Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > <<繼續談情>>

主題工具 顯示模式
舊 10-09-10, 09:07 PM   #1
tchans
Crazy Gamer
西軍~

註冊日期: Dec 2002
呢次有一點點進退維谷

故事地點唔係HK. 本人在外地工作, 係公司識左個其他部門既女仔, 唔可以話識, 只可以講一定係同事

初初都係講下早晨,再見.
而我個部門係有規定唔可以同其他部門太熟
而我本人亦都諗住做夠一年經驗就走人

故事一直發展, 我同佢都知道對方邊位. 而個女同事亦鐘意係d放break時段將d零食周圍派, 我咁岩在場就收左d, 跟住我又懶形咁將一盒食淨既La Maison Du Chocolat俾左佢, 但係又唔好彩咁俾佢另一位同事食左. 問返我係邊度買, 我就話你無可能買到. 因為La Maison係個邊無開. 跟手無耐我返HK時順手買左盒新既俾佢.

隨住事情發展,我對個位同事認識越來越深 ( 特登去CANTEEN撞佢咁 ), 唔煙唔酒唔浦, 唔用名牌貴野 亦都知道左佢好多私人野, 而佢亦都聽從我某D意見改左一部份生活習慣.. 最近更一齊打的收工回家 ( 有天意有人為 )

但係最唔好彩就係問到佢有個多年既男朋友 ( 由中學到現在, 年齡應該有25到6) 仲要成日接佢收工, 不過就無咩大志, 係D公司仔做文職就覺得收夠數, 多年黎隻戒指仔都無. 但係當問到愛情部份既時候, 佢又特別講自己係專一個種. 但係佢又同我呻佢男友係佢病個陣仲同朋友去唱K, 直到現在都仲有芥蒂.

而家兩頭唔到岸, 我唔怕去掙, 但係對面多年感情又覺得好難去打破. 而自己最快明年初亦會離開公司. 望版友指點一二.

舊 10-09-10, 09:35 PM   #2
Rotagen
Game Master

註冊日期: Jul 2008
人前強調自己很守承諾既人往往最無誠信
其餘同理

舊 10-09-10, 09:55 PM   #3
Norm
God of Gamer
=_="""""

註冊日期: Sep 2002
La Maison Du Chocolat你不會送俾佢吧?!.....用咩三國志大戰既計略好呢?XDDDD

舊 10-09-10, 11:02 PM   #4
安已不
Senior Gamer

註冊日期: Apr 2009
想做就去做

冇咩意見比到你.
而且我睇你你又唔係要人教你點溝女的人來.
OK既......米當做下好人比D危機意識佢BF睇, 叫佢關心多D佢條女囉....
安已不 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-09-10, 11:49 PM   #5
dragonwing84
Game Master

註冊日期: Dec 2006
PSN  IDAlbertSIR
XBox Live GamertagAlbert0511
引用:
作者: 安已不 查看文章
想做就去做

冇咩意見比到你.
而且我睇你你又唔係要人教你點溝女的人來.
OK既......米當做下好人比D危機意識佢BF睇, 叫佢關心多D佢條女囉....

有料又駛咩人教
無料又點撬到人牆腳
佢係邊隻你自己諗
dragonwing84 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-10-10, 12:24 AM   #6
singsingjai
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2003
你撬人, 人撬你.
雖然話要爭取自己幸福, 不過我都係唔BUY撬人..

你現在又唔係特別LIKE 佢.. (最多係CRUSH), 又就尼走, 唔好踩落去呀..

i love toys
i love you!
singsingjai 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-10-10, 12:58 AM   #7
Wayne L
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2008
PSN  IDwaynelkw
女仔在其他異性面前"隨口"數下自己男朋友
其實好正常..
Wayne L 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-10-10, 01:08 AM   #8
二伍

係咪想撬走佢然後再飛佢?
二伍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-10-10, 07:01 PM   #9
tchans
Crazy Gamer
西軍~

出得post問梗係有問題~ 就係搞唔惦ma

無疑惑又點會1516呢.

撬走佢然後再飛佢<----細佬我未有咁高招.

舊 10-10-10, 08:27 PM   #10
HIM

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDhim927
既然有顧慮, 就無謂繼續, 會去撬人牆腳既人點會考慮咁多

HIM 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 10-10-10, 09:46 PM   #11
Norm
=_="""""

引用:
作者: HIM 查看文章
既然有顧慮, 就無謂繼續, 會去撬人牆腳既人點會考慮咁多
其實顧慮撬唔撬到,唔係應唔應該撬

舊 10-11-10, 02:40 PM   #12
某F
我的歌聲裡

註冊日期: Jun 2002
引用:
作者: Norm 查看文章
其實顧慮撬唔撬到,唔係應唔應該撬
剃人頭者人亦剃其頭
除非中出即飛

舊 10-11-10, 03:10 PM   #13
綾小路雷太

註冊日期: Aug 2005
引用:
作者: 某F 查看文章
剃人頭者人亦剃其頭
除非中出即飛
關咩事
女人中出唔到男人同人亦剃其頭,兩者並無衝突架喎。

舊 10-11-10, 03:12 PM   #14
HI_Ricky
深山人士

註冊日期: Sep 2009
PSN  ID封左塵....
XBox Live Gamertag封左塵....
咁數口,....
做1年就走, 個期限係你自己set出黎, 分明已經自已玩自己,
對方有咁長2人關係,你的機會只有係等缺口出現,呢D又唔係1時3刻就出現,你現時優越就只剩番你又離開公司前的時間....
真係比你溝到,但出年你又離開公司wo,咁之後日子你又同人地之前條仔有乜分別呢?咪又係接放送呢D..而且你係你自已陰影下會堤防你自已的copy 出現,自已玩自己,何必呢

http:/www.machouse.hk
https://www.facebook.com/machouse2004/
另回收/維修各類特殊,開發,除錯 用途主機,可以PM 我
寵物用品 零售 http://www.applecare.com.hk

此篇文章於 10-11-10 03:18 PM 被 HI_Ricky 編輯。
HI_Ricky 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-11-10, 03:20 PM   #15
HI_Ricky
深山人士

註冊日期: Sep 2009
PSN  ID封左塵....
XBox Live Gamertag封左塵....
引用:
作者: 綾小路雷太 查看文章
關咩事
咁深既......好難明.....

http:/www.machouse.hk
https://www.facebook.com/machouse2004/
另回收/維修各類特殊,開發,除錯 用途主機,可以PM 我
寵物用品 零售 http://www.applecare.com.hk
HI_Ricky 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-11-10, 03:36 PM   #16
綾小路雷太

註冊日期: Aug 2005
引用:
作者: HI_Ricky 查看文章
咁深既......好難明.....
事實上我都唔明樓上講乜

舊 10-11-10, 03:50 PM   #17
才子
Ultimate Gamer
量地總監

註冊日期: Jun 2006
PSN  IDMr_Bean9060
引用:
事實上我都唔明樓上講乜
要搵個解籤佬去解文

(`・ω・´)
才子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-11-10, 03:52 PM   #18
Justine
Game Master
Dystopia鼓手

註冊日期: Apr 2003
引用:
作者: HI_Ricky 查看文章
咁數口,....
做1年就走, 個期限係你自己set出黎, 分明已經自已玩自己,
對方有咁長2人關係,你的機會只有係等缺口出現,呢D又唔係1時3刻就出現,你現時優越就只剩番你又離開公司前的時間....
真係比你溝到,但出年你又離開公司wo,咁之後日子你又同人地之前條仔有乜分別呢?咪又係接放送呢D..而且你係你自已陰影下會堤防你自已的copy 出現,自已玩自己,何必呢
認同
乜叫有大志?
大把人搵一萬鬆d咪又養得起自已女人
難道樓主認為自已之後會搵幾萬一個月?

而且一段長時間既感情,佢地一定經歷左好多好多,你知既只係一少部份
而佢仲意果個男仔既原因未必出有無大志有關,
如此一來你個優勢已經唔再係優勢
有d野其實唔係咁易的

Justine 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-11-10, 04:31 PM   #19
某F
我的歌聲裡

註冊日期: Jun 2002
引用:
關咩事
應唔應該撬<-呢個問題

舊 10-12-10, 02:09 AM   #20
tchans
Crazy Gamer
西軍~

嗯. 的確時間上好似係太少

我都明而家抽身係最無蝕底.

舊 10-19-10, 11:08 PM   #21
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

註冊日期: Jan 2003
如此兒嬉...ha

流胃兄x民賤聯.無恥黨x禮義廉......
250311.3975.12363
Busconcamp 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-23-10, 10:13 AM   #22
emiko
Crazy Gamer

註冊日期: May 2005
樓主,問下自己有幾鐘意個女同事先?

如果係好鐘意人,咪追囉。
一日未結婚,都仲可以公平競爭。

如果唔太鐘意,就無謂做第三者。

追唔追到係另一個問題,不要和上述問題混在一起考慮。
emiko 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 09:54 PM

手機版 | APP版