Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > <<繼續談情>>

主題工具 顯示模式
舊 12-13-10, 01:22 AM   #26
碧克
God of Gamer

註冊日期: Aug 2003
引用:
作者: 斯羅 查看文章
我諗起個時發育期變聲後都好吾慣, 把聲變得勁沉
上音樂堂唱歌成日都俾先生笑我讀緊書咁
你估我想既咩...自此之後我都無唱歌既習慣

加上平時都係同仔傾計多, 吾會刻意去理自己咩tone
但一路都吾知原來把聲咁平仲會令人覺得悶

而家叫我改真係難過登天啦
吾通要日日晨早起身練聲
練聲唔駛一定要朝早起身練既,星光同巨聲都完左啦
屋企冇人果時試下講一個辭語,然後升pitch重覆一次,慢慢感受自己發聲時用力的感覺.
至於練氣就冇計,一係練內家功 , 一係做多D physical training,練順條氣.

╔══════════════╗
║ UNTIL WE SCORE ║
╚══════════════╝
    \  /

http://xv-s.heteml.jp/skill/v3.php?uid=g16219
碧克 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-13-10, 08:09 PM   #27
咩Feel
Game Master
脫線一族

註冊日期: May 2003
PSN  IDMaTTheWHk01
XBox Live GamertagMaTTheW Hk01
我著眼點反而唔係聲
係你本身份人,你會唔會比較內容,怕羞?
講野幾有聲調,內容係悶就無計喎
問清楚好D~~~XD

我反而比人話我把聲似女仔/師奶.......

舊 12-14-10, 10:49 AM   #28
beagleflash
Crazy Gamer
雜牌萬用刀

註冊日期: Apr 2006
引用:
作者: 咩Feel 查看文章
我著眼點反而唔係聲
係你本身份人,你會唔會比較內容,怕羞?
講野幾有聲調,內容係悶就無計喎
問清楚好D~~~XD

我反而比人話我把聲似女仔/師奶.......

始終最好知清楚個問題所在先比較容易處理。

我無比人話我把聲似女仔,不過電話訂枱會變左小姐……

舊 12-15-10, 09:20 AM   #29
-N3DS-
索柏最高~XD

引用:
作者: beagleflash 查看文章

電話訂枱會變左小姐<<我有幾位朋友試過~

舊 12-15-10, 05:52 PM   #30
咩Feel
Game Master
脫線一族

XBox Live GamertagMaTTheW Hk01
引用:
作者: beagleflash 查看文章

總之我把聲經親電話都係比人話小姐
打去校務處都一樣比話女同學

試過有次興得濟大罵sales我唔係女仔,佢唔知點算咁,非常驚
但仲問我join唔join個plan,試問連男女都搞錯既sales我點信得過(明屈

其實聲線/內容/停頓/肢體/表情都好影響講野有無趣味性
不妨睇下D talk show,你會理解得快D
你諗下你講野係想人地聽到尾,就要落D功夫令成件事有趣D
至少唔會覺得無吸引力而唔想聽落去
表達能力都是一大關鍵

舊 12-15-10, 09:51 PM   #31
teamkiller

註冊日期: Dec 2003
引用:
作者: 咩Feel 查看文章

總之我把聲經親電話都係比人話小姐
打去校務處都一樣比話女同學

試過有次興得濟大罵sales我唔係女仔,佢唔知點算咁,非常驚
但仲問我join唔join個plan,試問連男女都搞錯既sales我點信得過(明屈

其實聲線/內容/停頓/肢體/表情都好影響講野有無趣味性
不妨睇下D talk show,你會理解得快D
你諗下你講野係想人地聽到尾,就要落D功夫令成件事有趣D
至少唔會覺得無吸引力而唔想聽落去
表達能力都是一大關鍵
咁你個樣又真係基基地喎....
比人當TB好正路

舊 12-15-10, 09:59 PM   #32
碧克

引用:
作者: teamkiller 查看文章
比人當TB好正路
TB唔會基基地咯唔該
果D叫__型

╔══════════════╗
║ UNTIL WE SCORE ║
╚══════════════╝
    \  /

http://xv-s.heteml.jp/skill/v3.php?uid=g16219
碧克 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-22-10, 01:54 AM   #33
咩Feel
Game Master
脫線一族

引用:
作者: teamkiller 查看文章
比人當TB好正路
我都覺得我生錯性別,很認真

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 08:43 PM

手機版 | APP版