Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 43 83 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 103  ... 最後
收藏品討論版>Bandai 模型討論區 Vol.26
Busconcamp 05:13 PM 09-11-20
https://youtu.be/p47M6Q5szs0

野良猫 07:24 PM 09-11-20

睇開箱片梗係搵番啲專業人仕嘅片去睇啦

第一次聽人叫高達模型做FIGURE
真!DC 08:44 PM 09-11-20
完成品睇落幾吸引
但見倒D電線同咁多件就唔想砌
真!DC 01:45 PM 09-16-20
作者: Fio:
想問問九龍區仲有冇透明action base 5?之前奇趣見過黑色但好快冇咗,之後都唔多覺有
由手機版發出
剛剛FB前到琴日福利番左貨
https://www.facebook.com/134321993287102/posts/3525842830801651/
由手機版發出
wingzero_W0 09:09 AM 09-18-20
https://hobby.dengeki.com/news/1069314/

盾牌用proto zero。宜家心諗:當初點解會買HiRM
Terry仔 12:17 AM 09-20-20
無show 到大氣層突入嘅形態
做乜要加個盾呢?!留返下次wing KA 唔得嘅?!

又,以前我就叫佢做wing ka ver, 或者early model type
依家羽毛又出隻ver ka
無跟開wing gundam 歷史嘅人,真係會俾佢搞到一舊雲
真!DC 12:53 AM 09-20-20
W機設不嬲都亂
Tv一套ova(EW)另一套之後敗者漫畫又一套
由手機版發出
Terry仔 08:26 AM 09-20-20
10幾年前 TV>>>OVA>>>early type (KA ver)
其實都唔亂

大概係2008年,MG死神推出. Bandai 正式俾返個名分俾early type, 叫佢哋做”EW 敗者之榮光ver“ 後就開始亂
D人又懶,成日講成”EW ver”.
咁就出事啦
J+1 10:35 AM 09-20-20
原來係格納庫。。

由手機版發出
Reishin 09:29 AM 09-21-20
作者: Terry仔:
無show 到大氣層突入嘅形態
做乜要加個盾呢?!留返下次wing KA 唔得嘅?!

又,以前我就叫佢做wing ka ver, 或者early model type
依家羽毛又出隻ver ka
無跟開wing gundam 歷史嘅人,真係會俾佢搞到一舊雲

上: 大氣圈內MODE
下: 大氣圈外MODE
只係對翼擺位唔同
wingzero_W0 08:48 PM 09-21-20
Wing gundam early type = wing gundam ver.Ka = wing gundam EW

敗者榮光之前, 華爾茲的5機係等於TV後期5機,不過換咗機設。

後來出了敗者同冰淚後食書和加料,TV反而感覺變咗自成一條世界線咁。

打GBM,所以有Ka 嘅機設嘅都歸類成Gundam Wing: Endless Waltz(EW),什麼early type 和custom當係過渡成EW ver嘅稱呼。睇logo就知敗者、OVA(劇場版)、冰淚係一脈相承。

大河原TV版只係孤兒仔。
Reishin 09:38 AM 09-22-20
呢個解釋最易睇
我覺得最混亂都係Proto Zero同Wing Zero個關係

TV版機設已成condom係事實
不過BANDAI最近都出返HG幫佢地吊一吊命
真!DC 11:31 AM 09-22-20
我覺得ova ew版係tv殘障版咁
全部都弱化晒同少左武裝

好彩敗者榮光版加番新裝備
由手機版發出
Tano 10:12 AM 09-23-20
作者: Reishin:
呢個解釋最易睇
我覺得最混亂都係Proto Zero同Wing Zero個關係

TV版機設已成condom係事實
不過BANDAI最近都出返HG幫佢地吊一吊命
漫畫/小說版EW當平行時空得唔得?
TV直落EW其實難得有頭有尾

唔好死去學EVA

而且就算再出動你估淨賣模型咩?
Tano 10:31 AM 09-23-20
作者: wingzero_W0:
Wing gundam early type = wing gundam ver.Ka = wing gundam EW

大河原TV版只係孤兒仔。
ガンダムエピオン被消失埋
小光 11:57 PM 09-26-20
-del-
wingzero_W0 06:50 PM 09-27-20
https://youtu.be/bfnnfpzqDvk

韓文評測
怪盜小G 05:32 PM 10-07-20
PG元祖又黎過
C.Ryo 09:52 PM 10-07-20
PGU 元祖睇落幾正,由予組成形骨build番出去幾層甲,仲有高可動同多甲可開,幾有黑科技示範感
HAKAIDER 10:52 PM 10-07-20
作者: C.Ryo:
PGU 元祖睇落幾正,由予組成形骨build番出去幾層甲,仲有高可動同多甲可開,幾有黑科技示範感
噤先大鑊..............

即係以後PG 系列會有大量兼用骨架

然又再重複一次RG 新安洲兼用馬克兔骨架的悲劇
真!DC 07:25 AM 10-08-20
見倒預組成形骨架就有唔好預感
定價比想像中平
由手機版發出
Terry仔 08:45 AM 10-08-20
骨架重用,PG還可以啦,都係一年出一部
MG就大鑊好多,gundam wing 5小強一直重用MG wing 骨架 (雖然改良咗少少少少)
個骨架有成18年歷史
外甲為咗就返副骨架,搞到成品可動性比新出HG 都不如
wing 11:21 AM 10-08-20
作者: 真!DC:
見倒預組成形骨架就有唔好預感
定價比想像中平
由手機版發出
預組骨架其實有乜大問題? 果時MG 1.5同OWY元祖見過, 好似冇乜野.
真!DC 01:14 PM 10-08-20
問題上面都講左
好大機會之後會重用跟住就悲劇
好似上面講左超鬆rg新安洲就係例子
仲有ka nu隻手首,兼用去ka sazabi變得過細
兼去gundam 3.0又過大
另外亦唔方便上色玩家打磨上色
由手機版發出
J+1 01:47 PM 10-08-20
終於有官頁

由手機版發出
第一 ... 43 83 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 103  ... 最後

返回主題版面