Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 體育版 > 國家隊討論區

主題工具 顯示模式
舊 11-22-07, 11:23 AM   #451
Bigwater
God of Gamer

註冊日期: Aug 2003
引用:
作者: DevilElvis 查看文章
唔敬老,好明顯串緊伯伯
西班牙的死症
Bigwater 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-22-07, 11:31 AM   #452
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
引用:
作者: Bigwater 查看文章
西班牙的死症
人家都唔用老矣,你仲想點

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-22-07, 11:36 AM   #453
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
引用:
作者: DC 97 查看文章
唔洗咁勞氣~
神比左生路佢唔行~佢要自殺無計
後果自負

印唔印返件b17做定紀念版好
印番7啦,著住E件咁埋尾o既波衫貪好睇咩

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-22-07, 11:40 AM   #454
啤梨王子
The One
過氣萬人迷

註冊日期: Mar 2003
PSN  IDPear_Prince
引用:
作者: 白高達 查看文章
尋晚真係睇到火都黎埋
龍門 - 廢物,用神經刀占士好過,可能仲會有 D 驚喜的搞笑場面,但係就唔會失第一同第三球波
後防 - 一對中堅玩乜呀?近距離做觀眾睇波呀?有波又唔搵人去包位,比 D 人一個 One Two 話過就過射入第二球,第三球波蘇根佬做乜唔用個身擋波,而係則身避開?@#$%^&*())(*&^ 左面的暴力冶,經常走漏人比人放,又包 Offside 位比人入第二球,有次仲喺禁區頂 Set 埋個波比人射,勞氣!!
中場 - 双特今場真係打得差到無朋友,一係唔見人,一係就傳失波
榚高喺左面發揮唔出水準,胡蟻飛鼻使淨係得過走字,狗都走得好快架,不如我放隻狗落去跑啦
點解個死人領隊下半場先比碧咸仔入黎?你估佢係神咩?次次都要佢做 D Impossible Mission
下半場先碧咸仔入咗黎之後,真係成隊波好咗好多,不過唔知點解 D 隊友唔多比波碧咸仔,如果唔係高冶起碼可以入多一至兩球
前鋒 - 高冶今場都算係咁,喺前面比人又推又撞,最主要係真係接應到碧咸仔傳中波兼射得好靚,都算係交足功課 奈何碧咸仔太遲入黎,上半場完全無 D 高質數的傳中波,發揮唔到高冶的長遠

其實尋晚我都諗住英軍會打 4-5-1,四個後防前面放一個夏格維斯做清場,中間就双特做搶波、分波、派波等控制隊波的節奏,左右兩邊就榚高同碧咸仔,爆中或者傳中比中間的高冶,實行同佢玩英式轟炸機,點知..........................

馬交倫真係收眉啦,火都黎埋,做咗英格蘭 Fans 咁多年(由識睇波到家陣),最火都係尋晚 家陣仲賴死唔走,你 D 面皮有無咁厚呀?

正所謂:機會就俄軍比,前途就自己丟
真係好火、好燥、好勞氣
一開波我已經講過類似既野
出高治唔出碧咸....高明

我相信gaf好多兄弟都會比麥卡倫教波好

Waiting around for somebody to change your life for you is a loser's game.
If you want a great friend, you've got to be a great friend; if you want a great partner,you've got to be a great partner.
啤梨王子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-22-07, 11:44 AM   #455
杜蕾恩
Insane Gamer

註冊日期: Oct 2002
打假波味好"濃" .......輸死好多人

杜蕾恩 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-22-07, 11:45 AM   #456
>>>>>劉伯<<<<<
The One
業餘歌手

註冊日期: Apr 2004
PSN  IDlauhenry
XBox Live Gamertaglauchai
頭先去左bbc睇睇有乜料
以我有限既英文能力能解到係
好似今日唔會炒住
星期四(英國時間)0830會有個meeting同佢傾喎

舊 11-22-07, 11:47 AM   #457
啤梨王子
The One
過氣萬人迷

英 格 蘭 輸 波 無 緣 歐 國 盃

碧 咸 的 「 七 旋 斬 」 最 終 亦 拯 救 不 了 英 格 蘭 。

週 四 凌 晨 歐 國 盃 E組 焦 點 大 戰 ,英 格 蘭 憑 著 林 柏 特 和 哥 洛 治 的 入 球 曾 經 一 度 扳 平 ,但 最 終 被 柏 特 歷 射 入 致 勝 一 球 使 得 克 羅 地 亞 作 客 以 3比 2爆 冷 擊 敗 英 格 蘭 。

柏 特 歷 後 備 入 替 建 功

上 半 場 客 隊 的 克 羅 地 亞 即 有 入 球 ,8分 鐘 ,卡 蘭 積 卡 遠 射 本 來 威 脅 不 大 ,但 門 將 史 葛 卡 臣 竟 未 能 接 實 讓 皮 球 漏 入 ,克 羅 地 亞 1比 0領 先 。 15分 鐘 ,奧 歷 在 十 二 碼 點 突 破 越 位 ,其 後 再 扭 過 史 葛 卡 臣 輕 鬆 射 入 ,客 隊 在 初 段 迅 即 連 入 2球 。 26分 鐘 ,哥 洛 治 在 禁 區 頭 鎚 攻 門 惜 越 楣 高 出 ,其 後 英 格 蘭 多 次 進 攻 亦 同 樣 由 於 操 之 過 急 未 能 構 成 威 脅 ,上 半 場 克 羅 地 亞 以 2比 0領 先 。

換 邊 後 領 隊 麥 卡 倫 立 即 換 入 碧 咸 和 迪 科 爾 加 強 功 力 。 51分 鐘 ,碧 咸 射 自 由 球 惜 省 中 人 牆 。 56分 鐘 ,迪 科 爾 在 禁 區 被 拉 跌 博 得 十 二 碼 ,林 柏 特 操 刀 輕 鬆 射 左 角 入 網 ,令 球 隊 出 線 重 現 生 機 。 58分 鐘 ,英 軍 守 將 布 歷 治 在 禁 區 欲 解 圍 竟 撞 中 上 楣 差 點 做 成 烏 龍 球 ,其 後 奧 歷 接 應 角 球 頭 鎚 攻 門 則 被 史 葛 卡 臣 擋 出 。 66分 鐘 ,碧 咸 以 招 牌 式 出 波 傳 入 禁 區 ,哥 洛 治 心 口 控 定 橫 身 抽 射 左 角 入 網 ,為 英 格 蘭 扳 平 2比 2,取 回 出 線 主 動 權 。 可 惜 在 77分 鐘 ,後 備 入 替 的 柏 特 歷 在 禁 區 頂 控 定 後 施 射 右 角 破 網 ,為 克 羅 地 亞 再 次 領 先 。 86分 鐘 英 格 蘭 有 黃 金 機 會 ,D.賓 特 在 禁 區 壓 過 對 方 守 將 後 凌 空 抽 射 惜 僅 僅 高 出 。 最 終 克 羅 地 亞 作 客 得 以 3比 2技 術 性 擊 倒 英 格 蘭 ,並 令 後 者 慘 遭 淘 汰 出 局 。

英 格 蘭 出 場 陣 容 :

史 葛 卡 臣 、 布 歷 治 、 蘇 甘 保 、 米 卡 李 察 士 、 歷 斯 確 特 、 巴 利 (迪 科 爾 46')、 林 柏 特 、 胡 禮 菲 臘 斯 (碧 咸 46')、 謝 拉 特 、 祖 高 爾 (D.賓 特 18')、 哥 洛 治

克 羅 地 亞 出 場 陣 容 :

柏 列 迪 高 沙 、 史 米 、 羅 拔 高 華 斯 、 哥 路 卡 、 史 梅 歷 、 尼 高 高 華 斯 、 摩 特 歷 、 卡 蘭 積 卡 (柏 拉 積 75')、 達 里 奧 辛 拿 、 奧 歷 (拿 傑 迪 84')、 艾 杜 亞 度 (柏 特 歷 69')

Waiting around for somebody to change your life for you is a loser's game.
If you want a great friend, you've got to be a great friend; if you want a great partner,you've got to be a great partner.
舊 11-22-07, 11:49 AM   #458
啤梨王子
The One
過氣萬人迷

足總將研究麥卡倫前途

麥卡倫

英格蘭足總將會於週四早上八時三十分召開會議,研究麥卡倫的前途問題。

英格蘭在週三未能取得一分出線歐洲國家杯,但麥卡倫賽後表示他不會請辭。

「我應該負責任,我的工作是帶領球隊出線歐洲國家杯,但我未能做到,但我不會研究我的去向。」麥卡倫說。

「我們現在的心情與球迷一樣,相信我,我明白大家的感受。」

原定麥卡倫會在週五代表球隊到南非出席世界杯外圍賽的抽籤,但看來所有事情需要在此之前解決。

而隊長泰利則繼續支持麥卡倫留下︰「我是全力支持他的。我們彼此間合作愉快,大家都十分享受,而現在需要共同承擔責任。」

「不只是麥卡倫,而是所有球員。我們才是落場去爭取成績但最終做不到,因此全體球員都有責任。」

舊 11-22-07, 12:01 PM   #459
t-cup
Moderator
CD-ROM

註冊日期: Dec 2001
3DS Friend Code4511 1485 9506
PSN  IDtcuphk2
XBox Live Gamertagtcuphk
john terry 會唔會又做無間道, 之後又篤死老麥 (好似趕 mourino 咁)

t-cup 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-22-07, 12:08 PM   #460
>>>>>劉伯<<<<<
The One
業餘歌手

註冊日期: Apr 2004
PSN  IDlauhenry
XBox Live Gamertaglauchai
話哂做captain
點都要扮吓野吧

舊 11-22-07, 12:26 PM   #461
Jamie
バンブラ小職人

註冊日期: Apr 2003
XBox Live GamertagJaMieGAF
我那個"林伯無用論", 今場其實都好明顯
又是建設性零, 但由於又沒有直接導致入波的犯錯而不能怪他
今次要鬧又是要鬧後防, 未免太失常
可能同時龍門太嫰, 不敢對大哥們下指揮吧
中場控制率差是另一個大問題
或者英格蘭是太過多人材, 老MC就隨隨便便選
正常外圍賽連友賽都有十多場, 如果一直用同一個陣同一班人一定有點默契的...

介蘭有今日, 由頭幾場外圍賽已經註定了
如果不是對弱隊都失分, 今日就不用打九零一

男は__で勝負!!
[NICO] 實況 KY 彈幕 外語 自重 [/NICO]
Jamie 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-22-07, 12:28 PM   #462
Iro
魔法學園學生

註冊日期: Aug 2003
應該頒個體育精神獎給以色列及克羅地亞
Iro 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-22-07, 12:47 PM   #463
cloud

PSN  IDsteve_ho110
引用:
作者: 杜蕾恩 查看文章
打假波味好"濃" .......輸死好多人
咁又唔好話係假波......
我見Croatia 2:2 收起d 正選,諗住佢放水la ,點知2:3 果時個領隊勁開心,之後完場班球員領隊勁興奮,佢地真係想贏England....

只怪England 頂唔住

人並不是生來給打敗的。人可被消滅,但不能夠被打敗。

Hemingway (1899-1961)
cloud 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-22-07, 12:55 PM   #464
SANG2003
Banned
希望之星

註冊日期: Feb 2003
引用:
作者: 啤梨王子 查看文章
一開波我已經講過類似既野
出高治唔出碧咸....高明

我相信gaf好多兄弟都會比麥卡倫教波好
放個碧咸落去斬斬斬都好過亂踢啦
SANG2003 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-22-07, 01:05 PM   #465
Jamie
バンブラ小職人

註冊日期: Apr 2003
XBox Live GamertagJaMieGAF
引用:
作者: cloud 查看文章
我見Croatia 2:2 收起d 正選,諗住佢放水la ,點知2:3 果時個領隊勁開心,之後完場班球員領隊勁興奮,佢地真係想贏England....
可能有油王秘密獎金吧 XDDDD

說起來TERRY會唔會都是收了油王錢而賣國呢?? ^^

男は__で勝負!!
[NICO] 實況 KY 彈幕 外語 自重 [/NICO]
Jamie 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-22-07, 01:14 PM   #466
西野村中一條河
Game Master

註冊日期: May 2002
引用:
作者: SANG2003 查看文章
放個碧咸落去斬斬斬都好過亂踢啦
英格蘭根本無「殺著」
近幾年只有碧咸斬波
要再諗有咩路數係經常性入波,真係諗唔到

一諗到「和波已經可以出線」就覺得英格蘭有d危
隊波本身已經唔勁(至少唔夠克羅地亞勁)
打守,打單箭頭,重要用高治......
作為一個領隊,唔攻主力防守.都一定要「穩守」打「突擊」,立坐和望嬴之地
唔明麥卡倫打守又唔突擊有咩目的,真係諗住守和九十分鐘
出高治唔出碧咸,咁不如出迪科爾/賓特一個人跑狗
定佢以為克羅地亞同奧地利差唔多實力

睇新聞重要厚面皮到話唔走?

舊 11-22-07, 01:18 PM   #467
POISON

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDRayson-GAF2
好玩唔玩生死一刻走黎換龍門
除非龍門上身就真係贏就英雄,輸就.......'''
B7無態都咁勁.....無態既係麥卡倫吧

舊 11-22-07, 01:19 PM   #468
杜蕾恩
Insane Gamer

註冊日期: Oct 2002
引用:
作者: cloud 查看文章

只怪England 頂唔住
以色列 WIN 左俄羅斯, 加上英格蘭主場, 和波都出到線, 佢 5 正常出陣, 無啦啦搞個 4-5-1, 好明顯 MC 卡倫有心惡搞 ..... 出埋 新龍口 更加係一絕 !!! 佢 D 用心真係呢.....

杜蕾恩 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-22-07, 01:21 PM   #469
SANG2003
Banned
希望之星

碧咸既殺著佢都唔信咪又得佢死
佢根本由頭到尾都係想話比人知唔一定要碧咸
點知搞出大頭弗
舊 11-22-07, 01:24 PM   #470
暴走蟹

註冊日期: Jan 2004
你個麥加倫

追平2:2已經想死守全場

講左唔好咁縮
結果講中比左棍柏歷一腳ko

係咪唔識睇中文
暴走蟹 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-22-07, 01:30 PM   #471
t-cup
Moderator
CD-ROM

引用:
碧咸既殺著佢都唔信咪又得佢死
佢根本由頭到尾都係想話比人知唔一定要碧咸
點知搞出大頭弗
可能佢都想以試陣o黎搵出其他策略, 可惜... 時間唔容許佢咁做

不過, 前, 中, 後線 (今場唔計) 其實都不差, 問題在於整體熔合性上強差人意, 或者英足總真係要想想, 咁密的賽期, 應否多o的夾埋一齊練o下默契, 增加鸁波的板斧. 尤其成隊英軍來自五湖四海, 無特定某一隊的骨幹, 尤其前後的骨幹 (雖然好似有 車路士 的骨幹, 但英國沒有像 杜奧巴 這種球員) 更加要好好組織一o下.

但又話說回來, 麥sir 果陣帶 米堡 都係神神怪怪o架啦, 俾佢搞到 英國 咁, 有少少一啖笑啦

舊 11-22-07, 01:31 PM   #472
SANG2003
Banned
希望之星

引用:
作者: 暴走蟹 查看文章
你個麥加倫

追平2:2已經想死守全場

講左唔好咁縮
結果講中比左棍柏歷一腳ko

係咪唔識睇中文
如果照住黎攻3-2都得啦 係都要打烏龜
舊 11-22-07, 01:33 PM   #473
SANG2003
Banned
希望之星

引用:
作者: t-cup 查看文章
可能佢都想以試陣o黎搵出其他策略, 可惜... 時間唔容許佢咁做

不過, 前, 中, 後線 (今場唔計) 其實都不差, 問題在於整體熔合性上強差人意, 或者英足總真係要想想, 咁密的賽期, 應否多o的夾埋一齊練o下默契, 增加鸁波的板斧. 尤其成隊英軍來自五湖四海, 無特定某一隊的骨幹, 尤其前後的骨幹 (雖然好似有 車路士 的骨幹, 但英國沒有像 杜奧巴 這種球員) 更加要好好組織一o下.

但又話說回來, 麥sir 果陣帶 米堡 都係神神怪怪o架啦, 俾佢搞到 英國 咁, 有少少一啖笑啦
天亡老麥,前面放個朗尼OR OWEN都唔會入2球咁少........
全部要員生死戰出唔到
舊 11-22-07, 01:35 PM   #474
victorsky
Crazy Gamer

註冊日期: Sep 2002
佢打4-5-1都冇咩問題, 但係下半場落後情況佢換出巴利留林8 我覺得值得商榷
始終林8同謝4都攻強於守, 佢換走埋巴利冇人o係中場開始清波攪到有斷層, 好多次克羅地亞o係中間去波去得好快一攻就攻到入禁區頂, 其實上半場克記幾下冷箭都發晒警號, 下半場都仲要唔知死俾人係咁射, 唔輸就假
其實而家出局有好有唔好, 佢出到線, 以英格蘭而家既實力打三場咪又要執包袱, 而家有三年時間俾下任教練 (希望有啦, 英格蘭足總唔好再錯落去o勒, 麥卡倫有幾多料大家心知肚明) 慢慢執, 上次94世界杯出局後英格蘭o係96歐國杯打入4強, 希望明天會更好

舊 11-22-07, 01:35 PM   #475
t-cup
Moderator
CD-ROM

引用:
天亡老麥,前面放個朗尼OR OWEN都唔會入2球咁少........
又咁睇囉, 無佐 朗尼 同 奧雲, 唔通就無前鋒咩 問題或者係佢地質素無咁高, 但神話齋 "足球便是這樣的", 唔係請佢返黎做乜鬼

論壇跳轉

現在的時間是 10:57 AM

手機版 | APP版