Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > 電影版

主題工具 顯示模式
舊 03-27-21, 02:06 PM   #26
mrk
God of Gamer

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
引用:
作者: 鐵之侍 查看文章
預告很正,希望不要像上集那樣就是了
上集小丑女太搶鏡啦!
今集小丑女都重係好搶鏡!

PS:上集死極都死唔去既黑人女上司又出場啦!

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)
mrk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-28-21, 11:22 PM   #27
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
港版字幕如果上畫都係咁就正

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 03-29-21, 12:42 AM   #28
肉羊哩咖
griffin611

註冊日期: May 2008
對白可以再抵死啲~

舊 04-02-21, 05:07 AM   #29
肉羊哩咖
griffin611

另一條予告:

舊 05-20-21, 04:51 PM   #30
肉羊哩咖
griffin611

日版予告

舊 06-23-21, 03:55 AM   #31
肉羊哩咖
griffin611

另一條予告

好正

舊 06-26-21, 05:35 PM   #32
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

補番港版

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
舊 07-17-21, 02:54 PM   #33
肉羊哩咖
griffin611

專訪:

期待度極高!

舊 08-01-21, 03:09 PM   #34
肉羊哩咖
griffin611

仲睇予告!一日都係畀啲予告搞禍晒!

呢邊上咗,噚晚睇咗。總括:中上。

唔係咁好:睇過啲予告基本上都估到晒會發生咩事,同埋睇埋最好笑啲笑話。更弊嘅係睇之前上咗條未睇過嘅 Free Guy 予告仲好笑,笑到出眼水(唔透係乜,有機會入場睇)~ 好多角式都係「用完即棄」,出幾嘢就無咗,而啲所謂反派更廢。節奏都有啲問題,有啲位慢到忍住唔去睇錶,不過呢套唔係傳統架構嘅電影,唔係噉大嘅缺點。

好:James Gunn 真係好嘢,套片好多場口都好有漫畫感 -- 最弊大部份啲予告出咗~ 演員有機會發揮嘅都有好好嘅發揮 -- 主要係個嬲字,佢哋有足夠時間。比較配嘅三位,尤其係 King Shark,搶到爆,最估唔到係 Tikki 客串嗰一角,好有劃龍點晴嘅功效。因為無咗「滴住嚟御制器」,要幾粗口,要幾暴力,要幾黃,要幾血腥都得,但唔係為咗噉而噉,一來推到個劇情,二嚟真係睇得過癮。動作亦精彩,因為個劇本比較「在地」(?!),唔會太離譜。有啲感情位都得,尤其某個配角可以話係呢套片嘅「心」。James Gunn 亦有意無意噉,間唔中入啲位去插美帝政策。

記住記住留到過晒啲 credit,仲有片睇。

此篇文章於 08-01-21 03:16 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-01-21, 07:13 PM   #35
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
好彩沒看多少預告,期待星期四

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-02-21, 11:23 AM   #36
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
呢邊上咗,噚晚睇咗。總括:中上。

唔係咁好:睇過啲予告基本上都估到晒會發生咩事,同埋睇埋最好笑啲笑話。更弊嘅係睇之前上咗條未睇過嘅 Free Guy 予告仲好笑,笑到出眼水(唔透係乜,有機會入場睇)~ 好多角式都係「用完即棄」,出幾嘢就無咗,而啲所謂反派更廢。節奏都有啲問題,有啲位慢到忍住唔去睇錶,不過呢套唔係傳統架構嘅電影,唔係噉大嘅缺點。

好:James Gunn 真係好嘢,套片好多場口都好有漫畫感 -- 最弊大部份啲予告出咗~ 演員有機會發揮嘅都有好好嘅發揮 -- 主要係個嬲字,佢哋有足夠時間。比較配嘅三位,尤其係 King Shark,搶到爆,最估唔到係 Tikki 客串嗰一角,好有劃龍點晴嘅功效。因為無咗「滴住嚟御制器」,要幾粗口,要幾暴力,要幾黃,要幾血腥都得,但唔係為咗噉而噉,一來推到個劇情,二嚟真係睇得過癮。動作亦精彩,因為個劇本比較「在地」(?!),唔會太離譜。有啲感情位都得,尤其某個配角可以話係呢套片嘅「心」。James Gunn 亦有意無意噉,間唔中入啲位去插美帝政策。

記住記住留到過晒啲 credit,仲有片睇。
Free Guy睇完預告真係好有期望

舊 08-02-21, 02:06 PM   #37
JoJo
Insane Gamer

註冊日期: May 2002
Wii U IDGiogioLeung
PSN  IDGiogioLeung
XBox Live GamertagG i o g i o
引用:
作者: 鐵之侍 查看文章
好彩沒看多少預告,期待星期四
咁得意 今日都未賣飛
JoJo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-02-21, 03:01 PM   #38
肉羊哩咖
griffin611

講句公道話,中間有場動作講兩條男主角嘅,好好睇幾好笑。

如果數 DCEU 片,呢套係去到 Shazam 個級數,但過癮嘅程度好唔同。

舊 08-02-21, 03:57 PM   #39
Eking

註冊日期: Feb 2006
好有期望下, 你話係Shazam級數......Shazam打得好悶下....

舊 08-02-21, 04:28 PM   #40
肉羊哩咖
griffin611

噉,指成部電影個欣賞程度啫。講打,TSS 絕對係 Shazam 之上,唔講啲群揪,齋係 HQ 單拖嗰場好正。(踩多腳)搞到套乜鬼 Birds of Prey 好似兩個唔同角式咁~~~

舊 08-02-21, 05:17 PM   #41
JoJo

唔係嘛 上三級得Shazam級數咁合家歡?
舊 08-02-21, 05:27 PM   #42
肉羊哩咖
griffin611

講好唔好睇啫,Shazam 都有場都好黑吓,呢場咳鬼咗都得~

舊 08-02-21, 06:24 PM   #43
JoJo

引用:
作者: Eking 查看文章
好有期望下, 你話係Shazam級數......Shazam打得好悶下....
引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
講好唔好睇啫,Shazam 都有場都好黑吓,呢場咳鬼咗都得~
論戲Shazam都只平庸之作 睇黎要調節下期待度再入場
終於開售了

此篇文章於 08-02-21 06:26 PM 被 JoJo 編輯。
舊 08-02-21, 10:37 PM   #44
肉羊哩咖
griffin611

每個人口味唔同,希望呢套最後都超越各位老細嘅期望。

舊 08-05-21, 12:23 PM   #45
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
James Gunn大師果然了不起,充滿黑色幽默蕃茄醬大放送,最難得這班大部分都不是有名的角色(漫畫)都可以這樣好表現(有些用完即棄的沒辦法),絕對是dc宇宙中佳作,甚至我覺得比黑寡婦更好看(最少動作已經好太多)

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-06-21, 12:18 AM   #46
C.Ryo
Game Master

註冊日期: Dec 2007
Wii U IDCRYO.HK
Nintendo Switch ID4426 5495 5212
PSN  IDCRyoHK
XBox Live GamertagCRYO HK
DC果然好黑暗
可以玩三級嘅James Gunn 的確比佢啲舊作去得更盡,便當大派發又茄汁橫飛,打鬥有設計亦好睇,真係高過隔離BW幾班
睇完仲會中鐘意咗King Shark

字幕後有蛋

此篇文章於 08-06-21 12:22 AM 被 C.Ryo 編輯。
C.Ryo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-06-21, 01:06 AM   #47
肉羊哩咖
griffin611

題外: DC Films 老細話 James Gunn 想繼續「搞嘢」,隨時無任歡迎。
https://www.syfy.com/syfywire/more-j...-suicide-squad

此篇文章於 08-06-21 02:10 AM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-07-21, 10:23 PM   #48
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

睇完,係好睇,不過就是一陣B級片味(可能咁樣反而係稱讚

又《廣韻》中句切
音駐。義同。
舊 08-08-21, 11:06 AM   #49
C.Ryo
Game Master

註冊日期: Dec 2007
Wii U IDCRYO.HK
Nintendo Switch ID4426 5495 5212
PSN  IDCRyoHK
XBox Live GamertagCRYO HK
James Gunn鐘意港產片同特攝,呢套都好明顯係公器私用玩佢喜歡嘅嘢,啱channel的話係好鬼正

C.Ryo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-08-21, 04:10 PM   #50
mrk

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
8/5正日睇左戲院普通2D版,
今次Rebook真係拍得好正,
由其係升做R級(三級)係最明智!
一出4K碟必入必番睇!

PS:依家後悔冇選睇IMAX版!

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)

此篇文章於 08-09-21 05:27 AM 被 mrk 編輯。
mrk 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[西片] Fast & Furious 10 (2021) david 電影版 10 05-27-23 01:44 PM
[西片] Hotel Transylvania 4 (2021) david 電影版 0 03-04-19 05:44 PM
[西片] Suicide Squad 2 ︱(update-"暗算"導演) 信長 電影版 6 09-08-17 07:38 AM
[西片] Suicide Squad (2016) david 電影版 348 11-26-16 01:54 PM
吹水專區 2021《 強間誕》 柚原このみ 吹水專區 1003 08-06-13 11:48 PM

現在的時間是 02:41 PM

手機版 | APP版