Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 07-29-19, 09:00 PM   #26
野良猫
God of Gamer
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: iu fu pig 查看文章
呢家打到野戰有魔獸,一關得四隻,都幾大力
有冇大大等滿職先升,話說滿職啲獎勵其實唔太吸引
下位升中位都好慢長
全部人未夠料到下個職已經升滿,唔知係咪同難度有關
主角同皇女仲係LV17已經滿咗職但上位職PASS仲未有……
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-29-19, 09:07 PM   #27
maxwaver
Game Master
自爆を使う程度の能力

註冊日期: Jan 2007
隻死靈初見就用騎士團打走一半然後用扣血ベル狙擊一下車佢22殺左
拿弓仲大力過前線d人真係屈到一個點

舊 07-29-19, 10:56 PM   #28
X&Y
Game Master

註冊日期: Jul 2005
Nintendo Switch ID5965-4236-9786
PSN  IDakitoxy
XBox Live GamertagXanYZ
魔獸用大範圍計略一野打晒4格罩好爽
X&Y 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-29-19, 11:16 PM   #29
iu fu pig
Ultimate Gamer
塵埃...

註冊日期: Jul 2004
引用:
作者: X&Y 查看文章
魔獸用大範圍計略一野打晒4格罩好爽
岩岩試咗火計,即爆四格仲有禮物拎添⋯⋯
終於差唔多升哂下級職⋯⋯力量+2魔力+2吸引力唔大
由手機版發出
iu fu pig 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-30-19, 09:48 PM   #30
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
引用:
作者: maxwaver 查看文章
隻死靈初見就用騎士團打走一半然後用扣血ベル狙擊一下車佢22殺左
拿弓仲大力過前線d人真係屈到一個點
ベル無血真係超勁 佢自己又有狙擊
シャミア入隊之後兩個弓兵再加埋ヒューベルト同ドロ姉3格真係對面跳樓

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-30-19, 09:51 PM   #31
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

未到5年後 不過暫時真係覺得佢地最上位職D要求好明顯係無好好計過就set落去
大佬呀邊可能最上位職無斧頭步兵最上位版、無暗殺者最上位版架......
又隻隻職都要馬或者飛,你叫馬同飛都無適性/不擅長既角色點?

ペルソナ5

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
舊 07-31-19, 09:41 AM   #32
Eking

註冊日期: Feb 2006
打魔獸重點係爆佢個盾而唔係殺佢,個盾掉石可以用黎整武器

舊 07-31-19, 10:18 AM   #33
Eking

註冊日期: Feb 2006
皇女事件後係咪冇得搵新人,前期只係搵左紅髮騎士,成team而家得12人.....

舊 07-31-19, 10:49 AM   #34
iu fu pig
塵埃...

引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
未到5年後 不過暫時真係覺得佢地最上位職D要求好明顯係無好好計過就set落去
大佬呀邊可能最上位職無斧頭步兵最上位版、無暗殺者最上位版架......
又隻隻職都要馬或者飛,你叫馬同飛都無適性/不擅長既角色點?
可以落馬啦⋯⋯
我都覺得好怪,岩岩開完最上位,好多隻都有馬⋯
難怪上堂有得拉兩條友學騎馬啦
上幾集啲狂戰士,乜乜劍聖之類無哂
我又一直都無人升騎馬⋯⋯

其實死神騎士果個職業無乜特別喎⋯⋯
由手機版發出
舊 07-31-19, 10:52 AM   #35
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
可以落馬啦⋯⋯
我都覺得好怪,岩岩開完最上位,好多隻都有馬⋯
難怪上堂有得拉兩條友學騎馬啦
上幾集啲狂戰士,乜乜劍聖之類無哂
我又一直都無人升騎馬⋯⋯

其實死神騎士果個職業無乜特別喎⋯⋯
由手機版發出
唔係落唔落馬問題,係佢個要求...........頂你有一半職都係要槍、馬、飛
囉重裝同斧頭同純劍果班即刻食屎
練劍既如果無理術適性既我怕真係爆機都未升到安定考到最上位職

係好明顯有格差,英雄有最上位職、Lord有最上位職、騎士、狙擊手果D都叫有最上位職
喂咁比番個將軍、狂戰士、Assassin最上級版我唔係好過份姐..........

Group又淨係比你一拉兩個學一樣,我覺得就算比你三種每樣兩個人都合理啦........

ペルソナ5

隨時更新

此篇文章於 07-31-19 10:56 AM 被 鈴蘭 編輯。
舊 07-31-19, 10:57 AM   #36
iu fu pig
塵埃...

引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
唔係落唔落馬問題,係佢個要求...........頂你有一半職都係要槍、馬、飛
囉重裝同斧頭同純劍果班即刻食屎
練劍既如果無理術適性既我怕真係爆機都未升到安定考到最上位職

Group又淨係比你一拉兩個學一樣,我覺得就算比你三種每樣兩個人都合理啦........
你講得岩,我都無乜人升到
最重要我玩黃組,勉強先升到一個騎兵出黎
呢家力推粉紅女做天馬兵⋯⋯

主角淨係玩劍術,真係企喺度添
由手機版發出
舊 07-31-19, 11:01 AM   #37
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
你講得岩,我都無乜人升到
最重要我玩黃組,勉強先升到一個騎兵出黎
呢家力推粉紅女做天馬兵⋯⋯

主角淨係玩劍術,真係企喺度添
由手機版發出
呢點都係我最覺得有問題既地方
主角才能開花係信仰,得意係劍、格
然後就發現最上位職無一個係同主角本身適性夾得埋
仲要信仰才能開花個skill唔係好感覺到有用 還不如直衝劍同理術
我唔知主角後期係咪有專用特殊職所以咁set啦.......

ペルソナ5

隨時更新
舊 07-31-19, 11:24 AM   #38
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
主角後期是有個特殊職,不過造型我覺得不好看。。。。。

其實升到上位也足夠了,只是最上位不論選擇和條件也真太作弄人

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-31-19, 12:00 PM   #39
野良猫
肥倫

引用:
作者: 鐵之侍 查看文章
主角後期是有個特殊職,不過造型我覺得不好看。。。。。

其實升到上位也足夠了,只是最上位不論選擇和條件也真太作弄人
所以我見夠資格轉上位職後就開始俾佢哋學最上位
得就得唔得就算

不過重點起碼可以學多個最上位MASTER技能
睇下係咩都好嘛
舊 07-31-19, 02:45 PM   #40
X&Y
Game Master

Nintendo Switch ID5965-4236-9786
最上位好多都真係好難夾
藍隊隻重甲本身同騎個相性唔岩,但最上位重甲得重騎
主腳上到Sword master要專登落返暗術師谷理力
用槍既升到c就可以停

雖然我岩岩先玩到一月,但之前未升上位前已經要準備最上位啲麻野
重要好多唔係谷一樣就攪掂

此篇文章於 07-31-19 02:47 PM 被 X&Y 編輯。
舊 07-31-19, 03:06 PM   #41
iu fu pig
塵埃...

主角劍術A唔到,上唔到上位職⋯⋯⋯
由手機版發出
舊 07-31-19, 05:33 PM   #42
野良猫
肥倫

引用:
作者: X&Y 查看文章
最上位好多都真係好難夾
藍隊隻重甲本身同騎個相性唔岩,但最上位重甲得重騎
主腳上到Sword master要專登落返暗術師谷理力
用槍既升到c就可以停

雖然我岩岩先玩到一月,但之前未升上位前已經要準備最上位啲麻野
重要好多唔係谷一樣就攪掂
仲有基本上必學嘅戰略,唔夠RANK又用唔到高RANK騎士團
我有四隊B團但冇人裝到
舊 07-31-19, 06:44 PM   #43
MultiPASS
Crazy Gamer

引用:
主角劍術A唔到,上唔到上位職⋯⋯⋯
由手機版發出
打多幾埸野外唔扣point戰役應該冇問題,
另揾教會同事扣行動point都可以快啲升。
MultiPASS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-31-19, 10:25 PM   #44
iu fu pig
塵埃...

引用:
作者: MultiPASS 查看文章
打多幾埸野外唔扣point戰役應該冇問題,
另揾教會同事扣行動point都可以快啲升。
終於升到,睇黎要散多啲步升主角⋯
我平時打野戰多
由手機版發出
舊 07-31-19, 10:39 PM   #45
野良猫
肥倫

引用:
終於升到,睇黎要散多啲步升主角⋯
我平時打野戰多
由手機版發出
lv去到某啲位就好難拎exp再升所以唔駛成日打
我都係清任或者有レア怪先去打
舊 08-01-19, 01:32 AM   #46
鐵之侍

借風假終於爆了帝國線,真是漫長但真不錯

下周目就玩王國線

Pt留多一些二周目就可以一開始有a的評級和角色技能,會輕鬆很多,所以一周目真不用急全升石像能力(雖然石像能力2周目是免費繼承就是)

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
舊 08-01-19, 10:10 PM   #47
野良猫
肥倫

見到敵人有職係勇者

係咪有啲最上位職二週先開放?
舊 08-01-19, 11:09 PM   #48
鐵之侍

引用:
作者: 野良猫 查看文章
見到敵人有職係勇者

勇者沒記錯是普通上位職而己

舊 08-02-19, 02:45 PM   #49
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
作者: 野良猫 查看文章
見到敵人有職係勇者

傭兵上位職咪勇者..........

ペルソナ5

隨時更新
舊 08-02-19, 07:55 PM   #50
X&Y
Game Master

玩到5年後3月, 主線比較易, 外傳有時反而幾難攪
マリアンヌ個外傳一次過打咁多隻黑獸

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[NS] ファイアーエムブレム 風花雪月 | Fire Emblem: Three Houses | enishi 電視遊戲討論版 213 01-20-20 12:03 AM
> >> > > 全新未開 XBOX 360 ACTIVISION 行貨 DESTINY < < < < < 已減價$$$180 超合Game魂 買賣專區 5 02-16-15 12:53 AM
[廣告 - CW] [CW32 U9] Sio2 新刊 <<No.6 FANBOOK「たからモノ」>> 與既刊<<慶次日記 バサラ村~!>>等 poyumoz Cosplay同人MIX討論區 0 08-08-11 10:57 PM
@@~~出左啦,最靚呢D GAME~~<<Dungeon Siege II>><< 末日危城2>>!!@@ Squalllg PC電腦遊戲討論版 45 09-10-05 04:52 PM
<< 急問>> <<< 7210點樣用電腦入歌?? >>> Minga 影音館 0 01-30-03 04:43 AM

現在的時間是 11:35 PM

手機版 | APP版