Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 04-30-09, 08:50 AM   #276
LED
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2003
XBox Live GamertagHI LED
引用:
作者: AiStudio 查看文章
想問下raiden手用支炮,佢射支炮可唔可以分裂?
後DASH系RW

http://tw.nicovideo.jp/mylist/4778226
LED 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-30-09, 09:11 AM   #277
白高達
Insane Gamer

註冊日期: Nov 2006
PSN  IDcody128
XBox Live Gamertagcody128
想問吓個 SPECIAL 係咪出超必的?要點出架,按咗無反應的
另外 300 HIT 的成就點解呢?唔明點 300HIT?一次過 300 HIT 還是打好多場累積 300 HIT 呢?

舊 04-30-09, 09:23 AM   #278
ammms
God of Gamer
渣根懦夫

註冊日期: May 2007
想問如果之前完全冇玩過 VO 任何系列
咁個 learning curve 大約要幾長?

同埋用普通手制玩易唔易出招?
Thank you!
ammms 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-30-09, 09:30 AM   #279
Jockey
Crazy Gamer
清淡素雅俏麗韻致

註冊日期: Mar 2006
3DS Friend Code1246 8878 9215
PSN  IDKingRance
XBox Live GamertagKing Rance
引用:
作者: 白高達 查看文章
想問吓個 SPECIAL 係咪出超必的?要點出架,按咗無反應的
另外 300 HIT 的成就點解呢?唔明點 300HIT?一次過 300 HIT 還是打好多場累積 300 HIT 呢?
累計,Single及Multi都得...

引用:
作者: ammms 查看文章
想問如果之前完全冇玩過 VO 任何系列
咁個 learning curve 大約要幾長?

同埋用普通手制玩易唔易出招?
Thank you!
http://www.youtube.com/watch?gl=JP&hl=ja&v=mpHblZ3wxKY
http://www.geocities.co.jp/Playtown-...76/index2.html
普通手制玩都可以
上手好容易學~打得好要練~

初心者用wiki
ttp://www29.atwiki.jp/oratanbeginners/
用語・特殊技用wiki
ttp://ot.virtual-on.com/

當然有TS同步率可更高~
http://search.auctions.yahoo.co.jp/j...ale=0jp&acc=jp

戦場の絆 ジオン公国軍戦術情報局に所属する特殊部隊。ガンダム強奪遂行の為なら金も惜しまない!
BorderBreak EUST 25nd Airborne Brigade Combat Defence Enforcer

此篇文章於 04-30-09 12:53 PM 被 Jockey 編輯。
Jockey 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-30-09, 10:31 AM   #280
黃金史提芬
Crazy Gamer
叫我史提芬

註冊日期: Mar 2002
XBox Live Gamertaggoldensteven
玩左試玩版
D畫面好似靚過以前???

以前DC狂玩
多唔多人玩架?
多人玩先買
黃金史提芬 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-30-09, 12:41 PM   #281
涅吉.水母
地下&アイドル住人

註冊日期: May 2008
3DS Friend Code2019 9684 7465
PSN  IDOonegaxxoO
XBox Live Gamertagnegaxx
引用:
作者: 黃金史提芬 查看文章
玩左試玩版
D畫面好似靚過以前???

以前DC狂玩
多唔多人玩架?
多人玩先買
算多人
見到有人過左200場了
我先120

今日打極都係vr747...
飛燕淚目
涅吉.水母 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-30-09, 12:44 PM   #282
黃金史提芬
Crazy Gamer
叫我史提芬

XBox Live Gamertaggoldensteven
引用:
作者: 涅吉.水母 查看文章
算多人
見到有人過左200場了
我先120

今日打極都係vr747...
飛燕淚目
會lag嗎?
舊 04-30-09, 12:45 PM   #283
hydefai

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDhydefai
XBox Live Gamertaghydefai
好似個個都係老手咁...

我真係唔識點入門...control 都未識
又咁多terms..乜野燕返....

想買都卻步了..

此篇文章於 04-30-09 12:55 PM 被 hydefai 編輯。
hydefai 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-30-09, 12:52 PM   #284
涅吉.水母
地下&アイドル住人

引用:
會lag嗎?
試過幾場少少lag

過場係打打下 大家一齊lag0.3秒>又順返
對戰局無影響

係搵人打時麻煩d
原因只係佢入lobby如果對方狂撞人挑
人地申請對佢就搵唔到
舊 04-30-09, 12:58 PM   #285
Jockey
Crazy Gamer
清淡素雅俏麗韻致

註冊日期: Mar 2006
3DS Friend Code1246 8878 9215
PSN  IDKingRance
XBox Live GamertagKing Rance
引用:
作者: hydefai 查看文章
好似個個都係新手咁...
真係唔識點入門...
又咁多terms..乜野燕返....

想買都卻步了..
初玩的時候跟in game tutorial學晒就OK~

熱愛VO係因為對戰時快感...
Term名,招名....入門再漫漫浸~吧~!!

戦場の絆 ジオン公国軍戦術情報局に所属する特殊部隊。ガンダム強奪遂行の為なら金も惜しまない!
BorderBreak EUST 25nd Airborne Brigade Combat Defence Enforcer

此篇文章於 04-30-09 01:15 PM 被 Jockey 編輯。
Jockey 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-30-09, 01:25 PM   #286
涅吉.水母
地下&アイドル住人

VOOT係我第二隻買既ARCADE
暫時唯一一隻有咁大吸引力
已經玩左12hr+

此篇文章於 04-30-09 01:28 PM 被 涅吉.水母 編輯。
舊 04-30-09, 04:42 PM   #287
sena123
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2007
XBox Live Gamertagsena123
這裏有沒有人自改孖的?

台灣也有人自改
http://xboxlife.tw/show.php?fid=4&tid=171

sena123 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-30-09, 09:28 PM   #288
ai.
RELEASED

註冊日期: Jan 2002
剛剛先留意到10/80 sp係部saturn,無改用dc.
引用:
作者: 涅吉.水母 查看文章
佢好似限左同時對戰既數量= =

無set...
同dc用手制時咁玩

實在討厭有d人拉打拉到扣幾%就走= =
我用feiyen都無得逆轉
是嗎?限數咁怪!?

我轉了做stick的方式,不過好難控~始終不是真的stick,
我以前沒有用過手制玩vo系列,一用上手完全唔識用,之後又咁長時間無玩,已經唔知咩招等咩招,
依家根本回避不能+新手攻擊=輸~

咁我又唔太見人地咁拉打我,不過我只係玩了10rounds多些.

引用:
作者: LED 查看文章
後DASH系RW
thanks

此篇文章於 04-30-09 09:55 PM 被 ai. 編輯。
ai. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-30-09, 09:46 PM   #289
LED

註冊日期: Jan 2003
XBox Live GamertagHI LED
引用:

是嗎?限數咁怪!?

我轉了做stick的方式,不過好難控~始終不是真的stick,
我以前沒有用過手制玩vo系列,一用上手完全唔識用,之後又咁長時間無玩,已經唔知咩招等咩招,

咁我又見人地咁拉打我,不過我只係玩了10rounds多些.

thanks
呢隻game贏血"拉打!?"您係好sorry正常既事
輸血唔想追就返去玩gundam啦

http://tw.nicovideo.jp/mylist/4778226

此篇文章於 04-30-09 11:51 PM 被 LED 編輯。 原因: 手多
LED 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-30-09, 09:58 PM   #290
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

註冊日期: Sep 2002
Wii U ID↓招任意滿技297
3DS Friend Code195 689 341
PSN  IDctmk2
XBox Live Gamertagctmk2
引用:

是嗎?限數咁怪!?

咁我又唔太見人地咁拉打我,不過我只係玩了10rounds多些.

thanks
某d機好難硬碰, 而且果d機加上隻game個system擺明就係要你拉打為主力.
VOOT拉打都好講技巧, 你估真係一個step d彈就追你唔到咩.

舊 04-30-09, 10:48 PM   #291
黃金史提芬
Crazy Gamer
叫我史提芬

引用:
呢隻game贏血"拉打!?"您係好X正常既事
兄台...
注意言詞...小心被ban...

此篇文章於 04-30-09 11:38 PM 被 黃金史提芬 編輯。
舊 04-30-09, 11:02 PM   #292
TOMCHEUNG
Game Master
Balrog 好碰友

註冊日期: Dec 2005
3DS Friend Code3909 8573 2961
XBox Live Gamertagwc3tom
引用:
兄台...
注意言詞...小心被ban...
你仲quote 佢? a
TOMCHEUNG 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-30-09, 11:23 PM   #293
Akito86

註冊日期: Jun 2003
ajim點羅架!?

舊 04-30-09, 11:38 PM   #294
黃金史提芬
Crazy Gamer
叫我史提芬

引用:
作者: TOMCHEUNG 查看文章
你仲quote 佢? a
改左
舊 04-30-09, 11:40 PM   #295
黃金史提芬
Crazy Gamer
叫我史提芬

岩岩買左
信用片買point真係方便得恐怖...
不消10秒就加pt仲買埋隻game......
繼castle crasher後第二隻買的xbla

各位得閒add我玩
十年冇玩已經唔識玩
比人打到喊
舊 05-01-09, 12:09 AM   #296
ai.
RELEASED

引用:
我有看你edit之前的回覆,其實我唔係好明點解你會咁覆我?我講錯咩?

引用:
作者: 小昭Teddy 查看文章
某d機好難硬碰, 而且果d機加上隻game個system擺明就係要你拉打為主力.
VOOT拉打都好講技巧, 你估真係一個step d彈就追你唔到咩.
係有d機好難硬碰硬,
雖然我都唔係好介意拉打,(基本上有些對手永遠唔會走近,有些就不停近身戰)
但我唔明點解有d機的武器件件穿牆,
好似我用raiden會感覺好唔公平,(對cpu就無咩所為,因為佢地唔會永遠拉打)
部機已經唔快,但佢無一件武器係可以穿牆,不過部angelan就下下位打,並且武器有些跟蹤,有些穿牆,(連冰柱都穿牆...)
raiden對住angelan真係頭都大......
如果所有射擊的武器都不能穿就覺得公平.

此篇文章於 05-01-09 12:12 AM 被 ai. 編輯。
舊 05-01-09, 12:16 AM   #297
ai.
RELEASED

引用:
各位得閒add我玩
十年冇玩已經唔識玩
比人打到喊
你找我吧,我都係被人打到叫救命那一類~

其實我原本想找你,因為見到你買左,不過我見到你好似同一大班朋友打緊,所以先無找你~只好自己同自己打.

不過我今天只係不停edit color和set制~

舊 05-01-09, 01:06 AM   #298
涅吉.水母
地下&アイドル住人

引用:
作者: Akito86 查看文章
ajim點羅架!?
街機模式
只要有一場 80秒完場勝利
去到第6關 冰魔女會被部ajim強○
舊 05-01-09, 01:18 AM   #299
涅吉.水母
地下&アイドル住人

引用:
飛燕對住有炸彈既機都幾難追到

有d人點拉點打都會企係建築後面
就算小勝一局都唔諗住直面交鋒
咁咪送局俾佢

----------------------

以家自己大勝一局都會讓round
再唔係玩ajim練下根性
(ajim會自己扣血,夠曬好玩 )
舊 05-01-09, 02:33 AM   #300
柚原konomi

註冊日期: Aug 2005
XBox Live Gamertagmewhk
今日終於都升多左幾級...
好在入人房都仲算易...

不過晚上部機比人拎左黎打,所以冇上到去打...
唔知大家有冇開PARTY 黎玩...

同人打,我都好少讓ROUND了...
唔敢讓...哈哈...
今日連輸兩場比TEMJIN...一場仲要比人PREFECT...
嬲嬲地沖番入去...連WIN 番佢兩場...
以前D.C 成日都係同FD玩,玩到好多習慣...有好有壞...
攪到有時同外人打,唔太識點打...
見到有隻飛機咁...WIN 緊我30% 左右血係咁走,唔開槍...
我就發哂狂咁追佢埋身...最後一埋身一SET 就WIN番...兩場都係咁...
不過都好鬼難追...好在個場唔算大...

自己扣血=拉到時間你都死-0-"
柚原konomi 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

現在的時間是 05:41 PM

手機版 | APP版