Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 07-11-21, 09:20 PM   #151
金戰士
Insane Gamer
~~Nice~~

註冊日期: Mar 2007
PSN  IDkevinlaw1984
引用:
作者: flpchoho 查看文章
寺田講明無OG新作

因DD及機戰30優先開發所影響
我係版權死中,不喜歡og既fans…..唉
DD係機戰作品既毒瘤

舊 07-11-21, 09:21 PM   #152
Lamsze
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2013
引用:
作者: 金戰士 查看文章
DD係機戰作品既毒瘤
亦都可能係救命草,真係唔知總公司點睇
Lamsze 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-11-21, 09:22 PM   #153
flpchoho
Ultimate Gamer

註冊日期: Feb 2008
引用:
DD係機戰作品既毒瘤
所以就如我之前所講,資源就係咁多,DD同OG

B記同佢地最後選擇左DD

但OG下作應該會完結
flpchoho 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-11-21, 09:24 PM   #154
flpchoho

引用:
作者: Lamsze 查看文章
亦都可能係救命草,真係唔知總公司點睇
一個字:錢
舊 07-11-21, 09:28 PM   #155
flpchoho

引用:
今次無OG,但都係到講OG既野,佢地都知大家好想要OG
明明見到手上既劇本仲有4分1
其實係比人罵得太緊要
NicoNico入面D彈幕都係問幾時出OG新作

此篇文章於 07-11-21 09:38 PM 被 flpchoho 編輯。
舊 07-11-21, 09:28 PM   #156
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
當判左OG死刑
了左件心事都好

寺田「OGはちゃんと終わらせたいと思っている」
我都知你有心想完 但完唔完到別話

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-11-21, 09:33 PM   #157
flpchoho

引用:
作者: GN00508771 查看文章
當判左OG死刑
了左件心事都好

寺田「OGはちゃんと終わらせたいと思っている」
我都知你有心想完 但完唔完到別話
所以而家就將OG人氣機體變成DLC咁係版權作機戰到參戰,當谷下人氣順手賺錢

可能要等到40周年紀念?

此篇文章於 07-11-21 09:38 PM 被 flpchoho 編輯。
舊 07-11-21, 09:47 PM   #158
flpchoho

寺田P、『スーパーロボット大戦OG』シリーズ新作は構想中だが現在開発は行ってないと明言

https://www.famitsu.com/news/202107/11226771.html
舊 07-11-21, 09:47 PM   #159
LordofNightmare
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2014
引用:
今次主角機好炒冷飯!勁唔想用囉,但好似OG果部エクスバイン,後面會爆甲?(話說男主既CV好似都係杉田智和?同OG初時駕曉霸MK-II既ブリット一樣),V係曉霸、X係魔裝、T係極兵,今次係SRX都正常(會唔會可以加D驚喜,預習部新SRX先),下次就古鐵,仲有的話
今次名單同之前真係差唔多,估唔到係有霸界王!會唔會有合體技!FINAL只係機體參戰喎
加RX78想點,性能差
話說有d作品未出哂,騎士&魔法只係TV打完龍艦?要等主角機咪好耐
機攻隊唔係初參戰?DD?
可以選關先,其實幾鍾意imp,選關有影響分支故事

殘念5入過X-OMEGA
LordofNightmare 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-11-21, 09:54 PM   #160
金戰士
~~Nice~~

註冊日期: Mar 2007
PSN  IDkevinlaw1984
引用:
所以而家就將OG人氣機體變成DLC咁係版權作機戰到參戰,當谷下人氣順手賺錢

可能要等到40周年紀念?
咁睇怕SRX 班普雷奧斯OG fans ,有生之年見吾見到分離合體都未知數...

舊 07-11-21, 10:08 PM   #161
flpchoho

引用:
咁睇怕SRX 班普雷奧斯OG fans ,有生之年見吾見到分離合體都未知數...
尤其寺田都接近定年退職的年紀
機戰30點都會搞到明年年初才會告一段落(連埋DLC)
我當寺田之後真係有時間開始開發OG新作(仲要上面班人肯撥資源),中間仲可能要抽時間制作多起碼1作版權作機戰。
保守估計最少都要去到35週年(2026年)先有機會見到OG新作

我亦相信呢作OG會係OG系列完結作品

2022年係OG系列推出20週年,咁樣講到明即係出年最多都只會係DD搞限定參戰活動作慶祝,或者出更多OG相關商品

此篇文章於 07-11-21 10:52 PM 被 flpchoho 編輯。
舊 07-11-21, 10:14 PM   #162
中考介
Senior Gamer

註冊日期: Oct 2005
水木一郎狀態好似一般
希望唔好為左fans強行唱落去
真係好專業
中考介 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-11-21, 10:16 PM   #163
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
水木把聲
仲繼續唱...保重身體啊!

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-11-21, 10:22 PM   #164
Fio
God of Gamer

引用:
作者: 亍 ◣ 查看文章
唔係XXX眼咩30嘛
係喎, 一個X係10, 3個X就...
anyway個眼罩真係好kai
Fio 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-11-21, 10:30 PM   #165
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
年尾老千隻SRX 我真係唔知用咩心情去玩好了

可能會喊住咁玩

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-11-21, 10:31 PM   #166
Lamsze
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2013
突然諗起無革命機好唔開心,2019年前後睇糞作變神作之作
原來今次無戰艦喎!最多係得UC果班有,而且今次無UC以外作
Lamsze 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-11-21, 10:33 PM   #167
Tano
嫑憅

註冊日期: Jun 2004
杉田智和(史上第一次?)再次配機戰主角

女主角以為係初音

魔改版初代曉擊霸?

エースは3つに分けられる

強さを求める奴、
プライドに生きる奴、
戦況を読める奴、

この3つだ
Tano 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-11-21, 10:39 PM   #168
yuhon

註冊日期: Feb 2005
引用:
所以就如我之前所講,資源就係咁多,DD同OG

B記同佢地最後選擇左DD

但OG下作應該會完結
買得就唔會完
yuhon 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-11-21, 10:46 PM   #169
flpchoho

引用:
作者: yuhon 查看文章
買得就唔會完
我相信只係Alpha系列故事的OG完結

打後可能會開發新的OG系列故事
舊 07-11-21, 10:51 PM   #170
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

把玩緊XXX
期待有放送事故出現

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-11-21, 10:54 PM   #171
怪盜小G
しゃろとも

註冊日期: Jan 2004
唔知港限會唔會有MR魂

怪盜小G 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-11-21, 10:56 PM   #172
flpchoho