.
Ifrit (Hard) 已經可以令你死得好慘...
aquarius 10:20 AM 09-12-13
作者: hydefai:
的確佢單機MODE 是幾易的.
D 單人Instance 又有得死左幾次就開限界突破.
不過呢個都係吉田P 講明的target.
可以causal play 唔洗好似FFXI 果時咁等PARTY 等成日... 要爆哂肝咁玩...
佢都係想d 人可以得閒開下來升下level 咁.
咁我都認同14嘅轉變係好嘅..
起碼我自己都唔會想再爆肝咁重新玩一隻類似11嘅MMO..
衝等級衝裝備真係衝到頭痛..
第一 ... 11 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 31  ... 最後

返回主題版面