Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > 電影版

主題工具 顯示模式
舊 05-26-21, 02:52 AM   #1
肉羊哩咖
God of Gamer
griffin611

註冊日期: May 2008
Last Night in Soho | Anya-Taylor Joy 顆拍 Baby Driver 導演 (2021-10)

Baby Driver 導演,今次做埋故事同劇本,予予告一條:

估唔到係驚憟片,好有興趣;做細路嗰位幾熟口面~ (後加:原來係 JoJo Rabbit 個女仔)

(細聲)嗱,予告係噉剪先得㗎⋯⋯

此篇文章於 05-26-21 03:02 AM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-09-21, 03:21 AM   #2
肉羊哩咖
griffin611

正式予告,好似好刺激噉噃!

呢個十月好唔得閒~

舊 10-20-21, 05:50 PM   #3
肉羊哩咖
griffin611

主題曲?!

個人覺得編同唱都扮嘢得滯。

舊 10-30-21, 12:08 AM   #4
C.Ryo
Game Master

註冊日期: Dec 2007
Wii U IDCRYO.HK
Nintendo Switch ID4426 5495 5212
PSN  IDCRyoHK
XBox Live GamertagCRYO HK
睇完,估唔到仲係另類靈異片,睇係幾好睇,堆60's場境好鬼正,不過個setup好引導性令你估佢唔到個結局,算有啲驚喜

此篇文章於 10-30-21 12:22 AM 被 C.Ryo 編輯。
C.Ryo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-31-21, 06:35 AM   #5
肉羊哩咖
griffin611

The Sixth Sense in Soho

總結:好好睇。未必係今年最好(等埋蜘蛛仔先)

兩個女主角襯,尤其 Thomasin McKenzie 同 Anna-Taylor Joy 似兩個極端;一開始觀眾會好同情前者,但後者出現,就帶啲觀眾坐過山車。去到尾個扭橋唔算意外,如果留心導演由頭一路留落嚟啲麵包碎,去到酒吧對質嗰度都大致估到係咩事,前文後理又叫通~ 靚杉靚人唔在講,啲歌又夾個時代,而啲燈光剪接同特技都掂。 相對於前排個 Cruella,都係算罷喇。

有評論唔多鍾意最後一幕,本人又唔覺有太大問題,反而中段啲誘導,係咪多咗少少餘,好難講,實在令個劇情緊湊好多。本人見識少,原來呢個係本人都好鍾意嘅 Hot Fuzz 同 Scott Pilgrim vs the World 個導演嚟,好意外地呢度完全唔同戲路。

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[西片] Baby Driver (2017) david 電影版 5 08-01-18 11:09 PM
[西片] Baby Driver /寶貝神車手 (上畫中) 12號四分衛 電影版 2 09-18-17 10:14 AM
Soho新店發見~So Balil Bali之甘腴秘汁牛舌那個不愛? koeilau 飲食版 0 01-08-12 06:02 PM
[PS2]Simple 2000系列 Vol. 94 THE Baby~COME ON BABY予定 12月29日發售 神祕人1號 電視遊戲討論版 5 12-16-05 11:07 AM
香港的soho區... 可人怡 ~清談館~ 5 06-24-05 02:24 PM

現在的時間是 02:33 AM

手機版 | APP版