Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > 電影版

主題工具 顯示模式
舊 07-17-15, 06:39 PM   #1
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
Blade 幽靈刺客 - MCU版有可能搵番Wesley Snipes做

http://comicbook.com/2015/07/11/wesl...lade-returnin/

見呢單冇人講我就開PO啦

Blade版權幾年前去返Marvel手上後,Marvel就已經有打算將Blade融入MCU度。

而家Wesley Snipes就話而家同Marvel嗰邊傾緊條件比佢再度飾演Blade。

AoS嗰邊已經介紹緊Inhumans,兩年後更有劇場版。如果有埋Blade嘅話,MCU將會有埋吸血鬼。到時就算Fox賴死唔肯放X-Men嘅Mutant版權都唔愁冇故仔做。

Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-17-15, 06:56 PM   #2
鐵之侍
God of Gamer

註冊日期: Apr 2005
問題是BLADE不算太有名呢(我也是很久才知這作也是MARVEL的作品之一),不過由MARVEL拍回應也可像蟻俠和銀河守護隊那樣一下子提高知名度吧

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-17-15, 07:00 PM   #3
david
The One

註冊日期: Mar 2002
BLADE我只覺得第一集好睇,之後兩集就每況愈下,同MATRIX一鬼樣,只有第一集好睇。

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-17-15, 07:33 PM   #4
豪傑公子

註冊日期: Jan 2005
Wesley Snipes...老啦喎~~

舊 07-19-15, 12:53 AM   #5
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
引用:
作者: 鐵之侍 查看文章
問題是BLADE不算太有名呢(我也是很久才知這作也是MARVEL的作品之一),不過由MARVEL拍回應也可像蟻俠和銀河守護隊那樣一下子提高知名度吧
Blade(1998)都算係非常早期被拍成電影嘅Marvel漫畫播,居然會無人記得?

定係得我呢類老餅先記得?XD

舊版3部曲得第一集好睇,第二集就記得有宇宙最強甄子丹飾演配角。

Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-20-15, 11:03 AM   #6
芝麻糊
Insane Gamer

註冊日期: Oct 2006
我有睇, 我好後先知佢都係Marvel 英雄
而家睇番當年呢套真係同而家MCU 呢批既風格好大對比

舊 07-20-15, 11:13 AM   #7
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: Kinny Riddle 查看文章
Blade(1998)都算係非常早期被拍成電影嘅Marvel漫畫播,居然會無人記得?

舊版3部曲得第一集好睇,第二集就記得有宇宙最強甄子丹飾演配角。

我都記得有呢個系列, 之前都知係Marvel人物

Marvel呢幾年咁旺, 是旦搵套大製作然後加一段片尾片段, 即刻可以紅番

舊 07-23-19, 10:03 AM   #8
零式
Ultimate Gamer
Banned

註冊日期: Jan 2003
當年Wesley係好型(新的Ali都唔弱), 始終老了...不過支持比個角色佢

舊 07-23-19, 10:28 AM   #9
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
現在找腹蛇來做也不錯啦

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-23-19, 10:36 AM   #10
wing
格鬥低手

引用:
作者: Kinny Riddle 查看文章

老餅+1

其實blade算拍得足夠(但唔會太賣弄)血腥打鬥, 3集我都覺得好睇.

舊 07-23-19, 10:36 AM   #11
wing
格鬥低手

引用:
作者: 零式 查看文章
當年Wesley係好型(新的Ali都唔弱), 始終老了...不過支持比個角色佢
一係就幫佢整武器果個side kick老人家囉.

舊 07-23-19, 11:07 AM   #12
12號四分衛
Game Master

註冊日期: Jan 2006
XBox Live Gamertagqbgabe12
引用:
作者: 零式 查看文章
睇番佢同Tom Cruise同年
佢有功夫底, 照計仲打得
12號四分衛 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-24-19, 12:11 AM   #13
f2light
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2011
Exclusive! Wesley Snipes Responds to Marvel Rebooting Blade

“To all the DAYWALKERS losing their minds right now, chillaaxx. Although the news comes as a surprise, it’s ALL good. Such is the ‘business’ of ‘entertainment!’ Much peace to the MCU crew - always a fan," Snipes says. "Honor and respect to the grandmaster Stan. Congratulations and Salaam to Mahershala Ali, a beautiful and talented artist whose expressions I look forward to experiencing for many years to come. Inshallah, we will someday work together. Most importantly to my loyal fans, the incredible outpouring of love is overwhelming. I am grateful for the never-ending support. So, ‘nah fret nah worry, it’s not de end of de story.’ Welcome to the Daywalker Klique.”

https://comicbook.com/marvel/2019/07...a-ali-casting/
f2light 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-24-22, 01:47 PM   #14
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-24-22, 08:34 PM   #15
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
同永恆族有冇連結

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-12-22, 08:39 PM   #16
肉羊哩咖
griffin611

註冊日期: May 2008
至從個導演早前劈咗炮,而家套戲成部暫停鬼咗~ 啲映期又有調動。
https://screenrant.com/mcu-blade-mov...ms-difficulty/

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[西片] The Expendables 3 - 今集新卡士: 轟天炮, 奪寶奇兵, 幽靈刺客, 三步殺人結他手 ahleung 電影版 38 09-12-14 11:36 AM
[求助] QUEEN'S BLADE 暗黑騎士 H-GAMEの部屋 5 03-31-09 11:56 AM
Blade & Soul darren PC電腦遊戲討論版 0 11-02-08 10:15 PM
witch blade kenpeter 日本動漫畫討論版 135 10-13-06 06:21 PM

現在的時間是 12:38 AM

手機版 | APP版