Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 2 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 22  ... 最後
手機資訊/電腦軟硬討論>Windows 8.1 Pro 用家聯盟! 正版使用者限定! 心得交流區!
堂我流 02:07 PM 02-01-08
我想話.........VISTA 個踩地雷比起XP 差9條街.......
DC 97 02:08 PM 02-01-08
vista可吾可以系d folder都加password?
wongja0708 11:21 AM 02-05-08
又用番 Vista了, 今次notebook
感覺好左好多

好有機會差唔多係時候連Desktop 都升埋了
Strider 12:27 PM 02-05-08
我屋企都剛剛裝左VISTA, 連新DESKTOP買
行4G感覺幾順
不過以前用開D SOFTWARE同DRIVER好多都要更新返...
wongja0708 12:31 PM 02-05-08
作者: Strider:
我屋企都剛剛裝左VISTA, 連新DESKTOP買
行4G感覺幾順
不過以前用開D SOFTWARE同DRIVER好多都要更新返...
一年後的今日應該好好多啦~ ^^
相信唔會有太多sw 有大問題

我都考慮緊直接upgrade 定重裝

呵呵呵
terryskw 01:29 PM 02-05-08
基本上, 係vista 個SuperFetch 令人卻步, for 普通 user ...手動 disable 左佢會開心好多~

如果install windows, mic 記都recommend clean install 會好D~

http://www.mydigitallife.info/2007/1...ta-superfetch/
wongja0708 04:43 PM 02-05-08
作者: terryskw:
基本上, 係vista 個SuperFetch 令人卻步, for 普通 user ...手動 disable 左佢會開心好多~

如果install windows, mic 記都recommend clean install 會好D~

http://www.mydigitallife.info/2007/1...ta-superfetch/
唔,都無咩野好backup
過年裝先
Ewin 03:34 PM 02-21-08
上唔到網有無得upgrade?
我個vista又上唔到網了,不過我睇化左,如果upgrade可以解決,我非常樂意

咩問題請睇呢度,如果有真正有效的方法,無以為報,不過我己經決定裝返XP,呢個問題好多人出現,公認無得解決。
http://www.daniweb.com/forums/showth...sta+local+only

Re: Vista Local Access Only Problem
2 Days Ago
Shame on Microsoft, I 've not seen something like this before, it's totaly a supporting tragedy. Lots of people are complaining about "Local Only" and "Limited Connectivity" errors but there is not any answer or help from Microsoft. I've tried everyting that is suggested in the forum none of them have solved the problem. Final option; uninstal vista and use Linux. If these are by design, I thing there is a design error in Vista.

============================================
問題解決:
CMD> NETSH INT IP RESET> ENTER> RESTART

來吧! VISTA! 用你就是一項挑戰! 來吧!
03:26 AM 03-11-08
NOTEBOOK用緊VISTA, 但IE成日都有問題...
其他方便都唔錯既
Kaede楓 08:21 AM 03-19-08
http://www.microsoft.com/downloads/d...DisplayLang=en

SP1出左啦(未有中文住)........有冇人裝左 ?
(我用英文版.......依家去update試下先 )
wongja0708 09:24 AM 03-19-08
laptop 用緊vista
用落其實唔錯
不過太depends 硬件, 感覺好慢 XD
亍 ◣ 11:22 PM 03-19-08
聽903有廣告賣...仲好似有野送....
HFK 08:21 PM 03-22-08
開個file 都ERROR...點頂呀......
wongja0708 10:58 AM 04-30-08
最近update 左SP1
nero home 一開機話停止服務....

@@
八仙果 02:38 AM 05-01-08
SP1 都仲咁?
我都諗緊買 Vista 定買返 XP,
反正價錢差不多。
Ewin 04:40 AM 05-01-08
唔敢UP上SP1囉, 之前經過一輪風雨, 而家好地地, 驚UP左之後歷史重演!
Kaede楓 11:00 AM 05-01-08
英文SP1一出即up
完全冇事....平時用個D軟件同玩Game都冇問題
relight 01:08 PM 05-01-08
有error會吾會係吾夠電呀

裝左sp1後我試過用battery果陣吾知點解開野慢左,又成日彈error,但插返電又冇事wor

我都係推vista啦....其實如果vista既backwards compatibility再做好d就差吾多了
terryskw 01:38 PM 05-01-08
上左SP1, 公司機, 屋企打機機都無問題~
龍寶寶 08:45 PM 05-15-08
如果上左SP1後覺得有問題,可唔可以移除佢架?
八仙果 01:07 AM 05-18-08
請問 Vista 是否不可以用 html 的 wallpaper 呢?
謝謝。
kircheis 01:35 AM 05-18-08
各位用vista的朋友,有無試過uninstall 唔到d software? 如何解決?!(幫朋友問)
X&Y 05:42 PM 05-24-08
有件事想請教大家: )
最近買了一部ASUS的NOTEBOOK, 用vista的.
跟住發覺裝唔到photoshop cs3 同埋outlook 2007 運行失敗..
用google搜尋過可以用 regsvr32 jscript.dll, regsvr32 VBscript.dll既方法解決問題..
但係我都係失敗左^^b

請問大家有無其他的方法可以解決這個問題?
小光 09:32 PM 05-24-08
作者: X&Y:
有件事想請教大家: )
最近買了一部ASUS的NOTEBOOK, 用vista的.
跟住發覺裝唔到photoshop cs3 同埋outlook 2007 運行失敗..
用google搜尋過可以用 regsvr32 jscript.dll, regsvr32 VBscript.dll既方法解決問題..
但係我都係失敗左^^b

請問大家有無其他的方法可以解決這個問題?
install時右按install個exe, 然後選"以系統管理員身份運作"試下
X&Y 04:41 AM 05-26-08
作者: 小光:
install時右按install個exe, 然後選"以系統管理員身份運作"試下
謝解答
這個都試過了.. 連用win xp兼容模式都係出到setup但係幾秒後消失了.
繼續用google 搜尋發現都有不少人跟我一樣..
其他人話應該就是跟norton的security software有關..
不過我就算用recovery dise reinstall windows, norton都係內建左係我部機入面
唔通要用返cs2 --

--------------------------------------

已解決 : )
用完recovery disc install windows後不可啟用norton 個security s/w 既試用..
如果唔係又會安裝失敗 Orz
第一 ... 2 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 22  ... 最後

返回主題版面