Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 49 89 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 109  ... 最後
攻略及心得交流區>機動戦士ガンダム Gundam: Battle Operation 2 戰略基地
wing 12:17 PM 12-28-22
作者: kog:
600是水喉佬和delta最強,
今次delta nerf,水喉佬可能會超前。

650我有水喉佬,但覺得攻擊力追唔上650(未有LV2 支水喉)。
攻擊力應該夠,但空窗期可能長同大隻。而且650好難有機會俾你射哂成條喉。
我通常副武charge然後駁主武唔charge.
kog 08:34 PM 12-28-22
作者: wing:
攻擊力應該夠,但空窗期可能長同大隻。而且650好難有機會俾你射哂成條喉。
我通常副武charge然後駁主武唔charge.
650 9成都推高防雷射,又多緩衝材,感覺細力咗,
我相反主武charge,副武唔charge,
主武裝快回,副武狂掃玩累積停。
安安 01:26 PM 12-29-22
https://bo2.ggame.jp/hk/info/?p=103740
[2022.12.29] 機體相關調整

https://bo2.ggame.jp/hk/info/?p=103705
『Happy New Year 2023』活動開始

作者: :
「精神感應套件LV1」
縮短承受自敵方的腦波傳導武裝之不可使用時間並減輕來自腦波傳導武裝所承受的損傷10%
同時增加機體HP1200

Hunter 01:53 PM 12-29-22
新年褔袋STEP UP 3有保證獲得[精神感應框體 LV1]or[超限調整[射擊] LV1]or[超限調整[格鬥] LV1]隨機任一個

我3樣都無, 呢個正
反而STEP 4 MOON, 渣古IV我都有

隻鳳凰覺醒可以幫人補血+回復各部位
-------------------------------------------------
技能 能力UP「覺醒:鳳凰」
・維持能力UP「NT-D」的狀態一段時間後,按下觸碰板按鈕就會發動
技能發動瞬間,雷達範圍內所有自軍的機體一定量HP回復,並完全回復各部位HP
且在恢復HP同時,部分因敵機獲得的異常狀態也會被恢復
發動中自機的攻擊力會降低,對機體HP的傷害減少
此外可使敵機發動的能力UP「NT-D」中的「精神感應武裝一定時間無法使用」無效化
※「精神感應武裝一定時間無法使用」無效化,僅適用於自機本身
wing 08:04 PM 12-29-22
下個月先抽。想試下高機勇下格係咪大力左好多
holsety 10:08 PM 12-29-22
700好少用。。。
kog 10:45 PM 12-29-22
下個月先抽。想試下高機勇下格係咪大力左好多
黃昏時試了幾場,是大力少少,但同一線機還有距離,
大腳問題還在,唔裝腳甲係後段差不多都斷腳,裝腳甲又少了格補,
相反GALBALDY β已經是LV2脚部特殊緩衝材....
wing 10:52 PM 12-29-22
黃昏時試了幾場,是大力少少,但同一線機還有距離,
大腳問題還在,唔裝腳甲係後段差不多都斷腳,裝腳甲又少了格補,
相反GALBALDY β已經是LV2脚部特殊緩衝材....
仲以為古董有得復活。
kog 10:57 PM 12-29-22
600是水喉佬和delta最強,
今次delta nerf,水喉佬可能會超前。

650我有水喉佬,但覺得攻擊力追唔上650(未有LV2 支水喉)。
水喉佬20000血,delta12000血,而且削了累積停,數字上真是水喉佬強D,實戰未試。

不過今次大贏家是渣古4,機體和武器都大幅強化,不過最終睇實戰。
wing 12:20 AM 12-30-22
水喉佬20000血,delta12000血,而且削了累積停,數字上真是水喉佬強D,實戰未試。

不過今次大贏家是渣古4,機體和武器都大幅強化,不過最終睇實戰。
之前真係唔攞得出黎見人
kog 12:19 PM 12-30-22
之前真係唔攞得出黎見人
試了幾場快速戰(冇600分級戰),
現在遠近都掂,攻擊力和防衛力都足,
是死症太大和把刀攻擊範圍較窄,
已經中上水平,但可否入一線還未定。
wing 03:27 PM 12-30-22
試了幾場快速戰(冇600分級戰),
現在遠近都掂,攻擊力和防衛力都足,
是死症太大和把刀攻擊範圍較窄,
已經中上水平,但可否入一線還未定。
未buff前用過, 把刀我當佢唔存在。
啱啱再用過, 都係搞唔掂.... 雖然主武2槍累停,但冇得行住儲重跪, 兩副武射程短。似乎食隊友,唔易用。但主武可以係咁密密射都幾爽。
KENSNAKE 02:03 PM 12-31-22
仲以為古董有得復活。
有戰術裝甲又有回避2 ,回轉同衝刺超班 可以一用。
kog 11:04 PM 12-31-22
未buff前用過, 把刀我當佢唔存在。
啱啱再用過, 都係搞唔掂.... 雖然主武2槍累停,但冇得行住儲重跪, 兩副武射程短。似乎食隊友,唔易用。但主武可以係咁密密射都幾爽。

主槍2300,可連開3槍才過熱,即6900和150累停,可破戰甲1,我就唔會儲,
我當汎用玩,強襲貼身都未去到即死,22000血又硬,我覺得ok啦!
wing 04:43 PM 01-03-23

主槍2300,可連開3槍才過熱,即6900和150累停,可破戰甲1,我就唔會儲,
我當汎用玩,強襲貼身都未去到即死,22000血又硬,我覺得ok啦!
真係好硬, 仲硬過哈瑪哈瑪
安安 01:27 PM 01-05-23
https://bo2.ggame.jp/jp/info/?p=103627
https://bo2.ggame.jp/hk/info/?p=103868
https://bo2.ggame.jp/en/info/?p=103869

ハイゼンスレイ 550 600 泛用

好似係
kog 09:49 AM 01-06-23
新機大號抽中,玩了兩三個鐘,好難用,
優點同時係缺點,雖然個盾有70%減傷,
但扣氣e樣真是害死部機,冇氣冇得走死硬...
主要輸出又是格鬥,但要貼身好又易比人射到冇氣,
wing 10:17 AM 01-06-23

我抽唔到新機, 但抽到舊機........ EH電風扇, 轉得好爽
KENSNAKE 04:50 PM 01-09-23
新機整體上係強機,但個力牆盾發覺減氣完全係缺點,成日有預留氣想最後一滾無啦啦用唔到。
我寧願佢一般盾咁打爆無力牆好過。
而且同級強機好多無想像中強勢。
wing 05:06 PM 01-09-23
作者: KENSNAKE:
新機整體上係強機,但個力牆盾發覺減氣完全係缺點,成日有預留氣想最後一滾無啦啦用唔到。
不過i field 盾咁設定都合理。
我估日後F91都會係咁。
kog 08:35 PM 01-09-23
作者: KENSNAKE:
我現在推到行氣到9x,和裝快回氣10%,
叫做可以正常咁玩,但放棄咗耐格。

另外副格嘅下格係down攻擊,
自機高少少都好大機會唔中
Hunter 01:24 PM 01-11-23
拳王下修完仲係咁鬼勁
wing 04:34 PM 01-11-23
作者: Hunter:
拳王下修完仲係咁鬼勁
可能聽日又出隻超勁紅機
安安 11:48 PM 01-11-23
作者: Hunter:
拳王下修完仲係咁鬼勁
佢跳唔起
屈高台
支援機就用「大鳥」
wing 09:46 AM 01-12-23
作者: 安安:
佢跳唔起
屈高台
支援機就用「大鳥」
拳王真係睇場地

基拉EH呢D真係有威脅好多,雖然射程都仲係短,但可以當埋雷達用,真心勁。

仲有宇宙夜吉.... 呢隻game的突機真係CLS
第一 ... 49 89 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 109  ... 最後

返回主題版面