Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 07-01-19, 04:03 PM   #426
chitkan
Insane Gamer

註冊日期: Dec 2009
倫伯唔是不嬲都奶共?
定我又入左平行時空或者中左孟德拉幻術?
chitkan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-01-19, 04:08 PM   #427
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
引用:
作者: david 查看文章
譚詠麟撐警激嬲多年Fans 打爛珍藏唱片洩憤

譚詠麟撐警稱不談政治 黃耀明反駁:你踏進這個公園已非常政治

正所謂,十年人事幾翻新,更何況三十年呢?佢O地奶共,甜頭一定比得失反送中O既零星小眾為多,都聞到棺材香吶,要搵定棺材本都正常O既。
希望香港人真係識得經濟上制裁奶共既演員啦
我就真係好耐無睇香港戲同聽香港既歌,但我相信仲有好多人有睇同聽

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-01-19, 04:18 PM   #428
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
哩幾個老野香港本身都已經得番老人睇
香港人唔buy佢佢地都冇蝕

<港片港歌不嬲冇乜理
90年代開始港產娛樂質素開始變差
由手機版發出
真!DC 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 07-01-19, 04:33 PM   #429
chitkan

其實你地身邊仲多唔多人睇cctvb?
舊 07-01-19, 05:21 PM   #430
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
希望香港人真係識得經濟上制裁奶共既演員啦
我就真係好耐無睇香港戲同聽香港既歌,但我相信仲有好多人有睇同聽
但有時出左一兩個好既作品,又要撐返。

果時要反問返,連粵語既歌同戲都唔撐,又點保護自己既文化同語言呢?
由手機版發出
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-01-19, 05:29 PM   #431
十一月
Game Master

老實講我覺得而家個氣氛好恐怖。
好似反對修例就一定要支持一切同反修例有關的行動咁樣。即使一部份人明明係有使用暴力都要當睇唔到,總之警方拉人就係唔啱。任何人只要講一句支持警方執法,就會被話係五毛共狗之類。
十一月 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-01-19, 05:32 PM   #432
真!DC
Banned User
奉行我道

所以咪話要獨立調查兩邊都查還雙方公道
政府又唔肯
由手機版發出
舊 07-01-19, 05:56 PM   #433
小草
God of Gamer
(╬ ̄皿 ̄)=○

註冊日期: Feb 2004
引用:
作者: 真!DC 查看文章
政府又唔肯
由手機版發出
其實我堅唔明條八婆點解唔肯,做戲都唔做,反正獨立調查放咩人入去未又係佢地話事

舊 07-01-19, 06:06 PM   #434
真!DC
Banned User
奉行我道

引用:
作者: 小草 查看文章
其實我堅唔明條八婆點解唔肯,做戲都唔做,反正獨立調查放咩人入去未又係佢地話事
政府要靠差佬保護
調查結果差佬冇錯大眾唔會接受
查到差佬有錯又驚得罪差佬
由手機版發出
舊 07-01-19, 06:08 PM   #435
麥魚仔
岬命

註冊日期: Apr 2006
引用:
作者: 真!DC 查看文章
政府又唔肯
由手機版發出
引用:
4個黑警公會見1哥講不要成立獨立調查。

麥魚仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-01-19, 06:16 PM   #436
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
有無人答到我呢班人做緊咩?
一定要比到個我接受嘅答案,否則連對面驚察3,4個鐘咁龜嘅行動我有90%懷疑係鬼

立法會大樓再受衝擊 有人用長鐵通滅火筒等破壞玻璃門

https://news.rthk.hk/rthk/ch/compone...8-20190701.htm
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-01-19, 06:30 PM   #437
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
作者: chitkan 查看文章
其實你地身邊仲多唔多人睇cctvb?
多到難以置信,有不滿都邊邊睇…

舊 07-01-19, 06:32 PM   #438
holsety
Ultimate Gamer
http://www

註冊日期: Oct 2003
示威者:議會已死。<<聽到真係心酸

舊 07-01-19, 06:49 PM   #439
麥魚仔
岬命

引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
多到難以置信,有不滿都邊邊睇…
推介睇32台

舊 07-01-19, 06:49 PM   #440
小草
(╬ ̄皿 ̄)=○

註冊日期: Feb 2004
引用:
作者: J+1 查看文章
一定要比到個我接受嘅答案,否則連對面驚察3,4個鐘咁龜嘅行動我有90%懷疑係鬼

https://news.rthk.hk/rthk/ch/compone...8-20190701.htm
由手機版發出
這個我都有懷疑
之前扔磚你放速龍咬人又射擊
現在俾人撞到咁唔拉人,唔知以為係到演集

舊 07-01-19, 06:50 PM   #441
真!DC
Banned User
奉行我道

引用:

由手機版發出
https://www.facebook.com/258224170919874/posts/2333378580071079/
由手機版發出
舊 07-01-19, 07:05 PM   #442
神人ではない!新人だ

引用:
作者: 麥魚仔 查看文章
推介睇32台
咁32在下都覺得悶既,唔好話睇RTHK,連轉VIU都難到仆…

舊 07-01-19, 07:13 PM   #443
麥魚仔
岬命

引用:
咁32在下都覺得悶既,唔好話睇RTHK,連轉VIU都難到仆…
VIU >RTHK>>>>>>>>>>>>>>>>>>cctvb

的確好悶,哈哈哈哈

舊 07-01-19, 07:15 PM   #444
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
引用:

由手機版發出
佢地鬼唔鬼我都好難講

雖然我都覺得 e+ 唔係最好既時機

不過又咁諗,遲早都要黎既,早 d 習慣定先亦唔係壞事。
由手機版發出

此篇文章於 07-01-19 07:19 PM 被 歌絲˙暮斯 編輯。
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-01-19, 07:18 PM   #445
GreenTea
Administrator

註冊日期: May 2007
引用:
這個我都有懷疑
之前扔磚你放速龍咬人又射擊
現在俾人撞到咁唔拉人,唔知以為係到演集
我估就比你地玩到零晨先清
反正呢D時間愈清愈多人 家下政府管治威信已無晒
GreenTea 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-01-19, 07:31 PM   #446
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章
佢地鬼唔鬼我都好難講

雖然我都覺得 e+ 唔係最好既時機

不過又咁諗,遲早都要黎既,早 d 習慣定先亦唔係壞事。
由手機版發出
時地兩樣都完全唔o岩時機,係人呢部份想將遊行連埋一齊,但根據咁多年都知出現行o個班係和理非,無可能得到完全支持,今晚只要人氣一過就什麼都無了

明明目標係針對777一個,而家對一個咩都冇o既建築物有咩意思,只能比人指有勇無謀

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-01-19, 07:34 PM   #447
chitkan

https://m.facebook.com/story.php?sto...er_action_list

難得今次大部份人都有共識
各自山頭,各有各做, 不割不督

香港人到底幾時先放得開個心理包袱,唔洗一日到黑疑神疑鬼

(唔是好識fb link點貼,我是貼岑敖暉fb, 貼錯你地上返佢地果度睇)
舊 07-01-19, 07:44 PM   #448
神人ではない!新人だ

唔想講怪力亂神,不過今日衝立會真係要八奇先明佢地想點…

舊 07-01-19, 08:00 PM   #449
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
引用:
作者: chitkan 查看文章
https://m.facebook.com/story.php?sto...er_action_list

難得今次大部份人都有共識
各自山頭,各有各做, 不割不督

香港人到底幾時先放得開個心理包袱,唔洗一日到黑疑神疑鬼

(唔是好識fb link點貼,我是貼岑敖暉fb, 貼錯你地上返佢地果度睇)
我先當唔係鬼,
悲憤心情相信大家都係一樣,而敢願意做死士都係一個值得尊重,
但都係o個句,時地人都差不多全錯的情況下只能夠希望有奇蹟出現.否則今晚過去聽日o既頭條已經可以預見

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-01-19, 08:01 PM   #450
麥魚仔
岬命

引用:
唔想講怪力亂神,不過今日衝立會真係要八奇先明佢地想點…
可能唔高興吧,這幾日有兩個人自殺。

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 11:36 PM

手機版 | APP版