Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > 電影版

主題工具 顯示模式
舊 09-22-21, 11:12 AM   #26
wing
God of Gamer
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: Heaven 查看文章
可以血腥d就好 上集真係太保守
我估主流superhero片頂多去到deadpool咁, 而且呢套上集都冇乜血腥, 今集都唔好有期望

舊 09-22-21, 04:02 PM   #27
肉羊哩咖
griffin611

註冊日期: May 2008
據報係準備咗個 3 級版,但係 TSS 噉嘅票房,結果剪到變 PG-13

肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-29-21, 01:48 PM   #28
肉羊哩咖
griffin611

網評解禁,暫時都係好評,有話仲好過上一部,套片唔長,正式上咗再講。

舊 10-04-21, 03:56 PM   #29
肉羊哩咖
griffin611

美國開畫破咗《尚氣》個紀錄,收過玖仟万。

舊 10-04-21, 09:01 PM   #30
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
美國開畫破咗《尚氣》個紀錄,收過玖仟万。
SOSAD

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-04-21, 11:25 PM   #31
mrk

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
據報係準備咗個 3 級版,但係 TSS 噉嘅票房,結果剪到變 PG-13
Sorry!
小弟唔明,咩係TSS??

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)
mrk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-05-21, 01:50 AM   #32
肉羊哩咖
griffin611

The Suicide Squad

舊 10-13-21, 10:20 AM   #33
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

原來今日上畫,多謝大交合比機會睇日場

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
舊 10-13-21, 08:41 PM   #34
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
引用:
作者: 亍 ◣ 查看文章
SOSAD
好Sad咩?我覺得尚氣個故仔好睇啲囉。甚至Venom 1個故仔都好睇少少。

票房好過尚氣嘅真正原因我覺得關臨尾個彩蛋事多啲。據聞呢個彩蛋極具震撼性(你懂的),所以先吸引到好多人,包括好似我呢啲無睇Venom 1嘅人嚟八卦睇吓究竟係咩事。

為咗呢個彩蛋我仲專登走去Google Movies睇返Venom 1追返啲劇情(不過到頭來都對呢個彩蛋冇乜太大影響)

呢個彩蛋無非都係為
MCU蜘蛛俠3嘅大雜會舖路。

冇呢個彩蛋嘅話,真係對Sony呢啲自家製作冇乜興趣囉。

彩蛋討論

Venom會同八爪魚博士,綠精靈+Toby蜘蛛俠+Garfield蜘蛛俠齊齊亮相。應該都係關trailer見到Doctor Strange嘅改變世界規律法術出咗事,搞到引嚟Sony電影世界嘅所有蜘蛛俠有關人物都俾吸入MCU入面。

不過迪迪尼/Marvel Studios應該唔會比Sony咁著數俾佢哋全部「寄居」喺MCU借MCU個朵嚟呃飯食,所以喺No Way Home後呢啲角色應該會被Marvel Studios踢返去Sony自家嘅Spiderverse去,可能亦因此Tom Holland蜘蛛仔亦會從此由MCU消失

此篇文章於 10-13-21 08:56 PM 被 Kinny Riddle 編輯。
Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-13-21, 08:55 PM   #35
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

個半鍾剛剛好,節奏做得好就唔駛長

下午睇就爽
這是一個痴男怨女的愛情故事 (深意味
好奇怪的置入行銷? (SONY彩電要追營業???)
陳太我愛你
彩蛋還可以係咩?

又《廣韻》中句切
音駐。義同。

此篇文章於 10-13-21 09:01 PM 被 亍 ◣ 編輯。
舊 10-14-21, 11:09 AM   #36
C.Ryo
Game Master

註冊日期: Dec 2007
Wii U IDCRYO.HK
Nintendo Switch ID4426 5495 5212
PSN  IDCRyoHK
XBox Live GamertagCRYO HK
又係你牙陳師奶

比上集好睇,無冷場,不過套路太大路無乜驚喜又有啲既視感,又係敲鐘又跌女應該就特登對照番GG俠嘅,叫做合格爆谷片,得字幕前有隻蛋,不過早已揚晒會打通spider universe啦

另外suppose Cranage應該更凶狠先係,Venom已經似mascot/pet,為多啲youngsters入到場做PG13搞到到啲暴力到喉唔到肺

此篇文章於 10-14-21 01:41 PM 被 C.Ryo 編輯。
C.Ryo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-14-21, 08:42 PM   #37
Dangerous-boy
D-boy

註冊日期: May 2011
今集變了兒童向
屠殺殺人不見血,我是否應該要讚佢好刀法?

全套差不多所有時間都係睇主角同毒魔兩條基友打情罵俏,打鬥只得最後一幕,真係好唔夠喉!覺得上集好睇好多!

怕火的屠殺走去放火,更加不思其解?
(原著的屠殺如沒記錯,應該唔怕高音、只怕火。)

全套戲最精彩都係片尾個彩蛋!

聽到同場一對友人的對話,不禁笑咗出嚟!
A君問B君:屠殺究竟殺咗尐咩嘢?
B君答:殺咗我哋個半鐘囉!
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-14-21, 09:16 PM   #38
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

註冊日期: Nov 2006
3DS Friend Code3222 5528 5573
PSN  IDAhHonHon
XBox Live GamertagAhHon Go
真係唔識欣賞今集, 連個彩蛋都求其過人...

個人認為咋...

HON HON 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-14-21, 09:48 PM   #39
C.Ryo
Game Master

Nintendo Switch ID4426 5495 5212
記憶中上集大部份時間都係睇三角拖拖拉拉同兩pat slime週圍上身,最後先大打
不過的確兩集都不是優秀作品

舊 10-14-21, 10:51 PM   #40
Dangerous-boy
D-boy

註冊日期: May 2011
引用:
作者: C.Ryo 查看文章
記憶中上集大部份時間都係睇三角拖拖拉拉同兩pat slime週圍上身,最後先大打
不過的確兩集都不是優秀作品
我係專登昨天睇返上集,今日才去睇今集的。
上集打鬥場面多好多!毒魔上主角身後逃出實驗室已經開打,之後班雜魚去主角家捉主角又打,最後便到完場前的大戰再打。
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-14-21, 11:03 PM   #41
C.Ryo
Game Master

引用:
作者: Dangerous-boy 查看文章
我係專登昨天睇返上集,今日才去睇今集的。
上集打鬥場面多好多!毒魔上主角身後逃出實驗室已經開打,之後班雜魚去主角家捉主角又打,最後便到完場前的大戰再打。
原來係咁,不過上集戲院睇完有買碟都無番睇,呢集我覺得已經無黑寡婦咁悶,都要考慮下會唔會再買碟番睇

不過今集都主要係setup venom之後去做某人個臭口戰友㗎喇,如果有日可以加到deadpool入面先會有機會比較解放到佢

此篇文章於 10-14-21 11:18 PM 被 C.Ryo 編輯。
舊 10-15-21, 09:53 AM   #42
STRIFE
Ultimate Gamer

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDOvErKilL6517
XBox Live Gamertag日psn: Lighting6517
今集完全唔好睇,笑位笑唔出,敵人背景好單薄,特別係女黑人,又嚟最後無啦啦良心發現
戰鬥動作亦唔好睇
特別係d 尷尬到唔敢睇既對話,好似乜野‘正義守護者’(大約係咁啦),真係睇到毛管戙
Sony你都係算撚數啦…

舊 10-17-21, 06:26 AM   #43
肉羊哩咖
griffin611

Let there be cabbage

上一套麻麻,無乜予期入場,都好 OK,有啲笑位都笑得出,尤其 Venom 啲毒舌都幾應,個女主角(?!)上次唔多鍾意,今次都好咗;不過打就,上套太在太唔掂,叫做只好過 Shang-chi 最尾嗰度少少,而今次個奸角嗰對發揮太唔夠,佢可以大玩《天生殺人狂》嘅路,但無;而暗示咗有異能人仕,唔知佢會點發揮落去。

此篇文章於 10-17-21 06:30 AM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 10-17-21, 09:52 PM   #44
C.Ryo
Game Master

今集CG打比上集靚同清楚好多,Carange畫得幾型嘅,劇情就要當佢係Carange introduction 同 E & V 情侶進程黎睇睇
跟漫畫設定的話,呢對Carange 共生體仲有機回歸嘅

舊 10-19-21, 02:40 AM   #45
次期Cekehe
Game Master

註冊日期: Apr 2002
引用:
作者: Dangerous-boy 查看文章
今集變了兒童向
屠殺殺人不見血,我是否應該要讚佢好刀法?

全套差不多所有時間都係睇主角同毒魔兩條基友打情罵俏,打鬥只得最後一幕,真係好唔夠喉!覺得上集好睇好多!

怕火的屠殺走去放火,更加不思其解?
(原著的屠殺如沒記錯,應該唔怕高音、只怕火。)

全套戲最精彩都係片尾個彩蛋!

聽到同場一對友人的對話,不禁笑咗出嚟!
A君問B君:屠殺究竟殺咗尐咩嘢?
B君答:殺咗我哋個半鐘囉!
無記錯的話.......
我記得佢都怕高音,所以"maximum carnage"時,Venom去神奇四俠屋企拎左支音波炮,配合Firestar既微波射線,雙管齊下打Carnage

P&D
輕課主acc: 160,670,900 - (已297)光埃龍、月讀龍、濕婆龍、幻龍王、覺麒麟、覺濕婆、比古洛、紅奧丁、覺愛貓、呂布、執行者、潘朵拉、光咖哩、火龍女、劉備、新木印、覺白虎、暗咖哩、覺墮西、雷奧、天秤等等...... (尚有尼龍、一護、水龍女等等正在排隊中)

無課副acc:271,912,456 - 常用隊長:月讀龍、日龍、覺愛貓、覺光埃、火龍女、潘朵拉、比達、覺麒麟、覺月讀等等...
次期Cekehe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-20-21, 11:46 AM   #46
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
想問點解最尾個位差佬變咗藍眼嘅?

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-20-21, 12:55 PM   #47
王小虎

註冊日期: Apr 2002
Carnage個仔Toxin
https://www.marvel.com/characters/toxin

王小虎 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-20-21, 05:03 PM   #48
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: DevilElvis 查看文章
想問點解最尾個位差佬變咗藍眼嘅?
佢有咗嘢。

舊 10-27-21, 10:24 AM   #49
武藤遊戲
The One

註冊日期: Nov 2004
Wii U ID(ω・∩(ω・∩(ω
PSN  IDペロペロ(^ω^)
XBox Live Gamertag>_>
走佬後準備打蜘蛛俠 12月又去看

舊 07-16-22, 02:12 PM   #50
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
Venom: Let There Be Carnage

呢套Venom: Let There Be Carnage,
農曆新年果期見iTunes特價$48買咗,
諗住貪佢有4K Dolby Vision畫質先買,
點知最近睇Netflix見佢上架的版本一樣都係有4K Dolby Vision…
早知唔買啦。

https://www.netflix.com/hk-en/title/81199145

其實套戲去到教堂大戰之前都係OK的,
不過,場大戰就完得太求其了吧,
浪費情侶檔呢個設定咁。

VENOM in 3 Minutes | Movie Recap
https://youtu.be/7GWr2YAWJlU

Venom: Let There Be Carnage in 4 Minutes | Movie Recap
https://youtu.be/au2JRM1COQU
IDGAF 目前線上   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[西片] Morbius (2020) david 電影版 30 06-15-23 09:08 PM
[西片] VENOM ( 4 Oct 2018) LTKS 電影版 107 07-06-19 02:27 AM
出售 MaxFactory 7th Dragon 2020 初音未開 Type 2020 + PS3 電擊文庫FIGHTING CLIMAX(行日) AYU_fans 買賣專區 3 11-19-15 08:37 PM
吹水專區 2020《 》 神龍 吹水專區 1005 08-01-13 01:37 AM
天 文 台 以 最 壞 情 況 推 算 2020 年 香 港 無 冬 天 IamO ~清談館~ 58 03-23-08 12:58 AM

現在的時間是 11:08 PM

手機版 | APP版