Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 162 212 252 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 272  ... 最後
手提遊戲機討論版>Nintendo 3DS 綜合情報討論區 xx || 超任版 N3DSLL 已經出貨
keijoey 02:05 PM 01-07-14
唔該哂, 咁我可以放棄3DS
八仙果 06:14 PM 01-07-14
作者: Gundam MK-2:
如果未唔見之前未登記NINTENDO ID的話,係
作者: :
ほかのWii Uで自分のニンテンドーネットワークIDとパスワードを使って、過去に自分で購入したダウンロードソフトなどを遊ぶことはできますか?
ニンテンドーネットワークIDは取得した本体だけで使用でき、他の本体で使っても購入済みのダウンロードソフトなどを遊ぶことはできません
Wii U 就不可以,
3DS 就沒說可以或不可以,不過個人估計,
如果得,就不需要那個引っ越し。

http://www.nintendo.co.jp/wiiu/suppo...ork/index.html

作者: keijoey:
唔該哂, 咁我可以放棄3DS
我自從 Wii (不是Wii U) 試過壞機後,
從此未Wii、Wii U、3DS 等都沒買過東西。
mrk 06:20 PM 01-07-14
溫馨提示:琴日美版機擦身砌圖終於有小機械仔啦!

ps:日版機機主可以無視
catho7 06:48 PM 01-07-14
作者: Sea:
如果登記左都應該一樣係無晒....
佢個account都唔可以再用返
好似係可以拎番個ACC的,但手續詳情唔清楚

http://www.hkpokemona.org/2013/12/04...-q-a%e3%80%91/

Q. Pokémon Bank支援多少隻遊戲? 萬一遊戲匣帶或主機不見了,Pokémon Bank內的小精靈會無法領回嗎?
A. 官方稱支援遊戲數目無上限。同一3DS主機上的Pokémon Bank戶口,可供多隻Pokémon X及Y遊戲使用。
Pokémon Bank並無綁定遊戲,而是跟隨你的3DS登錄的Nintendo Network ID運作。只要補購新遊戲匣帶,使用同一部3DS,Pokémon Bank戶口內的小精靈仍可提取。
如果遺失了3DS主機,也可向任天堂的客戶服務求助,安排取回Nintendo Network ID及Pokémon Bank使用權。
mrk 07:20 PM 01-07-14
作者: catho7:
好似係可以拎番個ACC的,但手續詳情唔清楚

http://www.hkpokemona.org/2013/12/04...-q-a%e3%80%91/

Q. Pokémon Bank支援多少隻遊戲? 萬一遊戲匣帶或主機不見了,Pokémon Bank內的小精靈會無法領回嗎?
A. 官方稱支援遊戲數目無上限。同一3DS主機上的Pokémon Bank戶口,可供多隻Pokémon X及Y遊戲使用。
Pokémon Bank並無綁定遊戲,而是跟隨你的3DS登錄的Nintendo Network ID運作。只要補購新遊戲匣帶,使用同一部3DS,Pokémon Bank戶口內的小精靈仍可提取。
如果遺失了3DS主機,也可向任天堂的客戶服務求助,安排取回Nintendo Network ID及Pokémon Bank使用權。
衰然只係可以取回一少部份嘢,冇以前咁怕遺失3DS主機啦!
不過PM BANK都未上架及港區又未有得申請NNID!
Suda 08:23 PM 01-07-14
[任天堂HP] 『ニンテンドーeショップ 新春初売7タイトル30%OFF』の情報を掲載しました。
http://www.nintendo.co.jp/3ds/eshop/...ale/index.html
1月11日~1月13日補返新春減價活動
Pokebank仲要檢查系統負荷未知幾時開得返

作者: 八仙果:
我自從 Wii (不是Wii U) 試過壞機後,
從此未Wii、Wii U、3DS 等都沒買過東西。
未壞過老任野,但佢唔執正acc系統都唔敢洗太多錢落去
yorkyork 08:25 PM 01-07-14
佢唔開返比人下載bank,
遲D如果唔係分地區開放,
又咪好大機會再爆多次,
我諗應該仲有好多人未下載
catho7 09:08 PM 01-07-14
作者: mrk:
衰然只係可以取回一少部份嘢,冇以前咁怕遺失3DS主機啦!
不過PM BANK都未上架及港區又未有得申請NNID!
唔SURE係咪買過既GAME都拎得番,因為篇野係for POKEMON BANK
Sea 09:32 PM 01-07-14
作者: catho7:
唔SURE係咪買過既GAME都拎得番,因為篇野係for POKEMON BANK
我估最多都係拎得返個bank
因為個bank有個support ID number, 老任都叫人打低呢個ID
enishi 09:42 PM 01-07-14
其實外國係可以叫 customer service 將壞機/報失機 (要警方記錄) NNID 同內容轉到新機

當然, 我地呢啲水機用家就用唔到喇
噹噹dondon 12:06 PM 01-08-14
記低NNID同主機號碼就冇死錯
goofyz 07:55 PM 01-08-14
聽說已有方法 disable 3DS 的鎖區,可日機玩美版 game,唔知有冇人試過?

(同版無關,應該可以討論掛 )
Fun 08:31 PM 01-08-14
To perform the hack the 3DS in question needs to be equipped with firmware version 4.5 or earlier
Fun 08:50 PM 01-08-14
結果我為左個2送1 搜羅左堆一手平GAME
逆雷 ~$1xx
神宮寺三郎 ~$1xx
逆5 ~$200
Code of Princess ~$1xx
Conceptipn ~$2xx (點解Vita版要4xx?)
Soul Hackers 香X唱X50%

而且呢堆本來就係3DS上我有興趣既GAME, 真係要多謝香X唱X同電X良X
W!LL 07:20 PM 01-09-14
X港X片 日版DONKEY KONG 3D $179.50
入過WII版, 忍唔住入埋3DS版
lodoss 12:13 AM 01-10-14
作者: Fun:
結果我為左個2送1 搜羅左堆一手平GAME
逆雷 ~$1xx
神宮寺三郎 ~$1xx
逆5 ~$200
Code of Princess ~$1xx
Conceptipn ~$2xx (點解Vita版要4xx?)
Soul Hackers 香X唱X50%

而且呢堆本來就係3DS上我有興趣既GAME, 真係要多謝香X唱X同電X良X
留意, 同一A/C只能換3隻
gun2506 05:59 AM 01-10-14
還好記得快截止買2送1了...

剛剛去登錄 MARIO LAND竟然還可以用...

換了兩款GAME

---------

上星期看電X良X還有

Hello Kitty To Issho! Block Crash Z <=$99的...

然後上星期三去看時不見了

整個旺角區都沽清了

請問還有人看到有存活的地方嗎
tung999 12:10 AM 01-11-14
作者: W!LL:
X港X片 日版DONKEY KONG 3D $179.50
入過WII版, 忍唔住入埋3DS版
今日都去買左隻
usayarE 01:11 AM 01-11-14
買二送一仲有一隻揀,想問下大家意見
Mario Tennis Open 定 Culdcept 好
雖然類型唔同,但真係唔知點揀好
其他遊戲一係一早買咗,一係完全無興趣
tung999 01:37 AM 01-11-14
作者: usayarE:
買二送一仲有一隻揀,想問下大家意見
Mario Tennis Open 定 Culdcept 好
雖然類型唔同,但真係唔知點揀好
其他遊戲一係一早買咗,一係完全無興趣
Culdcept有興趣的話可以磨好耐
W!LL 02:11 AM 01-11-14
Culdcept啦, 我有隻實體未得閒玩, 睇下遲d有冇機會一齊對打下
usayarE 03:46 AM 01-11-14
其實Mario Tennis都怕佢就咁打嚟打去會好悶
雖然我對卡game興趣都只係一般
不過都無得揀,就Culdcept喇,多謝大家意見
八仙果 07:38 AM 01-11-14
Nintendo 2013 年賣出 1,600 萬份 3DS 遊戲,創下新紀錄

Nintendo 的掌機業務蒸蒸日上,不相信?看看他們最新公佈的年度數據吧。官方今天宣佈在 2013 年中共賣出了 1,600 萬份 3DS 遊戲,這個數字創下了新的紀錄,和前一年相比更是大漲了 45%。硬體這邊,到目前為止 3DS 和 2DS 的銷量總合達到了 3,500 萬台,在這之中美國消費者起到了非常重要的作用,光這一個市場就貢獻了 1,150 萬台。

儘管財務方面的數字一直不太好看,而且最近又鬧出了 3DS 收益要被人「抽水」的麻煩,但 Nintendo 銷售副總裁 Scott Moffitt 依舊對未來充滿信心。「我們在 2014 年中不會放慢腳步」他這樣說道,「Nintendo 3DS 最好的日子還在前面呢。」
http://chinese.engadget.com/2014/01/...ds-game-sales/
http://www.businesswire.com/news/hom...e#.Us_vCmRdUns
Gundam MK-2 09:12 AM 01-11-14
老任做手提機的確有一套
3DS自印銀紙印到Wii U點不濟都依然賺到笑

再加上本身使50年先可能使得晒嘅流動資金......

可惜sorry無呢個本事
高級嘍囉 02:24 PM 01-11-14
作者: Gundam MK-2:
老任做手提機的確有一套
3DS自印銀紙印到Wii U點不濟都依然賺到笑

再加上本身使50年先可能使得晒嘅流動資金......

可惜sorry無呢個本事
high tech high嘢,low tech撈嘢。
第一 ... 162 212 252 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 272  ... 最後

返回主題版面