Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 體育版 > 國家隊討論區

查看投票結果: 邊隊會係歐洲國家盃冠軍?
瑞士 0 0%
捷克 2 1.32%
葡萄牙 12 7.95%
土耳其 2 1.32%
奧地利 0 0%
克羅地亞 1 0.66%
德國 25 16.56%
波蘭 1 0.66%
荷蘭 33 21.85%
意大利 30 19.87%
羅馬尼亞 0 0%
法國 4 2.65%
希臘 1 0.66%
瑞典 2 1.32%
西班牙 30 19.87%
俄羅斯 8 5.30%
投票者: 151. 您不可以參加此投票

主題工具 顯示模式
舊 06-10-08, 09:50 AM   #376
nohopeleo
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2002
期望羅馬尼亞踢走哂法國同意大利

舊 06-10-08, 09:53 AM   #377
sqling
God of Gamer

註冊日期: Sep 2005
引用:
作者: 柴崎幸 查看文章
今朝睇到新聞話意大利輸三蛋,眼都突埋。
自己都覺得荷蘭會贏,但完全無諗過咁容易贏三粒。
意大利再唔諗諗計,就有D危啦。
我覺得係青黃不接得好緊要
sqling 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-10-08, 10:13 AM   #378
Aqours
Crazy Gamer

註冊日期: Apr 2006
等左咁耐
今晚終於到西班牙啦
希望今屆打好d
Aqours 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-10-08, 10:21 AM   #379
川上双葉
みるをみる

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDhgckelvin
尋晚果球真係冇越位

圖轉自hkdiscuss UID#1137698

訓於場外的彭路基的確被視為正在比賽中的防守球員
雖然邏輯上佢訓o係場外..何來參與防守
但根據目前球例上彭路基係包了越位位置

此篇文章於 06-10-08 10:24 AM 被 川上双葉 編輯。
川上双葉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-10-08, 12:15 PM   #380
祖羅.祖班納
어떡해 어떡해

註冊日期: Apr 2003
琴晚荷蘭個8號勁到爆炸,成個韋拉咁,估唔到佢只係踢川迪...
撐左3晚,又有番3晚可以抖抖唔洗睇尾場

WHY ALWAYS ME?
祖羅.祖班納 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-10-08, 12:44 PM   #381
西野村中一條河
Game Master

註冊日期: May 2002
尋晚有睇意大利對荷蘭
睇黎都法國同荷蘭出線機會大
意大利個樣係攻不強守不穩
中場得個搶字,無組織,無keyman
但同時又無點打邊拉開
d波斬黎斬去,入肉攻擊好得3個左右
一開始就出迪比亞路情況會好d

法國和左,但有得變,人腳較好
相反意大利變動唔會太大

舊 06-10-08, 12:52 PM   #382
大家樂職員
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2007
引用:
作者: 祖羅.祖班納 查看文章
琴晚荷蘭個8號勁到爆炸,成個韋拉咁,估唔到佢只係踢川迪...
估唔到會出雙DMF, engaleaar + de jong 係咁破壞﹐free up晒sneijder & VDV
希望可以下場可以原陣!

從bergkmap/overmars/zenden個代開始﹐好耐無見過荷蘭咁有氣勢
大家樂職員 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-10-08, 12:56 PM   #383
大家樂職員
Crazy Gamer

引用:
作者: 紫月  查看文章
等左咁耐
今晚終於到西班牙啦
希望今屆打好d
其實如果keep返班翼會好打D﹐好懷念vincente + joaquim...特別中間咁多play maker Xavi Cesc 就算xabi alonso都可以算係﹐拉開打容易打好多..西班牙本身算ok快﹐應該運用多D呢點....WC2006 D組織快到...幾下到前場
舊 06-10-08, 01:03 PM   #384
祖羅.祖班納
어떡해 어떡해

引用:
作者: 西野村中一條河 查看文章
尋晚有睇意大利對荷蘭
睇黎都法國同荷蘭出線機會大
意大利個樣係攻不強守不穩
中場得個搶字,無組織,無keyman
但同時又無點打邊拉開
d波斬黎斬去,入肉攻擊好得3個左右
一開始就出迪比亞路情況會好d

法國和左,但有得變,人腳較好
相反意大利變動唔會太大
都唔知鄧納東尼搞咩....放曬成條ac中場落去 佢成年冇睇ac咩,有幾頹唔係唔知呀....你係都要出派路都可以拍迪羅斯同柏路達丫 迪比對佢冇咩期待,反而覺得卡斯辛奴會係變數...琴日得佢夠膽上腳同扭製造空位,格羅素d側撃都係一個攻擊起點

引用:
作者: 大家樂職員 查看文章
估唔到會出雙DMF, engaleaar + de jong 係咁破壞﹐free up晒sneijder & VDV
希望可以下場可以原陣!

從bergkmap/overmars/zenden個代開始﹐好耐無見過荷蘭咁有氣勢
同埋古治又係堅,成條右邊佢一個打曬

舊 06-10-08, 02:02 PM   #385
Aqours
Crazy Gamer

註冊日期: Apr 2006
引用:
作者: 大家樂職員 查看文章
其實如果keep返班翼會好打D﹐好懷念vincente + joaquim...特別中間咁多play maker Xavi Cesc 就算xabi alonso都可以算係﹐拉開打容易打好多..西班牙本身算ok快﹐應該運用多D呢點....WC2006 D組織快到...幾下到前場
始終維辛迪近年咁傷法 好難搵佢踢
祖亞昆就唔知點解無佢啦
不過e家一對左右翼(大衛施華同恩尼斯達)都十分可靠
無論突破,分波,切入,走位拉空等等都唔多需要擔心

始終最緊要過到自己個關
唔好大賽腳軟就得了
Aqours 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-10-08, 02:15 PM   #386
大家樂職員
Crazy Gamer

引用:
作者: 紫月  查看文章
始終維辛迪近年咁傷法 好難搵佢踢
祖亞昆就唔知點解無佢啦
不過e家一對左右翼(大衛施華同恩尼斯達)都十分可靠
無論突破,分波,切入,走位拉空等等都唔多需要擔心

始終最緊要過到自己個關
唔好大賽腳軟就得了
最後一次有vicente應該係WC06
個時條5人中場vicente xavi senna (?) alonso luiz garcia 好鬼勁﹐要快有快要準有準..

iniesta打wing好似浪費左﹐但係中間已經有xavi / 法比, 右邊會唔會出被受好評既santi呢

想fabregas打正選﹐但係9成4-4-2 中間 senna + xavi...

西班牙太多打中場中既人﹐有辦法出晒xavi + fabregas就好
舊 06-10-08, 02:20 PM   #387
祖羅.祖班納
어떡해 어떡해

其實西班牙最大阻力係咪阿拉干 今晚對既仲要係軒迪克

舊 06-10-08, 02:46 PM   #388
暴走蟹

註冊日期: Jan 2004
引用:

同埋古治又係堅,成條右邊佢一個打曬
今季比人插到暈

估唔到仲聽到呢句
暴走蟹 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-10-08, 02:56 PM   #389
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
引用:
作者: 暴走蟹 查看文章
今季比人插到暈

估唔到仲聽到呢句
好明顯係荷蘭後防靠唔住,當有一個拚命三郎出現全場助攻助守o既時候,大家就會激讚

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-10-08, 02:58 PM   #390
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
引用:
作者: hgckelvin 查看文章
尋晚果球真係冇越位

訓於場外的彭路基的確被視為正在比賽中的防守球員
雖然邏輯上佢訓o係場外..何來參與防守
但根據目前球例上彭路基係包了越位位置

我敗了 .....不過....彭彭都己經3X歲了<--賴地硬?

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-10-08, 03:06 PM   #391
『庭』
Ultimate Gamer

註冊日期: Dec 2002
PSN  IDmagoting
XBox Live GamertagARTing
估唔到死亡之組賽果會係咁出人意表

荷蘭後防竟然唔失波, 真係估佢唔到
keep 住咁既攻力殺出死亡之組啦
『庭』 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-10-08, 03:07 PM   #392
暴走蟹

註冊日期: Jan 2004
引用:
作者: DevilElvis 查看文章
好明顯係荷蘭後防靠唔住,當有一個拚命三郎出現全場助攻助守o既時候,大家就會激讚
唔否認呢點
暴走蟹 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-10-08, 05:19 PM   #393
kaimankg
Crazy Gamer
我唔會再出聲

註冊日期: Mar 2003
PSN  IDwhykkm
XBox Live Gamertagwhykkm
意大利真係令人失望,攻冇力守不穩

舊 06-10-08, 06:34 PM   #394
西野村中一條河
Game Master

註冊日期: May 2002
引用:
都唔知鄧納東尼搞咩....放曬成條ac中場落去 佢成年冇睇ac咩,有幾頹唔係唔知呀....你係都要出派路都可以拍迪羅斯同柏路達丫 迪比對佢冇咩期待,反而覺得卡斯辛奴會係變數...琴日得佢夠膽上腳同扭製造空位,格羅素d側撃都係一個攻擊起點
放返ac落去都無問題
但意大利無卡卡

佢一開始應該想放金莫蘭尼斯做maker
但點知毫無作用,另外個11號(咩迪尼)同東尼各有各踢
成場波做又做唔到,守又守唔到
或者一開始放東尼+迪比亞路+卡斯申奴會更好

依家輸三球,最後同分都好大機會輸得失

舊 06-10-08, 06:37 PM   #395
祖羅.祖班納
어떡해 어떡해

引用:
作者: 暴走蟹 查看文章
今季比人插到暈

估唔到仲聽到呢句
我少睇利記,冇乜機會插佢丫

舊 06-10-08, 06:37 PM   #396
祖羅.祖班納
어떡해 어떡해

引用:
放返ac落去都無問題
但意大利無卡卡

睇怕卡斯辛奴又係要喊住走

舊 06-10-08, 06:46 PM   #397
呀正
Crazy Gamer
小飛俠

註冊日期: Mar 2004
Nintendo Switch ID0451-6668-9114
PSN  IDShekChing
真開心,荷蘭係威係勢

今晚spain 都爆seed就perfect喇
呀正 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-10-08, 06:51 PM   #398
東條希
Game Master
青春色の波紋疾走

註冊日期: May 2005
引用:
放返ac落去都無問題
但意大利無卡卡

我覺得係無西多,以前意大利有托迪響前面組織進攻同牽制對方守衛
依家組織上完全靠哂派路放長波,問題係派路仲要兼顧埋防守
無辦法經常壓上前場
我都覺得出卡斯辛奴響前場做下駁腳可能會好d

四十九年一睡夢,
一期栄華一盃酒。

TSUMUGI RHYME 薄桜鬼中毒中 今期1番好きな曲 希deきしめ
大好きって言うなら、大大好きって返すよ
忘れ物もうないよね? ずっと永遠に一緒だよ
東條希 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-10-08, 06:56 PM   #399
Lukas
Insane Gamer

註冊日期: Jul 2006
引用:
8號件大杉今均真係一戰成名, 歐國盃後準備轉班啦

英雄所見略同

Lukas 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-10-08, 07:09 PM   #400
clie

註冊日期: Dec 2001
贏一場係兩分定三分?
clie 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PS3] PlayStation®Network ID 收集區(新格式使用中,請重新填寫<P.1>) LKC 攻略及心得交流區 344 01-27-14 05:09 PM
我們的醫療紀錄[官方浮誇敗家紀錄] (請看調整了的規矩!) KKH 照相館 44 09-06-13 09:35 PM
[NDS] 地球の歩き方DS 香港,イギリス,ソウル・釜山,上海 *小榮* 手提遊戲機討論版 26 02-08-08 08:53 PM
曼聯躉紅魔鬼地帶 VOL.31 [ ~CLOSED~ ] 啤梨王子 球會討論區 1001 12-27-07 10:54 AM
曼聯躉紅魔鬼地帶 VOL.30 [ ~CLOSED~ ] 啤梨王子 球會討論區 1002 10-27-07 09:03 AM

現在的時間是 05:41 AM

手機版 | APP版