Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > 收藏品討論版

主題工具 顯示模式
舊 09-11-20, 05:13 PM   #2301
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

註冊日期: Jan 2003
https://youtu.be/p47M6Q5szs0

流胃兄x民賤聯.無恥黨x禮義廉......
250311.3975.12363
Busconcamp 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-11-20, 07:24 PM   #2302
野良猫
God of Gamer
肥倫

註冊日期: Feb 2008

睇開箱片梗係搵番啲專業人仕嘅片去睇啦

第一次聽人叫高達模型做FIGURE

此篇文章於 09-11-20 07:32 PM 被 野良猫 編輯。
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-11-20, 08:44 PM   #2303
真!DC
Banned User
奉行我道

完成品睇落幾吸引
但見倒D電線同咁多件就唔想砌

真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-16-20, 01:45 PM   #2304
真!DC
Banned User
奉行我道

引用:
作者: Fio 查看文章
想問問九龍區仲有冇透明action base 5?之前奇趣見過黑色但好快冇咗,之後都唔多覺有
由手機版發出
剛剛FB前到琴日福利番左貨
https://www.facebook.com/134321993287102/posts/3525842830801651/
由手機版發出
舊 09-18-20, 09:09 AM   #2305
wingzero_W0
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2009
https://hobby.dengeki.com/news/1069314/

盾牌用proto zero。宜家心諗:當初點解會買HiRM
wingzero_W0 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-20-20, 12:17 AM   #2306
Terry仔

註冊日期: Feb 2003
無show 到大氣層突入嘅形態
做乜要加個盾呢?!留返下次wing KA 唔得嘅?!

又,以前我就叫佢做wing ka ver, 或者early model type
依家羽毛又出隻ver ka
無跟開wing gundam 歷史嘅人,真係會俾佢搞到一舊雲
Terry仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-20-20, 12:53 AM   #2307
真!DC
Banned User
奉行我道

W機設不嬲都亂
Tv一套ova(EW)另一套之後敗者漫畫又一套
由手機版發出

此篇文章於 09-20-20 12:57 AM 被 真!DC 編輯。
舊 09-20-20, 08:26 AM   #2308
Terry仔

10幾年前 TV>>>OVA>>>early type (KA ver)
其實都唔亂

大概係2008年,MG死神推出. Bandai 正式俾返個名分俾early type, 叫佢哋做”EW 敗者之榮光ver“ 後就開始亂
D人又懶,成日講成”EW ver”.
咁就出事啦
舊 09-20-20, 10:35 AM   #2309
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
原來係格納庫。。

由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-21-20, 09:29 AM   #2310
Reishin
Ultimate Gamer
Feels good

註冊日期: Feb 2006
3DS Friend Code1118 1586 3100
引用:
作者: Terry仔 查看文章
無show 到大氣層突入嘅形態
做乜要加個盾呢?!留返下次wing KA 唔得嘅?!

又,以前我就叫佢做wing ka ver, 或者early model type
依家羽毛又出隻ver ka
無跟開wing gundam 歷史嘅人,真係會俾佢搞到一舊雲

上: 大氣圈內MODE
下: 大氣圈外MODE
只係對翼擺位唔同

哀しみで強くなれた  歓びは僕等を包む
何度でも願うよ  何処まででも振り返らずに

raize / INORAN
Reishin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-21-20, 08:48 PM   #2311
wingzero_W0

Wing gundam early type = wing gundam ver.Ka = wing gundam EW

敗者榮光之前, 華爾茲的5機係等於TV後期5機,不過換咗機設。

後來出了敗者同冰淚後食書和加料,TV反而感覺變咗自成一條世界線咁。

打GBM,所以有Ka 嘅機設嘅都歸類成Gundam Wing: Endless Waltz(EW),什麼early type 和custom當係過渡成EW ver嘅稱呼。睇logo就知敗者、OVA(劇場版)、冰淚係一脈相承。

大河原TV版只係孤兒仔。
舊 09-22-20, 09:38 AM   #2312
Reishin
Ultimate Gamer
Feels good

註冊日期: Feb 2006
3DS Friend Code1118 1586 3100
呢個解釋最易睇
我覺得最混亂都係Proto Zero同Wing Zero個關係

TV版機設已成condom係事實
不過BANDAI最近都出返HG幫佢地吊一吊命

哀しみで強くなれた  歓びは僕等を包む
何度でも願うよ  何処まででも振り返らずに

raize / INORAN
Reishin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-22-20, 11:31 AM   #2313
真!DC
Banned User
奉行我道

我覺得ova ew版係tv殘障版咁
全部都弱化晒同少左武裝

好彩敗者榮光版加番新裝備
由手機版發出
舊 09-23-20, 10:12 AM   #2314
Tano
嫑憅

註冊日期: Jun 2004
引用:
作者: Reishin 查看文章
呢個解釋最易睇
我覺得最混亂都係Proto Zero同Wing Zero個關係

TV版機設已成condom係事實
不過BANDAI最近都出返HG幫佢地吊一吊命
漫畫/小說版EW當平行時空得唔得?
TV直落EW其實難得有頭有尾

唔好死去學EVA

而且就算再出動你估淨賣模型咩?

エースは3つに分けられる

強さを求める奴、
プライドに生きる奴、
戦況を読める奴、

この3つだ
Tano 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-23-20, 10:31 AM   #2315
Tano
嫑憅

註冊日期: Jun 2004
引用:
作者: wingzero_W0 查看文章
Wing gundam early type = wing gundam ver.Ka = wing gundam EW

大河原TV版只係孤兒仔。
ガンダムエピオン被消失埋

エースは3つに分けられる

強さを求める奴、
プライドに生きる奴、
戦況を読める奴、

この3つだ
Tano 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-26-20, 11:57 PM   #2316
小光
でっかいお世話です。

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDInfinitier
XBox Live GamertagInfinitier
-del-

相片藝廊 (Album)
ARIA COMPANY《Trusty Bell ~ショパンの夢~》《THE IDOLM@STER》

此篇文章於 09-27-20 12:22 AM 被 小光 編輯。
小光 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-27-20, 06:50 PM   #2317
wingzero_W0

https://youtu.be/bfnnfpzqDvk

韓文評測
舊 10-07-20, 05:32 PM   #2318
怪盜小G
しゃろとも

註冊日期: Jan 2004
PG元祖又黎過

怪盜小G 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-07-20, 09:52 PM   #2319
C.Ryo
Game Master

註冊日期: Dec 2007
Wii U IDCRYO.HK
Nintendo Switch ID4426 5495 5212
PSN  IDCRyoHK
XBox Live GamertagCRYO HK
PGU 元祖睇落幾正,由予組成形骨build番出去幾層甲,仲有高可動同多甲可開,幾有黑科技示範感

C.Ryo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-07-20, 10:52 PM   #2320
HAKAIDER
neet 人生~~~

註冊日期: Jun 2002
XBox Live GamertagHAKAIDER 99
引用:
作者: C.Ryo 查看文章
PGU 元祖睇落幾正,由予組成形骨build番出去幾層甲,仲有高可動同多甲可開,幾有黑科技示範感
噤先大鑊..............

即係以後PG 系列會有大量兼用骨架

然又再重複一次RG 新安洲兼用馬克兔骨架的悲劇

/O/
    (
  <\
 ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄
貴介公子 一刀兩斷

此篇文章於 10-07-20 10:59 PM 被 HAKAIDER 編輯。
HAKAIDER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-08-20, 07:25 AM   #2321
真!DC
Banned User
奉行我道

見倒預組成形骨架就有唔好預感
定價比想像中平
由手機版發出
舊 10-08-20, 08:45 AM   #2322
Terry仔

骨架重用,PG還可以啦,都係一年出一部
MG就大鑊好多,gundam wing 5小強一直重用MG wing 骨架 (雖然改良咗少少少少)
個骨架有成18年歷史
外甲為咗就返副骨架,搞到成品可動性比新出HG 都不如
舊 10-08-20, 11:21 AM   #2323
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: 真!DC 查看文章
見倒預組成形骨架就有唔好預感
定價比想像中平
由手機版發出
預組骨架其實有乜大問題? 果時MG 1.5同OWY元祖見過, 好似冇乜野.

舊 10-08-20, 01:14 PM   #2324
真!DC
Banned User
奉行我道

問題上面都講左
好大機會之後會重用跟住就悲劇
好似上面講左超鬆rg新安洲就係例子
仲有ka nu隻手首,兼用去ka sazabi變得過細
兼去gundam 3.0又過大
另外亦唔方便上色玩家打磨上色
由手機版發出
舊 10-08-20, 01:47 PM   #2325
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
終於有官頁

由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Bandai 模型討論區 Vol.25丨ついにMG ガンダムXが発売決定! money 收藏品討論版 1333 10-21-14 11:54 AM
曼聯躉紅魔鬼地帶 VOL.25 [ 請到VOL.26繼續發言! ] 啤梨王子 球會討論區 1001 03-28-07 03:28 AM
Bandai 模型討論區 Vol.9 ~~ kog 收藏品討論版 1024 01-14-06 12:30 AM
[PS2]Bandai咸蛋超人新作Ultraman Nexus預定5月26日發售 神祕人1號 電視遊戲討論版 11 05-10-05 10:08 AM
[PS2]Bandai 戰艦動畫改編新作ジパング預定5月26日發售 神祕人1號 電視遊戲討論版 11 03-26-05 12:38 AM

現在的時間是 01:50 AM

手機版 | APP版