Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Entertainment TREND

主題工具 顯示模式
舊 08-13-21, 02:45 PM   #576
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
引用:
作者: JoJo 查看文章
有d擔心畫汁 之前有傳得HD
大佬,Netflix都有Full HD啦 (有冇4K)?

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-13-21, 03:01 PM   #577
420secured
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2020
引用:
作者: DevilElvis 查看文章
大佬,Netflix都有Full HD啦 (有冇4K)?
香港Netflix有4K

以香港網速又無data cap, 自己獨立出嚟好難唔4K

反而搭住 now 先有機會有限制
420secured 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-13-21, 03:17 PM   #578
JoJo
Insane Gamer

註冊日期: May 2002
Wii U IDGiogioLeung
PSN  IDGiogioLeung
XBox Live GamertagG i o g i o
無錯香港netflix 有4k Dolbyvison + atmos
但就等於 hk Disney+ 一樣有?
JoJo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-13-21, 03:35 PM   #579
420secured

引用:
作者: JoJo 查看文章
無錯香港netflix 有4k Dolbyvison + atmos
但就等於 hk Disney+ 一樣有?
唔係

只係有咩理由會無 ?

「之前有傳得HD」係邊到講?
舊 08-13-21, 04:13 PM   #580
JoJo
Insane Gamer

註冊日期: May 2002
Wii U IDGiogioLeung
PSN  IDGiogioLeung
XBox Live GamertagG i o g i o
引用:
作者: 420secured 查看文章
唔係

只係有咩理由會無 ?

「之前有傳得HD」係邊到講?
https://post76.hk/news/2021/04/disne...g-launch-date/
JoJo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-13-21, 04:30 PM   #581
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
引用:
而業內大致預測 Disney+ 在登錄香港後,應該會沿用日本市場策略,即是只會提供最高至 1080p 的 Full HD 畫質選擇比香港觀眾。若果預測成真話,影音玩家必定會大感失望。大家對呢次廣播界大地震有咩睇法呢??? 大家不妨可以係留言或討論區分享下睇法…
Full-HD

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-13-21, 07:04 PM   #582
鐵之侍
God of Gamer

註冊日期: Apr 2005
有得看就ok,畫質不要太差就沒問題

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-13-21, 10:19 PM   #583
420secured

I see

星加坡個邊有4k, 望就望唔好跟日本啦
由手機版發出
舊 08-14-21, 04:45 PM   #584
肉羊哩咖
griffin611

註冊日期: May 2008
慢慢見證一個時代嘅終結

噚日上咗季度大結局嘅 Star Wars: The Bad Batch S1 全 16 話,除咗第一話有成粒鐘咁長之外,其餘都係半粒鐘一話。故仔可以話係 The Clone Wars 嘅續集,因為開頭緊接 Order 66 事件,帝國成立嘅初期。

好:動畫比 The Clone Wars S7 更上一層樓,尤其最後一話啲「大場面」。而故仔有唔少補返電影電視嘅空白期,亦連到去其他作品,尤其係套 The Rebels,有兩話根本係某角出身嘅故事。

唔係噉好:劇情拖,慢,好多時無焦點,乜都拉啲入去,尤其有啲話數個尾係反派準備對付主角,點知跟住嗰話講第二樣嘢;最後預期中嘅衝突三兩嘢收晒,變咗「嗌交」,唔係 fans 會覺得幾悶。主角群角式太過樣板化,係根本設定問題;個女角「成長」得太快太突出,去到後期連做隊長嘅都要聽佢支笛,搞到比反派串佢,隊中某角好似怖景板,對白少,貢獻少,動作少,嘥晒。

公怖咗會有第二季,可能係噉一心諗歎慢板,等之後啲季度完成個故仔。

舊 08-17-21, 05:00 PM   #585
Eking

註冊日期: Feb 2006
D+ 將會開韓劇?

舊 08-17-21, 07:04 PM   #586
肉羊哩咖
griffin611

點解噉問?

舊 08-17-21, 09:25 PM   #587
王小虎

註冊日期: Apr 2002
仲追緊舊的clone wars,等追晒先再睇bad batch,clone wars啲劇情都幾悶,重覆又重覆。

Star Wars Vision唔計入cannon吧?

王小虎 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-17-21, 09:55 PM   #588
肉羊哩咖
griffin611

原全「亂嚟」,應該唔計入正宗,大慨用嚟抄橋。
日文版:

如果 The Clones Wars 嫌悶,The Bad Batch 應該更惡頂,唔係話太差,不過冇乜誇話數嘅情節,好難煲。

此篇文章於 08-17-21 09:59 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-18-21, 09:33 AM   #589
Eking

註冊日期: Feb 2006
引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
點解噉問?
https://www.ptt.cc/bbs/KoreaDrama/M....695.A.651.html

超恐怖CAST......

舊 08-18-21, 07:14 PM   #590
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: Eking 查看文章
估佢唔到。完全冇乜聲氣。

舊 08-18-21, 11:49 PM   #591
肉羊哩咖
griffin611

What-If S01E02 :好睇過上一話十倍!有打有笑有溫情有勁爆嘅串星。啲彩蛋多到你唔信。

另:做鎮長嘅 Carl Weathers 表示 The Mandalorian S3 下個月開鏡。

此篇文章於 08-19-21 12:06 AM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 08-19-21, 12:25 AM   #592
鐵之侍

what if第2話真是有趣很多,這才是真正的「假如」故事

永遠懷念我們的國王

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
舊 08-19-21, 10:52 AM   #593
mrk

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
噚日上咗季度大結局嘅 Star Wars: The Bad Batch S1 全 16 話,除咗第一話有成粒鐘咁長之外,其餘都係半粒鐘一話。故仔可以話係 The Clone Wars 嘅續集,因為開頭緊接 Order 66 事件,帝國成立嘅初期。

好:動畫比 The Clone Wars S7 更上一層樓,尤其最後一話啲「大場面」。而故仔有唔少補返電影電視嘅空白期,亦連到去其他作品,尤其係套 The Rebels,有兩話根本係某角出身嘅故事。

唔係噉好:劇情拖,慢,好多時無焦點,乜都拉啲入去,尤其有啲話數個尾係反派準備對付主角,點知跟住嗰話講第二樣嘢;最後預期中嘅衝突三兩嘢收晒,變咗「嗌交」,唔係 fans 會覺得幾悶。主角群角式太過樣板化,係根本設定問題;個女角「成長」得太快太突出,去到後期連做隊長嘅都要聽佢支笛,搞到比反派串佢,隊中某角好似怖景板,對白少,貢獻少,動作少,嘥晒。

公怖咗會有第二季,可能係噉一心諗歎慢板,等之後啲季度完成個故仔。
Thx! 師兄講解!
得閒時,自然會煲番!

ps:我動畫The Clone Wars冇咩點追!
就係知佢故仔寫得好鬼長、好拖戲! (係好典型美劇風格!)

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)

此篇文章於 08-19-21 10:55 AM 被 mrk 編輯。
mrk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-19-21, 11:12 AM   #594
mrk

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
引用:
作者: 鐵之侍 查看文章
what if第2話真是有趣很多,這才是真正的「假如」故事

永遠懷念我們的國王
琴日都睇左第2集!
真係好正!同笑點勁爆!
第1集變左只係前胃菜級數!

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)
mrk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-20-21, 12:22 AM   #595
肉羊哩咖
griffin611

The Mando 新一個製作特輯,8月 25

舊 08-20-21, 05:38 PM   #596
肉羊哩咖
griffin611

口味唔同,之前星期五一齊上 Ted Lasso 同 TBB,幾乎次次都係睇前者先,TBB 真係爭啲。

唔洗驚, 呢季 What-If Chadwick Boseman 大人會有共 4 話演出。

之前有論批評 Marvel 而家啲強女性要「科」到 Captain Carter 咁先得,仲要強過 Steve Rogers 版,好心,個設定就係會整到個人大件咗㗎嘛,都唔知係咪睇緊同一部劇~ 而邊個勁啲冇拍埋一齊點比,呢度 Steve Rogers 重要性比電影嘅 Peggy Carter 重要好多,都叫收貨有突。

此篇文章於 08-20-21 06:00 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 08-24-21, 09:18 PM   #597
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
What If 第二集:T'Challa果然有王者魅力,居然可以只靠自己一身口才打動Thanos改邪歸正。

相比原版Star Lord Peter冇被Yondu擄走就只係一個快餐店清潔工而已。

呢個黑豹版Star Lord應該會有實力打敗到Ego掛?既然可以口頭說服到Thanos,咁佢應該都有本事以道理說服Ego唔好毀滅宇宙砍掉重練掛?

Chadwick Boseman過身真係太可惜啦!

Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-25-21, 10:01 PM   #598
鐵之侍

what if第3集,真是可以說很黑暗的一集,真人版敢這樣拍一定被大罵

舊 08-25-21, 11:50 PM   #599
C.Ryo
Game Master

註冊日期: Dec 2007
Wii U IDCRYO.HK
Nintendo Switch ID4426 5495 5212
PSN  IDCRyoHK
XBox Live GamertagCRYO HK
What If 03
唔⋯ 真人版如果咁拍,其實咪係deadpool X force / The suicide squard 咁,新舊登場角色排隊拎便當

C.Ryo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-26-21, 12:36 AM   #600
肉羊哩咖
griffin611

What-If S01E03,居然玩推理,提晒本人都估唔到邊個係凶手~ 無上一話咁好睇。留意到有香港字幕。

02 > 03 > 01

仲有 The Mando S2 結局製作特輯,開頭 Jon Favreau 講嗰番話真係可圈可點,所有玩啲舊 IP 嘅,應該銘記,而最後嗰度真係保密到痺,仲要係噉拍出嚟,估唔到。

此篇文章於 08-26-21 12:38 AM 被 肉羊哩咖 編輯。

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] Disney Infinity 3.0 八仙果 電視遊戲討論版 148 08-10-16 11:55 AM
[多機種] Disney Universe neo 電視遊戲討論版 7 11-19-11 06:31 AM
[Wii] Disney Sing It 神祕人1號 電視遊戲討論版 0 07-21-08 09:45 AM
[多機種] [Wii,PS2]Disney Princess(用Wii Remote化身Disney公主) 神祕人1號 電視遊戲討論版 4 09-18-07 11:27 PM
Disney Magic syncmaster Neo Music UNIVERSE 2 01-11-05 12:09 PM

現在的時間是 12:19 PM

手機版 | APP版