Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Entertainment TREND

主題工具 顯示模式
舊 09-27-20, 09:28 AM   #201
darkvolver
God of Gamer
頹冗

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDhwong909
引用:
作者: Heaven 查看文章
日本女星竹內結子逝世 據報道疑自殺終年40歲
https://topick.hket.com/article/2763...%B440%E6%AD%B2

年頭先岩岩生完。。。 可惜
由手機版發出
日本影星/歌星息演,很小可以好好過......因為不是容易習慣及人人做到.....

RIP..

舊 09-27-20, 11:15 AM   #202
okabe

註冊日期: Aug 2002
RIP
好可惜
奇怪既係一兩個月內已經先後有幾單
okabe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-27-20, 02:32 PM   #203
2dn
Crazy Gamer
趁熱影

註冊日期: Jul 2005
RIP
日韓藝能界係咪有 d 根本性問題存在,自殺好似傳統咁樣。

舊 10-06-20, 02:19 PM   #204
昏迷童子Sleepy
新澳門殖民星住民甲

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDAI_Sleepy
呢下又未必關業界問題......

尋日睇到朝日有個時事節目提到...
上個月日本全國自殺率升左5%左右......
但係女性自殺率暴增左近4成......

----------------------- 童子的娛樂亂報 本童子個Twitter -----------------------
死神Lv.3能力覺醒
昏迷童子Sleepy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-29-20, 07:37 PM   #205
昏迷童子Sleepy
新澳門殖民星住民甲

遺孀陳宛蔚:佢係我Hero 錢嘉樂:走得好安詳 
58歲錢國偉胰臟癌離世
https://hk.appledaily.com/entertainm...KYU4CBDG6DHKM/

RIP......

係...本童子明白......
獎門人大約第5定6輯之後開始越做越爛......
廚房之後開果堆綜藝好多都係麻麻甚至差......
之但係兩套廚房+早期獎門人+兩套x分高下都的確係有帶過歡樂俾大家......
仲有就係...響上面個幾個節目入面發掘左好幾個正妹出黎......
等大家夜晚都唔使咁苦悶......

今年真係搞乜......

p.s.只嘆鄭中基早排講過的「真·美女廚房復興計劃(仮)」只能靠自己獨力完成了......

----------------------- 童子的娛樂亂報 本童子個Twitter -----------------------
死神Lv.3能力覺醒
舊 10-29-20, 08:59 PM   #206
GreenTea
Administrator

註冊日期: May 2007
rip 都係個有才華既人 有時D人見做娛圈就鬧左先
2019 2020 希望下年會天晴
GreenTea 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-01-20, 12:48 AM   #207
肉羊哩咖
griffin611

註冊日期: May 2008
007 辛康納利 走咗!!! 終年 90歲

此篇文章於 11-01-20 01:26 AM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-01-20, 08:51 AM   #208
GreenTea
Administrator

註冊日期: May 2007
型足大半世 rip
GreenTea 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-02-20, 04:54 PM   #209
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2005
引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
007 辛康納利 走咗!!! 終年 90歲
one of my fav actor, may him rest in peace
628 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-15-20, 06:20 AM   #210
肉羊哩咖
griffin611

呢舖係曾偉權~ 唉, 2020年仲有冇衰啲⋯

舊 11-30-20, 02:00 PM   #211
肉羊哩咖
griffin611

又嚟,今次係身演元祖 Darth Vader 嘅 Dave Prowse,終年 85 歲, 安息。

舊 12-02-20, 06:54 PM   #212
肉羊哩咖
griffin611

Ellen Page 轉性,而家叫 Elliot Page,唔知佢有份嘅 Umbrella Academy 會點。
https://www.indiewire.com/2020/12/el...ge-1234601639/

舊 12-02-20, 07:39 PM   #213
Heaven
Game Master

註冊日期: May 2013
無跟開 好突然
由手機版發出
Heaven 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-02-20, 11:11 PM   #214
肉羊哩咖
griffin611

記得係前幾年 Me2 嘈得最行嗰陣,佢爆當年拍 X2 畀男人搞,先知自己個傾向;所以 UA 或多或少都係做返自己。而家咁轉法都幾突然。

而家話會繼續演落去唔變,但係 Netflix 會更新佢啲 credit pages:
https://variety.com/2020/tv/news/ell...ix-1234843387/

此篇文章於 12-03-20 05:57 AM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-24-21, 12:24 AM   #215
肉羊哩咖
griffin611

美國電視名咀,訪談節目殿堂級人物 Larry King 離世。

舊 03-08-21, 07:33 PM   #216
昏迷童子Sleepy
新澳門殖民星住民甲

唔夠三個月...同一句話又要講多兩次......

死神Lv.3能力覺醒
舊 03-12-21, 09:34 PM   #217
昏迷童子Sleepy
新澳門殖民星住民甲

CCTVB大地震

其實踢走個女人之後...又搵獎門人番黎......
究竟點解班糕層以為會有用......

就算唔計算政治取向問題...
暫時睇落堆企畫+傳聞......

1)
去朝日買あざとくて何が悪いの? 版權番黎開香港版...
佢有冇諗過港日兩地d人諗野有幾唔同......
日本人可能笑下就算0既人/事......
響香港隨時俾全城吊響旗杆瘋狂抽插啦......
仲有...個主持......
本童子相信FYY可以姣過田中みな実......
但係你唔係會認為肛有得同弘中綾香比下嘛......

2)
後生仔話斬又唔斬......
其實佢自己都明知...呢個都斬埋的話咁佢就真係一個有機會hold到年青觀眾0既節目都冇架喇......

3)
鏟走老餅文物50年係正確做法......
但係如果大搞番勁撾一碌的本質只係照dup人地Chill Club的話......
而家表面上就氹掂左班唱片公司......
但係同時人地可以自由兩邊走架喇......
咪再以為歌手唔上你度唔得啦......

4)
仲黎獎門人?...算把啦......

5)
咪蠢到搞埋乜鬼港版這就係膠帽呢類國綜藝啦......
係好0既一早睇左原版......
係唔好0既你點拍都唔理你架啦......

死神Lv.3能力覺醒
舊 03-12-21, 10:18 PM   #218
Heaven
Game Master

我好少睇主要屋企長輩 商業角度係獎門人有號召力 投資者buy就得
舊 03-29-21, 12:28 AM   #219
肉羊哩咖
griffin611

今次輪到「智叔」廖啟智~ R.I.P.

舊 05-18-21, 11:03 PM   #220
Dangerous-boy
D-boy

註冊日期: May 2011
https://news.yahoo.co.jp/articles/b4...8b52fa8b5940fb

古畑任三郎真係深入民心
R.I.P.
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-19-21, 03:39 PM   #221
Nelly
Ultimate Gamer

註冊日期: Oct 2008
新垣結衣、星野源證實結婚 「月薪嬌妻」成真

曾以「月薪嬌妻」傳出緋聞的星野源、新垣結衣,戲外傳出緋聞,兩人今日發聲明證實結婚。

新垣結衣與星野源因演出「月薪嬌妻」結緣,兩人今日透過傳真,向日本各大媒體發喜訊,表明「新垣結衣與星野源結婚了」,新垣結衣也宣布離開原屬的經紀公司,此後將以夫妻身分,共同在演藝圈打拼,星野源、新垣結衣皆附上親筆簽名,證實此事。

Nelly 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-19-21, 03:39 PM   #222
Heaven
Game Master

新垣結衣星野源宣布結婚 月薪嬌妻定良緣
https://www.cna.com.tw/news/firstnews/202105195011.aspx
!!!我以為4月1日
由手機版發出
舊 05-20-21, 01:20 PM   #223
昏迷童子Sleepy
新澳門殖民星住民甲

自肥可恥但很有用......

之後結衣仲順勢踢走埋LesPro自立門戶......
(雖然之前NON a.k.a. 海女同LesPro反枱之時已經傳過結衣想走人)

而家係咪可以話班劇迷J左好耐的"結衣返黎ドラゴン櫻2客串"應該宣佈玩完?......

死神Lv.3能力覺醒
舊 05-20-21, 04:04 PM   #224
肉羊哩咖
griffin611

成個禮拜都會係得呢單新聞~ 日本股市冧咗未?

舊 05-20-21, 04:44 PM   #225
Heaven
Game Master

新垣結衣閃嫁星野源被封「任天堂婚」 大阪公司准受打擊員工請假一天

https://hk.appledaily.com/entertainm...tent=link_post

日本出名社畜 都可以因為結衣結婚放假一天
由手機版發出

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
娛樂新聞報告 Vol. 10 Terry仔 Neo Entertainment TREND 1000 09-08-14 12:05 AM
tales of series VOL 2 盒蛋&膠扣 & DISSIDIA FINAL FANTASY TRADING ART VOL 2 sariel 買賣專區 5 10-12-13 10:38 PM
吹水專區 Vol.1738《~!@#$%^&^~!@#$%^!@#$%^&**&^%$#@!@#$%^》 Yakumo Fujii 吹水專區 1002 02-14-11 07:36 PM
利物浦之友 News & Discussion Vol.11 ~ [超聯戰報] 打呲戰復仇失敗,主場被愛華頓悶和 ~ syncmaster 球會討論區 1030 02-11-07 01:34 AM

現在的時間是 05:05 PM

手機版 | APP版