Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 03-25-15, 10:18 AM   #26
RS 200
God of Gamer

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDRS200Terry
XBox Live GamertagRS200Terry
只玩過Demon Soul,dark soul1同2都係齋買冇咩點玩....
呢隻玩上手真係唔慣,琴日只係打左一個鐘左右,只係開頭一出黎開閘,比隻肥佬路人殺左我6,7次....食晒d野咁滯先打得贏佢

有冇人覺得隻game drop frame好勁...有時唔係打緊,就咁o係條街行都會一格格咁...
RS 200 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-25-15, 10:38 AM   #27
fatbean
Junior Member

註冊日期: Feb 2009
引用:
作者: reiyaw 查看文章
聖職者之獸我覺得係教玩家傷害回饋...(因為係新系統? )
比怪打中短時間內反擊會回血 拐杖通常三下R1就回晒可回饋值
企位的話 佢大部份攻擊向肚底碌都閃到
另外打佢左手佢會硬直 (唔洗過度追求 避好回饋好就得 )

DS1牛頭人級既boss 可能後面都係作為小怪登場
Thank you pal~~
fatbean 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-25-15, 11:50 AM   #28
reiyaw
Crazy Gamer
絶望を焚べよ

註冊日期: Dec 2011
3DS Friend Code4081 6920 1571
PSN  IDReiYaw
XBox Live Gamertag360已丟
關於神父攻略法
打完神父行上去執到個紅寶石胸針都唔覺
以為純粹個阿媽唔好彩死響度
今日睇片先發覺神父就係阿爸 變人狼果陣放音樂盒會暈
即係因為阿媽無帶音樂盒 比變身既阿爸殺左 淨返個女sosad

此篇文章於 03-25-15 11:54 AM 被 reiyaw 編輯。
reiyaw 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-25-15, 11:53 AM   #29
ist
Game Master
.

註冊日期: Mar 2003
打完教父,目前都好易打(全系列都三周目玩家)
因為一開波可帶20支回復藥
同埋開波d武器就以打到敵人大硬直

全程武器雙持,直接按實R2,連教父都可以打到硬直,變狼都係推前+R2,好易打

此篇文章於 03-25-15 11:57 AM 被 ist 編輯。
ist 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-25-15, 11:57 AM   #30
Kain

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
最基本既一定要知
對方攻擊時開槍可以打DOWN佢,之後可以行過去會心
等同上集格盾

今集主要唔係盾擋>打
唔識開槍後面應該過唔到
Kain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-25-15, 12:04 PM   #31
reiyaw
Crazy Gamer
絶望を焚べよ

引用:
作者: ist 查看文章
打完教父,目前都好易打(全系列都三周目玩家)
因為一開波可帶20支回復藥
同埋開波d武器就以打到敵人大硬直

全程武器雙持,直接按實R2,連教父都可以打到硬直,變狼都係推前+R2,好易打
我見渣槌真係好易打 可惜我選左拐杖 變形前後重攻擊都打唔停神父
引用:
作者: Kain 查看文章
最基本既一定要知
對方攻擊時開槍可以打DOWN佢,之後可以行過去會心
等同上集格盾 3jRU58JGLrU

今集主要唔係盾擋>打
唔識開槍後面應該過唔到
買左連發手槍之後 渣磚頭d大隻佬都可以一飛槍停
不過食子彈食得好西利 成日玩晒d子彈

此篇文章於 03-27-15 02:35 PM 被 reiyaw 編輯。
舊 03-25-15, 12:29 PM   #32
大懶財
Ultimate Gamer

註冊日期: Apr 2006
PSN  IDJACKYSIN
引用:
作者: RS 200 查看文章
有冇人覺得隻game drop frame好勁...有時唔係打緊,就咁o係條街行都會一格格咁...
唔係系列特色嚟架咩?

今集好左架喇

啱聽嘅說話,就係金石良言....相反就當你透明.
(  ̄ー ̄)人(゚д゚;)
大懶財 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-25-15, 12:38 PM   #33
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
引用:
我見渣槌真係好易打 可惜我選左拐杖 變形前後重攻擊都打唔停神父

買左連發手槍之後 渣磚頭d大隻佬都可以一飛槍停
不過食子彈食得好西利 成日玩晒d子彈
拍針換子彈囉

舊 03-25-15, 01:38 PM   #34
RS 200

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDRS200Terry
XBox Live GamertagRS200Terry
引用:
作者: 大懶財 查看文章
唔係系列特色嚟架咩?

今集好左架喇
話晒next gen嘛,以為會好d
RS 200 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-25-15, 01:54 PM   #35
nami_tamaki999
僕は夢を見てる?

註冊日期: Apr 2008
PSN  IDHarrison_Tang96
其實會唔會好多時成日比人從後偷襲?? 我最怕行行下係背面比人/狗攻擊...細膽sosad
nami_tamaki999 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-25-15, 01:58 PM   #36
reiyaw
Crazy Gamer
絶望を焚べよ

引用:
作者: nami_tamaki999 查看文章
其實會唔會好多時成日比人從後偷襲?? 我最怕行行下係背面比人/狗攻擊...細膽sosad
唔係恐怖game不過呢隻game出名多暗算位
慣左之後成日都會前後左右望住行
引用:
作者: Sar8 查看文章
拍針換子彈囉
每次換得五粒要半條血

舊 03-25-15, 02:31 PM   #37
nami_tamaki999
僕は夢を見てる?

註冊日期: Apr 2008
PSN  IDHarrison_Tang96
引用:
唔係恐怖game不過呢隻game出名多暗算位
慣左之後成日都會前後左右望住行

每次換得五粒要半條血
由診所一行出黎, 周圍D腳步聲, 怪叫聲都咪話唔恐佈
nami_tamaki999 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-25-15, 03:48 PM   #38
martinyau1979

註冊日期: Nov 2005
PSN  IDmartin1979
引用:
返屋企個火爐隔離個工坊
THX .搵到lu

隻樹人boss 好似好大力, 打幾下都無血, 要點打?

你將會被誰抱緊 唱什麼歌哄他開心
我想著天空什麼時候會放晴
地球不曾為誰停一停

martinyau1979 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-25-15, 03:50 PM   #39
Kain

ITEM有存貨,但係點提出黎?
舊 03-25-15, 03:51 PM   #40
reiyaw
Crazy Gamer
絶望を焚べよ

引用:
ITEM有存貨,但係點提出黎?
如果係血瓶/子彈 有貨的話死左應該會自動refill
至於其他item就入到去倉庫之後按R2

舊 03-25-15, 03:52 PM   #41
大懶財

註冊日期: Apr 2006
PSN  IDJACKYSIN
引用:
作者: RS 200 查看文章
話晒next gen嘛,以為會好d
我開頭都係咁諗,去到今世代個畫面都仲係好似差d咁

但佢gameplay真係超一流,吹佢唔漲

啱聽嘅說話,就係金石良言....相反就當你透明.
(  ̄ー ̄)人(゚д゚;)
大懶財 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-25-15, 03:58 PM   #42
Kain

引用:
如果係血瓶/子彈 有貨的話死左應該會自動refill
至於其他item就入到去倉庫之後按R2
原來有倉庫
舊 03-25-15, 04:07 PM   #43
reiyaw
Crazy Gamer
絶望を焚べよ

引用:
原來有倉庫
Doll姐姐隔離條樓梯上去 一入門口右手邊放晒武器木櫃個位就係倉

舊 03-25-15, 05:41 PM   #44
Kain

白痴架,敵人散彈槍無限彈難避無得埋身
攻擊力同血又高你廿倍
舊 03-25-15, 08:45 PM   #45
Tannhauser Gate
Crazy Gamer
薛西佛斯

註冊日期: Mar 2007
趁得閒 今晩繼續衝進度

引用:
作者: nami_tamaki999 查看文章
有 一如以往有陰濕位
關於恐怖
越後面D怪越噁心

and bones in their noses I just flat
out wouldn't of believed you.」
Tannhauser Gate 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-25-15, 09:19 PM   #46
ist
Game Master
.

註冊日期: Mar 2003
點去人地世界幫人打boss?

舊 03-25-15, 09:29 PM   #47
Crazy Gamer
薛西佛斯

引用:
作者: ist 查看文章
點去人地世界幫人打boss?
要攞到連線用鐘先可以
用靈視係Hunter's Dream到買

and bones in their noses I just flat
out wouldn't of believed you.」
Tannhauser Gate 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-25-15, 10:18 PM   #48
reiyaw
Crazy Gamer
絶望を焚べよ

三個人連機drop frame到不可思議
明明DS2都無咁誇張

舊 03-25-15, 10:48 PM   #49
martinyau1979

註冊日期: Nov 2005
PSN  IDmartin1979
連隻樹怪都打唔贏....................
死咗好多次, 一埋身 就會成個身遮住個畫面, 好難睇到佢既攻擊模式

開槍有時會打到硬直, 但好多時射佢都係無反應, 點解..............

我個fd 斬死咗hunter dream 個公仔, 會點架?

你將會被誰抱緊 唱什麼歌哄他開心
我想著天空什麼時候會放晴
地球不曾為誰停一停

martinyau1979 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-26-15, 12:27 AM   #50
Crazy Gamer
薛西佛斯

個難度設定好好
建議大家先唔好call人打 感受下個Boss ge設計
毎個Boss都有攻略方法
進度
打左十隻Boss 進度到雪堡

引用:
作者: martinyau1979 查看文章
連隻樹怪都打唔贏....................
死咗好多次, 一埋身 就會成個身遮住個畫面, 好難睇到佢既攻擊模式

開槍有時會打到硬直, 但好多時射佢都係無反應, 點解..............

我個fd 斬死咗hunter dream 個公仔, 會點架?
聖職者普通方法應該槍反唔倒

Doll
你個fd想攞裝備? 後面有得攞唔駛殺

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PS4] Bloodborne ブラッドボーン 血源詛咒 | From Software | Metascore 93 信♡保證 | DLC『The Old Hunters』 登場 ( ゚ω゚)? 電視遊戲討論版 318 12-06-17 05:57 AM
sold............. henrywk 買賣專區 0 04-18-15 11:59 PM
sell bloodborne pureman 買賣專區 2 04-04-15 09:38 AM
[SELL]全新 PS4 行貨 Bloodborne (sold) lauyan 買賣專區 0 03-27-15 07:35 AM
PS4 Bloodborne 中文版 i611i 買賣專區 1 03-27-15 02:17 AM

現在的時間是 11:13 PM

手機版 | APP版